Dodaj do ulubionych

Wiktor 2011

15.04.12, 09:32
mowa zwycięzcy:
- Wiem, że państwo bardzo niecierpliwie czekacie na długie polityczne wystąpienie - mówił po odebraniu statuetki z rąk Andrzeja Wajdy. - Oczywiście to żart. Nie jestem samobójcą. Wiem, że to nie jest miejsce ani czas, żeby zadręczać was kolejnymi słowami, które w polskim życiu publicznym rzeczywiście częściej ranią niż łagodzą nastój, więc nie będę tego pięknego nastroju państwu psuł. Jestem bardzo wdzięczny za tę nagrodę. To nie jest typowa kokieteria. Jestem tą nagrodą bardzo zaskoczony szczególnie kiedy oglądam, słucham, czytam o sobie w mediach. Myślę często, że media to jednak dość niebezpieczny wynalazek, a ostatnią rzeczą jaką mogłem się spodziewać dzisiaj to nagroda od tych mediów - dodał.

W kategorii polityk roku 2011 nominowani : prezydent Bronisław Komorowski, marszałek Sejmu Ewa Kopacz, posłowie: Janusz Palikot i Ryszard Kalisz.

Wiktory są nagrodami Akademii Telewizyjnej przyznawanymi od 1985 roku.
Obserwuj wątek
    • kolejar Re: Wiktor 2011 17.04.12, 09:01
      skoonk napisała:
      > W kategorii polityk roku 2011 nominowani : prezydent Bronisław Komorowski, marszałek Sejmu Ewa Kopacz, posłowie: Janusz Palikot i Ryszard Kalisz.

Jak mam się ustosunkować, to:
      Ewa Kopacz - bzdura!
      Janusz Palikot - a nie należy się??? To jest Gościu roku w Polityce!
      Ryszard Kalisz - tego grubasa nawet lubię (bo śmieszny, a też inteligentny cholernie), ale zaraz tak nagroda? Że taki gruby i fajny, to już zara nagroda? To wręcz niezdrowe - zachęca do żarcia nad miarę i otyłości.
      Ciekawsze jest dla mnie w kategorii "publicystyka": Justyna Pochanke znów! I co? Ja tam nie przepadam za tą Babą - za bardzo już pewnie się czuje, rozbestwia się i tyle. Ja bym dał za "wielki takt i opanowanie emocji w Duchu Świętym, amen" dla... a zgadnie kto? Dla Kasi K-Z!!! - a co? - tej Ukochanej śp. red. Turowicza. Np. ten film o Wisławie Szymborskiej zrobiła cudowny, jedynie możliwy, bo nikt oprócz tej starej Krakuski Kasi takiego zrobić by nie mógł - a nie dopuszczony by był nikt inny!
      A za dokumenty Ewa Ewart. Dobra, ok. Ale ta ma możliwości w tej BBC - cwaniara życiowa? Każdy może powiedzieć: "Dlaczego nie ja?" wink - to do kolegów niektórych wink
      • zbyleon Re: Wiktor 2011 i ofiara 18.04.12, 06:39
        propagandy.
        Te Palikoty , Kalisze czy Kasia K-Z.
        Żenada.
        PR TVN skuteczny , odmóżdża aż miło.
        Biedny Kolejar.
        • wubecja Re: Wiktor 2011 i ofiara 18.04.12, 08:15
          zbyleon napisał:

> propagandy.
          > Te Palikoty , Kalisze czy Kasia K-Z.
          > Żenada.
          > PR TVN skuteczny , odmóżdża aż miło.
          > Biedny Kolejar.

Ja słucham tokfm i tę wielką nagrodę victorii'85 przyznała by Wielowiejskiej Domisi, Kuczynskomu Waldku, Żakowskomu Jacku, Wołku Tomaszu oraz Lisu, Paradowskiej Jance i Szostkiewiczu Adamu, bo po Krakaniu i duchu bliski Kasi KZ. Firmament Gwiazd.
        • kolejar Re: Wiktor 2011 i ofiara 20.04.12, 00:53
          zbyleon napisał:
          > PR TVN skuteczny , odmóżdża aż miło.
          > Biedny Kolejar.

Nie kumam, przepraszam... Co za to nie odmóżdża??? Masz jakieś sensowne kontr-propozycje?
          • zbyleon Re: Wiktor 2011 i ofiara 20.04.12, 05:05
            kolejar napisał:

>
            > Nie kumam, przepraszam... Co za to nie odmóżdża??? Masz jakieś sensowne kontr-p
            > ropozycje?

Odpowiednio dobrane mieszanki.
    • wubecja Re: Wiktor trzyma krzesło 20.04.12, 00:11
      W Polsce powstaje nowy front zimnej wojny wewnętrznej, dlatego celem mojego rządu będzie zapewnienie poczucia bezpieczeństwa wszystkim Polakom, nie tylko wobec kryzysu ekonomicznego, ale także politycznego - oświadczył premier Donald Tusk.

Tusk otrzymał nagrodę "Krzesło roku" przyznawaną przez tygodnik "The Warsaw Voice". Jak mówił redaktor naczelny tygodnika Andrzej Jonas, Tusk otrzymał nagrodę "za danie Polakom poczucia spokoju i bezpieczeństwa".

W obliczu kontrrewolucji należy zaostrzyć rygor.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka