jacek1f 11.10.06, 07:46 "....P.S.Gdybyście znali kogoś kto chciałby się uczyć greckiego od podstaw, to spotkanie dla początkujących odbędzie się 23 października (poniedziałek) o godz. 18-ej..." No to przekazuję pytanie od Tomka)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f dla wszystkich chetnych poczatkujących w Olimbosie 11.10.06, 12:46 na Poznańskiej 38 m 2. O! ) Odpowiedz Link
ewamalgorzata Re: grecki od początku w Warszawie 11.10.06, 13:06 Ja bym chciala, ale dla mnie to troszeczkę za daleko Odpowiedz Link
anitasz30 Re: grecki od początku w Warszawie 11.10.06, 14:55 a ja probuje z Barbajorgosem... jakbym nie byla takim leniem to juz bym smigala po grecku ) ech... pozdrowionka! Odpowiedz Link
bachula_gr Re: grecki od początku w Warszawie 11.10.06, 16:09 anitasz30 napisała: > a ja probuje z Barbajorgosem... Jeszcze zadna ksiazka mnie tak nie zniechecila do nauki czegokolwiek jak Barbajorgos do nowogreki. Zabieralam sie za nia nie raz i nie dwa i zawsze mnie odrzucala. Mieszkasz w UK wiec polecam cos znacznie przyjazniejszego poczatkujacemu samoukowi: 1/ Talk Greek (BBC course for absolute beginners)- Alison Kakoura & Karen Rich 2/ Colloquial Greek- a complete language course, Nikki Wats (ja mam w wersji z kasetami ale moze teraz sa juz CD albo nawet DVD?) PS - kilka lat temu do nabyca w ksiegarni uniw. na Charring Cross w Londynie Odpowiedz Link
anitasz30 Re: grecki od początku w Warszawie 11.10.06, 17:02 kurcze...musze tego poszukac...aczkolwiek barbajorgos nie jest az tak zly...trzeba tylko miec troche samozaparcia i dyscypliny Odpowiedz Link
ankik2 Re: grecki od początku w Warszawie 12.10.06, 10:38 chetnie przyjde, ale niechze w koncu ktos tu napisze cos o cenach, bo kupuje mieszkanie i zaskakuja mnie coraz to nowe oplaty pozdrawiam Odpowiedz Link
jacek1f po to wlasnie jest pierwsze spotkanie zeby uslysze 12.10.06, 10:42 c o cenach, ustalic terminy, gruoy itp.... Odpowiedz Link
ankik2 Re: po to wlasnie jest pierwsze spotkanie zeby us 18.10.06, 09:12 i podać nr konta nie dowiem się)) Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: po to wlasnie jest pierwsze spotkanie zeby us 18.10.06, 15:27 W zeszłym roku miesięczna opłata za kurs (90 minut tygodniowo) wynosiła 150 zł. Teraz cena powinna być podobna lub taka sama.Pozdrawiam! Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: po to wlasnie jest pierwsze spotkanie zeby us 18.10.06, 15:29 Oj sprostuję samego siebie- 150 zł było miesięcznie przy 120 minutach tygodniowo. Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: po to wlasnie jest pierwsze spotkanie zeby us 18.10.06, 15:31 Przepraszam za zamieszanie-jednak przy 90 minutach tygodniowo.Moja pamięć źle dziś działa Odpowiedz Link
greeks Re: po to wlasnie jest pierwsze spotkanie zeby us 19.10.06, 09:51 A nie macie jakiegoś "przyczółka" krzewienia mowy greckiej na południu naszego pieknego kraju? Odpowiedz Link
matheos2 Re: grecki od początku w Warszawie 24.10.06, 11:45 Jacku, dowiedziałem sie od Tomka, że jesteś w grupie zaawansowanej. Czy w Twojej grupie jest równie duża ilość kobiet??? Po wczorajszym spotkaniu wynika, że jestem sam i jakieś 10 przedstawicielek płci przeciwnej, nie to że mi to nie pasuje tylko tak pytam... Odpowiedz Link
matheos2 Re: na 10 osób jest nas aż dwóch:-) I dobrze nam 24.10.06, 14:39 Ja też nie żałuję. Odpowiedz Link
gacek95 jak tam początki? 13.11.06, 23:07 Czy ktoś z początkujących może napisać kilka słów o kursie: czy ew. można jeszcze dołączyć, czy materiał jest do nadrobienia? ile razy w tygodniu? ile kosztuje? itp. Pytam bo właśnie tak z mężem słuchamy sobie naszej ukochanej Mario i nagle on (mąż) mówi: wiesz, a gdybyśmy tak troszkę znali grecki to może byśmy wiedzieli o czym ona śpiewa- no i tak pomyślałam, że nie zawadzi spytać, może nic z tego nie będzie ale a nóż widelec? Odpowiedz Link
matheos2 Re: jak tam początki? 14.11.06, 09:30 Może nie mnie to pisać, do tej pory odbyła sie jedna podwójna lekcja, na której były wszystkie litery głoski, dwuznaki i kilka podstawowych słów, zwrotów. Co do tego czy jeszcze można to bardziej pytanie do Tomka, bo to Tomek prowadzi. Odpowiedz Link
gacek95 Pytanie do Tomka 14.11.06, 13:18 Tomku, pytanie z 2 pięter wyżej. Jak sprawy się mają z nauką dla początkujących? czy można jeszcze dołączy itp. Jak wolisz możesz odpowiedzie na priv. P.S. Czy to Tomek od muzyki i spraw kulturalnych? Odpowiedz Link
jacek1f 1. tak, to Tomek od muzyki i kultury:-) 2. IMO 14.11.06, 13:55 mozna smialo dolaczyc, bo chyba tylko jedne zajecia byly z powodu swait roznorakich Odpowiedz Link
kretomani Re: 1. tak, to Tomek od muzyki i kultury:-) 2. IM 14.11.06, 14:39 no to fajno, skoro można jeszcze dołączyć, to czy możecie napisac w jakie dni i o której godzinie to się odbywa? Odpowiedz Link
gacek95 Czekamy na jakiś sygnał 14.11.06, 16:54 jak widać nie tylko ja ale jeszcze inni "kretomani" a swoją drogą jak to dziwnie się plecie- bo jak ja wracałam w ubiegłych latach z Krety (bo ja na razie tylko kretowa jestem) i dawałam mężowi do posłuchania coś greckiego to tylko prychał a teraz, kiedy sam był pierwszy raz na Krecie i zasmakował tej atmosfery, muzyki wszędzie obecnej , to prawie każdy wieczór spędza na słuchaniu tego co tym razem nakupowaliśmy a że potrzebował pretekstu do wymiany kolumn to tak mnie brał pod włos, że teraz to będzie dopiero fantastycznie słychać całe to bogactwo instrumentów i głosów i tak dalej- a ja podjęłam tę grę i wspierałam go w tej wymianie no bo przecież też zależało mi na tym, żeby mieć w nim partnera do wyjazdów nie? Bo z przyjaciółką to jest bardzo wesoło ale z własny mężem przecież też może być fajnie. I w ten sposób on ma kolumny, ja już obmyślam trasy na przyszły rok, a razem spędzamy miłe wieczory przy muzyce i wspomnieniach. ...Aż mi niedobrze od tej wazeliny, ale taka prawda. Odpowiedz Link
gacek95 co prawda nie w temacie ale 14.11.06, 17:03 dziś na basenie pierwszy raz w życiu udało mi się przepłynąć pół basenu kraulem (tak specjalnie napisałam), takie miałam marzenie, żeby nauczyć się pływać. Na ten sezon opanowałam żabkę krytą i jawną- dosyć nieźle- ale nie udało mi się z tym kraulem a dziś.. sama nie wiem jak to się stało teraz tylko szlifować Piszę w tym wątku bo nie wiem gdzie a jakoś rodzinnie się tu poczułam przez chwilę. Odpowiedz Link
jacek1f Gacku - brawo! Moja Ukochana rok temu nie 14.11.06, 22:01 zamaczała głowy w wodzie... Tearz plywa żabka i nurkuje, hmmm, okej zanurza głowe mocnomw odzie! i jest świetnie. A do Tomka piszcie na maila gazetowego o terminy, bo ja nie wiem kiedy poczatkowi.... Odpowiedz Link
anabella19 Do Gacka 15.11.06, 11:23 Gacku - gratulacje!!! Moze to jednak troche w temacie. Wszak Kreta otoczona dookola woda, wiec ta umiejetnosc sie przyda Ja tez mialam/mam takie marzenie. Ale jak instruktor mnie podtopil, to 20 lat omijalam wode z daleka. W tym roku przeplymelam basen zabka na "makaronie" i uznalam to za sukces.Moze wiec i mnie sie kiedys uda nauczyc sie plywac. Jeszcze raz gratulacje. Pozdrawiam, anabelka Odpowiedz Link
gacek95 Do Anabelki 15.11.06, 12:24 pewnie że Ci się uda ja chodzę na basen z moją przyjaciółką i ona jest jeden krok za mną więc gdy ja robię postępy to ona się bardzo cieszy bo wie, że za chwilę i jej się coś odblokuje, najgorsze jednak jest to, że ona marzy o motylku a nie jesteśmy już młodziutkie oj nie a tak w ogóle to moim zdaniem tajemnica tkwi w treningu (jakkolwiek by to rozumiec) Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: Pytanie do Tomka 14.11.06, 22:40 Witaj,przed chwilą przesłałem Ci informacje na priva.Pozdrawiam! Tomek Odpowiedz Link
anabella19 Re: Pytanie do Tomka 15.11.06, 11:03 Tomku, a ja tez moge prosic o te dane o kursie moze sie wreszcie zmobilizuje pozdrawiam, a Odpowiedz Link
kretomani Re: Pytanie do Tomka 15.11.06, 12:08 Ja też, ja też poproszę, jeśli można. pozdrawiam madzia Odpowiedz Link
gacek95 lekcje 15.11.06, 12:17 czwartek- godz 18- Poznańska 38/2 "Olimpos"- (brama za hotelem Polonia) - 220zl wpisowe + 150zl za miesiąc nauki. zajęcia do 19,30 do zobaczenia Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: Pytanie do Tomka 15.11.06, 21:24 Chyba wszystkim zainteresowanym przesłałem już info na priva.W razie czego,pytajcie. Pozdrawiam! Tomek Odpowiedz Link
anabella19 Re: Pytanie do Tomka 15.11.06, 23:46 Dostalam!!! Dziekuje i do zobaczenia a. Odpowiedz Link