tarantula01 23.07.08, 06:55 Świetnie, ale 503 przez most Grota, to trasa wbrew pasażerom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tarantula01 Mniej zmian w komunikacji na Tarchominie 23.07.08, 06:59 ZTM w przypadku linii 503 wogóle nie wziął sobie do serca opinii pasażerów: radny.com.pl/pisma/ztm/ztm-503linia20080618podpisy_wynik.doc wypowiadających się w: radny.com.pl/pisma/ztm/ztm-503linia20080609podpisy.doc Odpowiedz Link Zgłoś
17aga Re: Mniej zmian w komunikacji na Tarchominie 23.07.08, 07:43 Ja proponuję, żeby wszystkie autobusy skierować na trasę Most Grota - Marymont. Przecież nikt z innej trasy nie korzysta... Dla mnie to jest paranoja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d 503 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 13:40 około 1,5 mca temu wysłałam protest wobec planowanej zmiany trasy linii 503 na most grota, do dziś nie otrzymałam odpowiedzi ot poszanowanie głosu obywateli liczy się tylko przed wyborami Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: 503 28.07.08, 14:29 Poproszę o "forward" protestu i adresu instytucji, do której został wysłany. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Mniej zmian w komunikacji na Tarchominie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 08:11 E8 powinno być, ludzie na późniejszych przystankach od Nowodworów mieliby jakieś szanse na w miarę cywilizowane warunki podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi Re: Mniej zmian w komunikacji na Tarchominie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 09:51 E-8 musi być a 126 z Nowodworów i koniec dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaper Mniej zmian w komunikacji na Tarchominie IP: *.wtt.altkom.pl 23.07.08, 10:28 Tarantula, w twojej sondzie nie bylo pytan o mosty niestety. Tez nie rozumiem tej decyzji o puszczeniu 503 przez most Grota. Zarowno 503, jak i 510 powinny przynajmniej wracac na Tarchomin przez most Gdanski. Wtedy mieszkancy Tarchomina/Nowodworow mieliby alternatywne polaczenie z metrem. Zastanawiam sie po co pchac tyle linii na zapchany do granic mozliwosci most Grota, skoro Jagielonska jest normalnie przejezdna w godzinach popoludniowego szczytu. Ja, odkad otwarto nowa petle na Marymoncie, ani razu nie wracalem przez most Grota, bo zwyczajnie szkoda mi czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Mniej zmian w komunikacji na Tarchominie 23.07.08, 10:52 Spokojnie i na to przyjdzie czas. Po zakończeniu ankiet w sprawie E-4 i bus-pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaper Re: Mniej zmian w komunikacji na Tarchominie IP: *.chello.pl 23.07.08, 19:53 To jeszcze przedstawie inna swoja propozycje. Moim zdaniem powinna zostac wzmocniona komunikacja wzdluz Wisly po praskiej stronie. Niestety 516 + 16,18,21 to troche malo udany pomysl. Glownie z powodu wlokacych sie tramwajow na Jagielonskiej. Przystanki: Goledzinow, Batalionu Platerowek, Budzynskiej-Tylickiej powinny zostac zlikwidowane, co znacznie poprawilo by szybkosc tej linii tramwajowej i byloby to dobra alternatywa dla autobusu przyspieszonego. Majac silna linie jadaca Modlinska<->Jagielonska<->Targowa, z przystankami przy wjezdzie na kazdy most z tramwajami, oraz przy dworcu stadion/wschodnim, mozna by nia jechac po wschodniej stronie wisly i przesieadac sie na tramwaje kursujace wzdluz mostow, lub na dworcu Stadion/Wschodni na KM/SKM. To samo z powrotem tramwajami/KM/SKM mozna by przejechac przez wisle a potem szybkim pospiesznym prosto na Bialoleke. Maly problem to Targowa w strone Bialoleki, w tej chwili troche jest przytkana. Tak wiec bardzo przydalby sie tam buspas (np. Zieleniecka-Wilenski). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Mniej zmian w komunikacji na Tarchominie IP: *.chello.pl 23.07.08, 20:01 > Majac silna linie jadaca Modlinska<->Jagielonska<->Targowa, z p > rzystankami przy wjezdzie na kazdy most z tramwajami, oraz przy dworcu stadion/ > wschodnim, mozna by nia jechac po wschodniej stronie wisly i przesieadac sie na > tramwaje kursujace wzdluz mostow, lub na dworcu Stadion/Wschodni na KM/SKM. To > samo z powrotem tramwajami/KM/SKM mozna by przejechac przez wisle a potem szyb > kim pospiesznym prosto na Bialoleke. a 509? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaper Re: Mniej zmian w komunikacji na Tarchominie IP: *.chello.pl 23.07.08, 20:49 Przy dwukrotnie wiekszej czestotliwosci, 509 bylo by wlasnie silna linia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Mniej zmian w komunikacji na Tarchominie IP: *.acn.waw.pl 04.08.08, 20:28 super pomysl, tylko trzeba jeszcze wyłączyć całą Jagiellońską z użytku publicznego bo na tej trasie to już tylko tramwajem można dojechać bo jedyny autobus jaki jeździ(509) na tej trasie jest expresowy.A może całkiem zamknąć Jagiellońską i niech ludziska znajdą sobie pracę tam gdzie będą mogli jeździc przez most GROTA Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss 126 23.07.08, 11:14 Optymalnie - Mehoffera-Ordonówny-Światowida-NOWODWORY. powrót: Światowida- Dzierzgońska-Odkryta-Ordonówny-Mehoffera..... Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: 126 23.07.08, 11:49 W Nowodworach tej linii nie potrzeba. Lepiej jej trasę skorygować tak: ...Modlińska - Mehoffera - Majolikowa - Pomorska - pętla przy Pomorskiej. Plac dawnego zwałowiska żużlu wymaga dokładniejszego sprzątnięcia i ułożenia na nim wysepki przystankowej z płyt. W efekcie najliczniejsza grupa korzystających ze 126 (pasażerowie z przystanku Leśnej Polanki oraz mieszkańcy ul. Pomorskiej) będzie miała lepiej. Inna możliwość, to doprowadzić do ponownej używalności dawną pętlę autobusową przy skrzyżowaniu Mehoffera i Nowodworskiej/Płudowskiej i tam wrzucić 126. --- Strona radnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasażer E-4 i E-8 IP: 195.205.163.* 23.07.08, 12:12 I okazuje się, że na całej Białołęce ludzie mieszkają tylko na Tarchominie. I co Mol-u Konwaliowa może zapomnieć o jakimkolwiek autobusie E. Odpowiedz Link Zgłoś
17aga Re: E-4 i E-8 23.07.08, 12:18 Wysłałam następującego maila do ztm: "To co Państwo robią jest chore! Skierowanie niemal wszystkich autobusów na trasę mostu Grota to moim zdaniem duży błąd i zupełny brak wyobraźni. Czy wszyscy, Państwa zdaniem, poruszają się w jednym kierunku? Przecież autobusy się dublują... Dlaczego żaden z autobusów nie może jeździć do Dworca Gdańskiego? Co w sytuacji wypadku na Grota lub planowanej w niedługim czasie przebudowy? Proszę nie powoływać się na konsultacje! To śmieszne! Poczytajcie fora, porozmawiajcie z ludźmi. Nie spotkałam pozytywnej opinii o przeniesieniu pętli na Marymont. Zmiana trasy 503 również jest mocno krytykowana. Mówienie, że tramwaje są alternatywą dla przyśpieszonych autobusów jest niepoważne! Kiedy zostanie zlikwidowane część przystanków na Jagiellońskiej, z których niemal nikt nie korzysta? Są w tak bliskiej odległości od siebie, że tramwaj nie jest w stanie rozwinąć żadnej przyzwoitej prędkości. On nie jedzie, a sunie!!! Nie rozumiem dlaczego Państwu się wydaje, że możecie pasażerami pomiatać jak chcecie. Nie robicie nam łaski!!! Każdy z nas płaci za bilety i ma prawo oczekiwać, że świadczona usługa będzie co najmniej dobrej jakości. Zamiast tego ciśniemy się codziennie jak sardyny w śmierdzących z brudu środkach komunikacji i na każdym kroku jesteśmy "uszczęśliwiani" nowymi zmianami. Człowiek nie ma takiego stresu w pracy, jakiego doświadcza w komunikacji. Ciekawe czy mój mail nie wyląduje w koszu przed doczytaniem do tego momentu? Proszę mi nie odpisywać, bo już dostałam kilka wyczerpujących wypocin od Państwa, z których wynika tylko tyle, że wszystko jest w cudownym porządku. Szkoda marnować papieru." Czy coś poskutkuje - skłoni do głębszego zastanowienia? WĄTPIĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAR Re: E-4 i E-8 IP: *.stat.gov.pl 23.07.08, 12:57 A ja niestety od ZTM nie dostałam żadnej odpowiedzi. Czekam od czerwca. Popieram Twoją wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: E-4 i E-8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:14 tarantula01 : Ty już się nie wpieprzaj ze swoimi głupimi pomysłami i zajmuj się swoim Zaciszem bo pojęcia o Tarchominie nie masz a mendzisz i mendzisz. E-8 tak 126 z Nowodworów bo to rozsądne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: E-4 i E-8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:17 sibeliuss:- 126... może tak być. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: E-4 i E-8 23.07.08, 13:44 > pojęcia o Tarchominie nie masz ROTFL... Odpowiedz Link Zgłoś
maklik Re: E-4 i E-8 24.07.08, 22:57 Nie gardłuj jak nie masz nic do powiedzenia, bo krzykaczy mamy wystarczająco dużo w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: E-4 i E-8 25.07.08, 17:23 Jakim Zaciszem i w ogóle po co mam się nim zajmować, jak tam nie mieszkam? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: E-4 i E-8 23.07.08, 13:42 > I co Mol-u Konwaliowa może zapomnieć o jakimkolwiek autobusie E. 503, 508, 510, 511 - starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasażer Re: E-4 i E-8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 08:58 503, 508, 510, 511 - starczy. No Jureczku E chyba też jeździ tą trasą, więc, po co w ogóle autobus E z Tarchomina? Myślisz tylko o sobie, czyli najlepiej wg Ciebie od metra do dużego pokoju. Pomyśl o innych. Teraz do 510 trudno się dostać na Konwaliowej (ciekawe, co będzie we wrześniu), bo ludzie z Tarchomina wolą wysiąść na Marymoncie przy zejściu do metra niż iść kawałek od 508 czy 511. A już pomysł zatrzymywania się tych linii pod wiaduktem Marymoncka uważam, za mało przemyślany (wystarczyłby na żądanie). Od momentu wprowadzenia tego przystanku (nawet nie jest uwzględniony w rozkładzie na str. ztm) widzę jak sporadycznie korzystają z niego ludzie (max. 4os) Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: E-4 i E-8 28.07.08, 14:35 > No Jureczku E chyba też jeździ tą trasą, więc, po co w ogóle > autobus E z Tarchomina? Po to żeby w szczytach wywieźć/przywieźć zwiększoną ilość pasażerów na trasie Tarchomin-Metro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mip Re: E-4 i E-8 IP: 85.222.86.* 23.07.08, 22:14 Dodatkowy przystanek tu i tam i siam ..najpierw jest E, potem z E robi się 5XX a potem 1XX.. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: 126 23.07.08, 13:45 > Plac dawnego zwałowiska żużlu wymaga dokładniejszego sprzątnięcia > i ułożenia na nim wysepki przystankowej z płyt. A kto zaplaci wlascicielowi za wynajem tego terenu, ktory jest juz terenem prywatnym? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: 126 23.07.08, 13:54 Przy okazji dyskusji nad mpzp Tarchomina otrzymałem informację, że jest to teren dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: 126 23.07.08, 22:14 A co załatwiłeś w sprawie 326 na 7 dni w tygodniu? Nic? Odpowiedz Link Zgłoś
17aga Re: 126 24.07.08, 07:47 DAJCIE SPOKÓJ TARANTULI!!! Jest to jedna z niewielu osób, która coś w naszych sprawach robi. Co po niektórzy są po prostu bezczelni. Zastanówcie się nad sobą, jakimi jesteście ludźmi... Za pomocą tego forum można byłoby zrobić coś pożytecznego, skrzyknąć ludzi zainteresowanych poprawą naszej sytuacji, a większość ludzi sączy tu jad i obraża innych. P.S. Ciekawe ile osób mi dowali :) Pozdrawiam Tarantulę!!! Gdybym nadal mieszkała na Białołęce z pewnością bym na Ciebie głosowała. Tak trzymaj i nie przejmuj się krzykaczami! Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: 126 24.07.08, 08:30 A dlaczego wyprowadziłaś się z tak cudownego miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
17aga Re: 126 24.07.08, 08:45 W tym cudownym miejscu (jak Ty je z ironią nazywasz a ja szczerze) mieszkałam całe swoje życie. Wyprowadziłam się, ponieważ założyłam własną rodzinę. P.S. Tłumaczę się wyłącznie dlatego, żeby uświadomić niektórym, że na Tarchominie mieszka wielu, tysiące Warszawiaków, a nie sami przyjezdni których nie stać było na kupno mieszkania gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raper Re: 126 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 09:13 tarantula01 '''' Daj se siana i organizuj komunikację u siebie a nie na Tarchominie, O co ten krzyk ze 126 ? Wystartuje z Nowodworów i poleci tą samą trasą jak dotychczas . Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: 126 24.07.08, 10:40 Wracając przez Odkrytą będzie szybsze od 516 w dojeździe do FSO. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: 126 25.07.08, 17:22 Już widzę te tłumy mieszkańców Nowodworów, które będą szturmowac 126, aby szybciej dojechać do FSO, a może jeszcze dzięki temu stosunkowo puste 516 jeszcze bardziej opustoszeje i będziew końcu miejsce w E-4? Może na Tragówku u Ciebie 126 ma większe wykorzystanie, podobnie 326. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość sobotni Re: 126 IP: *.acn.waw.pl 24.07.08, 23:54 > W tym cudownym miejscu (jak Ty je z ironią nazywasz a ja szczerze) > mieszkałam całe swoje życie. Niepotrzebnie mu odpowiadasz - on nie jest ani z Tarchomina ani z Nowodworow. Właściwie to nikt nie wie po co sie wypowiada w sprawach, ktore go nie dotycza. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: 126 24.07.08, 14:19 Z Nowodworów nie dotarł do mnie żaden głos, że linia 326 potrzebna jest przez 7 dni w tygodniu. Gdyby 326 nie dojeżdżała do pętli Nowodwory, to też niewielu pasażerów spostrzegłoby jej brak. A jednocześnie 326 zajmuje w Nowodworach miejsce dla linii 404, której przedłużenie (właśnie do Nowodworów) mieszkańcy tej części dzielnicy chętnie by widzieli. Zamiast tego uszczęśliwi się nas linią 126. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vouge Re: 126 IP: *.chello.pl 25.07.08, 09:10 Ja wiem gdzie może miec pętle 126. Przecież można zrobic pętle po drugiej stronie od pętli Tarchomin <naprzeciwko wejscia do Piotr i Pawła>, jest tam przecież wielka zatoka i można tam zrobic tej lini pętle. Odpowiedz Link Zgłoś
jerozolimka 503 tylko nie przez most Grota, 24.07.08, 11:46 Proponowana przez ZTM zmiana trasy 503, w ten sposób, że bedzie jeżdził przez most Grota to chyba żart. No chyba, że od września rusza bus-pas na Grota. Dlaczego ZTM chce wycofać 503 z Gdańskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: 503 tylko nie przez most Grota, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 15:05 tarantula01 .....<<<< Nas , to znaczy kogo ? Mów za siebie. 126 pownno jechać na Nowodwory Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: 503 tylko nie przez most Grota, 24.07.08, 21:16 Gość portalu: ania napisał(a): > tarantula01 .....<<<< Nas , to znaczy kogo ? Mów za siebie. 126 > pownno jechać na Nowodwory No dobrze, a po co i dla ilu pasażerów? I czy ich liczba będzie większa niż mieszkańców pozbawionych 126, a którzy wsiadają teraz na przystanku Lesnej Polanki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: 503 tylko nie przez most Grota, IP: *.acn.waw.pl 24.07.08, 23:57 Masz absolutną rację. Ani ja ani ludzie, którzy znam nie potrzebują tu 126. Niech zostanie jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: 503 tylko nie przez most Grota, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 15:07 503 przez Pl. Wilsona to bardzo dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
maklik Re: 503 tylko nie przez most Grota, 24.07.08, 22:55 Doskonały. Niech wszystkie autobusy jadą trasą AK, żeby nie było już żadnej alternatywy. A do Pl.Wilsona jest chyba wystarczająco dobry dojazd z Marymontu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: 503 tylko nie przez most Grota, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 14:51 Z Nowodworów musi być bezpośredni dojazd do Pl. Wilsona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: 503 tylko nie przez most Grota, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 19:39 I co jeszcze muszą mieć Nowodwory? Może ZOO? Przecież z Nowodworów można dojść piechotą do Pl. Wilsona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_żoliborza Re: 503 tylko nie przez most Grota, IP: *.aster.pl 26.07.08, 23:53 Z Nowodworów z powodzenem do palcu Wilsona może jeździć 508, jak kiedyś. Mieszkańcy Żoliborza może przestana narzekac, że im dzielnica pustoszeje, bo ostatnio takie głosy były:) Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: 503 tylko nie przez most Grota, 28.07.08, 14:33 > Z Nowodworów z powodzenem do palcu Wilsona może jeździć 508, > jak kiedyś. Nie musi. Z Marymontu na Wilsona jeździ metro i tramwaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +_- Moim zdaniem IP: *.aster.pl 25.07.08, 16:00 Moim zdaniem powinno być tak: E-4 i E-8 - do pętli przy Metro-Marymont 508 - do Placu Wilsona przez Most Grota 503 - Jagiellońską, przez Rondo Starzyńskiego do Metro-Dworzc Gdański, dalej swoją trasą Muszą być alternatywne połączenia z metrem na wypadek - odpukać - jakiejś katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Moim zdaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 19:41 Jak najszybciej 503 przez Grota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasa Re: Moim zdaniem IP: *.chello.pl 26.07.08, 14:17 Gość portalu: vouge napisał(a): > Ja wiem gdzie może miec pętle 126. Przecież można zrobic pętle po > drugiej stronie od pętli Tarchomin <naprzeciwko wejscia do Piotr i > Pawła>, jest tam przecież wielka zatoka i można tam zrobic tej lini > pętle. Moim zdaniem to dobre rozwiązanie. Ale czy możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Moim zdaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 14:47 126 na Nowodworach i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Moim zdaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 18:57 Najpierw ZOO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alikot Re: Moim zdaniem IP: 217.153.88.* 06.08.08, 13:21 Gość portalu: +_- napisał(a): > Moim zdaniem powinno być tak: > E-4 i E-8 - do pętli przy Metro-Marymont > 508 - do Placu Wilsona przez Most Grota > 503 - Jagiellońską, przez Rondo Starzyńskiego do Metro-Dworzc Gdański, dalej > swoją trasą > Muszą być alternatywne połączenia z metrem na wypadek - odpukać - jakiejś > katastrofy. słusznie! nic dodać nic ująć! Odpowiedz Link Zgłoś