chmielmag 16.05.06, 15:32 Czy ktos moze zna juz faktyczna date odbioru mieszkań ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
123pulawska Re: data odbioru 24.05.06, 21:59 Witam Prosząc o zaświadczenie do banku dowiedzialem się, że budynek został już odebrany. W chwili obecnej "developer" oczekuje na uprawomocnienie się decyzji. Miejmy nadzieję, że nastąpi to w szybkim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
kominiara Re: data odbioru 28.08.06, 12:47 Podobno budynek odebrany. A wiadomo kiedy bede akty ? Mialy byc w czerwcu, mamy sierpien i cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
123pulawska Re: data odbioru ---- Akty 29.08.06, 11:35 Akty już są podpisywane !!!!! EN-KA wysłała informację listowną w tym temacie. Prosze o opinię dotyczącą aktów, lokatorów którzy je już podpisali. Odpowiedz Link Zgłoś
kominiara Re: data odbioru ---- Akty 29.08.06, 13:30 Tylko ze pewnie niewielu lokatorow czyta to forum :( Mi bank bez aktu nie chce dac kredytu, bo podobno nie podoba mu sie sytuacja prawna nieruchomosci, chodzi o zamieszanie z deweloperami. W EN-KA powiedzieli, ze teraz wyslali jakies pismo do US, w sprawie odliczenia czy zwrotu VAT. Tylko po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
kominiara Re: data odbioru ---- Akty 29.08.06, 15:57 Mala poprawka. Akty podpisuja osoby, ktore nabyly mieszkanie od EN-KA. Problemy sa z tymi, ktorzy maja umowy podpisane jeszcze z poprzednim deweloperem. Odpowiedz Link Zgłoś
kappazulu Re: data odbioru ---- Akty 17.10.06, 00:15 Problemy to są ale sztucznie tworzone przez En-Kę. Nowe umowy zostały podpisane z En-Ką i zapłacono za nie. Czyli prawnie nie ma już umów z Olszewskim. Kto ma notarialną umowę z En-Ką trzyma ich za przysłowiowe "jaja". Złamanie zaś wszelkich zawartych w nich terminów zemści się na En-ce w sądzie bo odszkodowania zmuszą ich do oddania powierzchni handlowych na pokrycie odszkodowań. Nie wiem czy to prawda ale chyba ktoś się pospieszył i sam nie czekając na resztę oddał sprawę do prokuratury. Wyjdzie parę nieciekawych spraw jak przepytają robotników. Ciekawe jest też to, że Olszewski zawierał kolejne umowy w biurze na Ogrodowej już po sprawie przejęcia - to rodzi podejżenia o ukartowanie całej sprawy. Zakładam, że prokurator nie będzie "gapowaty" i potraktuje tę sprawę jako odskocznię do dalszej kariery sprawdzając też "Betako". I jeszcze nowinka. Słyszałem, że bardzo niemiły numer wykręcili mającym ostatnio podpisywać akty własności. Ponoć prezes informował o obciążeniach hipotecznych lokali na parę minut przed wejściem do pokoju notariusza. Ja to nazywam sk....stwem! Oczywiście nikt nie podpisał. Za to grono do zbiorowego pozwu o odszkodowania chyba się powięksża. Nie darują tego. Odpowiedz Link Zgłoś
kominiara Re: data odbioru ---- Akty 11.01.07, 10:47 WItam mieszkancow, Czy ktos juz uzyskal wpis do KW po podpisaniu aktu notarialnego ? EN KA zdaje sie w czerwcu zlozyla wniosek do sadu o wyodrebnienie lokali i chyba do tej pory sad tego nie zrobil, czy ktos moze ma informacje dlaczego tak sie dzieje ? Bede wdzieczny za informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
azi85 Re: data odbioru ---- Akty 30.01.07, 11:50 Witam! Wczoraj otrzymałam wpis do KW. Całe szczęście bo już sie marwiłam że jest coś nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
123pulawska Re: data odbioru ---- Akty 01.02.07, 18:30 Witam, pytanko: kiedy złołył Pan wniosek o założenie KW? Z tego co wiem na KW czeka sie obecnie około 4-6 miesięcy. Czy odpis jaki Pan dostał dotyczy KW mieszkania czy KW na cały budynek? Odpowiedz Link Zgłoś
kominiara Re: data odbioru ---- Akty 02.02.07, 10:26 Witam, Wczoraj bylem w sadzie. Wpisy sa dokonane, sprawdzalem w KW calego gruntu jak i swoj, w kazdym razie widzialem bardzo duzo wpisanych do ksiegi, takze proponuje sie przejsc i sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
123pulawska Re: data odbioru ---- Akty 02.02.07, 23:12 Dzieki za info. Czy wcześniej został Pan powiadomiony listownie o założeniu odrębnej KW dla swojego mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
kominiara Re: data odbioru ---- Akty 04.02.07, 21:22 Poszedlem do sadu po przeczytaniu posta Pani AZI85 :) Odpowiedz Link Zgłoś
julia2501 Re: data odbioru ---- Akty 02.02.07, 13:21 Kto organizuje ten zbiorowy pozew? Chetnie sie dopisze, by wspolnie w nich udezyc jesli nie ma chetnych to tez samotnie zloze pozew w sadzie Odpowiedz Link Zgłoś
a19781 Re: data odbioru ---- Akty 04.02.07, 13:38 Tak z ciekawości zapytam czego ma dotyczyć ten pozew? Jeżeli wysokości czynszów to chetnie się przyłącze, ponieważ uważam, że są zbyt wygórowane, a opłata za zarząd dwa razy zawyżona. Kolejnym problemem jest stan części mieszkalnej a dokładnie klatek schodowych i korytarzy. Nie pozostawie bez komentarza wyglądu windy "towarowej", ale w tym przypadku możemy mieć pretensje tylko do sami do siebie ( mam wrażenie że dewastacja tej windy następuje przez lokatorów) Odpowiedz Link Zgłoś
123pulawska Re: data odbioru ---- Akty 20.02.07, 21:22 W tych tematach chyba coś drgnęło. Winda wygląda ładniej, a klatki powoli są gipsowane. Co do czynszów to pewnie jeszcze poczekamy :). Proponuję zwrócić uwagę na jeden z argumentów o których wspomniał przedmówca, mianowicie zachowanie sie w częsciach wspólnych. "Krew mnie zalewa" kiedy jadę windą a w niej nie ma czym oddychać ponieważ ktoś wczesniej nie wytrzymał i musiał zajarać, albo nudził sie jadąc więc postanowił coś napisać " np d..a" (całe szczęście że kredą). Dalej nie będę wyliczał ponieważ i tak nic to nie zmieni................................................................ Odpowiedz Link Zgłoś