Dodaj do ulubionych

highID a lowID

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 12:48
czy ktoś mógłby mi prostym językiem wyjaśnić czym różni się highID od lowID w
emule! do czego to konkretnie służy??
z góry wielkie dzięki!
Obserwuj wątek
    • umfana Re: highID a lowID 15.08.04, 13:42
      OjMegi!
      High Id to predkie Id a low - wolne..mniejsze
      Przy high Id mozesz predzej i wiecej sciagac.
      LowId dostajesz jak masz miedzyinnymi firewall.On blokuja Ci mozliwosc sciagnia ponoc.Ponoc tez przy braku zewnetrznego Id, przy LAN dostajesz lowid.
      Wjedz na IRCa w eMule i w pokoju polish-emule napisz;
      !lowid
      dostaniesz dokladna odpowiedz na temat lowid...ktore jest do ban i nie pozwala Ci sciagac dobrze!
      • Gość: Blekota Re: highID a lowID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 13:54
        Przede wszystkim chodzi o to, że nie jest możliwy transfer między dwoma użytkownikami z LowID. Tak więc mając LowID nie masz dostępu do części zasobów.
    • dariusz-m Re: highID a lowID 16.08.04, 21:59
      Wyłącz firewalla windows zainstaluj Kerio. Masz highID
      • Gość: ja Re: highID a lowID IP: *.katowice.pik-net.pl 17.08.04, 07:25
        czy dobrze rozumuję?
        Wyłączam firewalla mam wysoki ID ale... jestem narazony na niechcianych gosci?
        • Gość: Blekota Re: highID a lowID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 08:37
          Nie. Otwierasz tylko połączenie na dwóch portach, których numery są podane w konfiguracji Emula. Te numery można zmieniać, jakby była taka potrzeba.
          • Gość: ja Re: highID a lowID IP: *.katowice.pik-net.pl 17.08.04, 10:36
            no tak, probowałem to robic kilka razy ale... wyswietliło mi jakis komunikat ze
            i tak nie ma to znaczenia dla stron trzecich poza siecią :( no i dalej miałem
            Low!
            • Gość: Blekota Re: highID a lowID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 11:07
              A masz komputer podłączony bezpośrednio do Internetu, czy przez router ew. komputer robiący za router? Bo jeżeli używasz routera to tak, jakbyś był za firewallem. Musisz w routerze ustawić bezpośrednie połączenie twojego komputera ze światem zewnętrznym na tych dwóch portach, która to funkcja nazywa się PAT (w skrócie).
              • Gość: ja Re: highID a lowID IP: *.katowice.pik-net.pl 17.08.04, 11:33
                niestety... router... a to gleba bo admin jest uparty i niereformowalny...
                • Gość: SV Re: highID a lowID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:59
                  bo admin dobrze mysli... (prawdopodobnie nie ma mozliwosci ograniczenia CI transferu)
                  Sam mam neostrade (Thompson) i zablokowalem mozliwosc sciagania(na Thompsonie), poniewaz w sieci na 10 uzytkownikow wystarczy ze jeden uruchomi sobie kazee albo osla i onet u innych pokazuje sie po 5 minutach....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka