Dodaj do ulubionych

kto czyta Kurier Raszyński

13.07.13, 23:06
od dawna przestałam już nawet przeglądać to pisemko , z tego co wiem moi sąsiedzi i znajomi też - bo i po co? nie mam już dzieci w przedszkolu, ani w szkole, ani w ogóle w gminie (bo wtedy to któreś z nich może by czytało, choć tak po prawdzie nie wiem co mogłoby zainteresować tam młodych ludzi) nie zajmuje mnie gdzie ostatnio spędzał czas wójt, albo gdzie pojechały seniorki i seniorzy. W kolejnym pewnie będzie napisane, że dzieci pojechały na kolonie i było na nich wspaniale (bo co miałoby być napisane - że źle) - żeby było jasne nie mam pojęcia jak było na tych jakiś koloniach to tylko przykład, że łatwo przewidzieć jak treść się pojawi - tak naprawdę nic nie wnosząca. Jak dowiedziałam się ostatnio, że jest takie miejsce jak to forum, gdzie się porusza różne sprawy( nie wiem jeszcze kto tu pisze), ale można przeczytać, że także ktoś z urzędu gminy, więc chciałabym się zapytać dlaczego mieszkańcy nie otrzymują ważnych informacji - w Nadarzynie, w Grodzisku czy w Łomiankach gdzie mamy znajomych tam władze wydały biuletyny wyjaśniające szczegółowo problem śmieci a u nas ? nikt nic nie wie. A dlaczego zaczęłam od kuriera - bo niedawno w sklepie stały przede mną panie i dwie - tak jak ja mówiły, że nic nie wiedzą, że nigdzie nie ma żadnych informacji a dopiero trzecia, wyjaśniała, że jest nierozstrzygnięty przetarg i w tym czasie śmieci odbierają firmy z jakiejś listy - czyli to co poruszyłam w poprzednim wątku i że pisali o tym w kurierze. Poszukałam na stronie UG i znalazłam - tylko ten kurier (też na stronie internetowej urzędu gminy) podaje aż 28 firm a urząd gminy w tabelce tylko 4 - to co jest obowiązujące ? No właśnie, co? a potem osiołek pyta gdzie wyrzucić karton po mleku czy soku. A ja nie wiem dlaczego mam sama wybierać z listy skoro teraz właścicielem moich śmieci jest gmina i to nie ona powinna wybrać?
I znowu wyrzucone pieniądze - na gazetkę, której nikt nie czyta, a jak są ważne sprawy to oficjalnej informacji urzędowej brak i nikt nic nie wie
Obserwuj wątek
    • jacek-wisniewski Re: kto czyta Kurier Raszyński 14.07.13, 10:52
      Ja czytuję. Tzn, przeglądam, czy nie ma tam użytego mojego nazwiska. Bo jak już jest to koniecznie musi być ono w powiązaniu z jakimś negatywnym artykułem, czy opinią. Taki podprogowy socjologiczny numerek z epoki dezinformacji komunistycznej lub nazistowskiej. W praktyce wygląda to tak: "Pan J. K. ukradł kurę swojej sąsiadce, Pani A. S. Nas, zastanawia czy wiedział o tym PAN JACEK WIŚNIEWSKI i dlaczego nie zareagował". smile. Co trzeci czytający zapamięta: a/ fakt kradzieży kury, b/ w sprawę był zamieszany Wiśniewski. Wniosek: Wiśniewski, nawet jeżeli nie jada kur, to zły człowiek smile.
      W 2010 roku wierzyłem, że w Gminie Raszyn czegoś takiego (bo nie jest to z pewnością lokalna gazeta samorządowa) jak obecny Kurier Raszyński już się nigdy nie będzie wydawało. Ale widocznie wiara to za mało.
      Kiedyś napisałem, że pod biurkiem w gabinecie wójta po poprzedniku zawsze pozostają kapcie. Bardzo wygodne, "miętkie" i skuteczne w bieżącym zarządzaniu gminą. Tylko od silnej woli nowego lokatora tego gabinetu zależy, czy wywali je do kosza i stworzy nową gminną rzeczywistość, czy cichutko założy i będzie w nich człapał przez kolejne 4 lata.
      • b.brudny_motocykl Re: kto czyta Kurier Raszyński 14.07.13, 12:39
        wtymsek.blox.pl/2013/07/dzis-ciekawie-na-forum-zapytal-i-wytlumaczyl-kto.html
        i wszystko w temacie
    • starix62 Re: kto czyta Kurier Raszyński 14.07.13, 21:13
      A ja cały czas liczę na to, że p. kajper zacznie pisać na temat i do rzeczy ! (w końcu bierze niemałe pieniądze) Mieszkańcy powinni dowiedzieć się o najnowszym " sukcesie" w postaci czeku bez pokrycia, zaręby i jego sitwy ! pani kajper, a co tam słychać w sprawie szkoły u borsuka ?
      • babcia-jagoda Re: kto czyta Kurier Raszyński 15.07.13, 00:40
        no to chociaż dzięki temu pan Jacek-wiśniewski jest zorientowany w sytuacji śmieciowejsmile
        Nie do końca taka była intencja tego wątku, bardziej chodziło mi o to, że skoro kilka tysięcy osób nie wie jaka jest obecna sytuacja w bałaganie śmieciowym, a było o tym pisane w kurierze (wg tego, co mówiła tamta pani w sklepie) to znaczy, że te wszystkie osoby gazetki nie czytają - podobnie jak ja, pozostałe dwie panie rozmówczynie i wszyscy moi sąsiedzi . W takich wypadkach widać dobrze jaką "poczytalność (za blogiem "w tym sęk") ma to pisemko, skoro masa osób w gminie nie wie dlaczego ma znowu sama podpisywać umowy z firmą od śmieci. więc
        - czy wydawanie takiego pisemka to nie marnowanie pieniędzy
        - dlaczego urząd gminy (nie wskazując palcem) traktuje tak mieszkańców, że nie kieruje do nas oficjalnej informacji tylko liczy, że ktoś o tym się dowie z gazetki
        a może myśli sobie, że w ten sposób (zamieszczając tylko tam wyjaśnienia ważnych spraw dotyczących mieszkańców) poprawi "poczytalność" i ktoś wreszcie zobaczy to nieustające pasmo sukcesów opisywane na stronach kr
        • osiolek31 Re: kto czyta Kurier Raszyński 02.08.13, 08:53
          Droga Babciu,
          To pisemko jest to tzw. Chwalaczka zakaźna każdej kolejnej władzy gminnej. Stek zachwytów nad tym, że władza wykonała robotę, która statutowo jest jej obowiązkiem. Podobnie jakiś czas temu GPK chwaliło się wzrostem zysków rok do roku, nic dziwnego skoro podniesiono stawki za wodę i ścieki. Ogólnie pisemko nadaje się do wyłożenia kobiałki przy zbiorze mocno soczystych owoców.
          • b.brudny_motocykl Re: kto czyta Kurier Raszyński 02.08.13, 10:28
            wtymsek.blox.pl/2013/08/no-a-kto-czyta-Kurier-R-na-pewno-jak-wynika-ze.html
            • osiolek31 Re: kto czyta Kurier Raszyński 05.08.13, 16:37
              Jeśli ktoś zamierza komentować moje posty na swoim Blogu, to może najpierw by zapytał o zgodę. Na posty z forum odpowiada się na forum, a nie komentuje tam gdzie komu wygodnie. Moje wszystkie Babcie już niestety przeniosły się do willi M1 , co nie przeszkadza czasem wpaść do nich na pogawędkę przy herbatce.
              • grocholica Re: kto czyta Kurier Raszyński 06.08.13, 08:41
                Fajne, bo dotychczas forum to był największy wróg, jak wy możecie pisać tutaj, popatrzcie jakie piękne forma mamy w zielonce, same reklamy salonów spa i psiej urody, a tu fuj jakieś dyskusje.

A teraz raptem bardzo podobna w swoim "przesłaniu" osoba pisze, że dyskutować mamy na forum.
                W sumie super - ja tam forum lubięsmile
    • izabel_37 Re: kto czyta Kurier Raszyński 02.08.13, 11:28
      wink Normalnie w pracy jak przeczytałyśmy z koleżankami dziś Sęklera to podwójnie lepiej że to dziś yes weekend! Szkoda że pan Iwicki i mnie nie zabrał na wakacje ale jak Bóg może da za rok? A panie Grzegorzu czy nie zauważył pan małą aktywność starixa może on też i głównie on na urlopie z Piotrem wink
      Miłego dnia. Proszę pisać dalej. Więcej humoru blogerze nasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka