14.06.06, 14:21
Dzień dobry...eeee....taki troszkę onieśmielonym jest, w końcu to elitarne
(bądź co bądź greckie) forum, ale spróbuję:

Mam do was takie oto pytanie na któe nie uzyskałem jak dotąd żadnej odpowiedzi
na forum ogólnym "Grecja i Cypr". Ja wiem, że zaraz na mnie pokrzyczycie, że
to nie tutaj i w ogóle, ale cytuję tamtejszego post'a:

"Poczytałem forum [Grecja i cypr, przyp. autora]w sprawie powyższej (campingi
na cykladach) i mało tego jest.
Może uda się coś nowego w tym temacie ujawnić, bo nie ukrywam że plan
campingowania na cykladach powoli się we mnie krystalizuje. Reasumując, jeżeli
mieliście okazację przebywać na campingach na jedenj z poniższych wysp, bardzo
proszę o podzielenie się dobrymi i złymi informacjami:

Naxos
Mykonos
Ios
Santorini"

Może ktoś z was byłby w stanie coś kolwiek w tej sprawie podpowiedzieć???
Pozdrawiam wszystkich elitarnych forumowiczów smile
Obserwuj wątek
    • ela06 Re: cyklady 14.06.06, 22:14
      Ja byłam na campingu na Naxos, camping nazywał sie Plaka, nad sama plażą (dla
      naturystów)piaszczystą, jedna z ładniejszych jakie widziałam w Grecji. Do miasta
      jeżdżą regularnie autobusy. Tylko niestety jest tam troche tłoczno.Wydaje mi
      sie,ze nie ma tam kuchenek do gotowania.Jak sie po Naxos jedzie na Amorgos to
      daja rabat na camping na Amorgos w Egiali, który jest najfajnieszym campingiem
      na jakim byłam.Troche bywałam na campingach na wyspach i każdy ma jakiś swój atut.
      Ale tak to w ogóle to co bys chciał konkretnie wiedzieć?
    • amigo50 Re: cyklady 15.06.06, 01:05
      Gdzieś już widziałem Twoje pytanie do mnie kierowane, ale chroniczny brak czasu
      spowodowal, że nie mogłem dotychczas odpowiedzieć zwłaszcza, że o kampingach
      wiem niewiele. Gdyby pytanie dotyczyło portów jachtowych, marin,
      kotwicowisk...o! to zupełnie inna sprawa.
      Cyklady to moje ulubione wyspy i udało mi się już trochę je spenetrować. Nie
      zwracałem jednak uwagi na kampingi. Pamiętam jednak, że rzeczywiście, na Naxos,
      kawałek za Agia Anna, obok plaży Plaka kamping był. Był jeszcze jeden, około 15
      km dalej obok przylądka Mikri Vigla przy piaszczystej plaży o tej samej nazwie.
      Widziałem jeszcze przyczepy kampingowe i kampobusy na samym końcu Naxos, przy
      jego południowym cyplu, w miejscu gdzie stoi tablica z napisem "koniec świata".
      Jakie te kampingi są - nie wiem, nie korzystałem.

Potwierdzam też to, co napisała Ela, bo sam też o tym nieraz już pisałem: Plaka
      jest niewątpliwie jedną z najładniejszych piaszczystych (!) plaż w całej Grecji
      i na Naxos jest duuuuuuużo do zwiedzania.
      • acek2004 Re: cyklady 15.06.06, 21:40
        osobiscie nie korzystalem z campingow, ale polecam lekture np w EMPIKu,
        przewodnika Lonely Planet tam powinnas znalezc informacje a propos campnigow.
        pozdr\acek
        • q3a1 Re: cyklady 21.06.06, 14:53
          Dzięki za informacje o Naxos. Z tego co czytam raczej nie będzie problemów z
          campingowaniem na tej wyspie. Jeżeli chodzi o przewodnik LP to fakt, że można
          tam coś znaleźć, ale nic nie da mi takiej wiedzy o miejscu i zaletach i
          przypadłościach związanych z campingami jak forumowicze, którzy może mieli
          okazję przebywać na którymś z nich.

O ile na Mykonos i Santorini z moich ocen wynika, że choć po jednym campingu
          jest to mam obawy co do Ios. No nic, tak czy inaczej dziękuję za informacje smile

q3a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka