tsy 29.08.12, 08:49 Kto czyta nie błądzi. natemat.pl/28957,siedem-najbardziej-zaskakujacych-zasad-na-jakie-zgadzamy-sie-w-sieci Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyleon Re: Akceptuję. 29.08.12, 11:04 tsy napisał: > Kto czyta nie błądzi. > natemat.pl/28957,siedem-najbardziej-zaskakujacych-zasad-na-jakie-zgadzamy-sie-w-sieci Mam Collusion i z przyjemnością rzucam okiem na ten śliczny graf podglądających. Polecam , jest ładny. Ale nic to, ja też uważam , że kto czyta nie błądzi. Cytat Palenie trawki źle działa na iloraz inteligencji. Marihuana powoduje trwały spadek poziomu inteligencji – twierdzą naukowcy z Nowej Zelandii W czasie trwającego wiele lat eksperymentu uczeni przebadali 1000 osób, które zaczęły palić marihuanę przed ukończeniem 18 lat, czyli w okresie, gdy kształtuje się mózg. Chcieli dowiedzieć się, dlaczego ludzie palący trawkę mają mniejsze osiągnięcia naukowe. Zaczęli obserwować dzieci, a ostatnie wywiady przeprowadzili, gdy badane osoby miały 38 lat. Okazało się, że ci, którzy regularnie palą marihuanę, mają niższy iloraz inteligencji od rówieśników, którzy tego nie robią. Im więcej palą, tym niższe jest IQ. Ci, którzy zaczęli palić trawkę w okresie dorastania, mieli IQ niższe przeciętnie o 8 punktów procentowych od rówieśników. A jeśli na dodatek towarzyszyło temu uzależnienie od nikotyny czy alkoholu, wyniki były jeszcze gorsze. Niestety, okazało się też, że zerwanie z nałogiem nie prowadzi wcale do przywrócenia utraconego ilorazu inteligencji. Wyniki opublikowano na łamach amerykańskiego periodyku „Proceedings Journal of National Academy of Sciences", o czym poinformowało BBC. ... patrz: www.rp.pl/artykul/27,928475-Palenie-trawki--zle-dziala-na-iloraz-inteligencji.html Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Akceptuję. 29.08.12, 11:51 zbyleon napisał: > Palenie trawki źle działa na iloraz inteligencji. Na chuj mi iloraz? Na chuj mi inteligencja sama? NIECH ŻYJĄ KONOPIE, czyli marihuana. Odpowiedz Link
chlorofil1 Re: Akceptuję. 02.09.12, 08:53 zbyleon napisał: > Cytat > Palenie trawki źle działa na iloraz inteligencji. Tu bardziej szczegółowo: www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/sep/01/cannabis-black-market-iq-howard-marks Odpowiedz Link
wubecja Re: Akceptuję. 29.08.12, 18:02 tsy napisał: > Kto czyta nie błądzi. > natemat.pl/28957,siedem-najbardziej-zaskakujacych-zasad-na-jakie-zgadzamy-sie-w-sieci No i gdzie światowy kumitet ochrony konsumenta i sąd, który wytropi niedozwolone ukazy, jak patent na zaokręglone rogi ipoda. Przecież ta demokracja zjada swój ogon i skończy katastrofą. Podoba mi się audyt FEDa. To wolna amerykanka. Prawo przeciw bezprawiu bez krwi na razie, ale kiedyś ubili za to Kenediego. Teraz musieliby 3/4 gumożujow. www.auditthefed.com/ Odpowiedz Link
tsy Windows 8 30.08.12, 07:18 Niezły szpieg wolnemedia.net/swiat-komputerow/windows-8-wysyla-dane-o-twoicm-oprogramowaniu/ Odpowiedz Link
skoonk Re: Akceptuję? Nie! 30.08.12, 15:52 tsy napisał: > Kto czyta nie błądzi. > natemat.pl/28957,siedem-najbardziej-zaskakujacych-zasad-na-jakie-zgadzamy-sie-w-sieci zgadzamy się nie tylko w sieci, lecz wszędzie, gdzie sprawiedliwość jest ślepa a sądy niezależne od dowodów. Ostatnio przydarzyło mi się czytać gwarancję słuchawek Koss made in usa asssembled in China, gdzie bezczelnie zastrzegano nieodpowiedzialność za uszkodzenia mechaniczne. Po 3 miesiącach przerwał się kabelek wskutek normalnego używania w kieszeni. Trzeba było się fatygować do uokiku. No cóż taki zaszczytny "obywatelski obowiązek". Lecz czy taki punkt umowy powinien istnieć? To przecież urąga logice. Odpowiedz Link