sztuk6mistrz 03.01.07, 12:43 www.puzdro.pl/blog/?content=comment&id=220 Dziennik mnie ciągle czymś odkrywczym zaskakuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
napoj.chmielowy Przeglądacz jednej książki 03.01.07, 15:13 sztuk6mistrz napisał: > www.puzdro.pl/blog/?content=comment&id=220 > Dziennik mnie ciągle czymś odkrywczym zaskakuje. Osobiście nie lubię prozy U.Eco (przez nadmiar erudycji kojarzy mi się z Łysiakiem), ale do psich obowiązków kolesia, który zarabia wierszówkę na pisaniu artykułów o kulturze należy czytanie czegoś więcej niż książki telefonicznej. Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: Przeglądacz jednej książki 03.01.07, 18:03 napoj.chmielowy napisał: > Osobiście nie lubię prozy U.Eco (przez nadmiar erudycji kojarzy mi się z > Łysiakiem), ale do psich obowiązków kolesia, który zarabia wierszówkę na pisani > u > artykułów o kulturze należy czytanie czegoś więcej niż książki telefonicznej. Pozwolę sobie powtórzyć mój komentarz: Einstein nie żyje, Camus nie żyje, Strawiński nie żyje, Vinola nie żyje, Dürer... I ja się ostatnio nie najlepiej czuje... Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Przeglądacz jednej książki 04.01.07, 18:18 sztuk6mistrz napisał: > > > Pozwolę sobie powtórzyć mój komentarz: > Einstein nie żyje, Camus nie żyje, Strawiński nie żyje, Vinola nie żyje, Dürer. > .. > I ja się ostatnio nie najlepiej czuje... A co Ci dolega? Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: Przeglądacz jednej książki 04.01.07, 20:27 napoj.chmielowy napisał: > sztuk6mistrz napisał: > > > > > > > Pozwolę sobie powtórzyć mój komentarz: > > Einstein nie żyje, Camus nie żyje, Strawiński nie żyje, Vinola nie żyje, > Dürer. > > .. > > I ja się ostatnio nie najlepiej czuje... > > A co Ci dolega? Mnie? Jaszczerzyna. Ale autorowi artykułu karłowatość umysłowa, zresztą dotyczaca wielu marionetkowych ludzi wyznających chujową (tzn.pisiorowatą), żeby nie powiedzieć bolszewicką wizję świata - przeszkadza im każdy który wystaje ponad lud. Ja też nie jestem jakimś apologetą Eco, nie mniej po Ziemkiewiczu to następny redaktorzyna, który w myśl zasady gówna, które przyczepiło się okrętu - krzyczy płyniemy. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Przeglądacz jednej książki 04.01.07, 21:04 sztuk6mistrz napisał: > > Mnie? Jaszczerzyna. Czy termin ten pochodzi od słów "ja" i "szczerość", czy też od "jaszcze" ( pl.wikipedia.org/wiki/Jaszcz ) i "rżysko". > Ale autorowi artykułu karłowatość umysłowa, zresztą dotyczaca wielu > marionetkowych ludzi wyznających chujową (tzn.pisiorowatą), żeby nie powiedzieć > bolszewicką wizję świata - przeszkadza im każdy który wystaje ponad lud. Podejrzewasz tego wierszówkokletę o jakąkolwiek wizję oprócz wizji gratyfikacji za artykulik? > Ja też > nie jestem jakimś apologetą Eco, nie mniej po Ziemkiewiczu to następny > redaktorzyna, który w myśl zasady gówna, które przyczepiło się okrętu - krzyczy > płyniemy. > Aleś się czepił tego Ziemkiewicza. Zaczyna to wyglądać na obsesję (być może spowodowaną jaszczerzyną). Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: Przeglądacz jednej książki 04.01.07, 21:10 Cała epikryza tej choroby brzmiała mniej więcej tak - panie doktorze nyje mnie, drużni, nudli i mam jaszczerzynę. Odpowiedz Link