Dodaj do ulubionych

mORALność POna...

20.07.14, 10:54
na forum powstał ciekawy wątek "moralność Iwickiego" ciekawe że nikt nie dostrzega moralności byłego sekretarza gminy Raszyn? Człowiek który chodzi do kościoła a równocześnie ośmiesza ten kościół to moralnym nie jest. Przypomnę gdyby ktoś nie czytał blogu Iwickiego ani też "w tym sęk..." (bo się brzydzą by tam wejść), że są świadkowie jak to ów POn twierdzi że kościół katolicki mają po swojej stronie (z uwagi na robione chodniki i parkingi) a jak nie to kościół może mu/im (czyli komu? PiSowi raszyńskiemu?) zrobić tzw "inną czynność seksualną". Wypowiedziałem się w tym temacie dość ostro na blogu... Jeżeli ów POn twierdzi, że tak nie powiedział cóż czekam na wezwanie przed sąd... chętnie udam się tam ze świadkami tej rozmowy... a może nie tylko ze świadkami? Kiedyś na samym początku (jeden z pierwszych wpisów) powiedziałem iż dyktafon to cudowne urządzenie. Nie przypuszczałem wtedy tylko, że słowa te będą prorocze no i że nie tylko to moje zdanie. Zapraszam na blog http:wtymsek.blox.pl a tam tematu ciąg dalszy będzie. Bo może w przeciwieństwie do was nie pozwolę by ktoś wyrażał się źle o kościele który my mieszkańcy Raszyna tworzymy.
A jak POn tak bardzo lubi ów "inną czynność seksualną" to niech wejdzie na odloty.pl i nic tylko wybierać... przebierać... Tylko co na to małżonka powie... ot i taka jest mORALność POna
Obserwuj wątek
    • eust_achy Re: mORALność POna... 20.07.14, 11:19
      Weźcie się jedni z drugimi do roboty na rzecz gminy, a nie pałujcie na forum, który świętszy od papieża.
      • g.sekler Re: mORALność POna... 20.07.14, 12:03
        no właśnie ja się tam za świętego nie uważam... ale ów POn już tak... a więc gdzie moralność gdy jednego dnia się chodzi do kościoła a drugiego dnia wygaduje takie rzeczy? Szkoda że tego nie rozumiesz?
        • eust_achy Re: mORALność POna... 20.07.14, 12:10
          Sam fakt, że takie rzeczy piszesz świadczy, że się pierdołami zajmujesz, a nie konkretami. Kwestie religijne czy seksualne nie mają żadnego związku z tym, czy będą dobrze zrobione drogi, chodniki i infrastruktura sportowa. Dobrze, żeby w końcu nasi "politycy" za pięć groszy z obu stron sobie zdali z tego sprawę.
          • g.sekler Re: mORALność POna... 20.07.14, 12:52
            a więc mamy w Raszynie dwie moralności Iwickiego i Kucharskiego... Pierwszy przejrzał na oczy a ten drugi będzie nam do końca oczy mydlił... Myślę że gdy ktoś wierzący źle się wypowiada od kościele nie ma co tam już więcej szukać. Oczywiście tak jak ostatnio powiedziałem księdzu że kościół nie jest dla świętych a dla ludzi grzesznych tak więc może wszystko przed POnem... tyle żeby było przebaczenie za słowa musi być wpierw skrucha. Czy publicznie usłyszymy skruchę...? Czy poprosi Kucharski za swe słowa? Oczywiście, że nie bo do końca będzie nam mydlił oczy iż takie słowa nie padły... Mimo świadków (wiarygodnych)... możemy się założyć.
            • eust_achy Re: mORALność POna... 20.07.14, 12:58
              ...i w odpowiedzi znowu bełkot. Widać, co dla pana jest najważniejsze...
              Szkoda, że konkurencja nie jest lepsza...
              • g.sekler Re: mORALność POna... 20.07.14, 13:10
                hmm jedno co mi się podoba to szybka reakcja widać jest coś na rzeczy... powiedz czemu uważasz to za bełkot? Bo ja bełkotem nie nazywam tego co mówił Kucharski choć powinienem może przemilczeć sprawę. Ponoć nie tylko takie rzeczy ów wygadywał. Ale akurat to zabolało najbardziej widać ciebie nie koniecznie no bo cóż to jest "żeby kościół laskę robił" to takie normalne... A co do konkurencji? Pewnie uważasz, że żaden ze mnie zawodnik i przeciwnik dla POna Kucharskiego a o tym przekonamy się już jesienią. Oczywiście gdzie mi się tam z nim równać... Pewnie Celina Szarek też żadną konkurencją nie jest dla Zaręby pożyjemy i zobaczymy cóż już niedługo się przekonamy.
                • eust_achy Re: mORALność POna... 20.07.14, 13:23
                  Nie wiem, nie orientuję się do końca w waszym bagienku. To co pan pisze to bełkot, bo widać, że ważniejsze od chodników i oświetlenia jest dla pana,co ktoś tam powiedział na temat kościoła. Może nie powinien pan być politykiem, tylko księdzem? Albo proszę się udzielać w radzie parafialnej, na pewno będzie to bardziej zbliżone do pańskich zainteresowań, niż sprawy mieszkańców gminy.

To tyle, co mam do powiedzenia w tym wątku.
                  • g.sekler Re: mORALność POna... 20.07.14, 13:49
                    przepraszam że mnie nie było ale wyszukiwałem ofert dla POna z odloty.pl by nie musiał mu nic kościół robić. Kurcze wystarczy mieć tak nie wiele od 100 pln-ów i już może człowiek się odstresować. A co do tego żeby zostać księdzem... kiedyś o tym myślałem ale słaby byłby ze mnie duchowny bo za szybko się zakochuje w kobietach... ups chciałem powiedzieć w Jednej kobiecie i mam nadzieję, że to miłość już na całe życie. A co do tego bym się zapisał do rady parafialnej... czemu nie tyle że z uwagi mojej dociekliwości w wielu tematach to może lepiej bym tam nie trafił.
                    • g.sekler Re: mORALność POna... 20.07.14, 21:52
                      a gdzie to się nasz eust_achy podziewa... Tak go wessało na odlotach? Cóż jak ktoś raz zakosztuje to wyjść trudno...
                      • eust_achy Re: mORALność POna... 20.07.14, 22:03
                        Za bardzo pana te "odloty" podniecają. Taki niby pobożny, moralny, a tu proszę. (Aż musiałem sprawdzić, co to za strona i nie zawiodłem się).
                        Ciekawe, czy pańscy bliscy wiedzą, jakie pan strony ogląda i do tego chwali się tym publicznie? Albo proboszcz?

Jak już wspomniałem, skończyłem z panem dyskusję, bo poziom jednak trochę za niski jak dla mnie. Mam nadzieję, że inni politycy w tej gminie mniej mają "odlotów" w głowie a więcej myśli o sprawach mieszkańców.
                        • g.sekler Re: mORALność POna... 20.07.14, 22:41
                          odpowiedź na blogu... przepraszam nie chce mi się dwa razy powtarzać...
                          wtymsek.blox.pl/2014/07/kilka-minut-temu-zadalem-pytanie-na-forum-gdzie.html
                          • g.sekler Re: mORALność POna... 21.07.14, 19:14
                            jak widać mORALność jest O.K. czyli nikt nie jest oburzony?
                            • babayaga0 Re: mORALność POna... 21.07.14, 23:03
                              panie grzegorzu, chyba zbyt wiele rzeczy panu się kojarzy... może nie warto powstrzymywać chuci i zmienić stan kawalerski? smile

nie, nie jest to żadna propozycja z mojej strony.
                            • michal-105 Re: mORALność POna... 21.07.14, 23:52
                              Oralność, ja tam wolę panie Grzegorzu żonę. Polecam kobiety. No chyba nie strzela pan ślepakami?
                              • g.sekler Re: mORALność POna... 26.07.14, 18:48
                                hmm z uwagi że jutro Dzień Pański (niedziela) zwracam się z prośbą gdyby ktoś tak tylko przypadkiem zobaczył jutro przed kościołem mORALnego POna proszę go "serdecznie" POzdrowić w imieniu wiernych kościoła powszechnego (zwanego katolickim).
                                • g.sekler Re: mORALność POna... 02.08.14, 19:00
                                  widzę że temat po dywan zamieciony... a przecież mORALność tego POna też jest tak samo ważna jak moralność Piotra Iwickiego tak poruszana na form. Z tym że tym się te moralności różnią że choć panowie obaj katolikami to nie kazali sobie kościołowi katolickiemu robić (nazwijmy to delikatnie) innej czynności seksualnej. No chyba że ktoś bardzo lubi... ale od tego są inne instytucje (prezentowałem na blogu) gdzie może taki jeden czy drugi POn pójść i za odpowiednią zapłatą dostać to czego szuka. A co nie stać go... przy takich zarobkach to można stamtąd nie wychodzić. Bo podejrzewam (nie wiem nie byłem) że jak się wpadnie w łapy takiej profesjonalistki to już o moralności nie może być mowy.
                                  • g.sekler Re: mORALność POna... 03.08.14, 12:45
                                    przepraszam że raz jeszcze ja... widzę w dniu pańskim że nie widzicie problemu co do mORALności ów POna... czyli nie widzicie a więc wszystko jest o.k. Czyli jednym słowem a niech mu tam kościół robi te (inne czynności seksualne)... Przypominam katolikom że kościół to nie budowla ów którą widzisz raz w tygodniu. A idziesz tam w większości z przyzwyczajenia jak co niedziela (bo w tygodniu to wejście tam parzy jak ogień piekielny). Kościół to my wierni tego kościoła a więc skoro nie ma tematu/problemu znaczy że możemy mu zrobić ów (inną czynność seksualną)...
                                    • b.czysty_motocykl Re: mORALność POna... 03.08.14, 17:07
                                      Ocenianie człowieka na podstawie opinii jego wrogów to zwykła przewrotność. Od dawna, z wpisów Pana Iwickiego widać, że Pana byłego sekretarza serdecznie nie cierpi. Zważywszy, że jest on (Pan Iwicki), wbrew swojej "wysokiej kulturze", "niezwykłej wiedzy", "dziennikarskiej biegłości" i wielu innych przymiotów, jakie sobie przydaje, zwykłym krytykantem, czemu wyraz dawał niejednokrotnie na swoim blogu, który nie ma żadnych oporów, żeby ludzi oskarżać o wszystko co się da i to w sposób wyjątkowo obrzydliwy, to co pisze, musi budzić wątpliwości. A Pan, Panie Sękler, powtarza za nim, uznając, że to co powiedział to pełna prawda. I na dodatek posuwa twierdzi Pan, że jeśli obrażany nie pozwie Pana do sądu, to znaczy, że Pan ma rację. To naprawdę prymitywne.
                                      • g.sekler Re: mORALność POna... 04.08.14, 00:55
                                        powiem tak... droga wolna niech podaje że sękler grzegorz POmawia go (czytaj Kucharskiego) iż w rozmowie przy świadkach użył stwierdzenie że cytuje "...kościół może im czyli też jemu laskę zrobić..." co znaczy laskę zrobić nie muszę tłumaczyć i mam nadzieję że młodsza część raszyniaków już śpi. Nie wiem jak wy ale ja mieszkaniec Raszyna, też katolik (bo jeszcze nikt mnie z kościoła nie usunął) nie zamierzam ów panu robić czegokolwiek a tym bardzie laski chyba, że za słowa takie laską ale po krzyżu. Niech więc dorzuci do wniosku groźby karalne... Tak więc czekam na pozew sądowy z tym że zaznaczam że mam dowód w postaci dwóch świadków (a może nie tylko) tej rozmowy. A świadkowie wiarygodni bo nigdy nie skazani za krzywoprzysięstwo... Czekam więc bo tematu nie przestanę drążyć dopóki ów nie przeprosi wiernych kościoła katolickiego.
                                        • b.czysty_motocykl Re: mORALność POna... 04.08.14, 07:22
                                          To już zupełna głupota. Najpierw p. Iwicki cytuje słowa swego oponenta (nie wiadomo czy prawdziwe) a potem p. Sękler, przeinaczone (patrz źródło) - powtarza. I czeka, że p. Kucharski do sądu go pozwie.
                                          Panie Sękler - Pan koniecznie chcesz trafić do sądu, jako oskarżony oczywiście. To jakaś paranoja, czy też może tak specyficzna reklama?
                                          W świetle tego zastanawia, dlaczego wysyłasz Pan na siłę do sądu smutnego sołtysa i p. Redaktor. W artykule w Kurierze Raszyńskim sołtys martwi się, że radnych powiatowych nie było na debacie o bezpieczeństwie. Czy skłamał, bo radni byli?. Nie, nie było i to potwierdzają. P. Redaktor Kaiper umieszcza artykuł sołtysa, który w przeciwieństwie radnych powiatowych, martwi się o stan bezpieczeństwa mieszkańców. I za to go karać, pozywać do sądu. I ją, że uważa sprawę za ważną. Nawet reklama ma swoje granice. I walka opozycyjna też.
                                          Rozumiem opozycja - ale to po prostu głupota! A już na pewno brak rozsądku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka