Dodaj do ulubionych

Moja propozycja

14.12.10, 21:19
www.blox.pl/html
Drodzy państwo,

jeśli chcecie pisać długie wypowiedzi, gdzie będziecie mieć 100% wpływ na to jakie i czy komentarze się pojawią proponuję zamiast forum blogi.

Jeśli zależy wam by były one znane np. czytelnikom naszego forum zawsze w sygnaturce możecie zamieścić linka do takiego blogu - jeśli nie jest to blog komercyjny sygnaturka jest dozwolona.

Pozdrawiam

G.
Obserwuj wątek
    • ccelofan Re: Moja propozycja 15.12.10, 11:32
      grocholica napisała:

> www.blox.pl/html
      > Drodzy państwo,
      >
      > jeśli chcecie pisać długie wypowiedzi, gdzie będziecie mieć 100% wpływ na to ja
      > kie i czy komentarze się pojawią proponuję zamiast forum blogi.
      >
      > Jeśli zależy wam by były one znane np. czytelnikom naszego forum zawsze w sygna
      > turce możecie zamieścić linka do takiego blogu - jeśli nie jest to blog komercy
      > jny sygnaturka jest dozwolona.
      >
      > Pozdrawiam
      >
      > G.

Możesz sobie proponowac. Forum jest dla wszystkich, ale obowiązują na nim zasady, które admin powinien znac i ich przestrzegac.
      Na forum Bankiera za biustonosze na merytorycznym wątku forumowicze zmieszaliby delikwenta z błotem, spoza którego nie rozpoznałby się w lustrze. Ale admin sam czuwa i usuwa takie wpisy, mozna też kliknąc w odpowieddnie miejsce i za chwile wpis zostaje usunięty. Czyli mozna.
      • grocholica Re: Moja propozycja 15.12.10, 12:09
        dziwne, ze do mnie tak Pan na Ty, a do całej reszty na Państwo. Nie wiem dlaczego chce mnie Pan zmieszać z błotem.

Moim zdaniem właśnie to jest specyfika forum, że jeśli kogoś nie obrażam to moge czynic dygresje, jestem wrręcz pewna, że gdybym poszukała to znalazłabym też pana wpisy zupełnie nie na temat.

Wydaje mi się, że nie istnieje forum, na którym jedna Pani może rozkazywać, które wątki należy wykasować! No chyba, że założy sobie prywatne forum i tam może dyskutować z kim chce i kto z nią chce. To forum jest także prywatne, ale jako najbardziej znane przyjęło takie zasady, by za wiele nie kasować, tak, by nie zniechęcać nikogo z żadnej opcji, zainteresowanego lub nie polityką, doświadczonego czy początkującego forumowicza. Uważam, że to dobra i demokratyczna zasada i jeśli administracja forum tego nie zmieni to tak pozostanie
        • ccelofan Re: Moja propozycja 15.12.10, 13:33
          grocholica napisała:

> dziwne, ze do mnie tak Pan na Ty, a do całej reszty na Państwo. Nie wiem dlacze
          > go chce mnie Pan zmieszać z błotem.

Jaki Pan? Jaki Pan? Czuję się zażenowany, jestem ccelofan i mam dopiero 17 lat.
          Tobie też piszę Ty, bo nie znam nawet Twojego imienia. Uszło też mojej uwadze, że jesteś kobietą, postarałbym się wypaśc w Twoich oczach dużo lepiej. Chętnie Cię czytam, ładnie piszesz, interesujesz się polityką (jak ja). W którymś swoim poście napisałaś "oddajcie mi moje PO". Podobało mi się też jak po wyborach przejeżdżając koło Gminy - zatrąbiłaś. Ja też lubię PO, ale na razie tylko wirtualnie. Głosowałem na Rajkowskiego, choc wiem, że to straszny szubrawiec. Czy mogłabyś powiedziec co Ciebie urzeka w PO? Może podoba Ci się któryś z polityków, albo uprawiana przez nich polityka? Ja uważam, że PO nie ma żadnej polityki, a jedynie świetny PIAR, dzięki któremu PO ma same "sukcesy". Wierzysz w ich sukcesy?
          Chętnie podyskutowałbym z Tobą (Panią) na ten temat. Lubię inteligentne kobiety, od których wiele można się nauczyc.
          Pozdrawiam i mam nadzieję na dalsze ciekawe Twoje (Pani) posty.
          ccelofan

• stoper57 Re: Moja propozycja 15.12.10, 13:48
            cały Piotruś, cały on...
            • matuza Re: Moja propozycja 15.12.10, 14:18
              drogi ccelofanie mając 17lat nie ma się prawa głosowania/no chyba,że te 17 lat to brakuje Ci do setki?/
              Na Rajkowskiego nigdy nie głosowałeś więc nie bajdurz.

stoper57 mogę się z Tobą założyć o dużżżże piwo, że ccelofan to nie "Piotruś". wink
              • ccelofan Re: Moja propozycja 15.12.10, 16:05
                matuza napisał:

> drogi ccelofanie mając 17lat nie ma się prawa głosowania/no chyba,że te 17 lat
                > to brakuje Ci do setki?/
                > Na Rajkowskiego nigdy nie głosowałeś więc nie bajdurz.

Do setki? Nie bądź śmieszny.
                Głosowałem za babcię, ale jakie to ma znaczenie? Głosowałem jak chciałem.
                Masz wątpliwości matuzo? Mogę podac do którego liceum chodzę w Warszawie. Dziś duży mróz, więc mama pozwoliła mi pozostac w domu. Lubię zresztą uczyc się sam, więcej korzystam będąc w domu niż w szkole.
                To forum też lubię. Wiele tu bardzo fajnych ludzików. Niektórzy piszą ciekawie, mają dużą wiedzę. Niektórzy mają też odwagę, inni chowają się za nickami.
                Mam wiele pomysłów, którymi chętnie podzieliłbym się z Wami, ale boję się Waszego krytycyzmu.
                Pozdrawiam, ccelofan
              • stoper57 Re: Moja propozycja 15.12.10, 21:35
                mam wewnętrzne przeczucie, że to jeden z Piotrusiów, ale mogę sie mylić na korzyść
                np p. Alicji. Jeśli się mylę, to tym gorzej-jeden niezidentyfikowany głupek więcej
                • matuza Re: Moja propozycja 15.12.10, 21:51
                  Twoje "wewnętrzne przeczucie" się myli ale na korzyść.....wink
                • beata103 Re: Moja propozycja 15.12.10, 21:56
                  stoper57 napisał:

> mam wewnętrzne przeczucie, że to jeden z Piotrusiów, ale mogę sie mylić na korz
                  > yść
                  > np p. Alicji. Jeśli się mylę, to tym gorzej-jeden niezidentyfikowany głupek wi
                  > ęcej
                  A Ty stoper57 jesteś jakimś śledczym? Może zatem Ty się przedstawisz?
                • wybory-tuz Re: Moja propozycja 16.12.10, 10:16
                  stoper57 napisał:

> mam wewnętrzne przeczucie, że to jeden z Piotrusiów, ale mogę sie mylić na korz
                  > yść
                  > np p. Alicji. Jeśli się mylę, to tym gorzej-jeden niezidentyfikowany głupek wi
                  > ęcej

Głupek to chyba został zidentyfikowany i już go z gminy pogonili.
        • jaroslaw.wisniewski Re: Moja propozycja 15.12.10, 22:17
          Szanowna Pani Grocholico
          Korzystając z okazji ponownie proszę o umieszczenie na forum treści, którą Pani bezprawnie moim zdaniem wycięła wraz z moim komentarzem, który do Pani w tej sprawie wysłałem. To tak nawiązując do tematyki moderowania i administrowania. Pozdrawiam.
          • grocholica Re: Moja propozycja 15.12.10, 22:38
            oCzy chodzi o tamten wAtek - co lubię najbardziej w Raszynie?

Nic Pan do mnie w tej sprawie nie pisał...

Ale jeśli Pań chce to mogę odwiesić w nowym wątku. Bo tamten założyłam po to, byśmy się tu nie pozabijali przed wyborami - ale w zasadzie to często pierwszych rozstrzeliwują pacyfistów - widzęże taki los mnie spotkał
            • jaroslaw.wisniewski Re: Moja propozycja 15.12.10, 22:58
              Dziękuję za umieszczenie wątku - bis. Ma to już wyłącznie znaczenie symboliczne. Po usunięciu przez Panią mojego wpisu, napisałem w tej sprawie do Pani dość obszerny komentarz z prośbą o jego przywrócenie - czego Pani nie uczyniła. Być może jednak rzeczywiście (mam nadzieję) nie zadziałała tu prawidłowo poczta elektroniczna.
              • grocholica Re: Moja propozycja 15.12.10, 23:04
                A nie pisał pan przypadkiem na raszyn-raszyn? Moderatorzy nie mają dostępu do tego konta...
              • j.aranowski Re: Moja propozycja 16.12.10, 10:16
                Panie Jarosławie, przepraszam że tak z innej beczki, jedno małe pytanie: czy to Pan? Tutaj i Tutaj?
                • grocholica Re: Moja propozycja 16.12.10, 10:47
                  W tym drugim jest też Andrzej Zaręba
                  • akkara Re: Moja propozycja 16.12.10, 19:23
                    grocholica napisała:

> W tym drugim jest też Andrzej Zaręba

Ale to chyba nie raszyński Andrzej Zaręba. Ten z zalinkowanej strony jest związany z powiatem grójeckim.

Jarosław Wiśniewski jest "nasz" wink
                    • jaroslaw.wisniewski Re: Moja propozycja 16.12.10, 20:02
                      To miłe co Pan pisze - że jestem "nasz" smile Faktycznie staram się nie siedzieć z założonymi rękami. Tym razem nie udało się do Mazowieckiej Rady, choć przyznam że nie dołożyłem pełnych starań. Mam poczucie że gdybym się bardziej przyłożył, to byłoby inaczej. Ale to tak jest - raz coś udaje się bardziej, innym razem mniej (jak ciasto drożdżowe smile
                      Być może uda się powołać naszą raszyńską - Gminną Radę Pożytku Publicznego, ale o tym będę wiedział nieco więcej w poniedziałek. Mam nadzieję że nie będzie to "zakalec".
                      • j.aranowski Re: Moja propozycja 17.12.10, 13:07
                        Fakt, dołożył Pan starań. Jestem członkiem zarządu UKS Łady od blisko 8 lat. Przyznam, że byłem szczerze zdziwiony, kiedy przy Pańskim nazwisku ujrzałem poparcie UKS Łady. Najpierw zadzwoniłem do prezesa Bobowskiego z pytaniem "kto to jest Jarosław Wiśniewski?" Odpowiedział, ze nie wie. Napisałem więc do komórki odpowiedzialnej za wybór do Mazowieckiej Rada Działalności Pożytku Publicznego z zapytaniem kto udzielił Panu poparcia w imieniu klubu UKS Łady. Po wymianie korespondencji stałem się posiadaczem kopii rekomendacji. Przekonałem się też o działaniu jakiejś "gorącej linii" albowiem w ostatnim mailu dostałem też informację, że w okresach między posiedzeniami zarządu klubu zgodnie ze statutem reprezentuje go Prezes. Mnie zastanowiło natomiast coś innego, skąd Samorządowe Forum Dialogu Obywatelskiego zna statut naszego klubu? Poprosiłem na piśmie o zwołanie zarządu (prośby ustne pozostawały bez reakcji). Spośród 6 obecnych na zebraniu członków, do znajomości z Panem przyznał się jedynie Prezes. Pozostali stwierdzili, że nie wiedzą kim Pan jest, i że nie udzieliliby Panu rekomendacji gdyby poproszono o to zarząd klubu. Pan prezes Bobowski stwierdził, że udzielił rekomendacji jako Prezes a nie w imieniu UKS Łady. Niestety, nie jest to zgodne z tym, co otrzymałem w w/w kopii. Jak możemy się przekonać na prowadzonej przez Pańskie stowarzyszenie stronie ajednak.pl/ ktoś w imieniu UKS Łady oddał na Pana ważny głos.
                        Działam aktywnie w UKS Łady od ponad ośmiu lat. Nigdy nie spotkałem Pana w tym klubie. Nie słyszałem też o żadnej pomocy nam udzielonej. Czy w ten sam sposób zamierza Pan tworzyć naszą raszyńską - Gminną Radę Pożytku Publicznego?
                        I żeby było jasne. Nie miałem okazji poznać Pana. Być może szkoda, że tak się stało. Jak przeglądam stronę Pańskiego stowarzyszenia, mam wrażenie, ze jest pan człowiekiem aktywnym, który mógłby zrobić sporo dobrego dla naszej lokalnej społeczności. Tylko, czy po takim "dokładaniu starań" jak to wyżej opisane, potrafi Pan mnie czymś do siebie przekonać?
                        • jaroslaw.wisniewski Re: Moja propozycja 18.12.10, 01:19
                          Szanowny Panie Jarosławie. Niestety, chyba nie ...
                          Pozdrawiam.
                        • jacek-wisniewski Re: Moja propozycja 18.12.10, 10:06
                          Ja mogę zarekomendować Pana Jarosława Wiśniewskiego. Jest osobą "pozytywnie zakręconą" i warto mu udzielać poparcia w jego działalności społecznej. Do mnie również zwrócił się z prośbą o poparcie stowarzyszenia z Sękocina i gdyby nie wybory i brak posiedzenia zarządu z przyjemnoscią bym mu takiegio poparcia udzielił.
                          Mamy zdecydowanie odmienne poglądy polityczne i nie jesteśmy rodziną pomimo wspólnego nazwiska. Ludzi którym się "chce" jest w naszej gminie mało. A Panu Jarkowi Wiśniewskiemu "się chce" działać, udzielać i społecznie pracować. Dobrym przykładem są konsultacje w sprawie AUSTERII.
                          Mam wrażenie, ze problerm powstał nie z winy Pana Jarka a z winy sposobu funkcjonowania Zarządu UKS Łady.
                          A Radę Dziosłalnosci Pożytku Publicznego na poziomie gminy powołuje wójt. I ten pomysł też popieram, ponieważ jak do tej pory nie wymyślono lepszego sposobu na dialog ze stowarzyszeniami z terenu. A takiegio dialogu u nas do tej pory nie było.
        • agrabara Re: Moja propozycja 16.12.10, 20:59
          grocholica napisała:
          > dziwne, ze do mnie tak Pan na Ty, a do całej reszty na Państwo.

Grocholica, luz. Jak się pozbyć celofana - "Ustawienia\Znajomi\Dodaj nieprzyjaciela - wpisz jego login" i znika z postów. Życie jest piękne wink
          • ccelofan Re: Moja propozycja 16.12.10, 23:41
            agrabara napisał:
            > grocholica napisała:
            > > dziwne, ze do mnie tak Pan na Ty, a do całej reszty na Państwo.
            >
            > Grocholica, luz. Jak się pozbyć celofana - "Ustawienia\Znajomi\Dodaj nieprzyjac
            > iela - wpisz jego login" i znika z postów. Życie jest piękne wink

agrabara, to nazywa się ferment! I w tym jesteś bardzo dobra....o niebo lepsza niż w GOKu.
            A zapytałaś Pani grocholicy, czy ma coś do mnie? To ja, mimo mojej sympatii do Pani grocholicy, zwracam uwagę, że usunęła wątek o biustonoszach, ale z innego wątku biustonoszy nie usunęła. Ale nie będę drobiazgowy.
            A ty siej ten swój ferment, siej!
            • grocholica Re: Moja propozycja 17.12.10, 14:05
              ja się zgubiłam w świecie biustonoszy - właśnie widzę, że został usunięty - już nie mam siły czytać za co.

Dajcie spokój proszęsmile i sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka