babcia-jagoda
13.07.13, 23:06
od dawna przestałam już nawet przeglądać to pisemko , z tego co wiem moi sąsiedzi i znajomi też - bo i po co? nie mam już dzieci w przedszkolu, ani w szkole, ani w ogóle w gminie (bo wtedy to któreś z nich może by czytało, choć tak po prawdzie nie wiem co mogłoby zainteresować tam młodych ludzi) nie zajmuje mnie gdzie ostatnio spędzał czas wójt, albo gdzie pojechały seniorki i seniorzy. W kolejnym pewnie będzie napisane, że dzieci pojechały na kolonie i było na nich wspaniale (bo co miałoby być napisane - że źle) - żeby było jasne nie mam pojęcia jak było na tych jakiś koloniach to tylko przykład, że łatwo przewidzieć jak treść się pojawi - tak naprawdę nic nie wnosząca. Jak dowiedziałam się ostatnio, że jest takie miejsce jak to forum, gdzie się porusza różne sprawy( nie wiem jeszcze kto tu pisze), ale można przeczytać, że także ktoś z urzędu gminy, więc chciałabym się zapytać dlaczego mieszkańcy nie otrzymują ważnych informacji - w Nadarzynie, w Grodzisku czy w Łomiankach gdzie mamy znajomych tam władze wydały biuletyny wyjaśniające szczegółowo problem śmieci a u nas ? nikt nic nie wie. A dlaczego zaczęłam od kuriera - bo niedawno w sklepie stały przede mną panie i dwie - tak jak ja mówiły, że nic nie wiedzą, że nigdzie nie ma żadnych informacji a dopiero trzecia, wyjaśniała, że jest nierozstrzygnięty przetarg i w tym czasie śmieci odbierają firmy z jakiejś listy - czyli to co poruszyłam w poprzednim wątku i że pisali o tym w kurierze. Poszukałam na stronie UG i znalazłam - tylko ten kurier (też na stronie internetowej urzędu gminy) podaje aż 28 firm a urząd gminy w tabelce tylko 4 - to co jest obowiązujące ? No właśnie, co? a potem osiołek pyta gdzie wyrzucić karton po mleku czy soku. A ja nie wiem dlaczego mam sama wybierać z listy skoro teraz właścicielem moich śmieci jest gmina i to nie ona powinna wybrać?
I znowu wyrzucone pieniądze - na gazetkę, której nikt nie czyta, a jak są ważne sprawy to oficjalnej informacji urzędowej brak i nikt nic nie wie