Dodaj do ulubionych

grecki od początku w Warszawie

11.10.06, 07:46
"....P.S.Gdybyście znali kogoś kto chciałby się uczyć greckiego od podstaw,
to spotkanie dla początkujących odbędzie się 23 października (poniedziałek) o
godz. 18-ej..."

No to przekazuję pytanie od Tomkasmile))
Obserwuj wątek
    • matheos2 Re: grecki od początku w Warszawie 11.10.06, 10:32
      Gdzie i dla kogo???
      • jacek1f dla wszystkich chetnych poczatkujących w Olimbosie 11.10.06, 12:46
        na Poznańskiej 38 m 2.

O!
        smile)
    • ewamalgorzata Re: grecki od początku w Warszawie 11.10.06, 13:06
      Ja bym chciala, ale dla mnie to troszeczkę za dalekosad
      • anitasz30 Re: grecki od początku w Warszawie 11.10.06, 14:55
        a ja probuje z Barbajorgosem... smile jakbym nie byla takim leniem to juz bym
        smigala po grecku smile) ech...
        pozdrowionka!
        • bachula_gr Re: grecki od początku w Warszawie 11.10.06, 16:09
          anitasz30 napisała:
          > a ja probuje z Barbajorgosem... smile

Jeszcze zadna ksiazka mnie tak nie zniechecila do nauki czegokolwiek jak
          Barbajorgos do nowogreki. Zabieralam sie za nia nie raz i nie dwa i zawsze mnie
          odrzucala.
          Mieszkasz w UK wiec polecam cos znacznie przyjazniejszego poczatkujacemu
          samoukowi:
          1/ Talk Greek (BBC course for absolute beginners)- Alison Kakoura & Karen Rich
          2/ Colloquial Greek- a complete language course, Nikki Wats (ja mam w wersji z
          kasetami ale moze teraz sa juz CD albo nawet DVD?)

