Dodaj do ulubionych

Dla Kolejarza

26.12.07, 23:27
Ta historia będzie Ci się podobała:
www.gazetawyborcza.pl/1,75480,4788117.html
Obserwuj wątek
    • napoj.chmielowy Re: Dla Kolejarza 27.12.07, 17:14
      Nawet na tak porywający temat nie chcesz się wypowiedzieć? Karpbył nieświeży?
      Czy może mak nie był typu "Przemko"?
      • kolejar Re: Dla Kolejarza 06.01.08, 01:04
        napoj.chmielowy napisał:
        > ...Czy może mak nie był typu "Przemko"?

Nie wiem, co było czym, jakiego typu i której świeżości. Teraz za to jest
        ostatnia faza detoksu.
        Co do tekstu, to piękny materiał do całej kolekcji. Każdy z nich jest mniej lub
        bardziej inny od pozostałych, mniej lub bardziej prawdopodobny, ale w każdym
        mnóstwo szczegółów nawzajem się nie wykluczających, często uzupełniających lub
        pokrywających. I nazwiska wciąż dokładnie te same...
    • napoj.chmielowy Dla Kolejarza, cd. 06.01.08, 02:53
      -
      • kolejar Re: Dla Kolejarza, cd. 08.01.08, 17:43
        1. W tv była niedawno taka reklama egzekucyjna pt. "Nie odbierajmy życia zbyt
        poważnie". O krzesło elektryczne chodziło.
        2. Znów krzesło. Taki rysunek prasowy sprzed 25 lat. Sala z krzesłem, za szybą
        widać galerię pełną świadków, kat stoi przy tablicy rozdzielczej, w drzwiach
        kondukt: na czele klawisze wleką trzęsącego się skazańca, za nimi paru gości w
        garniturach, jeden w białym kitlu ze stetoskopem na szyi, na końcu w sutannie. W
        rogu sali śmieje się dwóch klawiszy-żartownisiów. Na krześle leży pinezka! -
        buahaha!
        3. Rysunek prasowy sprzed 30 lat. Kat wlecze na szubienicę trzęsącego się
        skazańca i mówi:
        - A myślisz, że mnie jest przyjemnie?
        4. No i jeszcze ten generał, co miał powiesić Szwejka... Nie mam czasu na
        szukanie książki i jakiś cytat...
        • kolejar Re: Dla Kolejarza, cd. 11.01.08, 07:54
          A w ogóle to powiesić. Publicznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka