berettttta
12.06.13, 18:32
Wiem że większość osób ma BPD z powodu swoich głupich rodziców. Niestety te relacje najczęściej doprowadzają do wykształcenia się tego w człowieku. U mnie nie było inaczej. Niektórzy naprawdę nie powinni mieć dzieci...Moi rodzice oczywiście też znęcali się nade mną psychicznie i emocjonalnie ( szczególnie matka ), ciągle mnie ośmieszali, krytykowali, porównywali...i mimo upływu czasu nie mogę zbudować w sobie jakiegokolwiek poczucia wartości. To naprawdę niszczy mi życie, do tego mam epizodyczne depresje i to co teraz najgorsze to lęk, lęk, lęk ..wszystkiego się boję...Najgorzej jest ze studiami, które w wkrótce powinnam kończyć ....tak się boję, boję się odezwać na zajęciach, zimne poty mnie oblewają, nawet jak znam odpowiedz a cala sala nie, boję się odezwać, boję się że jednak nie mam racji. Najgorszy problem jest w tym że moi rodzice cały czas wmawiali mi, że jestem DEBILEM i tępakiem....Jestem osobą ( chyba mogę się pokusić o to stwierdzenie ), zdolną. Okazało się że naprawdę mogę odnieść duży sukces zawodowy w mojej dziedzinie....tylko właśnie teraz sama sabotuję swoje działania...sama sobie umniejszam że to żadne osiągnięcia ...nawet nie wiem jak to opisać...Macie coś podobnego ? Słyszałam że bordery rzadko odnoszą sukcesy pomimo zdolności...Ostatnio jak się nad tym zastanawiałam to przyszło mi do głowy, że przez to co wmawiali mi rodzice ja podświadomie czuję że na to nie zasługuję, że jestem tego nie warta....Mam nawet wrażenie że moi rodzice mi tego zazdroszczą i tylko czekają żeby mi się nie udało, chore - co to za rodzice co nie życzą własnemu dziecku szczęścia Boże..źle to wszystko wygląda ..sam już nie wiem ja sobie z tym poradzic