PS - kilka lat temu do nabyca w ksiegarni uniw. na Charring Cross w Londynie wink
          • anitasz30 Re: grecki od początku w Warszawie 11.10.06, 17:02
            kurcze...musze tego poszukac...aczkolwiek barbajorgos nie jest az tak
            zlysmile...trzeba tylko miec troche samozaparcia i dyscyplinysmile
            • ankik2 Re: grecki od początku w Warszawie 12.10.06, 10:38
              chetnie przyjde, ale niechze w koncu ktos tu napisze cos o cenach, bo kupuje
              mieszkanie i zaskakuja mnie coraz to nowe oplatysmile
              pozdrawiam
              • jacek1f po to wlasnie jest pierwsze spotkanie zeby uslysze 12.10.06, 10:42
                c o cenach, ustalic terminy, gruoy itp....smile
                • ankik2 Re: po to wlasnie jest pierwsze spotkanie zeby us 18.10.06, 09:12
                  i podać nr kontasmile nie dowiem sięsmile))
                  • tomaszkozlowski1 Re: po to wlasnie jest pierwsze spotkanie zeby us 18.10.06, 15:27
                    W zeszłym roku miesięczna opłata za kurs (90 minut tygodniowo) wynosiła 150 zł.
                    Teraz cena powinna być podobna lub taka sama.Pozdrawiam!
                    smile
                    • tomaszkozlowski1 Re: po to wlasnie jest pierwsze spotkanie zeby us 18.10.06, 15:29
                      Oj sprostuję samego siebie- 150 zł było miesięcznie przy 120 minutach
                      tygodniowo.
                      • tomaszkozlowski1 Re: po to wlasnie jest pierwsze spotkanie zeby us 18.10.06, 15:31
                        Przepraszam za zamieszanie-jednak przy 90 minutach tygodniowo.Moja pamięć źle
                        dziś działa smile
                        • greeks Re: po to wlasnie jest pierwsze spotkanie zeby us 19.10.06, 09:51
                          A nie macie jakiegoś "przyczółka" krzewienia mowy greckiej na południu naszego
                          pieknego kraju?smile
    • matheos2 Re: grecki od początku w Warszawie 24.10.06, 11:45
      Jacku, dowiedziałem sie od Tomka, że jesteś w grupie zaawansowanej. Czy w
      Twojej grupie jest równie duża ilość kobiet??? Po wczorajszym spotkaniu wynika,
      że jestem sam i jakieś 10 przedstawicielek płci przeciwnej, nie to że mi to nie
      pasuje tylko tak pytam...
      • jacek1f na 10 osób jest nas aż dwóch:-) I dobrze nam tak! 24.10.06, 12:08
        smile)
        • matheos2 Re: na 10 osób jest nas aż dwóch:-) I dobrze nam 24.10.06, 14:39
          Ja też nie żałuję.
          • gacek95 jak tam początki? 13.11.06, 23:07
            Czy ktoś z początkujących może napisać kilka słów o kursie: czy ew. można
            jeszcze dołączyć, czy materiał jest do nadrobienia? ile razy w tygodniu? ile
            kosztuje? itp. Pytam bo właśnie tak z mężem słuchamy sobie naszej ukochanej
            Mario i nagle on (mąż) mówi: wiesz, a gdybyśmy tak troszkę znali grecki to może
            byśmy wiedzieli o czym ona śpiewa- no i tak pomyślałam, że nie zawadzi spytać,
            może nic z tego nie będzie ale a nóż widelec?
            • matheos2 Re: jak tam początki? 14.11.06, 09:30
              Może nie mnie to pisać, do tej pory odbyła sie jedna podwójna lekcja, na której
              były wszystkie litery głoski, dwuznaki i kilka podstawowych słów, zwrotów. Co
              do tego czy jeszcze można to bardziej pytanie do Tomka, bo to Tomek prowadzi.
              • gacek95 Pytanie do Tomka 14.11.06, 13:18
                Tomku, pytanie z 2 pięter wyżej. Jak sprawy się mają z nauką dla
                początkujących? czy można jeszcze dołączy itp. Jak wolisz możesz odpowiedzie na
                priv.
                P.S. Czy to Tomek od muzyki i spraw kulturalnych?
                • jacek1f za Tomka odpowiem troche: 14.11.06, 13:54
                  • jacek1f 1. tak, to Tomek od muzyki i kultury:-) 2. IMO 14.11.06, 13:55
                    mozna smialo dolaczyc, bo chyba tylko jedne zajecia byly z powodu swait
                    roznorakichsmile

• kretomani Re: 1. tak, to Tomek od muzyki i kultury:-) 2. IM 14.11.06, 14:39
                      no to fajno,
                      skoro można jeszcze dołączyć, to czy możecie napisac w jakie dni i o której
                      godzinie to się odbywa?
                      • gacek95 Czekamy na jakiś sygnał 14.11.06, 16:54
                        jak widać nie tylko ja ale jeszcze inni "kretomani"smile
                        a swoją drogą jak to dziwnie się plecie- bo jak ja wracałam w ubiegłych latach z
                        Krety (bo ja na razie tylko kretowa jestem) i dawałam mężowi do posłuchania coś
                        greckiego to tylko prychał a teraz, kiedy sam był pierwszy raz na Krecie i
                        zasmakował tej atmosfery, muzyki wszędzie obecnej , to prawie każdy wieczór
                        spędza na słuchaniu tego co tym razem nakupowaliśmysmile a że potrzebował pretekstu
                        do wymiany kolumn to tak mnie brał pod włos, że teraz to będzie dopiero
                        fantastycznie słychać całe to bogactwo instrumentów i głosów i tak dalej- a ja
                        podjęłam tę grę i wspierałam go w tej wymianie no bo przecież też zależało mi na
                        tym, żeby mieć w nim partnera do wyjazdów nie? Bo z przyjaciółką to jest bardzo
                        wesoło ale z własny mężem przecież też może być fajnie. I w ten sposób on ma
                        kolumny, ja już obmyślam trasy na przyszły rok, a razem spędzamy miłe wieczory
                        przy muzyce i wspomnieniach. ...Aż mi niedobrze od tej wazeliny, ale taka prawda.
                        • gacek95 co prawda nie w temacie ale 14.11.06, 17:03
                          dziś na basenie pierwszy raz w życiu udało mi się przepłynąć pół basenu kraulem
                          (tak specjalnie napisałam), takie miałam marzenie, żeby nauczyć się pływać. Na
                          ten sezon opanowałam żabkę krytą i jawną- dosyć nieźle- ale nie udało mi się z
                          tym kraulem a dziś.. sama nie wiem jak to się stałosmile teraz tylko szlifowaćsmile
                          Piszę w tym wątku bo nie wiem gdzie a jakoś rodzinnie się tu poczułam przez chwilę.
                          • jacek1f Gacku - brawo! Moja Ukochana rok temu nie 14.11.06, 22:01
                            zamaczała głowy w wodzie... Tearz plywa żabka i nurkuje, hmmm, okej smile zanurza
                            głowe mocnomw odzie! i jest świetnie.

A do Tomka piszcie na maila gazetowego o terminy, bo ja nie wiem kiedy
                            poczatkowi....smile
                            • anabella19 Do Gacka 15.11.06, 11:23
                              Gacku - gratulacje!!!

Moze to jednak troche w temacie. Wszak Kreta otoczona dookola woda, wiec ta
                              umiejetnosc sie przydasmile
                              Ja tez mialam/mam takie marzenie. Ale jak instruktor mnie podtopil, to 20 lat
                              omijalam wode z daleka. W tym roku przeplymelam basen zabka na "makaronie" i
                              uznalam to za sukces.Moze wiec i mnie sie kiedys uda nauczyc sie plywac.
                              Jeszcze raz gratulacje.
                              Pozdrawiam,
                              anabelka
                              • gacek95 Do Anabelki 15.11.06, 12:24
                                pewnie że Ci się udasmile ja chodzę na basen z moją przyjaciółką i ona jest jeden
                                krok za mną więc gdy ja robię postępy to ona się bardzo cieszy bo wie, że za
                                chwilę i jej się coś odblokuje, najgorsze jednak jest to, że ona marzy o
                                motylkusurprised a nie jesteśmy już młodziutkie oj niesmile a tak w ogóle to moim zdaniem
                                tajemnica tkwi w treningu (jakkolwiek by to rozumiec)
                • tomaszkozlowski1 Re: Pytanie do Tomka 14.11.06, 22:40
                  Witaj,przed chwilą przesłałem Ci informacje na priva.Pozdrawiam! Tomek smile
                  • gacek95 już odbieram:) 14.11.06, 23:02
                  • anabella19 Re: Pytanie do Tomka 15.11.06, 11:03
                    Tomku,

a ja tez moge prosic o te dane o kursiesmile

moze sie wreszcie zmobilizuje

pozdrawiam,
                    a
                  • kretomani Re: Pytanie do Tomka 15.11.06, 12:08
                    Ja też, ja też poproszę, jeśli można. pozdrawiam
                    madzia
                    • gacek95 lekcje 15.11.06, 12:17
                      czwartek- godz 18- Poznańska 38/2 "Olimpos"- (brama za hotelem Polonia) - 220zl
                      wpisowe + 150zl za miesiąc nauki. zajęcia do 19,30
                      do zobaczeniasmile
                  • tomaszkozlowski1 Re: Pytanie do Tomka 15.11.06, 21:24
                    Chyba wszystkim zainteresowanym przesłałem już info na priva.W razie
                    czego,pytajcie.
                    Pozdrawiam! Tomek smile
                    • anabella19 Re: Pytanie do Tomka 15.11.06, 23:46
                      Dostalam!!!

Dziekuje i do zobaczeniasmile

a.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka