Dodaj do ulubionych

ZDRADA KAIPERÓW

16.09.14, 14:17
No i miałem rację, kiedy mówiłem Andrzejowi, że tej red. nacz. wierzyć nie można. Wszystko co od Wiśniewskiego jest podejrzane. Wyszło na moje. Kaipery założyły komitet wyborczy i dają Małgośkę na wójta. Nóż w plecy mam "Prawdziwkom i Szmondakom". No to po ptokach, daję swoje cv do jakiegoś magazynu z kartonami.
Obserwuj wątek
    • jacek-wisniewski TW "Uczciwość Ekipki Wójta" 16.09.14, 22:45
      Zdecydowanie "rodzinny komitet" jest nie "przeciw" a "za" obecnym wójtem. Taki dodatkowy twór, który ma poprzeć wójta w wyborach. Zgodnie z hasłem "jak nas nie chwalą to sami się pochwalimy". Nie jest to raczej uczciwe, zamiast przekonywać do siebie programem wyborczym robić jakieś kombinacje wyborcze. Nieuczciwe przede wszystkim w stosunku do wyborców. No ale jest jeden "plus". Widać, że wójt i jego ekipka bardzo się boją smile.
      • michal-105 Re: TW "Uczciwość Ekipki Wójta" 16.09.14, 23:18
        Boją? Kogo? Żart.
        • slarix62 Re: TW "Uczciwość Ekipki Wójta" 16.09.14, 23:52
          Rajkowskiego.

Ha ha ha.
    • j.aranowski Re: ZDRADA KAIPERÓW 17.09.14, 09:07
      Wykaz zgłoszonych komitetów:
      Komitet Wyborczy Stowarzyszenia "My z Jaworowej" - pełnomocnik Janusz Jacek Babicz, siedziba Jaworowa
      Komitet Wyborczy Wyborców Celiny Szarek "Samorząd dla mieszkańców" - pełnomocnik Beata Barbara Sulima-Markowska, siedziba Dawidy Bankowe
      Komitet Wyborczy Wyborców Praworządność i Samorządność - pełnomocnik Patryk Artur Kowalczyk, siedziba Raszyn
      Komitet Wyborczy Wyborców Dobry Samorząd - pełnomocnik Jacek Adam Kaiper, siedziba Dawidy Bankowe
      Komitet Wyborczy Wyborców MÓJ RASZYN - pełnomocnik Krystyna Wanda Mordzewska, siedziba Raszyn
      Komitet Wyborczy Wyborców Raszyn Razem - pełnomocnik Andrzej Stanisław Koper, siedziba Raszyn

Do tego dochodzi\ą komitety partii i organizacji:
      KW Mazowiecka Wspólnota Samorządowa (ewentualnie Piotr Iwicki)
      Platforma Obywatelska (ewentualnie Janusz Rajkowski)

Źródło Państwowa Komisja Wyborcza.

Pytanie do pełnomocników komitetów zaznaczonych podkreśleniem. Czy prawdą jest, że wasze komitety nie zostały stworzone tylko i wyłącznie na potrzeby rozdrobnienia elektoratu w poszczególnych okręgach celem ułatwienia wygranej kandydatom z KWW Praworządność i Samorządność? Jeśli tak, to kto jest inspiratorem "robienia ludziom wody z mózgu"? Czy to jest uczciwa kampania wyborcza?
      • slarix62 Re: ZDRADA KAIPERÓW 17.09.14, 11:40
        na czym dokładnie polega ten mechanizm ?
        • konradzubko Re: ZDRADA KAIPERÓW 17.09.14, 15:22
          Mechanizm rozdrobnienia polega na tym, że
          ja na Taki komitet nie zagłosuję,
          ale na Tego kandydata tak.

A jak po wygranych wyborach Ten radny wejdzie w koalicję z Takim komitetem to będzie przecież dla dobra gminy.
          Patrząc od strony wyborców - mamy w radzie sąsiada.
          Patrząc od strony Rady - weszło więcej swoich.
          • j.aranowski Re: ZDRADA KAIPERÓW 17.09.14, 22:40
            Myślę, że w przypadku komitetu Pani Kaiper nie masz racji. Po pierwsze, nawet jak by Pawlikowski zrezygnował, to ona i tak tych wyborów nie wygra. Ilość głosów oddanych na panią redaktor będzie tak mniej więcej równa liczbie osób z rodziny uprawnionych do głosowania. No, może x2 czyli w 20 się zmieści. Gdyby nie startowała, to głosy te przełożyłaby i tak na Pawlikowskiego, więc konkurenci wójtowego kandydata mogą się tylko cieszyć. Po co więc zakłada się takie komitety? Powodów jest kilka. Mając taki komitet, nie trzeba ograniczać się tylko do wystawienia kandydata w jednym okręgu. Można więc trochę namieszać i innym kandydatom. Po drugie, każdemu komitetowi przysługuje prawo zgłoszenia kandydata na członka Komisji Gminnej. Mając swój komitet, dwa komitety - satelity i komitet partyjny PiS, Zaręba mógł zgłosić 4 kandydatów do komisji. Jeśli tego nie zrobił, to czas zmienić doradcę politycznego. Co ciekawe, taki "komitet - satelita" może się rozwiązać przed wyborami, poprzeć Zarebę a jego członek komitetu w Komisji Gminnej zostanie. Czy się mylę? Pamiętacie wybory w 2006 roku? Taki numer był pomysłem obecnego zastępcy wójta Mirosława Chmielewskiego. Nie pamiętam jak się gość nazywał, ale był z LPR-u utworzył komitet sam kandydując na wójta. Ostatniego dnia przed ciszą wyborczą zrezygnował i wydał list popierający Mirosława Chmielewskiego i komitet Gmina Raszyn Razem. Wiem co mówię, bo startowałem od Chmielewskiego. Nigdy takich praktyk nie popierałem, jednak dla zachowania pozorów jedności nie odzywałem się. Podobnie było z resztą w II turze. Ogół był za poparciem Rajkowskiego. Jako jedyny głośno się temu sprzeciwiłem, nawet rzucając ulotkami z poparciem na stół. Szkoda, że kilku innym osobom zabrakło wówczas odwagi. Cenię ich jednak za to, że mieli ją później, przyznając mi rację. Część z tych osób była z nami w 2010 roku i jest dziś. Doszli inni, którzy również są przeciwni takim zagrywkom. Ktoś tu w tym wątku napisał, że Pani Szarek jest od Rajkowskiego. Chyba naszych przeciwników ogarnia panika. Komitet Celiny Szarek "Samorząd dla mieszkańców" jest komitetem niezależnym. Tworzą go ludzie, którzy chcą przywrócić Gminie Raszyn należne jej miejsce na samorządowej mapie Polski. Owszem, komitet jest popierany przez PSL, ale są wśród nas również członkowie innych partii a większość jest w ogóle bezpartyjna. Startujemy, żeby wygrać. I do czasu ogłoszenia wyników I tury wyborów osobiście nie zamierzam z nikim negocjować jakichkolwiek warunków poparcia go w II turze. Pozdrawiam.
    • b.czysty_motocykl Re: ZDRADA KAIPERÓW 17.09.14, 15:01
      A czy to nie znaczy raczej, że są niezależni? Dlaczego zdrada? A poza tym, jeśli p. Szarek może zakładać komitet, mimo, że jest od p. Rajkowskiego, to p. Kaiper też chyba może? A ten pomysł z cv do magazynu z kartonami jest super. w końcu żadna praca nie hańbi.
      • starix62 Re: ZDRADA KAIPERÓW 17.09.14, 18:35
        czysty, p. Szarek startuje z PSLu. Natomiast kaiper, ta od Kuriera Rodzinnego, na który tak chętnie się powołujesz, której płaci zaręba, nie zrobi jednego ruchu bez zgody szefa, to zwykła lipa i ściema, panie czysty. Nara.
        • b.czysty_motocykl Re: ZDRADA KAIPERÓW 17.09.14, 20:59
          I to się nazywa demokracja? Masz rację, pod warunkiem, że mówisz to co ja. Starix, to twoja dewiza. Prymityw.
          • jacek-wisniewski Re: ZDRADA KAIPERÓW 17.09.14, 21:43
            No nie, i nich ktoś powie, że "vatowy Kopernik" i reszta ekipki wójta wraz ze swoim pryncypałem, nie traktują mieszkańców Gminy Raszyn jak totalnych wiejskich głupków.
            Otóż zapewniam, ze się mylą. Nawet prawicowość mieszkańców Gminy Raszyn nie daje powodów do sądzenia, że jak wójt wystawi na radnego konia ( lub osła) ze swojej listy, to prawicowy elektorat odda głosy na takiego "wybitnego" kandydata. Dotyczy to również "tanich i prostackich chwytów wyborczych" smile.
            Te mętne wywody czystego czegoś tam, upewniają mnie tylko w twierdzeniu, że strach naszych włodarzy spowodował zakładanie kolejnych komitetów.
            A czy start wójta z "Praworządności i Samorządności" nie potwierdza hasła "Panie jaki my tam PiS"? No chyba, ze tak jak twierdzi "vatowy Kopernik" jest obawa, że Jarek nie da zgody na znaczek Prawa i Sprawiedliwości w wyborach, po tym jak dowiedzą się co wójt wyprawia w Raszynie.
            Ja tam nie wiem. Nie startuję, ale za to będę "vatowym Kopernikom" z uwagą patrzył na spocone rączki smile
            • manga70 Re: ZDRADA KAIPERÓW 17.09.14, 21:54
              To Zareba nie z Pisu? To z Kaiper to smierdzi na kilometr
        • starix62 Re: ZDRADA KAIPERÓW 17.09.14, 22:22
          prymityw, to krytykowanie p. Szarek za zadawanie pytań ( niewygodnych ) wójtowi na sesjach Rady Gminy. tobie wydaje się, że Raszyn to sowiet union. Tylko tam, rada najwyższa federacji rosyjskiej jest jednomyślna. Nara.
          • michal-105 Re: ZDRADA KAIPERÓW 18.09.14, 09:52
            A czym ta pani Szarek się wykazała w tej kadencji? Podaj coś konkretnego.
          • b.czysty_motocykl Re: ZDRADA KAIPERÓW 18.09.14, 10:57
            Opozycja jest potrzebna. Ale opozycja, nie destrukcja. Pani Szarek zawsze była przeciw. Czy było dobre, czy złe, zawsze przeciw. To co, teraz będzie za? Za czym?
            Uważam, że kłótnie i awantury to bardzo niewłaściwy sposób działania samorządu. Radni z klubu Jedność Gminy wszystkim wszystko mieli z złe. Głosowali nawet przeciw inwestycjom w swoich okręgach. To co, teraz raptem będą działać dla ludzi? Jak przedtem działali dla siebie?
            Te nagrania dają wiele wiedzy. Można sobie wyrobić samodzielną opinię. A nie to chcą przekazać ludzie na tym forum.
            Polecam, zwłaszcza teraz, przed wyborami.
            • j.aranowski Re: ZDRADA KAIPERÓW 18.09.14, 11:31
              Ja również polecam. W komitecie pani Szarek są ludzie, którzy przyszli do niej dzięki tym nagraniom. To tez daje do myślenia.
            • starix62 Re: ZDRADA KAIPERÓW 18.09.14, 14:41
              A czy za zareby było kiedykolwiek dobrze ? Tylko kolesiostwo i nepotyzm. Masz wybiórczą pamieć, przypomnę ci, że twoje guru, obiecywał na początku kadencji, ( tragicznej dla Raszyna ) że nawet jedna złotówka z gminnej kasy nie pójdzie na Dom Kultury i co ? ( jest to na taśmach prawdy ) Nawet nie dostaliście dotacji na wyposażenie tej placówki. Jesteście zwykłymi nieudacznikami. Niewygodne pytania do wójta, nazywasz gwałtem na DEMOKRACJI ! Jeste§ cynikiem, zaślepionym gminną kasiorką. Nara.
            • manga70 Re: ZDRADA KAIPERÓW 18.09.14, 15:58
              Buhaha... Czysty i samodzielne myslenie! Czysty ty posluszne wykonywanie polecen mylisz z mysleniem. Moj kot na polecenie schodzi z sofy a czy ty na polecenie plujesz na wszystkich co nie kadza wladzy? Zapoznam ciebie z kotem to sobie pogadacie o sukcesach wojta. Jak bedziesz milo to dostaniesz od niego piszczaca myszke, zawsze daje komus jak kogos polubi. Tylko nue zepsuj!
              • patrzacy.z.boku Re: ZDRADA KAIPERÓW 18.09.14, 16:09
                czy to ostatnio nie moda w raszynie,ze wojt wojtuje 1 kadencje?wink
                • slarix62 Re: ZDRADA KAIPERÓW 18.09.14, 18:39
                  genialna teza, brawo za błyskotliwosc!
                  równie dobrze mozna powiedzieć, ze ostatnio elektorat nie wybiera ponownie panujacego wójta. podziekowali rajkowskiemu, iwickiemu, to moze i zarebie? czyli co, bedzie ktos spoza big3
    • zmienic_wojta2014 Re: ZDRADA KAIPERÓW 30.09.14, 10:27
      jaka zdrada?
      trzeba było kilka para-komitecików założyc dla picu, żeby swoi znaleźli się w komisji gminnej i żeby była ich większość, żeby mogli rządzić pod dyktando Wójta.
      Sprytne?
      powiem więcej - przebiegłe działanie przeciw opozycji, czyli wszelkie metody dozwolone, żeby dalej zostac przy żłobie.... perfidne!!!
      • stoper57 Re: ZDRADA KAIPERÓW 30.09.14, 11:56
        a czy czasem to nie obstrukcja raszyńska ma "kilka para-komitecików" i władzę w komisji objęła ?

Kłamać albo fałszować fakty też trzeba z talentem jakimś...
        • manga70 Re: ZDRADA KAIPERÓW 30.09.14, 12:40
          Obstrukcja to POna dopadla bo cos sporo konkurencji a mialo byc malo i druga kadencja odplywa w sina dal.
          • stoper57 Re: ZDRADA KAIPERÓW 30.09.14, 16:29
            ja mam komfort przyglądania się temu zza miedzy, nie komentuję faktów - tylko sposoby ich wyrażania bądź interpretowania....
            ani to moja pierwsza kadencja ani ostatnia, ani żadna...Będę sobie pisał i komentował, kiedy tylko będzie mi się podobało....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka