Dodaj do ulubionych

Qu... idździe na wybory!!!

22.09.07, 04:45
Ja zupełnie nie akceptuję zrzędzeń tutejszych forumowiczów nt. polityki.
Zwłaszcza w kontekście kretyńskich wypowiedzi w stylu "21.10.2007 pójdę sobie
na spacer do parku". To jest totalna niedojrzałość i tyle. Nie chadzaliście na
wybory, to teraz nie zrzędźcie na PiSuarów i po tych wyborach dalej nie
zrzędźcie. Taki Map, Bonczek, Tsy, Hurysa, szkoda wymieniać... Nikt i nic Wam
się nie podoba, na wszystkich jesteście poobrażani, nikt Wam się nie podoba -
to do ch... idźdcie chociaż oddać nieważny głos. Wy niczego nie rozumiecie z
rzeczywistości mimo Waszych wielkich a bezsensownych dyplomów, a uważacie się
i kreujecie się tu za super-mędrców z super-wystudiowanymi wypowiedziami. A
ch... z Waszu Czytelniu! Ja na wybory - jak zawsze - pójdę. Nie, brak mi już
słów do tego Waszego kretyństwa - nie wiem, jak przemawiać - wszak nie jestem
zawodowym politykiem. Ale kompromitujecie się tu gnojki!
DO ROBOTY CHUJE & PIZDY! DO URN się spuszczać z frustracji, a nie tu!
Obserwuj wątek
    • kolejar Do Mapa4 22.09.07, 04:52
      Z Twoimi przemądrzałymi wypowiedziami możesz się schować, jak 21.10.2007 nie
      stawisz się w Komisji Wyborczej. Pozostaniesz dla mnie tylko durnym śmieciem...
      Tak, to jest groźba, szantaż... Po prostu stracę dla Ciebie resztki szacunku
      jako dla Człowieka - jak Rita dla mnie, że naubliżałem Hurysie. I poniekąd
      słusznie to zrobiłem, bo Hurysa pisała "21.10. pójdę sobie z wnukiem na spacer
      do parku" - nie do Komisji W. Nie, tak się tu bawić nie będziemy.
      • map4 Re: Do Mapa4 23.09.07, 19:49
        kolejar napisał:

> Z Twoimi przemądrzałymi wypowiedziami możesz się schować, jak 21.10.2007 nie
        > stawisz się w Komisji Wyborczej.

Niestety, PiS pozbawił mnie mojego aktywnego prawa wyborczego. Od przynajmniej
        trzech miesięcy wiem, gdzie będę w niedzielę 21 października. Termin wyborów i
        fakt ich przeprowadzenia znane są może od dwóch tygodni góra.

Na wyspie, na którą się wybieram nie ma polskiego konsulatu, a do najbliższego
        jest jakieś 3 godziny łodzią i dodatkowo ze 200 km lądem. Poza tym musiałbym
        jeszcze zorganizować ten debilny świstek, jakieś popierdolone zaświadczenie,
        którego przed wyborami zorganizować rady nie dam, bo wymaga to ekstra pojawienia
        się we Wrocławiu, w dzień roboczy. A dnia roboczego przed urlopem w żaden sposób
        w firmie rady zarwać już się nie da, bo chwilowo mam na głowie Oktoberfest i co
        najmniej trzy dni będę w nadchodzących dwóch tygodniach chory. Chwilowo
        pertraktuję z szefem, w które to dni zachoruję, bo robota musi być zrobiona, a
        koledzy też chcieliby ... pochorować smile

Nie da rady zatem. Zrobiono dokładnie wszystko, żeby unimożliwić głosowanie
        emigrantom w nadchodzących wyborach parlamentarnych. Brawo PiS !

Możesz równie dobrze uznać, że wszystko to są tanie wymówki i zjechać mnie z
        poziomem gruntu. Zrozumiem. Pewnie na Twoim miejscu zrobiłbym to samo.
        • napoj.chmielowy Re: Do Mapa4 23.09.07, 20:14
          Oktoberfest! Och i Ach! Napisz coś o tym - jak to rzeczywiście wygląda (mam
          tylko bardzo pozytywne wyobrażenie). Kampanią wyborczą w Polsce się nie przejmuj
          - dno odpadło i pogrążamy naszą demokrację w jakimś niewiadomoczym cuchnącym błocie.
        • kolejar Re: Do Mapa4 24.09.07, 03:17
          map4 napisał:
          > Możesz równie dobrze uznać, że wszystko to są tanie wymówki i zjechać mnie z
          > poziomem gruntu. Zrozumiem. Pewnie na Twoim miejscu zrobiłbym to samo.

Nie, nie zjadę Ciebie, wytłumaczenie z bólem przyjmuję. Tym bardziej rozumiem
          taktykę władzy, która maksymalnie utrudnia oddanie głosu ludziom przebywającym
          zagranicą. Bo oni, nie daj Bóg, mogą coś szerzej widzieć od Kartofli i ich
          popleczników. Ryko całkiem się na mnie obraził, bo obraziłem... nie jego!
          Obraziłem Führerka Jarka Kaczorka! To jest objaw zwyczajnego faszyzmu, więcej
          nawet - nadchodzi nazizm (lekceważenie mniejszości narodowych w Białymstoku). W
          każdym razie, dobra, wytłumaczenia przyjąłem i mądrz się przemądrzale dalej - ku
          chwale Najjaśniejszej! Może to chociaż innych wychowa? Chociaż w reformę Ryka
          coraz mniej wierzę...
    • kolejar Re: Qu... idździe na wybory!!! 22.09.07, 05:13
      Jkby kto jeszcze nie kumał, to podaję:
      www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4510826.html?nltxx=1721542&nltdt=2007-09-22-04-06
      • hurysa1 Re: Qu... idździe na wybory!!! 22.09.07, 08:29
        Sikorski, Mężydło, Borusewicz PIS->PO
        Rokita, Zylowska, Religa PO->PIS
        Miller LID->Samoobrona
        Karuzela nomenklatury się kręci.

Co te partie rozróżnia? Programy nigdy w życie nie wcielane? Po każdej każdej
        kampanii jedynie zapowiedzi dotyczące służb specjalnych są realizowane. Przy tej
        ordynacji mój głos nic nie znaczy. Jest mi zupełnie obojętne kto będzie u władzy
        po tych wyborach, a kto w opozycji, to są zgrane karty. Nie widzę nikogo kto by
        zasłużył na mój głos, a złożenie głosu nieważnego jest poparciem dla wyborczego
        systemu, którego nie popieram. Idę z wnukiem na spacer.
        • kolejar Re: Qu... idździe na wybory!!! 23.09.07, 01:08
          hurysa1 napisała:
          Nie widzę nikogo kto by
          > zasłużył na mój głos

Ja widzę. Jest Partia Kobiet i jak zarejestrują listę, to jest tam Pani Renata
          Szott, jest parę innych mądrych pań (tutaj - w naszym okręgu), na które warto
          zagłosować. A jak nie, to gadu, gadu, a chłop śliwki zrywa... Chyba wiesz, o kim
          mówię? Waldek Drewniany, a jak ostatnio bystry!!! W Pacynie śliwki ostatnio
          obrodziły...
          • hurysa1 Re: Qu... idździe na wybory!!! 23.09.07, 09:24
            kolejar napisał:

> Ja widzę. Jest Partia Kobiet i jak zarejestrują listę, to jest tam Pani Renata
            > Szott, jest parę innych mądrych pań (tutaj - w naszym okręgu), na które warto
            > zagłosować. A jak nie, to gadu, gadu, a chłop śliwki zrywa... Chyba wiesz, o ki
            > m
            > mówię? Waldek Drewniany, a jak ostatnio bystry!!! W Pacynie śliwki ostatnio
            > obrodziły...

Po wyborczym plakacie sądząc, te panie są dość ekstrawaganckie.
    • poloeschatolo Re: idź do punktu terapeutycznego 22.09.07, 11:10
      kolejar napisał:

> A ch... z Waszu Czytelniu! Ja na wybory - jak zawsze - pójdę. Nie,
      > brak mi już słów do tego Waszego kretyństwa - nie wiem, jak
      > przemawiać - wszak nie jestem zawodowym politykiem.

ufff... chwała bogu

> Ale kompromitujecie się tu gnojki!
      > DO ROBOTY CHUJE & PIZDY! DO URN się spuszczać z frustracji, a nie
      > tu!

zauważam, że ostatnio masz problemy seksualne, a swoimi frustracjami razisz innych.

idzie jesień. liście zlecą z drzew. spadną głowy niektórych parteigenosse.
      trudny czas...

zastanów się więc czy zamiast kuracji dużymi dawkami niskoprocentowego
      alkoholowego roztworu lupuliny nie zacząć zażywania halohalopierdolu lub innych
      pokrewnych środków. a także wizyt terapeutycznych np. w dzielnicowym punkcie AA?
    • ryko Debile nie idździe na wybory!!! 22.09.07, 22:25
      Kolejar,

Generalnie zgadzam się z Tobą... polityka jest niezmiernie ważna, wkracza nam do
      sypialni, kuchni i na konto. Jak ważna jest i jak ważny jest każdy głos
      najdobitniej właśnie widać przy okazji wyborów. Każdy kto tego nie dostrzega lub
      to ignoruje jest idiotą.

Co prawda rozumiem, że są zupełnie niezorientowani, żyjący w zupełnie innym
      wymiarze itp. I tu powiem - oni nie muszą iść głosować, wręcz NIE POWINNI !!

Nawet powinien być wprowadzony jakiś cenzus dopuszczający - finansowy (płacenie
      podatków) i zorientowania w polityce/IQ !!!
      Bo to jednak największa słabość demokracji, że dwóch bezrobotnych debili
      przegłosowuje jednego ciężko-pracującego i inteligentnego.
      • kolejar Re: Debile nie idździe na wybory!!! 23.09.07, 02:21
        ryko napisał:
        > Bo to jednak największa słabość demokracji, że dwóch bezrobotnych debili
        > przegłosowuje jednego ciężko-pracującego i inteligentnego.

Jest w tym wiele prawdy. I właśnie PiS to wykorzystuje. Kara główna, ściganie
        oligarchów i wykształciuchów... "Dorawnit' Polszu do Rossii" - nie chodzi o
        wzrost, a zdołowanie tych, którzy ośmielili się wzrosnąć. Debile, nie mogąc
        wzrosnąć, chcieliby zdołować do swojego poziomu pozostałych. Tak jest
        zorientowana polityka PiSu. To granie na najniższych emocjach - te spektakularne
        aresztowania w kajdanach, z rękami wykręconymi i głową do ziemi, a na koniec
        wymarzona egzekucyjka. Debile pójdą zagłosować na PiS! I Jarek dalej będzie
        premierem, a psychole Ziobro & Antoś Macierewicz Ober-Prorokiem i szefem służb!
        Tak, masz rację, niech debile nie idą na wybory...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka