Gość: p IP: *.opera-mini.net 14.05.12, 16:58 Chciałbym zamienić tv i internet z Upc na Multimedie. Czy ktoś może coś napisać na temat jakości usług Multimedii na Tarchominie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
upi Re: Upc a Multimedia 14.05.12, 21:02 Właśnie robię ten sam ruch. Podpisałem już umowę i wypowiedziałem w UPC. Sąsiad ma Multimedia i chwali sobie. Na pewno mają bardzo dobrą ofertę w tej chwili dla nowych klientów. Po powzięciu wiadomości przez UPC o wypowiedzieniu przeze mnie umowy zadzwonili do mnie (straszą najpierw karą) i zaproponowali nowe warunki. Były znacznie gorsze od zaproponowanych przez MM. Konsultant UPC był zaskoczony ofertą MM, ale powiedział, że zadzwoni jutro do mnie z lepszą ofertą. Z tym, że to "jutro" było 6 dni temu... i do chwili obecnej nie odezwał się. Może jeszcze liczy? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Upc a Multimedia IP: *.home.aster.pl 14.05.12, 21:53 Tez mi się kończy niedługo "stary" aster i zajrzałem z ciekawości do upc i do mm ale nie wiem gdzie wy tam widzicie lepsza ofertę jeśli chodzi o internet? W MM 20 Mbps za 76zł, w UPC 30 Mbps za 66 zł. Na dodatek w MM upload tylko 1 Mbps a UPC 3 Mbps. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Upc a Multimedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.12, 10:11 Tv + internet 12/20, umowa na 2 lata - 50zł/msc + 50zł instalacja w Multimedii. W tej chwili płacę w UPC tv+internet 25 + telefon (nie korzystam) + tv hd (nie korzystam, zapomniałem zrezygnować) 130zł/msc. Generalnie byłem zadowolony z UPC, ale przy próbie rezygnacji z tv hd (5 dni po miesięcznym okresie próbnym), zamiast normalnie mi to odłączyć, to policzyli sobie ponad 300zł za coś takiego (miesiąc temu). A teraz z powodu odłączenia jakichś kanałów można zrezygnować - co zamierzam uczynić, bo nie tak się postępuje z wieloletnimi klientami. A przy okazji cena 80zł/msc mniej niż w UPC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Upc a Multimedia IP: *.home.aster.pl 15.05.12, 17:39 To chyba o innej firmie mowa - na stronie www.multimedia.pl/pakiety jest tv + internet 6 Mbps za 99zl/m-c. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Upc a Multimedia IP: *.opera-mini.net 15.05.12, 18:57 Na stronie nie mają lokalnych promocji. Dopiero jak zadzwonisz albo osobiście się pofarygujesz to masz ofertę lokalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Upc a Multimedia IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.12, 15:00 Ja myślę, że tańsza od UPS jest Siódemka. Jeżeli chcecie mieć super tanio to Poczta Polska i Kolporter Express. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Upc a Multimedia IP: *.opera-mini.net 17.05.12, 16:56 Pewno Stefan jest teraz dumny, że tak dużo informacji wniósł na temat jakości / cen w multimedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iks Re: Upc a Multimedia IP: *.home.aster.pl 15.05.12, 22:09 Nawet pracownicy z jmdi się pokazali. Tez chcecie coś zareklamować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Upc a Multimedia IP: *.etop.pl 15.05.12, 22:10 > Gość to ktoś z UPS... A może z DHL? Sam spadaj dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Upc a Multimedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.12, 06:41 Po przejściu do Multimedii z UPC napiszę pare uwag. W UPC miałem pakiet max hd z internetem 25MB za 120zł. W multimedii mam jakiś podstawowy pakiet tv komfort z internetem 12MB za 50zł. Różnica spora. Co do internetu, to na razie zastrzeżeń nie mam - 12MB mi wystarcza, działa porównywalnie z UPC. Niestety jakość obrazu tv zdecydowanie lepsza w UPC. Zwłaszcza tv cyfrowej - tv analogową odbierałem na plaźmie, widać, że UPC ma mniejszą kompresję sygnału, ale przy tv plazmowym, nie ma większej tragedii. TV cyfrowa - jakość żenująca w Multimedii, przy odbiorze na tv LCD widać totalną pikselozę. Dodatkowo, w dekoderze cyfrowym, przy przełączaniu kanałów za każdym razem wyświetlana jest jakaś reklama łącznie z info o programie - tragedia. Tak więc odłączyłem dekoder tv cyfrowej, oglądam analogową i tak rzadko, tak więc przy różnicy 70zł/msc można to przeboleć. Ale jeśli komuś zależy na jakości kanałów cyfrowych, to bym się zastanawiał - obraz cyfrowy zdecydowanie na korzyść UPC. O HD się nie wypowiadam, bo nie mam tv full HD. Odpowiedz Link Zgłoś