kjwojtas
06.02.11, 13:28
1. Kilka dni temu pojawił się nowy portal: www.nowyekran.pl/
To medium jest wyzwaniem wobec prób cenzurowania wpisów blogerskich, jakie są czynione. Dotyczy to takich platform jak choćby Salon24.pl - Igora Jankego.
Łażący Łazarz (nick), ktory jest animatorem projektu, obiecuje pełną otwartość tematyczną, poza wulgarnością i obscenicznością.
Z ŁŁ mam kontakt i blogowy i osobisty - i nie mamy wspólnych do końca poglądów, acz on deklaruje swe jako prawicowe. (ŁŁ to prawnik, należy do MENSA'y , a nasze kontakty rozpoczęły sie od bez mala procesu; to on chciał mnie pozwać - po czasie przeprosił i jesteśmy w przyjaznych stosunkach). Może dlatego dostalem osobiste zaproszenie do pisania.
Portal już po kilku dniach funkcjonowania osiągnął bardzo dużą "odwiedzalność". Umieszcza tam swe notki spora grupa blogerów o "ostrych" piórach i czytelnych sposobach przekazu; wielu "dysydentów" z salonu 24, ale i z innych srodowisk.
Zapraszam do odwiedzin; także , gdyby były osoby chcące przedstawiać swe poglądy - łamy są otwarte, a przy trudnościach - przesłano mi kilka kodów aktywacyjnych. Przekażę.