Dodaj do ulubionych

woda w kranach

08.11.07, 17:34
może i mie się wydaje, ale woda w kranach czasami brzydko pachnie
(jakby zapomnieć zmienić wodę w kwiatkach). Do tej pory myslałam że
jest to problem przy starych rurach, ale u nas są nowe....a ja do
cajnika wlewam wodę z kranu....
Obserwuj wątek
    • kiwaczek1122 Re: woda w kranach 09.11.07, 08:11
      dlatego warto pomyślec o studni oligoceniskiej
      muślę że sprawa jest do ruszenia
      maszą wspólnote reprezentuje nasz zarząd i to oni powinni rozpocząć
      rozmowy w gminie
      • zmijkowata Re: woda w kranach 09.11.07, 09:07
        Powinni i dawno rozpoczeli juz rozmowy na temat wody na naszym osiedlu.
        Zapewnienie wody dla osiedla to obowiązek developera, który sprzedał mieszkania
        swoim klientom. W momencie podłączenia bloków z IV etapu, została przez Mennicę
        zmodernizowana nasza studnia i wymienione pompy na mocniejsze. Jeżeli się okaże,
        że przy podłączeniu kolejnych bloków, osłabnie ciśnienie wody w kranach, będą
        składane wnioski o kolejną inwestycję w rozbudowę studni. Na chwile obecną nie
        ma żadnych potwierdzonych informacji na ten temat, żeby wody brakowało w studni
        i miało zabraknąć. Dodatkowo, na bieżąco są prowadzone przez Sanepid badania
        naszej wody i jest ona jak najlepszej jakości. Administrator w każdym bądź razie
        ma się dowiedzieć, czy na budowie nie było w ostatnich dniach prowadzonych
        żadnych prac, które mogłyby wpłynąć na wspomniany zapach wody.
        Jeżeli chodzi o rozmowę z gminą - temat był już kilkakrotnie poruszany. Niestety
        gmina nie ma na to środków i raczej ciężko jest wytłumaczyć zasadność takiego
        działania, jeżeli nasz osiedle dzięki własnej studni, ma jedną z najlepszych
        jakościowo wód w okolicy. Podłączenie osiedla do wodociągu miejskiego to też
        koszty, których gmina sama nie jest w stanie ponieść. Zresztą wątpię, czy
        zamiana bardzo dobrej wody z własnego ujęcia, na wiadomej jakości z wodociągu
        miejskiego, zachwyciłoby mieszkańców osiedla.
        Jeszcze raz prosze o przybycie na zebranie wiejskie, jeżeli są inne pomysły i
        wysłuchanie bezpośredniej odpowiedzi od P.Wójt. Zarząd wbrew bezpodstawnym
        narzekaniom na forum, dokłada wszelkich starań, żeby dobrze dbać o interesy
        osiedla w planach gminy. Jesteśmy na każdym spotkaniu w gminie, negocjujemy
        warunki funkcjonowania osiedla na terenie osiedla itp. Niestety nadal nie wiemy
        co mamy odpowiedzieć P. Wójt, która pyta dlaczego z naszego osiedla jest tak
        mało osób na zebraniach wiejskich, które organizowane sa dla każdego mieszkańca,
        a nie dla zarządu... Na chwile obecną wygląda to tak, że jest tak bosko, że nie
        ma potrzeby nic robić i nic zmieniać. Mam nadzieję, że w tym roku sytuacja się
        poprawi.
        Pozdrawiam
        • sevq Re: woda w kranach 09.11.07, 11:43
          Mi sie wydaje, że woda jest ok tylko jedzie z rur odpływowych i to daje takie
          wrazenie...
          • anathea78 Re: woda w kranach 09.11.07, 13:17
            NIe wiem jak u Was ale u mnie rano (koło 5.40-6.00) leci tylko zimna
            woda-pomimo odkręcenia ciepłej na maksa i tak leci zimna...
    • robaczek2001 Re: woda w kranach 09.11.07, 23:48
      ja mam inny kłopot
      śmierdzi w łazience z umywalki - jakby z odpływu
      nowe mieszkanie ale kreta wpuściłem - nic nie pomogło
      czy ktoś ma podobny problem
      • don.pedrowa Re: woda w kranach 10.11.07, 15:17
        U jest podobnie. zastanawiające jest to że ten problem dotyczy tylko umywalki.
        Po odkręceniu ciepłej wody trzeba chwilę poczekać aż zacznie płynąć normalna
        woda czyt. nieśmierdząca.
        Nie mamy pomysłu o co chodzi.
        Mieszkamy przy Koszteli 2 a Ty robaczku w którym budynku mieszkasz?

Pozdrawiam,
        Don.Predowa
    • robaczek2001 Re: woda w kranach 10.11.07, 17:20
      Grabsztyny 3
      • assessander Re: woda w kranach 10.11.07, 17:42
        może problem jest w instalacji umywalki, ja mieszkam na G3 i na razie nie
        stwierdziłem złego zapachu z umywalki. Może syfon jest za mały czy co
        • sevq Re: woda w kranach 10.11.07, 18:03
          U mnie ewidentnie wali z odpływu umywalki... koszteli 2
          • lynnl Re: woda w kranach 10.11.07, 22:08
            U mnie też wali. Wrzuciłam kreta, ale nic nie pomogło.
            • albi73 Re: woda w kranach 11.11.07, 10:52
              U mnie też śmierdzi z umywalki w łazience natomiast w kuchni jest ok
              Grabsztyny 1
              • arielat2 Re: woda w kranach 12.11.07, 20:30
                A czy macie syfony przy umywalkach??? Bo to właśnie syfon ma za zadanie
                powstrzymać zapachy z kanalizacji. Proponuję zacząć od tego.
                • sevq Re: woda w kranach 13.11.07, 10:35
                  Syfon nie ma nic do zapachu, syfon zbiera brudu z odpływu....
                  • assessander Re: woda w kranach 13.11.07, 11:26
                    toć syfon to nic innego jak rura w której jest woda i przez tą wodę smród nie
                    idzie w atmosferę, moim zdaniem winien być syfon i to zamknie sprawę
                    • agus256 Re: woda w kranach 13.11.07, 12:21
                      w niedziele nalałam wodę do miedniczki i woda śmierdziała. włożyłam
                      do niej lnianą ściereczkę, po jakimś czasie ścieraczka też trochę
                      śmierdziała....
                      na razie denerwuje mnie zapach wody, na szczęście nie mam nic
                      niefajnego na skórze
                      pozdrawiam
                    • sevq Re: woda w kranach 14.11.07, 16:20
                      z tego co ja sie orietuje to woda jest w syfonie a nie w rurach, w rurach jest
                      kiedy nimi spływa a jak nie spływa to jest tylko w syfonie smile
                • donpedr Re: woda w kranach 15.11.07, 13:54
                  Witam,
                  u nas wali woda lecąca _z_kranu_ a nie woda znajdująca się w syfonie. Śmierdzi
                  tylko na początku po odkręceniu wody (wydaje mi się, że śmierdzi tylko ciepła),
                  po krótkiej chwili przestaje śmierdzieć. Sytuacja ma miejsce tylko w umywalce w
                  łazience. Odpływ nie ma tu nic do rzeczy.

pozdrawiam,
                  Krzysztof
                  • agus256 Re: woda w kranach 20.11.07, 12:23
                    u mnie jest tak samo.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka