napoj.chmielowy 20.08.11, 20:07 rotmistrz.wordpress.com/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skoonk Re: Obywatele do Senatu 21.08.11, 09:21 napoj.chmielowy napisał: > rotmistrz.wordpress.com/ Wolno im. Mocna klika. Idea skompromitowana, bo to przecież politycy. Dudkiewicz nie kandyduje, zdaje się. Ale prof Marian Filar (70 latek) zachwycony: "Tak sobie pomyślałem, czy nie czas na zrealizowanie starego ludowego hasła: byłeś krwiopijcą zostań krwiodawcą. Z taką inspiracją, popierając niezwykle słuszną idę ruchu, chciałbym w tym charakterze krwiodawcy w nowym parlamencie się znaleźć. (...) Krwiopijca deklaruje państwu gotowość krwiodawstwa"- powiedział Filar. Napoju, może w końcu poprzesz obywatela? Odpowiedz Link
wubecja Re: Obywatele do Senatu 21.08.11, 16:31 skoonk napisała: > Napoju, może w końcu poprzesz obywatela? mi sie wydaji podidejrzane, coś nie tak z ideoą jednomandatową. Już teraz dużo działaczy lokalnych w parlamencie i jakoś Vincent regiony dyskryminuje i nieskuteczne wpływ obywateli na samorząd, konsultacji społeczne, kontrola władz lokalnych żadna, a oligarchia rośnie. Pawlakowi się wzmocnią, bo ich dużo. Jak połączą stanowiska w całej administracji to państwo będą tańsze. Ale jest zasada - bezpartyjni. Zasada, czy fasada, wsio rawno. Zasada, to niska frekwencja w wyborach lokalnych, łatwo przepchać swoich. Ogólnie sprytna akcja. Aż Tusk przeciwny. Odpowiedz Link
skoonk Re: Obywatele, do Senatu ! 21.08.11, 20:49 wubecja napisała: Jak połąc > zą stanowiska w całej administracji to państwo będą tańsze. Ale jest zasada - b > ezpartyjni. Zasada, czy fasada, wsio rawno. > Ogólnie sprytna akcja. Aż Tusk przeciwny. Państwo będą tańsze jak połączą funkcje posłów, senatorów, marszałków, prezydentów itd, i utworzą super-rząd ponadpartyjny. Poważnie. Jarecki mówił o tym w prima aprilis. ..."prezes PiS tłumaczy, że taki ponadpartyjny rząd mógłby powstać, gdyby trzeba było ratować kraj przed bankructwem. - Rząd PO doprowadził do zapaści — mówi Kaczyński. Do nowego rządu mogliby wejść przedstawiciele rozmaitych środowisk i partii, którzy byliby „uznanymi autorytetami". - Żadnego koalicjanta nie wykluczam. Poza SLD - mówi. - Każda nasza koalicja będzie zemstą na Tusku. Bo nie wyobrażam sobie rządzenia razem z nim - mówi Jarosław Kaczyński". newsweek.pl © Wszystkie prawa zastrzeżone/ poufne :[ Odpowiedz Link
kolejar Re: Obywatele, do Senatu ! 23.08.11, 01:38 skoonk napisała: - Rząd PO doprowadził do zapaści — mówi Kaczyński. Do nowego rządu mogliby wejść przedstawiciele rozmaitych środ > owisk i partii, którzy byliby „uznanymi autorytetami". > - Żadnego koalicjanta nie wykluczam. Poza SLD - mówi. - Każda nasza koalicja będzie zemstą na Tusku. Bo nie wyobrażam sobie rządzenia razem z nim - mówi Jarosław Kaczyński". No i właśnie!!! Przepraszam, ale ja nie chcę!!!, żeby tacy porąbani nienawistnicy mną rządzili. Nigdy nie zagłosuję na PiS - partię porąbańców z Pruszkowa Zach. A noiech się na mnie niektórzy koledzy - wyborcy PiS i Braci Kaczyńskich poobrażają, ale żadnej już dyskusji, bo fakty świadczą - jako np. Śp. Barbara Blida. A nie??? Nagonki nie było? Ok. PO i Donald do d... To ja już raczej na SLD zagłosuję, ale NIE na pacjentów psychiatrycznych z PiS! Odpowiedz Link
kolejar Re: Obywatele do Senatu 23.08.11, 01:41 Widziałem listę zarejestrowanych dotąd kandydatów w moim okręgu. Na wybory chodzę zawsze. Przejrzałem listę i z tego pozostaje mi zagłosować na Panią Prof. Alicję Chybicką - wybór chyba jasny? No i znów wyszło mi... PO Odpowiedz Link
skoonk Re: Obywatele do Senatu 23.08.11, 08:23 kolejar napisał: > Widziałem listę zarejestrowanych dotąd kandydatów w moim okręgu. Na wybory chod > zę zawsze. Przejrzałem listę i z tego pozostaje mi zagłosować na Panią Prof. Al > icję Chybicką - wybór chyba jasny? No i znów wyszło mi... PO Platforma Obywatelska kontra Obywatele Do Senatu. Ale sie pomieszało. Wysunięcie kandydatury prof. Chybickiej nie było przypadkowe. Platforma szukała osoby spoza partii i polityki. Tak jakoś im wyszło... Dutkiewicz nie ma już monopolu na "obywatelskich" kandydatów. W okręgu nr 8 we Wrocławiu kandydatem PO jest prof. Leon Kieres. Były szef IPN, obecny senator Platformy, choć jest z nią blisko związany, do partii nie należy. No popatrz, znów tak jakoś wyszło... Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Obywatele do Senatu 23.08.11, 11:40 skoonk napisała: > kolejar napisał: > > > Widziałem listę zarejestrowanych dotąd kandydatów w moim okręgu. Na wybory > > chodzę zawsze. Przejrzałem listę i z tego pozostaje mi zagłosować na Panią Prof. > > Alicję Chybicką - wybór chyba jasny? No i znów wyszło mi... PO > Platforma Obywatelska kontra Obywatele Do Senatu. Ale sie pomieszało. > Wysunięcie kandydatury prof. Chybickiej nie było przypadkowe. Platforma szukała > osoby spoza partii i polityki. Tak jakoś im wyszło... > Dutkiewicz nie ma już monopolu na "obywatelskich" kandydatów. > W okręgu nr 8 we Wrocławiu kandydatem PO jest prof. Leon Kieres. Były szef IPN, > obecny senator Platformy, choć jest z nią blisko związany, do partii nie należy. > No popatrz, znów tak jakoś wyszło... platforma obywatelska vs. obywatele na platformę Odpowiedz Link
wubecja Re: Obywatele do Senatu 23.08.11, 17:50 poloeschatolo napisała: > > platforma obywatelska vs. obywatele na platformę Nie rozumim, czemu harmonia wam tak przeszkadza, zgoda buduje. W tzw. obwarzanku (okręg obejmuje powiaty dawnego województwa wrocławskiego) zmierzą się wiceminister pracy z PO Jarosław Duda oraz były polityk tej partii Tomasz Misiak. Tym razem wystąpi w barwach komitetu Dutkiewicza. - Umówiliśmy się już z Tomkiem, że kampania będzie fair, bez kopania po kostkach. Nie ukrywam, że rywalizację z byłym partyjnym kolegą traktuję ambicjonalnie. Na starcie nasze szanse oceniam po równo - mówi Duda. Więcej... wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,10148551,Kto_przeciw_komu_do_Senatu__Platforma_kontra_Obywatele.html#ixzz1VrpphCdZ Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Obywatele do Senatu 23.08.11, 23:50 wubecja napisała: > poloeschatolo napisała: > > > > platforma obywatelska vs. obywatele na platformę > Nie ukrywam, że rywalizację z byłym partyjnym kolegą traktuję ambicjonalnie. > Na starcie nasze szanse oceniam po równo - mówi Duda. symetria jest estetyką idiotów julian tuwim Odpowiedz Link
wubecja Re: Obywatele do Senatu 24.08.11, 11:15 poloeschatolo napisała: > > Nie ukrywam, że rywalizację z byłym partyjnym kolegą traktuję ambicjonaln > ie. > > Na starcie nasze szanse oceniam po równo - mówi Duda. > > symetria jest estetyką idiotów > julian tuwim a kolekar napisał: > Na wybory chodzę zawsze. Przejrzałem listę i z tego pozostaje mi zagłosować na Panią Prof. Alicję Chybicką - wybór chyba jasny? No i znów wyszło mi... PO wczesniej kolejar napisał: > Ok. PO i Donald do d... To ja już raczej na SLD zagłosuję, ale NIE na pacjentów psychiatrycznych z PiS! > ja nie chcę!!!, żeby tacy porąbani nienawistnicy mną rządzili. Nigdy nie zagłosuję na PiS - partię porąbańców z Pruszkowa Zach. A noiech się na mnie niektórzy koledzy - wyborcy PiS i Braci Kaczyńskich poobrażają, ale żadnej już dyskusji, bo fakty świadczą - jako np. Śp. Barbara Blida. A nie??? Nagonki nie było? nnie pojmuju, czy tu chodzi o piękno? Bez symetrii to ułomność, zaburzenie równowagi... W 1995 r. Prokuratura Wojewódzka w Katowicach zainteresowała się szkodą Holdingu Węglowego. Eksperci kombinowali, jak napisać raport, aby ich nie zastrzelili. Udało się - raport przeszedł bez echa, a Kmiecik finansowała kampanie Kwacha. W 1997 SLD zakazał sprzedawania węgla przez pośredników. Wtedy Kmiecik z Blidą próbowały cofnąć to zarządzenie, ale nic nie załatwiły. W 2002 roku po tragedii w kopalni, minister Janik przygotował raport nadużyć w handlu węglem oraz sprzętem górniczym. Jesienią 2003 r. ruszyło śledztwo, ale już wiosną następnego roku zostało umorzone, bo raport Janika zniknął. W 2005 r. minister Kalisz aresztował Kmiecik, która zeznała na Blidę (od 1969 w PZPR, od 1989 posłana). Jest w tej logice jakaś symetria. Odpowiedz Link
skoonk Re: Obywatele do Senatu 25.08.11, 00:52 wubecja napisała: Jest w > tej logice jakaś symetria. > Czepiacie się towarzyszko. Obywatel ma prawo zmieniać poglądy z platformianych na dosenackie pozostając patriotą bezpartyjnym o poglądach lewicowych. Eto nie komunizm uże. Ważne, żeby dał głos w poczuciu misji dziejowej, a zatem w zgodzie z własnym sumieniem i wiedzą. I to jest bardzo piękne. Odpowiedz Link
wubecja Re: Obywatele do Senatu 25.08.11, 10:01 skoonk napisała: > wubecja napisała: > Jest w > > tej logice jakaś symetria. > > > Czepiacie się towarzyszko. Obywatel ma prawo zmieniać poglądy z platformianych > na dosenackie pozostając patriotą bezpartyjnym o poglądach lewicowych. Eto nie > komunizm uże. Ważne, żeby dał głos w poczuciu misji dziejowej, a zatem w zgodzi > e z własnym sumieniem i wiedzą. I to jest bardzo piękne. równowaga jest piękna - z jednej strony tolerancja, z drugiej dezaprobata. Tak wolność wyboru = wybór wolności. To dlatego przypominam, że to lewica zrobiła najwięcej w sprawie Blidy-Szwajnoch i osobiście Ryszard Roman K. i dziwi niepewny jakiś patriotyzm kolejara. Odwagi towarzyszu ! Obywatele do senatu - za platformą na lewo! Tu czytać: tumry.wordpress.com/2011/06/19/grypsy-z-platfostanu-81-samoboj/ Odpowiedz Link
map4 Re: Obywatele do Senatu 25.08.11, 11:42 wubecja napisała: > Tu czytać: tumry.wordpress.com/2011/06/19/grypsy-z-platfostanu-81-samoboj/ Wszystko fajnie, ale z tym seksem w "maluchu" to już jednak przegięcie. Ryszard Kalisz to jest osoba nie należąca do szczególnie chudych. A "maluch" to nie jest samochód znany ze swojej przestronności kabiny pasażerskiej. Jak on tam się zmieścił, w dodatku nie sam, tylko z jakąś damą ? Do czynnego uprawiania seksu nie wystarczy się w "maluchu" we dwójkę zmieścić - trzeba mieć jeszcze trochę wolnego miejsca do wykonywania różnych ruchów niegodnych filozofa. Dlatego nie kupuję tego tekstu o Kaliszu uprawiającym w "maluchu" seks. Odpowiedz Link
zbyleon Re: Obywatele do Senatu 25.08.11, 16:37 map4 napisał: > trzeba mieć jeszcze trochę wolnego miejsca do wykonywania różnych ruchów niego > dnych filozofa. > > Dlatego nie kupuję tego tekstu o Kaliszu uprawiającym w "maluchu" seks. > Nie bierzesz pod uwagę tego , że Rysio K. jako młody członek SZSP & PZPR mógł być używany do różnych czynności nawet w maluchu. Odpowiedz Link
map4 Re: Obywatele do Senatu 26.08.11, 09:41 zbyleon napisał: > Nie bierzesz pod uwagę tego , że Rysio K. jako młody członek SZSP & PZP > R mógł być używany do różnych czynności nawet w maluchu. "W 2009 r. przyznaje się do uprawiania seksu w miejscu publicznym tj. w Fiacie 126p w okolicach Parku Słowackiego na Żoliborzu w Warszawie." W sumie to masz rację: to jest niejednoznacznie sformułowane - przyznał się w 2009 roku, ale kiedy nadużył gościnności malucha - tego już nie wiadomo ... Odpowiedz Link
kolejar Re: Obywatele do Senatu 26.08.11, 04:23 skoonk napisała: Obywatel ma prawo zmieniać poglądy z platformianych na dosenackie pozostając patriotą bezpartyjnym o poglądach lewicowych. Nie chciałem aż tak nadymić wyborczo, a chciałem. Odczuwam wielki brak tzw. lewicy posierpniowej. Rysia Bugaja wy... tam coś... Tow. Pinior całkiem tak odleciał w teorię po wstępnych niepowodzeniach (próba reaktywacji PPS), że z rozpaczy PO podobno? Jakby co - jak będę mógł oddać głos na tow. Piniora, to zawsze! A, kurde, dlaczego mam poważny problem z powrotem do Wr z HH??? Odpowiedz Link
wubecja Re: Obywatele do Senatu 27.08.11, 09:07 kolejar napisał: > PO podobno? Jakby co - jak będę mógł oddać głos na tow. Piniora, to zawsze! > > A, kurde, dlaczego mam poważny problem z powrotem do Wr z HH??? A dlatego towariszcz kolejar, że jest PRESJA. Przeanalizujcie sytuacju: presja polityczna i atmosfera nacisków zabija !!! Piniora też zabiła. Nic jemu nie udaje się. A kto naciska, kto psuje atmosferu? Nu - reakcja. Dlatego tow. Pinior zrozumiał swoje trockistowskie wypaczenie i wstąpił na szeroką platformę frontu jedności narodów. Wraz z rzeszą innych ekstremistów, zadłużonych w ojczyznie. Towarzyszu, nie bądź prącie, głosuj w narodowym froncie! Odpowiedz Link
skoonk Re: Kolejar sie powiesił !!! 29.08.11, 21:52 wubecja napisała: > A dlatego towariszcz kolejar, że jest PRESJA. Kolejar sie powiesił pod wpływem presji wywartej przez lewaczkę Wubecję. Polacy zasługują na więcej wartości. www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20110826&typ=wi&id=wi03.txt Odpowiedz Link
wubecja Re: Kolejar sie powiesił !!! 31.08.11, 09:00 skoonk napisała: > Kolejar sie powiesił pod wpływem presji wywartej przez lewaczkę Wubecję. > Polacy zasługują na więcej wartości. Jakoś tak się składa, że ci co najwięcej krzyczą o wartościach, tworzą najwieksze presje, taka ich filozofia szczucia, oskarżania, owiniania, rzucania klątwy. To za sprawą symetrii ołtarzowej i bliźniaczej - bliźniaki walczące między sobą. To ta symetria powoduje napięcie, bo w świecie nie ma równowagi, jest ruch zmienny, a równowaga jest najbardziej nietrwała. Dążenie niektórych wodzów do stabilizacji powodowało najwięcej ofiar. Odpowiedz Link
skoonk Re: Kolejar sie powiesił !!! 31.08.11, 15:58 wubecja napisała: > To za sprawą symetrii ołtarzowej i bliźniaczej - bliźniaki walczące między sob > ą. To ta symetria powoduje napięcie, bo w świecie nie ma równowagi, jest ruch z > mienny, a równowaga jest najbardziej nietrwała. Jakub z Ezewem biblijni bliźniacy walczyli w łonie i powołali dwa narody. Może Izrael i Palestynę. Słusznie powiadacie towarzyszko, że "w świecie nie ma równowagi". W świecie materialnym trwa przemiana, ale w świecie duchowym jest inaczej. Podobnie z ludźmi - są dwa narody - materialiści i uduchowieni. Nie wiem dlaczego nie można by uznać związku bliźniaków za miłość. Twierdzenie, że symetria jest powodem nienawiści przypomina dowodzenie, iż pacyfiści wywołali wojnę, albo że ludzie biorący kredyty wywołali kryzys. A walki w łonie dotyczą bardziej reguł skretyniałych partii prących do władzy. Oczywiście hasło "kolejar sie powiesił" jest kpiną z waszego skretynienia. Odpowiedz Link
kolejar Re: Kolejar sie powiesił !!! 02.09.11, 02:30 Jeszcze się nie powiesił i wciąż trwa... Nawet dzwonią jacyś i oburzeni komentują te posty na WBC - nic nie kumają, więc dzięki za wyjaśnienie "skoonk". A powody do powieszenia się ma! Ale coś tam powstrzymuje? Ok. Kolejar zamierza niebawem najechać Wr znów i na dodatek snuje plany sprowadzenia pewnej Agnes z Miasta Stołecznego Wawy (nie tej z Olszynki Groch., a tej z Klarysewa) Odpowiedz Link
map4 Re: Kolejar sie powiesił !!! 02.09.11, 10:04 kolejar napisał: > Ok. Kolejar zamierza niebawem najechać Wr znów gdyby jesienią wygrały kaczory, to mogą granicę zamknąć. I już do Hamburga nie wrócisz. Odpowiedz Link
wubecja Re: Kolejar sie powiesił !!! 02.09.11, 15:38 map4 napisał: > gdyby jesienią wygrały kaczory, to mogą granicę zamknąć. I już do Hamburga nie > wrócisz. > nie ma wyboru - tu kaczor i tam kaczor... Jak wygra ten wariat, to zamknie kolejara, mnie i całą wubecje. Ale mało to prawdopodobne, powiedzieli, że zrobio wszystko... mają Anielę i Vlada i eurowtyków ku pomocy zastępy. Nawet starik Bolek Euromędrzec co wykiwał Lolka, powiedział "czas już tu posprzątać". Cały w świetlistej pomroce z siekierą on nadejdzie, kłapiąc połą w ikonę potężną. Ha ha , no i co? Spoko, jest symetria towarzysze! Odpowiedz Link
skoonk Cynowanie 03.09.11, 16:07 wubecja napisała: Cały w świetlistej pomroce z siekierą > on nadejdzie, kłapiąc połą w ikonę potężną. Ha ha , no i co? Spoko, jest symet > ria towarzysze! lewactwo cynuje symetrią - toż to najgorsze zwyrodnienie. Jak można twierdzić jednoczesnie, iż równowaga jest stanem przejściowym rewolucji i symetria jest warunkiem demokracji, pozostając lewakiem? Na to mogą sobie pozwolić tylko najwyższe autorytety, jak Pinior lub Kilian. Zupełne skretynienie. Towarzyszko Wubecja, symetria i równowaga są zjawiskami obecnymi nie tylko w ołtarzach (choć wszyscy jesteśmy ofiarami czasu próby). Spójrzcie na swoje dłonie, czyz nie są symetryczne? Czy walczą ze sobą? Bez symetrii nie ma inteligencji (poza Talmudem i Dziełami Lenina). Fizyka współczesna jest jedną wielką symetrią. Może asymetria bardziej by wam pasowała? Odpowiedz Link
kolejar Re: Kolejar sie powiesił !!! 08.09.11, 09:00 Jeszcze się nie powiesił, a w nocy z soboty na niedzielę (Sa/So) imprezował ostro na St. Pauli!!! A teraz??? Jest już znów z sieci MM we Wr... Do HH jednak i tak pewnie znów wróci, bo PiS nie wygra!!! Odpowiedz Link
wubecja Re: Kolejar niech żyje !!! 09.09.11, 21:53 kolejar napisał: > Jeszcze się nie powiesił, a w nocy z soboty na niedzielę (Sa/So) imprezował ost > ro na St. Pauli!!! A teraz??? Jest już znów z sieci MM we Wr... Do HH jednak i > tak pewnie znów wróci, bo PiS nie wygra!!! Wierzyliśmy w was towarzysz kolejar, że sie nie ugniecie pod presją śmierdzących skunów. Żyjecie i cześć wam za obywatelska postawę do senatu. Dla uczczenia tak doniosłej chwili powstańmy, weżmy się za ręce i zaśpiewajmy National Anthem: Everyone Everyone around, here Everyone is so, near It's holding on It's holding on Everyone Everyone is so, near Everyone has got, the fear It´s holding on It´s holding on www.youtube.com/watch?v=n02PhHaeRG4 Odpowiedz Link
skoonk Re: Kolejar niech żyje !!! 12.09.11, 13:36 wubecja napisała: > Everyone > Everyone is so, near > Everyone has got, the fear > It´s holding on > It´s holding on Nie bój się Kolejar. Chyba nie strach przed PISem Was trzyma. Zagłosuj na muzyka prof. Marka Dyżewskiego www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=27100 albo na dr Kornela. Dlaczego nie? Odpowiedz Link
map4 Re: Obywatele do Senatu 30.08.11, 10:38 kolejar napisał: > A, kurde, dlaczego mam poważny problem z powrotem do Wr z HH??? Jakieś trzydzieści lat temu był sobie pociąg, który kursował regularnie przez żelazną kurtynę. Na pewno przemieszczał się pomiędzy Hannoverem a Wrocławiem, ale jego bieg ani we Wrocławiu ani w Hannoverze się nie kończył, ani nie zaczynał. Może był to kurs z Krakowa do Hamburga ? Jakie właściwie możliwości podróży z Wrocławia do Niemiec ma dzisiaj podróżny, który uprze się skorzystać z usług kolei żelaznej (szynobus do Drezna pomijając) ? Odpowiedz Link
kolejar Re: Obywatele do Senatu 31.08.11, 05:37 map4 napisał: > Na pewno przemieszczał się pomiędzy Hannoverem a Wrocławiem, ale jego bieg ani > we Wrocławiu ani w Hannoverze się nie kończył, ani nie zaczynał. Może był to kurs z Krakowa do Hamburga ? > > Jakie właściwie możliwości podróży z Wrocławia do Niemiec ma dzisiaj podróżny, > który uprze się skorzystać z usług kolei żelaznej (szynobus do Drezna pomijając) ? ad. 1. Wtedy było parę znanych pociągów. Do HH z Wr. akurat nie było - teraz dopiero jest, ale o tym poniżej. A słynne pociągi z Wr za żelazną były dwa: - Kraków Gł. (Rzeszów) - Aachen - Wawa Wsch. - Frankfurt/Main (wcześniej Paris Est). ad. 2. Poza wspomnianym szynobusem chyba wciąż kursują osobowe "Helmut" spółki PR w relacji Wr. Gł. - Görlitz? A poważnie to dopiero w obecnych czasach jest EC "Wawel" Kr. Gł. - HH Altona, czasowo w skróconej wersji z powodu generalnej przebudowy linii Bln. - Hannover, jak mi powiedzieli miejscowi tu, i od nowego rozkładu EC "Wawel" znów ma kończyć bieg na Altonie. Tu wielu na to czeka!!! Odpowiedz Link
skoonk a może PIT-0% 04.09.11, 08:05 napoj.chmielowy napisał: > rotmistrz.wordpress.com/ zwyczajnie-normalny.nowyekran.pl/post/24711,sprawiedliwe-podatki Odpowiedz Link
wubecja Re: a może PIT-0% 05.09.11, 14:59 skoonk napisała: > zwyczajnie-normalny.nowyekran.pl/post/24711,sprawiedliwe-podatki Wot zawłaszczanie normalnosci przez prodawczyka z UPR po roszadzie do PISiu. Zapewno ciut konserwatysta, ciut liberał i republikanin wierzący. Ale Singapur bardzo ładny. Ustrój dyktatorsko-socjalistyczny, jak u nas dawniej też podatków nie było. Pożywiom uwidim. Odpowiedz Link
map4 Re: a może PIT-0% 06.09.11, 13:43 Obniżanie podatków jest słodkie, ale najpierw wypadałoby uzdrowić strukturę wydatków państwa, wydaje mi się. Poza tym wpływy z PIT wcale nie są aż tak wysokie, w porównaniu chociażby do wpływów z podatków pośrednich, co z kolei odzwierciedla poziom hipokryzji panujący w państwie polskim. Odpowiedz Link