Dodaj do ulubionych

ZIMNA WODA

14.09.08, 08:35
Witam
chciałbym się dowiedzieć dlaczego rano zawsze leci zimna woda. Przed sekundką
odkręcałem kran i to gorącą wodę a leci zimna. I tak przez 5 minut , po czym
wciąż mam zimną wodę! O co chodzi?Przecież na liczniku nabijają się opłaty za
wodę gorącą a ja mam zimną. Ta sytuacja ma miejsce nie pierwszy raz a z racji
tego za co płacę chciałbym aby nie było takich problemów.
Obserwuj wątek
    • anathea78 Re: ZIMNA WODA 14.09.08, 08:36
      U mnie też jest ten problemsad
      • victoria1231 Re: ZIMNA WODA 14.09.08, 12:59
        U mnie tez jest podobnie crying temat juz był poruszany a nic nie
        zostało zrobione!!!
        • blueberry_beauty Re: ZIMNA WODA 14.09.08, 14:45
          U nas woda zimna co rano. Spuszczamy ją przez 5 min a i tak bywa że
          myjemy się w ledwo ciepłej (płacąc za gorącą). Mowa była o tym ze
          sto razy na tym forum. I co? I nic, bo ci którzy powinni się tym
          zając, myja się w ciepłej. Jeśli nie zorganizujemy jakiegoś
          pospolitego ruszenia i nie pójdziemy tam z kosami to nic się nie
          zmieni. Tak jak w kwesti każdego problemu poruszanego na forum. Pan
          administrator uważa że nie ma problemu albo udaje że nie nic o nim
          nie wie, bo czytanie forum nie leży w jego obowiązkach. Nikt nie
          bierze pod uwagę faktu, że niektóży długo pracują i nie załatwią
          sprawy osobiście.
          • zoot Re: ZIMNA WODA 14.09.08, 18:18
            ooooo jaka ostra, szkoda, że tylko na forum. Masz wielki problem, że
            pracujesz i nie możesz zadbac o swoje sprawy. Mam nadzieję, że jak
            zepsuje Ci się np. lodówka to nie będziesz nic jadła bo pracujesz i
            nie masz czasu nic załatwić. BRAWO
            • blueberry_beauty Re: ZIMNA WODA 14.09.08, 21:31
              Ok, może się trochę uniosłam, ale trafia mnie gdy woda robi się
              ciepła gdy ja kończę zmywać po śniadaniu, albo kręcę się po łazience
              bo muszę zaczekać aż woda pod prysznicem zacznie lecieć ciepła. Co
              do lodówki, nie zgadzam się - tę mogę kupić w sobotę lub niedzielę
              kiedy nie pracuję....
              • a.hryniewicz Re: ZIMNA WODA 15.09.08, 07:31
                Witam wszystkich,
                Ten problem występuje u wielu z nas. Ponieważ dotyczy to lokali
                własnościowych, bardzo proszę o zgłoszenie tego jako usterki na
                piśmie w administracji (ja tak zrobiłam i teraz czekam na reakcję
                Mennicy). Im więcej nas będzie, tym lepiej. Samo pisanie na forum,
                tym bardziej, że jest anonimowe, nic nie da.
                Pozdrawiam,
                Anetta Hryniewicz
                • rajski.pl Re: ZIMNA WODA 15.09.08, 09:12
                  Witam,

Pani Aneta ma 100% rację.

Czas który poświęcą Państwo na napisanie postu wystarczy na
                  napisanie pisma do Mennicy.

Są też telefony można dzwonić i się przypominać.

Nawet jak sąsiad wam powie że był rozmawiał i mają to naprawić -
                  owszem naprawią ale w mieszkaniu sąsiada - realizują indywidualne
                  zgłoszenia usterek.

Walczmy o swoje.

Pozdrawiam

• kaszmir121 Re: ZIMNA WODA 15.09.08, 09:42
                    A dlaczego to my mieszkańcy mamy pisać do Mennicy przecierz mamy
                    swój zarzad który bierze pieniądze za swoją pracę.
                    To zarząd nas reprezentuje nas mieszkańców przed podmiotami którzy
                    wykonują na naszą żecz różne prace .To oni podpisują wszelkie umowy
                    i według statutu i mandatu zaufania który odnas dostali na walnym
                    zebraniu powini takie sprawy załtwiać .No chyba że się mylę ?
                    • zoot Re: ZIMNA WODA 15.09.08, 10:32
                      zarząd reprezentuje mieszkańców w sprawach dotyczących części
                      wspólnych a nie poszczególnych mieszkań. Może również powinni
                      siedzieć u mieszkańców jak komuś zepsuje się pralka? Ludzie
                      zastanówcie się o co się czepiacie.
                      • kaszmir121 Re: ZIMNA WODA 15.09.08, 11:00
                        Z tego co widzę w postach nie chodzi o jedno mieszkanie a o wiele
                        lokali i jest to problem nie jednostkowy.
                        • zoot Re: ZIMNA WODA 15.09.08, 11:11
                          Powtórzę jeszcze raz dużymi literami bo widzę, że niektórzy nie
                          rozumieją. ZARZĄD ZAJMUJE SIĘ CZĘŚCIAMI WSPÓLNYMI!!! A NIE
                          POSZCZEGÓLNYMI MIESZKANIAMI!!! MOŻE POMÓC W NIEKTÓRYCH SPRAWACH ALE
                          NIKT ZA PANA SPRAWY PRYWATNEJ NIE ZAŁATWI!!! RADZĘ UDAĆ SIĘ DO
                          ADMINISTRACJI (ŚRODY 18-20) GDZIE RÓWNIEŻ JEST ZARZĄD I SPRAWĘ
                          WYJAŚNIĆ!!!
                          • babkajaga Re: ZIMNA WODA 15.09.08, 16:59
                            Radziłabym Panu zoot jakiś urlop lub inne odstresowujące zajęcie,
                            ponieważ jest bardzo nerwowy i ostatnio każdy jego post jest jakiś
                            taki mało przyjemny. Zreszatą jako awdwokat administracji, zarządu i
                            Bóg wie kogo jeszcze mógłby bardziej dbać o swój PR. Krzyk na forum
                            i pouczanie ludzi w sposób jakby byli niedorozwinięci nie służy
                            dobrej atmosferze sąsiedzkiej. Każdy jest dorosły i nie jest Pan
                            jakimś autorytetem, żeby wykrzykiwać jak ma sie załatwić daną
                            sprawę.Pozdrawiam i życzę ochłonięcia.
                        • rajski.pl Re: ZIMNA WODA 15.09.08, 12:54

Masz 100% rację kaszmir121 - to problem nie jednostkowy.

Ale niektóre osoby jak Pania Aneta np. - napisały i czekają na
                          usunięcie awari.

Napisały do Menicy a nie na forum.

Śmiem przypuszczać że u nich będzie szybciej gorąca woda i na forum
                          zostanie im tylko do napisania że już jest wszystko ok a nie
                          ponowne - nie mam wody ale nie tylko ja nie mam -czy ktoś z tym coś
                          zrobi....

smile

Pozdrawiam

• najlepszyobcy100 Re: ZIMNA WODA 15.09.08, 19:14
                            Witam wszystkich. Na osiedlu na którym dotychczas mieszkałem również występował
                            problem konieczności spuszczania ciepłej wody ponieważ była zimna. Jak się
                            okazało problemem były źle działające wymienniki ciepłej wody, chociaż
                            administracja wymyślała różne rzeczy choć doskonale wiedziała o co chodzi
                            (niestety naprawa wiązała się z wymianą a więc pieniędzmi). Mieszkańcy
                            konkretnych pionów którzy byli "upierdliwi" wywalczyli naprawę i już dawno
                            cieszą się wrzątkiem po otwarciu zaworu. A ci co liczą na innych no cóż, płacą
                            za gorącą a leci im zimna.

pozdrowienia dla wszystkich mieszkańców
                            • wiewiora2208 Re: ZIMNA WODA 22.09.08, 20:55
                              Witam serdecznie wszystkich,
                              jestem zainteresowana kupnem mieszkania na tym osiedlu i mam pytanie: czy
                              problem z zimną wodą trwa od dawna i czy został on już może rozwiązany?

Pozdrawiam
                              • anbo3 Re: ZIMNA WODA 14.10.08, 00:16
                                woda jak była zimna tak jest... już kiedyś o tym też pisałam sad
                                uważam że oczekiwanie nawet do 15 minut na ciepłą wodę jest
                                niedopuszczalne!!! nie wiem kto ma jaki zakres obowiązków, ale wiem
                                że jak przyszło rozliczenie za podgrzewanie wody to tydzień
                                chodziłam zła sad i do tej pory mnie trzęsie...
                                ciekawe jest to że woda w godzinach wieczoreny oraz w sb i nd
                                nieporównywalnie szybciej jest ciepła!!! pewnie wynika to z tego że
                                jest więcej osób które "zlewają wodę"... ale co z osobami które
                                korzystają w ciągu dnia???
                                • lazior25 Re: ZIMNA WODA 14.10.08, 19:32
                                  a ja mam ciepłą. pozdrawiam zimnych
                                  • xsx-sxs Re: ZIMNA WODA 15.10.08, 18:44
                                    Witam, właśnie napisałam pismo do mennicy w sprawie problemu z zimną
                                    wodą zamiast ciepłej.Jutro zostanie wysłane. Po otrzymaniu
                                    odpowiedzi podzielę się nią z Wami. Już chyba wystarczy marnowania i
                                    wody i swoich pieniędzy.
                                    Pozdrawiam, a i przy okazji witam się z Wami smileDebiutuję na naszym
                                    forum.
                                    • asiula008 Re: ZIMNA WODA 24.10.08, 19:36
                                      Witamy i czekamy na dobre wieści smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka