Dodaj do ulubionych

Inwestycja dla mieszkańców

24.03.14, 08:39

Wreszcie po latach są robione ulice Spółdzielcza i Nauczycielska. Czytałam w jakimś biuletynie radnych, że radna Pani Agata Kuran - Kalata dopominała się o remont. Dziękujemy Pani radnej. Wreszcie będzie można chodzić po chodnikach i jeździć bez rozwalania samochodów na dziurach. Pani Agato, gdyby tak przypomniała Pani wójtowi, żeby zrobił tych "leżących policjantów", bo jak będzie równo to zaczną wariaci robić wyścigi.
Obserwuj wątek
    • trakt_grocholicki Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 09:29
      Niech Pani Agata Kuran weźmie się za sprawną organizację w ośrodku zdrowia. Dopomina się o remonty ulic a kuźwa syf w KLINICE.. 20 pieter,pokoi 100 a do lekarza trzeba swoje odczekać i odsiedzieć.Winda kur...ciągle nie działa, w recepcji same stare babsztyle,dodzwonić się nie można-bo zapracowane.Dlaczego nie ma systemu zapisywania klientów na godzinę telefonicznie,bez stania w jeb...kolejkach? Czy nie ma nikogo kto zainstalowałby komputery , zapisy sprawnie wprowadzone do systemu.Nikt się nie denerwuje,przyjdzie na swój czas , przecież u nas organizacja jest jak za Króla Ćwieczka.Pobieranie krwi w Raszynie- jedna pobiera,druga zapisuje ,trzecia coś jeszcze kombinuje -20 osób tylko do przyjęcia i won kolejna osoba-przyjdź sobie jutro o 6 rano -załapiesz się,może? Ludzie w jakim my żyjemy świecie? Już pisane było raz -w Michałowicach ,mały ośrodek ,nie żadne CENTRUM zapisy telefonicznie,pani sprawdzi dostępność godzin,odpowiedni dla pacjenta dzień idę i czekam najwyżej 10 min.Pobieranie krwi -i tu temat dla naszych obrotnych pielęgniarek!!! Tam siedzi jedna pani,która zapisuje ,pobiera krew i robi EKG i co najwyżej w kolejce jest 3-5 osób. A może Pani Kuran powinna wymienić ten cały emerytalny personel??? A nie wspomnę jak jedna ze starych pielęgniarek,taka blondyna w środę ,gdzie pobierana jest dwukrotnie krew na cukier,zostawiła wszystkich tych pacjentów ,bo musiała iść na rynek po TRUSKAWKI ,kilka łubianek pod pachą,a Ty cukrzyku,że nie jadłeś śniadania ? a co tam jam jest Panią tego cyrku...
      • agazraszyna Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 10:36
        Ojej. Ja radnej chciałam tylko podziękować za ulice. Nie jestem pacjentką ośrodka w Raszynie, bo nikt mnie nie zmusi do stania o 4 rano w kolejce do rejestracji.
        Ale czytałam w Kurierze Raszyńskim, że Pani Agata nie jest już kierownikiem ośrodka od roku. To może te pretensje do kogoś kto faktycznie odpowiada za organizację jego pracy.
        • tuurodzony Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 18:26
          Jeszcze troszkę i będziesz stać cichutko jako myszka od pierwszej w nocy.
      • starix62 Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 11:23
        Trakcie grocholicki, jesteś niedoinformowany. Pani dr Kuran od dawna nie jest kierownikiem ośrodka zdrowia w Raszynie. W sprawie skarg i zażaleń udaj się do radnej makarskiej i sołtysa góreckiego, to ci ludzie wymuszali na p. Kuran, by złożyła rezygnację z bycia kierownikiem. To, że w ośrodku źle się dzieje, wie każdy, oprócz red. psycholog kaiper, radnej makarskiej, nowak on i oczywiście zaręby. Była szansa na poprawę usług w ośrodku zdrowia,niestety, grupa radnych podległych zarębie, zdecydowała większością głosów o pozostawieniu starego operatora ( ZOZ )
        • g.sekler Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 11:46
          nie będę się powtarzał więc sami oczytajcie... zapraszam
          wtymsek.blox.pl
          • trakt_grocholicki Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 14:41
            No fakt od roku leczę się właśnie w Michałowicach ,więc nie wiedziałam ,że Kuran nie jest już kierownikiem. Ale nie zmienia faktu,że za jej "panowania" był koszmar. Teraz wiem,że cały czas jest tak samo. Wypiep...pieniądze na lecznicę rehabilitacyjną ,a będzie lepiej? Pół roku bite oczekiwania na swoja kolejkę !
            • starix62 Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 16:32
              Trakcie, zapisz się na nowo do Raszyna, a zobaczysz jak jest wspaniale w ośrodku zdrowia ! Wedle psycholog kaiper, sytuacja jest opanowana, po za małymi wyjątkami, w postaci kolejek, braku szacunku dla pacjętów, no i nie działającej windy (ale tylko czasem ) Mam pytanie do pani psycholog kaiper ; czy jest pani w stanie ustalić z dziennikarską wnikliwością, kto wpadł na debilny pomysł, by rehabilitację umieścić na drugim piętrze ! Nara.
              • trakt_grocholicki Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 16:51
                Starix ale karda rehabilitacyjna jaki ma spokój ,winda nie działa ,połamani pacjenci nie wgramolą się na górę . Ale i tak pół roku czekasz w kolejce,ile to to kaw można się opić,muszą kardiologa zatrudnić jak personel na serce będzie padał. A może znowu ruszy ruch kumoterstwa wójta Zaręby i zatrudnią dodatkową ekipę pracującą,tym razem tragarzy z noszami wink
                • tuurodzony Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 18:33
                  A może by tak opozycja wzięła się do konstruktywnej pomocy przy noszeniu chorych, zamiast sypać piasek w tryby rozwoju, CO?
                  • starix62 Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 19:37
                    Dla Ciebie, tryby rozwoju, to zaciąganie kolejnych kredytów, to zatrudnianie kolesi i członków rodziny ? Gratuluje, wszystkich, co mają inne zdanie na temat obecnej władzy poślesz do gazu ?
              • tuurodzony Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 18:30
                Odpowiadam w zastępstwie. Na ten pomysł wpadł taki co ma nie równo pod sufitem. Zresztą bieganie po schodach to forma rehabilitacji nieprawdaż
                • starix62 Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 19:21
                  Dziękuje za odpowiedź, to są te osoby, co widnieją na tabliczce przed wejściem do ośrodka ?
    • tuurodzony Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 18:24
      Nie lepiej skasować wariatów?
      • starix62 Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 19:11
        To może po kolei, kogo masz na myśli, by go skasować ? Tych co płacą podatki, czy tych co je przeżerają ? Zapewne sprawdził byś się jako kapo, w obozie koncentracyjnym !
        • tuurodzony Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 19:18
          Nie znam się na "kapo" i nie mam w tym temacie doświadczenia, ale Ty to chyba masz praktykę
      • starix62 Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 19:27
        Kasowanie ludzi, zawsze kojarzy mi się z Oświęcimem !
        • stoper57 Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 20:47
          myślę, że za daleko pojechałeś z tym gazem i obozami koncentracyjnymi, to brak szacunku dla tych, którzy tam byli...
          To chamstwo czy prostactwo =bezsilności=głupocie=desperacji
          • starix62 Re: Inwestycja dla mieszkańców 24.03.14, 21:09
            Dziękuje stoperanie, że przyszedłeś mi w sukurs, może ty wytłumaczysz mi, co oznacza słowo " skasowanie "
            • stoper57 Re: Inwestycja dla mieszkańców 25.03.14, 06:54
              sam zacząłeś od "gazu"...
              a kto sieje wiatr....
              • starix62 Re: Inwestycja dla mieszkańców 25.03.14, 07:34
                Przeczytaj jeszcze raz wPIS tuurodzonego z godziny 18:24
      • starix62 Re: Inwestycja dla mieszkańców 25.03.14, 14:42
        Trudno jest wymieniać poglądy z tuurodzonym, gdy uważa, że " kasowanie " ludzi o innych poglądach jest normą, normą dla takich jak ty, jest słuchanie płyt chodnikowych, ( wszystkiego trzeba spróbować, ) wracając do domu ze Świetlika, po udanym praniu mózgów i spotkaniu, andrzeja z andrzejem ! Nara.
        • stoper57 Re: Inwestycja dla mieszkańców 26.03.14, 05:40
          czytam wpisy tak jak są zamieszczone, nie wg godzin pojawiania się..
          odnoszenie się do gazu, obozy itd -zdania nie zmieniam - prostactwo...
          a słuchanie płyt chodnikowych ?!? - to też niewysokie loty
          ps "szacunek dla () ludzi" - to widać u ciebie, taki specyficzny...
          • starix62 Re: Inwestycja dla mieszkańców 26.03.14, 06:05
            Niestety, " niewysokie loty " przytrafiają się ludziom wracającym z Świetlika do domu.
            A " kasowanie " - to taki katolicki szacunek dla człowieka.
        • tuurodzony Re: Inwestycja dla mieszkańców 26.03.14, 11:46
          Nie mam zamiaru dyskutować z bardziej świętym od świętego. Trzeba jednak postarać się zrozumieć sens tego co się czyta
    • tuurodzony Re: Inwestycja dla mieszkańców 26.03.14, 14:49
      Racja, żeby tylko jeszcze chodniki były wolne od parkujących samochodów
      • starix62 Re: Inwestycja dla mieszkańców 26.03.14, 17:29
        No i już wiemy, kto stoi za mandatami z ulicy Olszowej !!! Nie dość, że Gmina nie wykupiła ziemi pod drogę od właścicieli, to jeszcze nasyła na nich policję , ( wysługuje się aktywistą, przyspawanym ideologicznie do obecnej władzy ) by płacili mandaty za to, że parkują na WŁASNEJ ZIEMI ! Tuurodzony, dla ciebie, skasowanie człowieka, to pikuś, dla mnie to morderstwo. Pogadamy przed wyborami, ty podobno i tak, nie będziesz kandydował. Nara.
        • tuurodzony Re: Inwestycja dla mieszkańców 27.03.14, 08:26
          Byle co jesz i tak samo pleciesz. Na ra.
    • b.czysty_motocykl I TAK I TAK COŚ TU JEST NIE TAK 26.03.14, 19:46
      W biuletynie radnych Jedność Gminy, p. Radna Kuran Kalata pisała, na początku stycznia tego roku, że na tych ulicach nic sie nie dzieje. Ona się stara i stara a wójt nic. Dziwi mnie tylko, że jest radną, a nie wiedziała, że te ulice były w poprzednich latach projektowane - są w budżetach zapisy, a w budżecie na ten rok są wydzielone osobno do wykonania, za 2 mln zł. To jak się starała, jesli nie wiedziała, że to wszystko jest robione?
      To znaczy, że nie wiedziała, że są projektowane i nie wiedziała, że mają być zrobione, czy też chciała swoich wyborców w błąd wprowadzić. I TAK I TAK COŚ TU JEST NIE TAK.
      A najbardziej dziwi, że pani doktor tak czuła na wszelkie niuanse prawdy nie widzi, że sama się z prawdą mija. To tak jak z tą belką w oku.
      • starix62 Re: I TAK I TAK COŚ TU JEST NIE TAK 26.03.14, 21:15
        Boże, czysty, ty czytasz Biuletyn Radnych ? Jeszcze niedawno wystarczała ci lektura Kuriera Raszyńskiego, tak wychwalanego przez ciebie ! Tam, dowiadujesz się o nieustających sukcesach władzy, nagrodach, tam zdobyłeś informacje o jakimś rowie a teraz powołujesz się na Biuletyn, Boże, a skąd go zdobyłeś ? Tylko nie mów, że z kieszeni wójta, on był bardzo wymięty, to i może dlatego, nie wszystko z niego zrozumiałeś !
        • b.czysty_motocykl Re: I TAK I TAK COŚ TU JEST NIE TAK 27.03.14, 10:42
          Biuletyn wrzucono do mojej skrzynki pocztowej. Jak pisałem opieram się na różnych informacjach. Rozumiem, że w przeciwieństwie do satrixa - czytam. I rozumiem co czytam.
          Pani Radna Agata Kuran Kalata w biuletynie napisała tak:
          "SPÓŁDZIELCZA I NAUCZYCIELSKA
          Od 3 lat we wnioskach do budżetu umieszczam jako radna reprezentująca mieszkańców Raszyna II, między wieloma pozycjami, remont tych dwóch osiedlowych ulic. Od 3 lat wójt wpisuje je do budżetu wśród kilkunastu pozycji i ...nic nie robi. taka 'wójtowa ciuciubabka". Na 2014 rok, też na mój wniosek w budżecie w budżecie są obydwie ulice. (..) Jako radna nic więcej zrobić nie mogę. Może w 2014 roku remont tych ulic dojdzie do skutku?..."
          To bardzo interesujący tekst. Szczegónie zdanie, które pogrubiłem. Właśnie w tak wyśmiewanym przez starixa Kurierze przeczytałem, że w 2012 wybrano wykonawcę projektu, a potem, w budżecie na 2014 (uchwała z 19 grudnia 2013 r.), że ulice będą robione. Ba, są w odrębnej rubryce z kwotą 2 mln. zł. Rozumiem, że radna Agata Kuran Kalata nie musi czytywać Kuriera, ale jako radna powinna znać budżet i wiedzieć co się w jej rejonie dzieje i ma dziać. Z tego co napisała, to jej aktywność ograniczyła się do składania wniosków. Już nie sprawdziła, co się z jej wnioskami dzieje. To coś nie tak. A może dlatego, że zwykle głosuje, podobnie jak inni radni z klubu Jedność Gminy, przeciwko uchwałom budżetowym. Nie wierzycie - wszystko jest w nagraniach p. Aranowskiego.
          • starix62 Re: I TAK I TAK COŚ TU JEST NIE TAK 27.03.14, 13:33
            Atak czystego na dr Kuran, to nie przypadek ! Na poprzedniej sesji została zaatakowana przez wójta. Dziś mamy następną sesję, to kolej, tym razem na czystego.
            • b.czysty_motocykl Re: I TAK I TAK COŚ TU JEST NIE TAK 27.03.14, 14:03
              Atakiem jest cytowanie słów p. Radnej Kuran? To znaczy, że jej słowa atakują nią samą!
              • starix62 Re: I TAK I TAK COŚ TU JEST NIE TAK 27.03.14, 19:09
                Czysty105, zagorzały,fanatyczny zwoleniku zaręby, ty chyba sam do siebie piszesz i sam sobie odpowiadasz na pytania ! Tak sobie myślę, twoje wPISy opluwające panią doktor Agate Kuran, można by wydrukować i pokazać w Ośrodku Zdrowia, jak to niedobra jest pani doktor, ratuje życie, chorym ludziom w Raszynie !
                • b.czysty_motocykl Re: I TAK I TAK COŚ TU JEST NIE TAK 27.03.14, 22:35
                  Starix, opanuj się. Ja nie piszę nic o p. doktor Kuran, tylko o p. radnej Kuran. To wy pisaliści, jak to ludziom buduje ulice, a ja zwróciłem uwage, że podawała w biuletynie, że nie buduje. Pewnie lekarzem jest świetnym, ale radną do niczego. I może na byciu lekarzem powinna poprzestać.
                  To, że pani radna Kuran nie wie co się w budżecie dzieje nie znaczy, ze jestem fanatycznym zwolennikiem wójta Zaręby.
                  • starix62 Re: I TAK I TAK COŚ TU JEST NIE TAK 28.03.14, 01:23
                    Oj czysty 105, trafiłem cię, w czuły punkt. ( sęk, zapewne dopowie w jaki ) Twierdzisz, że piszesz o radnej Kuran, ja piszę o Pani radnej, dr Agacie Kuran, to jest ta sama osoba, co nie potrafi odmówić nikomu pomocy ! Ty, wójt i wasza średniowieczna ideologia, padparta głupotami KR robi się śmieszna ! Atak na panią doktor, to próba rozbicia klubu radnych ! Może już dziś, zapodasz, kto następny zaatakuje radnych w kwietniu ?
            • b.czysty_motocykl Re: I TAK I TAK COŚ TU JEST NIE TAK 27.03.14, 14:06
              A poza tym zajrzyj do p. Aranowskiego - i zobacz, że to p. Kuran zaatakowała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka