Dodaj do ulubionych

Obywatele do Senatu

20.08.11, 20:07
rotmistrz.wordpress.com/
Obserwuj wątek
    • skoonk Re: Obywatele do Senatu 21.08.11, 09:21
      napoj.chmielowy napisał:

> rotmistrz.wordpress.com/

Wolno im. Mocna klika. Idea skompromitowana, bo to przecież politycy. Dudkiewicz nie kandyduje, zdaje się. Ale prof Marian Filar (70 latek) zachwycony:
      "Tak sobie pomyślałem, czy nie czas na zrealizowanie starego ludowego hasła: byłeś krwiopijcą zostań krwiodawcą. Z taką inspiracją, popierając niezwykle słuszną idę ruchu, chciałbym w tym charakterze krwiodawcy w nowym parlamencie się znaleźć. (...) Krwiopijca deklaruje państwu gotowość krwiodawstwa"- powiedział Filar.
      Napoju, może w końcu poprzesz obywatela?
      • wubecja Re: Obywatele do Senatu 21.08.11, 16:31
        skoonk napisała:

> Napoju, może w końcu poprzesz obywatela?

mi sie wydaji podidejrzane, coś nie tak z ideoą jednomandatową. Już teraz dużo działaczy lokalnych w parlamencie i jakoś Vincent regiony dyskryminuje i nieskuteczne wpływ obywateli na samorząd, konsultacji społeczne, kontrola władz lokalnych żadna, a oligarchia rośnie. Pawlakowi się wzmocnią, bo ich dużo. Jak połączą stanowiska w całej administracji to państwo będą tańsze. Ale jest zasada - bezpartyjni. Zasada, czy fasada, wsio rawno.
        Zasada, to niska frekwencja w wyborach lokalnych, łatwo przepchać swoich.
        Ogólnie sprytna akcja. Aż Tusk przeciwny.
        • skoonk Re: Obywatele, do Senatu ! 21.08.11, 20:49
          wubecja napisała:
          Jak połąc
          > zą stanowiska w całej administracji to państwo będą tańsze. Ale jest zasada - b
          > ezpartyjni. Zasada, czy fasada, wsio rawno.
          > Ogólnie sprytna akcja. Aż Tusk przeciwny.

Państwo będą tańsze jak połączą funkcje posłów, senatorów, marszałków, prezydentów itd, i utworzą super-rząd ponadpartyjny. Poważnie. Jarecki mówił o tym w prima aprilis.
          ..."prezes PiS tłumaczy, że taki ponadpartyjny rząd mógłby powstać, gdyby trzeba było ratować kraj przed bankructwem. - Rząd PO doprowadził do zapaści — mówi Kaczyński. Do nowego rządu mogliby wejść przedstawiciele rozmaitych środowisk i partii, którzy byliby „uznanymi autorytetami".
          - Żadnego koalicjanta nie wykluczam. Poza SLD - mówi.
          - Każda nasza koalicja będzie zemstą na Tusku. Bo nie wyobrażam sobie rządzenia razem z nim - mówi Jarosław Kaczyński".
          newsweek.pl
          © Wszystkie prawa zastrzeżone/ poufne :[
          • kolejar Re: Obywatele, do Senatu ! 23.08.11, 01:38
            skoonk napisała:
            - Rząd PO doprowadził do zapaści — mówi Kaczyński. Do nowego rządu mogliby wejść przedstawiciele rozmaitych środ
            > owisk i partii, którzy byliby „uznanymi autorytetami".
            > - Żadnego koalicjanta nie wykluczam. Poza SLD - mówi.
            - Każda nasza koalicja będzie zemstą na Tusku. Bo nie wyobrażam sobie rządzenia
            razem z nim - mówi Jarosław Kaczyński".

No i właśnie!!! Przepraszam, ale ja nie chcę!!!, żeby tacy porąbani nienawistnicy mną rządzili. Nigdy nie zagłosuję na PiS - partię porąbańców z Pruszkowa Zach. A noiech się na mnie niektórzy koledzy - wyborcy PiS i Braci Kaczyńskich poobrażają, ale żadnej już dyskusji, bo fakty świadczą - jako np. Śp. Barbara Blida. A nie??? Nagonki nie było?
            Ok. PO i Donald do d... To ja już raczej na SLD zagłosuję, ale NIE na pacjentów psychiatrycznych z PiS!
    • kolejar Re: Obywatele do Senatu 23.08.11, 01:41
      Widziałem listę zarejestrowanych dotąd kandydatów w moim okręgu. Na wybory chodzę zawsze. Przejrzałem listę i z tego pozostaje mi zagłosować na Panią Prof. Alicję Chybicką - wybór chyba jasny? No i znów wyszło mi... PO sad
      • skoonk Re: Obywatele do Senatu 23.08.11, 08:23
        kolejar napisał:

> Widziałem listę zarejestrowanych dotąd kandydatów w moim okręgu. Na wybory chod
        > zę zawsze. Przejrzałem listę i z tego pozostaje mi zagłosować na Panią Prof. Al
        > icję Chybicką - wybór chyba jasny? No i znów wyszło mi... PO sad
        Platforma Obywatelska kontra Obywatele Do Senatu. Ale sie pomieszało.
        Wysunięcie kandydatury prof. Chybickiej nie było przypadkowe. Platforma szukała osoby spoza partii i polityki. Tak jakoś im wyszło...
        Dutkiewicz nie ma już monopolu na "obywatelskich" kandydatów.
        W okręgu nr 8 we Wrocławiu kandydatem PO jest prof. Leon Kieres. Były szef IPN, obecny senator Platformy, choć jest z nią blisko związany, do partii nie należy. No popatrz, znów tak jakoś wyszło...

• poloeschatolo Re: Obywatele do Senatu 23.08.11, 11:40
          skoonk napisała:

> kolejar napisał:
          >
          > > Widziałem listę zarejestrowanych dotąd kandydatów w moim okręgu. Na wybory
          > > chodzę zawsze. Przejrzałem listę i z tego pozostaje mi zagłosować na Panią Prof.
          > > Alicję Chybicką - wybór chyba jasny? No i znów wyszło mi... PO sad

> Platforma Obywatelska kontra Obywatele Do Senatu. Ale sie pomieszało.
          > Wysunięcie kandydatury prof. Chybickiej nie było przypadkowe. Platforma szukała
          > osoby spoza partii i polityki. Tak jakoś im wyszło...
          > Dutkiewicz nie ma już monopolu na "obywatelskich" kandydatów.
          > W okręgu nr 8 we Wrocławiu kandydatem PO jest prof. Leon Kieres. Były szef IPN,
          > obecny senator Platformy, choć jest z nią blisko związany, do partii nie należy.
          > No popatrz, znów tak jakoś wyszło...

smile platforma obywatelska vs. obywatele na platformę smile
          • wubecja Re: Obywatele do Senatu 23.08.11, 17:50
            poloeschatolo napisała:
            >
            > smile platforma obywatelska vs. obywatele na platformę smile
            Nie rozumim, czemu harmonia wam tak przeszkadza, zgoda buduje.
            W tzw. obwarzanku (okręg obejmuje powiaty dawnego województwa wrocławskiego) zmierzą się wiceminister pracy z PO Jarosław Duda oraz były polityk tej partii Tomasz Misiak. Tym razem wystąpi w barwach komitetu Dutkiewicza. - Umówiliśmy się już z Tomkiem, że kampania będzie fair, bez kopania po kostkach. Nie ukrywam, że rywalizację z byłym partyjnym kolegą traktuję ambicjonalnie. Na starcie nasze szanse oceniam po równo - mówi Duda.

Więcej... wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,10148551,Kto_przeciw_komu_do_Senatu__Platforma_kontra_Obywatele.html#ixzz1VrpphCdZ

• poloeschatolo Re: Obywatele do Senatu 23.08.11, 23:50
              wubecja napisała:

> poloeschatolo napisała:
              > >
              > > smile platforma obywatelska vs. obywatele na platformę smile

> Nie ukrywam, że rywalizację z byłym partyjnym kolegą traktuję ambicjonalnie.
              > Na starcie nasze szanse oceniam po równo - mówi Duda.

symetria jest estetyką idiotów
              julian tuwim
              • wubecja Re: Obywatele do Senatu 24.08.11, 11:15
                poloeschatolo napisała:

