Dodaj do ulubionych

Linki na szybko - co to jest BPD?

20.12.05, 18:03
Borderline.Wikipedia

Pograniczne ZaburzenieOsobowości

Chcemyci pomóc

bpd.9g.pl - forum
Obserwuj wątek
    • ry-bka Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 27.02.06, 20:42
      Coś tu pusto...
      A założycielka jeszcze zagląda?
    • piosenka_o_niczym Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 02.03.06, 23:40
      ja bym sie chętnie poudzielała...
    • wano1 Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 04.01.07, 18:26
      jestem w szoku!! Nie czytałam wprawdzie "od deski do deski", ale to co
      przeczytałam dość chaotycznie (na niektórych definicjach koncentrując się),dało
      mi jakiś obraz i odpowiedż na pytanie, co jest ze mną, nie tak.
      Tylko, co ja mam z tym zrobić dalej? Przecież do tej pory, to inna bliska osoba,
      miała patent, na zachwianą psychikę.A to jest po prostu, tylko konsekwencja.
      Po prostu, czytałam O SOBIE!
      • katee1 Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 15.01.07, 22:58
        i tu jeszcze forum borderline.p2a.pl/index.php
      • bepedeczka Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 22.05.09, 15:04
        Bardzo proszę, żebyście postarali się nie brać tych informacji zbyt
        dosłownie nie są to opracowania ze sprawdzonych źródeł polecam
        samodzielne przejście przez terapię i rozmowę z psychologiem:)nie
        dajcie się ''zwariować'':))
    • mkbpd Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 16.04.07, 16:57
      Witam wszystkich serdecznie,
      jestem studentką V roku psychologii na UAM. W swojej pracy magisterskiej badam
      funkcjonowanie emocjonalne osób z zaburzeniem z pogranicza (zaburzenie
      osobowości borderline BPD). Szukam wszystkich chętnych, którzy zechceiliby
      poświęcić swój czas i energię na wzięcie udziału w moich badaniach, które mają
      formę kwestionariuszy. Jeżeli jesteś zainteresowany pisz mkbpd@interia.pl
      pozdrawiam Magda
    • agata-ddd Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 04.11.07, 23:25
      czy w BPD może towarzyszyć agorafobia????????????
      • liczby-11 Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 07.09.08, 17:26
        To jest choroba - wprawdzie podla, ale mozna z nia zyc. I naprawde da sie zyc.
        Trzeba tylko systematycznie leczyc sie i pracowac nad soba ustawicznie. Czy rak
        jest lepszy?....... Na pewno nie...... Zreszta, mozemy nad tym podyskutowac.
        Zapraszam do dyskusji - na pewno nielatwej............ W GORE SERCA!!!!!!!!!!!!!
        • chaos1 Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 28.10.10, 23:38
          Zalezy to od stadium choroby. Lekki rak na pewno jest lepszy niz ciezki borderline.
    • liczby-11 Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 10.09.08, 21:26
      cZY BORDERLINECZKA JESZCZE ZYJE? MYSLE, ZE TAK. NA PEWNO PRZYGLADA SIE
      WSZYSTKIEMU Z DYSTANSU. A MOZE SIE KIEDYS ODEZWIE..... MAM NADZIEJE...
    • katha_ko Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 15.06.09, 09:57
      Nie radzę Wam otwierać drugiego i trzeciego linka - tam są bzdury (nieprawdziwe
      info) i można się tylko załamać, czytając, że "wyjścia z BPD nie ma". To musiała
      napisać jakaś wyjątkowo niedouczona i wredna osoba. Jeśli ktoś jest w fatalnym
      stanie to po lekturze takiej stronki może się tylko pochlastać.
    • katha_ko Linki, które polecam (ang): 19.07.09, 11:56
      Dla borderów:

www.bpdcentral.com

www.bpdrecovery.com

www.laurapaxton.com

www.mhsancturary.com/borderline

Głównie dla rodzin borderów:

www. borderlinepersonality.ca

www.borderlinepersonalitydisorder.com

www.bpd411.org
    • annarchia artykuły o BPD 15.11.09, 12:34
      Kopiuję tutaj na szpilkę link do wielu ciekawych artykułów, który kiedyś się tu
      pojawił.

forum.gazeta.pl/forum/w,35861,99330345,99330345,Kupa_materialow_o_BPD_.html
    • perse-fona5 Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 19.10.11, 02:04
      Jesli to masz, albo związana jesteś z kims takim - to lepiej wyjedz na jakąs misję, zamknij się w klasztorze..albo..W koncu gangi tez potrzebują dziewczyn..Będzie pieknie i krótko..Nie rozumiem tych BPD i ludzi, ktorzy z nimi wytrzymuja..Tu nie ma zmiłuj..Ja miałam az 2 osoby tego typu w moim życiu.Musiałam się mocno nabuzowywać, zeby się postawić/ nie umiem byc agresywna/.No i działało może na parę dni..Teraz mam partnera, ktory jest NORMALNY i wiem, że żyję..
    • wiatrodnowy Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 14.01.12, 19:09
      www.youtube.com/watch?v=iraGmA7-9FA
      coś na deser
    • 7mka7 Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 05.12.12, 15:07
      Cała masa linków do innych stron na temat BPD jak i informacji o BPD znajdziecie na stronie mkanet.info
    • nvv Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 07.03.13, 12:07
      ja tylko daję znać, że strona bpd.szybkanauka.net w ostatnich dniach została, po wielu latach, zaktualizowana.

pomaga teraz spojrzeć na osobowość borderline troszkę inaczej, sądzę że trafniej i lepiej, optymistycznej oraz w kontekście tego jacy wszyscy jesteśmy, aby się nie nakręcać tak bardzo mocno swoimi problemami, nie stygmatyzować, a zdać sobie sprawę, że każdy człowiek jest (na swój sposób) problemowy, każdy z nas ma swoje dobre i złe strony, a każda zła strona jest gdzieś opisana w podręcznikach psychopatologii i warto to zgłębiać aby rozumieć, ale z odpowiednim stanem umysłu, aby wyciągać z tego dobre rzeczy (wiedzę o nas, wnioski jak postępować, jak sobie radzić) i suma-sumarum wyjść z pozytywniejszym stanem umysłu, dzięki temu że lepiej rozumiemy siebie i świat nas otaczający i stajemy się dzięki temu lepszym człowiekiem, który lepiej sobie radzi każdego kolejnego dnia.

było ustawione dość długie cache'owanie, więc jeśli ktoś był na tej stronie w ostatnich miesiącach, to wciąż po wejściu może mu się pokazać stara wersja: pomoże (będąc na stronie) przyciśnięcie "F5" na klawiaturze aby wczytała się najnowsza wersja
    • non-grata Re: Linki... - Proces leczenia i ZDROWIENIA (ang.) 06.09.13, 11:43

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3203735/
    • brz_a_sk Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 11.12.13, 04:43
      "Co to jest osobowość typu borderline? - Gościem Ewy Podolskiej była Danuta Golec - psycholog "

"storage.tok.tuba.fm/sound_podcast/00/00/01/04/89.mp3
    • brz_a_sk Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 30.12.13, 08:21
      www.integrative.pl/VI-Zjazd/postery/poster-Baran-PTPI-2012.pdf
      • skyrgra Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 30.12.13, 10:41
        "TERAPEUTA (...) jest zupełnie zagubiony, bezwartościowy, myśli o zmianie zawodu"

HAHAHAHAHAHA
        • brz_a_sk Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 14.01.14, 23:11
          kontrowersje.wp.tv/i,Osobowosc-typu-borderline-Kontrowersje,mid,1351060,index.html
    • brz_a_sk Re: Linki na szybko - co to jest BPD? 16.01.14, 21:13
      O przyczynach osobowości z pogranicza według teorii psychodynamicznych. Znaczenie traumy relacyjnej i mentalizacji
      konrad.soup.io/post/363545350/O-przyczynach-osobowo-ci-z-pogranicza-wed
      lub bpd-info.pl/o-przyczynach-osobowosci-z-pogranicza-wedlug-teorii-psychodynamicznych-znaczenie-traumy-relacyjnej-mentalizacji/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka