Dodaj do ulubionych

Nowa strona www.raszyn.pl

07.03.07, 17:32
Bardzo dobry pomysł - pytanie do wójta! Nowa władza ma dużego "plusa"
Obserwuj wątek
    • halibutt Re: Nowa strona www.raszyn.pl 07.03.07, 18:36
      Zaiste, bardzo ładna strona. Jeśli będą częste aktualizacje - będzie dobrze.
    • j.aranowski Re: Nowa strona www.raszyn.pl 07.03.07, 18:43
      Jeśli ktoś robi to za pieniądze, powinien się bardziej postarać. Strona zrobiona
      na szybko. Optycznie mało kojarzy się z Gminą Raszyn. Co do Pani zachwytów o
      możliwość zadawania pytań wójtowi, mail do poprzednika był, łatwiej lub trudniej
      do odnalezienia, ale był opublikowany praktycznie do momentu wyborów. Mail do
      obecnego wójta umieszczono po mojej interwencji bodaj 2 miesiące po wyborach.
      Nie mniej cieszą się, że między innymi moje sugestie co do komunikowania się
      wójta z mieszkańcami zaczynają być wprowadzane w życie. Należy teraz zadać sobie
      pytanie, co chcielibyśmy jako mieszkańcy znaleźć na tej stronie. Ja osobiście,
      chciałbym np. czytać informacje o terminach i tematach zwoływanych komisji,
      przeczytać protokoły z ich posiedzeń (przecież nie jest to tajne). To samo z
      sesjami Rady Gminy. Chciałbym też, aby nie podawano suchych wyników głosowań,
      ale ze wskazaniem kto jak głosował. A może tak pomyśleć o prawdziwym urzędzie
      online? Taki projekt kiedyś istniał.
      • halibutt Re: Nowa strona www.raszyn.pl 07.03.07, 23:29
        Fakt, ale sama strona to już coś. W końcu powstaje z niebytu po jakichś sześciu
        miesiącach. A co do urzędu on-line z prawdziwego zdarzenia, to chyba dość duży
        wydatek jak na gminę, gdzie internet jest nadal luksusem...
        • serraszyn Re: Nowa strona www.raszyn.pl 08.03.07, 03:15
          Ciekawe czy nowy wójt odpowiada na maile, do poprzedniego pisałem bezskutecznie.
          A strona Pulsu Raszyna ładna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka