elzbieta_kop 07.03.07, 17:32 Bardzo dobry pomysł - pytanie do wójta! Nowa władza ma dużego "plusa" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halibutt Re: Nowa strona www.raszyn.pl 07.03.07, 18:36 Zaiste, bardzo ładna strona. Jeśli będą częste aktualizacje - będzie dobrze. Odpowiedz Link
j.aranowski Re: Nowa strona www.raszyn.pl 07.03.07, 18:43 Jeśli ktoś robi to za pieniądze, powinien się bardziej postarać. Strona zrobiona na szybko. Optycznie mało kojarzy się z Gminą Raszyn. Co do Pani zachwytów o możliwość zadawania pytań wójtowi, mail do poprzednika był, łatwiej lub trudniej do odnalezienia, ale był opublikowany praktycznie do momentu wyborów. Mail do obecnego wójta umieszczono po mojej interwencji bodaj 2 miesiące po wyborach. Nie mniej cieszą się, że między innymi moje sugestie co do komunikowania się wójta z mieszkańcami zaczynają być wprowadzane w życie. Należy teraz zadać sobie pytanie, co chcielibyśmy jako mieszkańcy znaleźć na tej stronie. Ja osobiście, chciałbym np. czytać informacje o terminach i tematach zwoływanych komisji, przeczytać protokoły z ich posiedzeń (przecież nie jest to tajne). To samo z sesjami Rady Gminy. Chciałbym też, aby nie podawano suchych wyników głosowań, ale ze wskazaniem kto jak głosował. A może tak pomyśleć o prawdziwym urzędzie online? Taki projekt kiedyś istniał. Odpowiedz Link
halibutt Re: Nowa strona www.raszyn.pl 07.03.07, 23:29 Fakt, ale sama strona to już coś. W końcu powstaje z niebytu po jakichś sześciu miesiącach. A co do urzędu on-line z prawdziwego zdarzenia, to chyba dość duży wydatek jak na gminę, gdzie internet jest nadal luksusem... Odpowiedz Link
serraszyn Re: Nowa strona www.raszyn.pl 08.03.07, 03:15 Ciekawe czy nowy wójt odpowiada na maile, do poprzedniego pisałem bezskutecznie. A strona Pulsu Raszyna ładna... Odpowiedz Link