> > Nie ukrywam, że rywalizację z byłym partyjnym kolegą traktuję ambicjonaln
                > ie.
                > > Na starcie nasze szanse oceniam po równo - mówi Duda.
                >
                > symetria jest estetyką idiotów
                > julian tuwim

a kolekar napisał:
                > Na wybory chodzę zawsze. Przejrzałem listę i z tego pozostaje mi zagłosować na Panią Prof. Alicję Chybicką - wybór chyba jasny? No i znów wyszło mi... PO

wczesniej kolejar napisał:
                > Ok. PO i Donald do d... To ja już raczej na SLD zagłosuję, ale NIE na pacjentów psychiatrycznych z PiS!
                > ja nie chcę!!!, żeby tacy porąbani nienawistnicy mną rządzili. Nigdy nie zagłosuję na PiS - partię porąbańców z Pruszkowa Zach. A noiech się na mnie niektórzy koledzy - wyborcy PiS i Braci Kaczyńskich poobrażają, ale żadnej już dyskusji, bo fakty świadczą - jako np. Śp. Barbara Blida. A nie??? Nagonki nie było?

nnie pojmuju, czy tu chodzi o piękno?
                Bez symetrii to ułomność, zaburzenie równowagi...
                W 1995 r. Prokuratura Wojewódzka w Katowicach zainteresowała się szkodą Holdingu Węglowego. Eksperci kombinowali, jak napisać raport, aby ich nie zastrzelili. Udało się - raport przeszedł bez echa, a Kmiecik finansowała kampanie Kwacha. W 1997 SLD zakazał sprzedawania węgla przez pośredników. Wtedy Kmiecik z Blidą próbowały cofnąć to zarządzenie, ale nic nie załatwiły. W 2002 roku po tragedii w kopalni, minister Janik przygotował raport nadużyć w handlu węglem oraz sprzętem górniczym. Jesienią 2003 r. ruszyło śledztwo, ale już wiosną następnego roku zostało umorzone, bo raport Janika zniknął. W 2005 r. minister Kalisz aresztował Kmiecik, która zeznała na Blidę (od 1969 w PZPR, od 1989 posłana). Jest w tej logice jakaś symetria.

• skoonk Re: Obywatele do Senatu 25.08.11, 00:52
                  wubecja napisała:
                  Jest w
                  > tej logice jakaś symetria.
                  >
                  Czepiacie się towarzyszko. Obywatel ma prawo zmieniać poglądy z platformianych na dosenackie pozostając patriotą bezpartyjnym o poglądach lewicowych. Eto nie komunizm uże. Ważne, żeby dał głos w poczuciu misji dziejowej, a zatem w zgodzie z własnym sumieniem i wiedzą. I to jest bardzo piękne.
                  • wubecja Re: Obywatele do Senatu 25.08.11, 10:01
                    skoonk napisała:

> wubecja napisała:
                    > Jest w
                    > > tej logice jakaś symetria.
                    > >
                    > Czepiacie się towarzyszko. Obywatel ma prawo zmieniać poglądy z platformianych
                    > na dosenackie pozostając patriotą bezpartyjnym o poglądach lewicowych. Eto nie
                    > komunizm uże. Ważne, żeby dał głos w poczuciu misji dziejowej, a zatem w zgodzi
                    > e z własnym sumieniem i wiedzą. I to jest bardzo piękne.

równowaga jest piękna - z jednej strony tolerancja, z drugiej dezaprobata.
                    Tak wolność wyboru = wybór wolności.
                    To dlatego przypominam, że to lewica zrobiła najwięcej w sprawie Blidy-Szwajnoch i osobiście Ryszard Roman K. i dziwi niepewny jakiś patriotyzm kolejara. Odwagi towarzyszu !
                    Obywatele do senatu - za platformą na lewo!
                    Tu czytać: tumry.wordpress.com/2011/06/19/grypsy-z-platfostanu-81-samoboj/
                    • map4 Re: Obywatele do Senatu 25.08.11, 11:42
                      wubecja napisała:

> Tu czytać: tumry.wordpress.com/2011/06/19/grypsy-z-platfostanu-81-samoboj/

Wszystko fajnie, ale z tym seksem w "maluchu" to już jednak przegięcie.
                      Ryszard Kalisz to jest osoba nie należąca do szczególnie chudych. A "maluch" to nie jest samochód znany ze swojej przestronności kabiny pasażerskiej.
                      Jak on tam się zmieścił, w dodatku nie sam, tylko z jakąś damą ?
                      Do czynnego uprawiania seksu nie wystarczy się w "maluchu" we dwójkę zmieścić - trzeba mieć jeszcze trochę wolnego miejsca do wykonywania różnych ruchów niegodnych filozofa.

Dlatego nie kupuję tego tekstu o Kaliszu uprawiającym w "maluchu" seks.
                      • zbyleon Re: Obywatele do Senatu 25.08.11, 16:37
                        map4 napisał:

> trzeba mieć jeszcze trochę wolnego miejsca do wykonywania różnych ruchów niego
                        > dnych filozofa.
                        >
                        > Dlatego nie kupuję tego tekstu o Kaliszu uprawiającym w "maluchu" seks.
                        >
                        Nie bierzesz pod uwagę tego , że Rysio K. jako młody członek SZSP & PZPR mógł być używany do różnych czynności nawet w maluchu.
                        • map4 Re: Obywatele do Senatu 26.08.11, 09:41
                          zbyleon napisał:

> Nie bierzesz pod uwagę tego , że Rysio K. jako młody członek SZSP & PZP
                          > R mógł być używany do różnych czynności nawet w maluchu.

"W 2009 r. przyznaje się do uprawiania seksu w miejscu publicznym tj. w Fiacie 126p w okolicach Parku Słowackiego na Żoliborzu w Warszawie."

W sumie to masz rację: to jest niejednoznacznie sformułowane - przyznał się w 2009 roku, ale kiedy nadużył gościnności malucha - tego już nie wiadomo ...
                  • kolejar Re: Obywatele do Senatu 26.08.11, 04:23
                    skoonk napisała:
                    Obywatel ma prawo zmieniać poglądy z platformianych na dosenackie pozostając patriotą bezpartyjnym o poglądach lewicowych.

Nie chciałem aż tak nadymić wyborczo, a chciałem. Odczuwam wielki brak tzw. lewicy posierpniowej. Rysia Bugaja wy... tam coś... Tow. Pinior całkiem tak odleciał w teorię po wstępnych niepowodzeniach (próba reaktywacji PPS), że z rozpaczy PO podobno? Jakby co - jak będę mógł oddać głos na tow. Piniora, to zawsze!
                    A, kurde, dlaczego mam poważny problem z powrotem do Wr z HH???
                    • wubecja Re: Obywatele do Senatu 27.08.11, 09:07
                      kolejar napisał:
                      > PO podobno? Jakby co - jak będę mógł oddać głos na tow. Piniora, to zawsze!
                      >

> A, kurde, dlaczego mam poważny problem z powrotem do Wr z HH???

A dlatego towariszcz kolejar, że jest PRESJA.
                      Przeanalizujcie sytuacju: presja polityczna i atmosfera nacisków zabija !!!
                      Piniora też zabiła. Nic jemu nie udaje się.
                      A kto naciska, kto psuje atmosferu? Nu - reakcja.
                      Dlatego tow. Pinior zrozumiał swoje trockistowskie wypaczenie i wstąpił na szeroką platformę frontu jedności narodów. Wraz z rzeszą innych ekstremistów, zadłużonych w ojczyznie.
                      Towarzyszu, nie bądź prącie, głosuj w narodowym froncie!
                      • skoonk Re: Kolejar sie powiesił !!! 29.08.11, 21:52
                        wubecja napisała:
                        > A dlatego towariszcz kolejar, że jest PRESJA.

Kolejar sie powiesił pod wpływem presji wywartej przez lewaczkę Wubecję.
                        Polacy zasługują na więcej wartości.
                        www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20110826&typ=wi&id=wi03.txt
                        • wubecja Re: Kolejar sie powiesił !!! 31.08.11, 09:00
                          skoonk napisała:

> Kolejar sie powiesił pod wpływem presji wywartej przez lewaczkę Wubecję.
                          > Polacy zasługują na więcej wartości.

Jakoś tak się składa, że ci co najwięcej krzyczą o wartościach, tworzą najwieksze presje, taka ich filozofia szczucia, oskarżania, owiniania, rzucania klątwy. To za sprawą symetrii ołtarzowej i bliźniaczej - bliźniaki walczące między sobą. To ta symetria powoduje napięcie, bo w świecie nie ma równowagi, jest ruch zmienny, a równowaga jest najbardziej nietrwała.
                          Dążenie niektórych wodzów do stabilizacji powodowało najwięcej ofiar.
                          • skoonk Re: Kolejar sie powiesił !!! 31.08.11, 15:58
                            wubecja napisała:
                            > To za sprawą symetrii ołtarzowej i bliźniaczej - bliźniaki walczące między sob
                            > ą. To ta symetria powoduje napięcie, bo w świecie nie ma równowagi, jest ruch z
                            > mienny, a równowaga jest najbardziej nietrwała.

Jakub z Ezewem biblijni bliźniacy walczyli w łonie i powołali dwa narody. Może Izrael i Palestynę.
                            Słusznie powiadacie towarzyszko, że "w świecie nie ma równowagi". W świecie materialnym trwa przemiana, ale w świecie duchowym jest inaczej. Podobnie z ludźmi - są dwa narody - materialiści i uduchowieni. Nie wiem dlaczego nie można by uznać związku bliźniaków za miłość. Twierdzenie, że symetria jest powodem nienawiści przypomina dowodzenie, iż pacyfiści wywołali wojnę, albo że ludzie biorący kredyty wywołali kryzys. A walki w łonie dotyczą bardziej reguł skretyniałych partii prących do władzy. Oczywiście hasło "kolejar sie powiesił" jest kpiną z waszego skretynienia.
                            • kolejar Re: Kolejar sie powiesił !!! 02.09.11, 02:30
                              Jeszcze się nie powiesił i wciąż trwa... Nawet dzwonią jacyś i oburzeni komentują te posty na WBC - nic nie kumają, więc dzięki za wyjaśnienie "skoonk".
                              A powody do powieszenia się ma! Ale coś tam powstrzymuje?
                              Ok. Kolejar zamierza niebawem najechać Wr znów i na dodatek snuje plany sprowadzenia pewnej Agnes z Miasta Stołecznego Wawy (nie tej z Olszynki Groch., a tej z Klarysewa) wink
                              • map4 Re: Kolejar sie powiesił !!! 02.09.11, 10:04
                                kolejar napisał:

> Ok. Kolejar zamierza niebawem najechać Wr znów

gdyby jesienią wygrały kaczory, to mogą granicę zamknąć. I już do Hamburga nie wrócisz.
                                • wubecja Re: Kolejar sie powiesił !!! 02.09.11, 15:38
                                  map4 napisał:

> gdyby jesienią wygrały kaczory, to mogą granicę zamknąć. I już do Hamburga nie
                                  > wrócisz.
                                  >
                                  nie ma wyboru - tu kaczor i tam kaczor...
                                  Jak wygra ten wariat, to zamknie kolejara, mnie i całą wubecje.
                                  Ale mało to prawdopodobne, powiedzieli, że zrobio wszystko... mają Anielę i Vlada i eurowtyków ku pomocy zastępy. Nawet starik Bolek Euromędrzec co wykiwał Lolka, powiedział "czas już tu posprzątać". Cały w świetlistej pomroce z siekierą on nadejdzie, kłapiąc połą w ikonę potężną. Ha ha , no i co? Spoko, jest symetria towarzysze!
                                  • skoonk Cynowanie 03.09.11, 16:07

wubecja napisała:
                                    Cały w świetlistej pomroce z siekierą
                                    > on nadejdzie, kłapiąc połą w ikonę potężną. Ha ha , no i co? Spoko, jest symet
                                    > ria towarzysze!
                                    lewactwo cynuje symetrią - toż to najgorsze zwyrodnienie. Jak można twierdzić jednoczesnie, iż równowaga jest stanem przejściowym rewolucji i symetria jest warunkiem demokracji, pozostając lewakiem? Na to mogą sobie pozwolić tylko najwyższe autorytety, jak Pinior lub Kilian. Zupełne skretynienie. Towarzyszko Wubecja, symetria i równowaga są zjawiskami obecnymi nie tylko w ołtarzach (choć wszyscy jesteśmy ofiarami czasu próby). Spójrzcie na swoje dłonie, czyz nie są symetryczne? Czy walczą ze sobą? Bez symetrii nie ma inteligencji (poza Talmudem i Dziełami Lenina). Fizyka współczesna jest jedną wielką symetrią. Może asymetria bardziej by wam pasowała?
                                  • kolejar Re: Kolejar sie powiesił !!! 08.09.11, 09:00
                                    Jeszcze się nie powiesił, a w nocy z soboty na niedzielę (Sa/So) imprezował ostro na St. Pauli!!! A teraz??? Jest już znów z sieci MM we Wr... Do HH jednak i tak pewnie znów wróci, bo PiS nie wygra!!!
                                    • wubecja Re: Kolejar niech żyje !!! 09.09.11, 21:53
                                      kolejar napisał:

> Jeszcze się nie powiesił, a w nocy z soboty na niedzielę (Sa/So) imprezował ost
                                      > ro na St. Pauli!!! A teraz??? Jest już znów z sieci MM we Wr... Do HH jednak i
                                      > tak pewnie znów wróci, bo PiS nie wygra!!!

Wierzyliśmy w was towarzysz kolejar, że sie nie ugniecie pod presją śmierdzących skunów.
                                      Żyjecie i cześć wam za obywatelska postawę do senatu.
                                      Dla uczczenia tak doniosłej chwili powstańmy, weżmy się za ręce i zaśpiewajmy
                                      National Anthem:

Everyone
                                      Everyone around, here
                                      Everyone is so, near
                                      It's holding on
                                      It's holding on

Everyone
                                      Everyone is so, near
                                      Everyone has got, the fear
                                      It´s holding on
                                      It´s holding on

www.youtube.com/watch?v=n02PhHaeRG4
                                      • skoonk Re: Kolejar niech żyje !!! 12.09.11, 13:36
                                        wubecja napisała:

> Everyone
                                        > Everyone is so, near
                                        > Everyone has got, the fear
                                        > It´s holding on
                                        > It´s holding on

Nie bój się Kolejar. Chyba nie strach przed PISem Was trzyma.
                                        Zagłosuj na muzyka prof. Marka Dyżewskiego
                                        www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=27100
                                        albo na dr Kornela.
                                        Dlaczego nie?
                    • map4 Re: Obywatele do Senatu 30.08.11, 10:38
                      kolejar napisał:

> A, kurde, dlaczego mam poważny problem z powrotem do Wr z HH???

Jakieś trzydzieści lat temu był sobie pociąg, który kursował regularnie przez żelazną kurtynę.
                      Na pewno przemieszczał się pomiędzy Hannoverem a Wrocławiem, ale jego bieg ani we Wrocławiu ani w Hannoverze się nie kończył, ani nie zaczynał. Może był to kurs z Krakowa do Hamburga ?

Jakie właściwie możliwości podróży z Wrocławia do Niemiec ma dzisiaj podróżny, który uprze się skorzystać z usług kolei żelaznej (szynobus do Drezna pomijając) ?
                      • kolejar Re: Obywatele do Senatu 31.08.11, 05:37
                        map4 napisał:
                        > Na pewno przemieszczał się pomiędzy Hannoverem a Wrocławiem, ale jego bieg ani
                        > we Wrocławiu ani w Hannoverze się nie kończył, ani nie zaczynał. Może był to kurs z Krakowa do Hamburga ?
                        >
                        > Jakie właściwie możliwości podróży z Wrocławia do Niemiec ma dzisiaj podróżny,
                        > który uprze się skorzystać z usług kolei żelaznej (szynobus do Drezna pomijając) ?

ad. 1. Wtedy było parę znanych pociągów. Do HH z Wr. akurat nie było - teraz dopiero jest, ale o tym poniżej. A słynne pociągi z Wr za żelazną były dwa:
                        - Kraków Gł. (Rzeszów) - Aachen
                        - Wawa Wsch. - Frankfurt/Main (wcześniej Paris Est).

ad. 2. Poza wspomnianym szynobusem chyba wciąż kursują osobowe "Helmut" spółki PR w relacji Wr. Gł. - Görlitz? A poważnie to dopiero w obecnych czasach jest EC "Wawel" Kr. Gł. - HH Altona, czasowo w skróconej wersji z powodu generalnej przebudowy linii Bln. - Hannover, jak mi powiedzieli miejscowi tu, i od nowego rozkładu EC "Wawel" znów ma kończyć bieg na Altonie. Tu wielu na to czeka!!!
    • skoonk a może PIT-0% 04.09.11, 08:05
      napoj.chmielowy napisał:

> rotmistrz.wordpress.com/

zwyczajnie-normalny.nowyekran.pl/post/24711,sprawiedliwe-podatki
      • wubecja Re: a może PIT-0% 05.09.11, 14:59
        skoonk napisała:
        > zwyczajnie-normalny.nowyekran.pl/post/24711,sprawiedliwe-podatki

Wot zawłaszczanie normalnosci przez prodawczyka z UPR po roszadzie do PISiu. Zapewno ciut konserwatysta, ciut liberał i republikanin wierzący.
        Ale Singapur bardzo ładny. Ustrój dyktatorsko-socjalistyczny, jak u nas dawniej też podatków nie było. Pożywiom uwidim.

• map4 Re: a może PIT-0% 06.09.11, 13:43
        Obniżanie podatków jest słodkie, ale najpierw wypadałoby uzdrowić strukturę wydatków państwa, wydaje mi się. Poza tym wpływy z PIT wcale nie są aż tak wysokie, w porównaniu chociażby do wpływów z podatków pośrednich, co z kolei odzwierciedla poziom hipokryzji panujący w państwie polskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka