Dodaj do ulubionych

I Bieg Parafialny

22.09.14, 12:23
Drodzy Biegacze,

Wczoraj brałem udział w fantastycznej imprezie. Z inicjatywy ks. Grzegorza odbył się pierwszy bieg parafialny ku czci św. Mateusza. Mam nadzieję, że będzie organizowany co roku. Księdza wsparł GOS i wójt gminy oraz liczni sponsorzy. Udział wzięło ponad 200 osób. Dystans do pokonania to ok. 5 km. Ja biegłem ale niektórzy poruszali się na rolkach lub o kijkach. Świetna zabawa i kapitalna integracja. W tym lepszych nastrojach zasiedliśmy ze znajomymi do oglądania Polaków w finale siatkarskich MŚ. I znowu radość. Fajnie, że ksiądz wpadł na genialny pomysł, a gmina i ludzie dobrej woli mu w tym pomogli. Najłatwiej gadać i krytykować, trudniej coś zrobić.
Obserwuj wątek
    • manga70 Re: I Bieg Parafialny 22.09.14, 12:32
      Pierwszy bieg pewnie przypadkowo w roku wyborow i z udzialem wojta co z innej parafii jest.
    • starix62 Re: I Bieg Parafialny 22.09.14, 18:08
      biegaczu, mam dla ciebie szacun, lubisz biegać, lubisz zarebe, nie lubisz krytyki ! Nara.
      • biegacz85 Re: I Bieg Parafialny 22.09.14, 18:32
        Lubię krytykę. Konstruktywną krytykę. Najgorsze jest jak dużo ludzi woli marudzić i narzekać niż wziąć się do roboty. Ty starix zaliczasz się do nierobów, którzy lubią narzekać. A Zaręba to mnie obchodzi co zeszłoroczny śnieg. Biegam a nie politykuję. Uważam że nasza gmina na tle ościennych wygląda nieźle. Tak obiektywnym okiem kogoś, kto mieszka tu od niedawna.
        • starix62 Re: I Bieg Parafialny 22.09.14, 19:05
          biegaczy, trzyma cię po wczorajszym meczu, czy zmieniłeś nick ?
          • slarix62 Re: I Bieg Parafialny 22.09.14, 20:46
            starix, zaprawdę, zaprawdę powiadam Ci, niech najwyższy trzyma Cię w swej opiece jak każdą zbłąkaną owieczkę, która błądzi złą drogą... bliźnich kochać, nie ranić ! szanować, nie szydzić. chyba dawno na sume nie POszedłeś, co?

wink
            • starix62 Re: I Bieg Parafialny 22.09.14, 21:10
              to jakaś groźba, czy co ? Widzę, że kampania ruszyła na całego, każdy wasz wPIS, to pokłony dla wójta i jego " dokonań " Nara.
              • slarix62 Re: I Bieg Parafialny 22.09.14, 21:21
                naśmiewam się, bo tu sprawa jest oczywista. chłopak ma kupę zapału i inicjatywy, chce biegać i szerzyć dobro, a ty go w politykę umaczasz po swojemu?!? uwierz mi, z 21 tys. ludzi to może 50-100 osób śledzi politykę. reszta ma ją głęboko w d...rugiej dziurce nosa. ja tam osobiście cieszę się z inwestycji, które dokonał i Rajkowski, i Iwicki, i Zaręba. robili to za kasę naszą, a nie własną. w interesie naszym, a nie swoim. szkoły, przedszkola, drogi. a teraz pięknie i wielkie centrum kultury. zapraszamy i ciebie i wszystkich niedowiarków, najwyższy kocha wszystkich i dzieci i dorosłych, prawych i lewych, zlych i dobrych. miejsce na przedstawieniu znajdzie się dla każdego. a i ulepić z g...liny będziesz mógł. każdemu to co lubi...
                • starix62 Re: I Bieg Parafialny 22.09.14, 22:08
                  niby miły wPIS, jednak. zareba wybudował centrum kultury za pożyczoną kasę ! Chyba, że mieszkańcy Raszyna czegoś nie wiedzą. Do wyborów jeszcze ze dwa numery Kuriera Rodzinnego, to i może się okazać, że żadnych pożyczek wójt nie zaciągał !
                • starix62 Re: I Bieg Parafialny 22.09.14, 23:52
                  no, dawaj slarix, co będze w najnowszym numerze Kuriera Rodzinnego, może kolejna pożyczka na spłatę kolejnej raty ?
        • muchomorek-pisiorek Re: I Bieg Parafialny 22.09.14, 23:27
          No, Kasia nie pozwalaj sobie na takie teksty o Andrzeju jak z tym śniegiem. Możesz się uwiarygadniać inaczej. Bo jak jeszcze raz, to przypomnimy sobie, że 5 lat temu koczowałaś pod gabinetem Rajkowskiego żeby zatrudnił cie na stanowisko sprzątaczki czy jakieś tam
    • grocholica Re: I Bieg Parafialny 23.09.14, 08:49
      Podobny bieg odbył się w parafii na Rybiu wiosną, chociaż bez wsparcia GOS-u.

W Raszynie też od dawna są organizowane pikniki parafialne - osobiście mnie najbardziej podobają się te, gdzie angażują się po prostu zwykli ludzie poświęcając swój czas, środki itp.

Nie wiem dlaczego chwaląc pan jedną imprezę dyskredytuje pan innych
      Ja też się cieszę z wygranej Polakówsmile
      • starix62 Re: I Bieg Parafialny 23.09.14, 09:17
        Może to i fajna impreza, tylko po co informujesz, że to GOS i zareba ? Pani derektor gosu,( basenowa) jeśli chce pracować na terenie gminy, musi wygrać wybory. Skończyły się czasy, umizgów i stania pod gabinetem !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka