wiktor2003 Re: Spis forumowiczów forum :) 19.06.11, 20:59 Witam serdecznie. Moja przygoda z Grecją zaczęła się w 2005 roku kiedy to po raz pierwszy odwiedziłem Kretę. Przed pierwszą wizytą na Krecie i przed każdą kolejną byłem wiernym "czytaczem" tego forum. Uważałem je i nadal uważam za nieocenione źródło wszelkich informacji o tym pięknym kraju. Od 2005 roku nie spędziłem już nigdzie indziej swojego krótkiego urlopu niż w Grecji. Myślę więc, że chyba tak jak i większość z Was połknąłem "greckiego bakcyla" - ale jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności nie zamierzam z tym walczyć ) Odpowiedz Link
barbelek Witajcie Aniu i Wiktorze:) 25.06.11, 18:14 Przepraszam, że z opóźnieniem Was witam (szczególnie Anię), ale z całą pewnością nie mniej serdecznie Odpowiedz Link
sylwiaellada Re: Spis forumowiczów forum :) 16.07.11, 06:49 Witam szanownych forumowiczów i dziękuję za przyjęcie mnie tutaj Grecja...moje ulubione wakacyjne miejsce,byłam kilka razy i postanowiłam odwiedzać ukochaną Elladę co najmniej raz na dwa lata (no cóż,są też inne kraje do zobaczenia,aczkolwiek zawsze myśli wędrują w stronę Grecji...). Upodobaniami zaraziłam się od męża,który w Grecji mieszkał 6 lat.W Atenach zresztą poznaliśmy się i na zawsze klimaty greckie będą kojarzyły się z romantycznymi początkami naszej znajomości Sylwia z Rzeszowa Odpowiedz Link
barbelek Re: Spis forumowiczów forum :) 21.07.11, 19:42 Witaj Sylwio- kolejna grekomaniaczko Odpowiedz Link
nchyb Re: Spis forumowiczów forum :) 27.07.11, 19:39 Przywitam się i ja.. Forum czytam od bardzo dawna, ale niedawno naszła mnie chęć napisania i okazało się, ze zezwolenie potrzebne. Udało się Grecję kocham odkąd pamiętam, starożytną i współczesną, turystycznie i literacko. Miło mi gościć w gronie grekomaniaków Odpowiedz Link
barbelek Re: Spis forumowiczów forum :) 29.07.11, 08:13 A nam miło gościć Ciebie Witaj. Odpowiedz Link
marika_i_chris Re: Spis forumowiczów forum :) 25.05.12, 10:36 witam! jako regularny 'podczytywacz' Waszego forum postanowilam sie ujawnic Nie wypada tylko brac- trzeba tez dawac. W zeszlym roku bylismy pierwszy raz w Grecji (Peloponez) i skonczylismy jak wielu zapewne przed nami- zakochalismy sie w tym kraju, ludziach, kuchni...od tego czasu wszystko co greckie jest nam bliskie W tym roku wybieramy sie na Chalkidiki, Meteory i nad jeziora Prespa. Odpowiedz Link
barbelek Re: Spis forumowiczów forum :) 27.05.12, 09:43 Witamy ujawnioną podczytywaczkę Odpowiedz Link
katherina-athina Kochani witam ponownie! :) 04.09.11, 03:50 ...już się przedstawiam i tłumaczę! Na forum aktywna od 4 lat. Od niedawna pod nowym nikiem: katherina-athina. Skąd ta zmiana? Zmiana związana jest z moim niedawno przyjętym pseudonimem artystycznym "Katherina" i chęcią ujednolicenia na wszystkich portalach mojego imienia. Drugi człon dodałam z powodu istniejącej już jednej gazetowej Katheriny, a jest on niczym innym jak tytułem mojej pierwszej solowej płyty, która mam nadzieję niedługo ukaże się w Polsce. Zatem gorąco proszę wszystkich znajomych o nieużywanie mojego poprzedniego nika - z góry wielkie dzięki kochani! Od dziś poproszę Katherina albo po prostu Katarzyna/Kasia Ostatnio ktoś zapytał mnie czym jest dla mnie Grecja!?... Odpowiedziałam, że przez lata całe była moją wielką miłością, ale dziś jest już czymś więcej - jest częścią mojego codziennego życia, jest częścią mojego ego. Jeśli zapytacie mnie o ulubione miejsca w Elladzie?... odpowiem, że to Meteory, Cyklady, wzgórze Filoppapou w Atenach... A jeśli zapytacie o spełnione greckie marzenie, to będzie to z pewnością lipcowa premiera koncertowa w Nestorio (pół-zach). Niespełnionych marzeń mam wiele - wszystkie muzyczne!, ale przyznam się tylko do jednego: to koncert w Odeonie H. Attikusa pod Akropolem - zaśpiewać tam i umrzeć! Dokładnie 2 lata temu - 3.09.2009 - słuchałam tam Haruli. Przepiękny koncert. Zachwycająca Harula, ale i jej cudownie grający skrzypek - od wielu lat mój ulubiony. Zamarzyłam wtedy... i część marzeń już się spełniła, dla mnie coś niesamowitego: skrzypek Haruli - Thanos Giouletzis gra dziś na mojej płycie... i to jak gra!... och! Kochani, zapraszam Was na moją stronę myspace, tam więcej informacji i małe muzyczne fragmenty do odsłuchania. Jeśli macie jakieś przemyślenia piszcie proszę, ciekawa jestem Waszych opinii - tych konstruktywnie krytycznych również! www.myspace.com/katherina-athina Odpowiedz Link
magdalena1302 Re: Spis forumowiczów forum :) 15.06.12, 13:59 magdalena1302 gdańszczanka, mieszka w Atenach Odpowiedz Link
marika_i_chris Re: Spis forumowiczów forum :) 16.06.12, 06:06 witam z pochmurnego dzis Gdanska Odpowiedz Link
barbelek Re: Spis forumowiczów forum :) 25.06.12, 07:50 No to witamy kolejnych gdańszczan!!! Rośnie nam w siłę trójmiejski odłam forumowiczów. Gdańsk chyba drugą siłą Odpowiedz Link
kritikris Re: Spis forumowiczów forum :) 28.10.12, 12:03 Witam wszystkich, Krzysiek albo lepiej Kris, tutaj kritikris, od kilkunastu lat w Wawie, urodzony w Lublinie. Pierwszy kontakt z Grecją w roku 80 jako dziecko - Ateny, potem długo nic, dopiero w 2007 wyjazd na Kretę i nieuleczalne zarażenie bakcylem kretomaństwa a potem grekofilstwa Ostatni wyjazd (oczywiście na Kretę) we wrześniu 2011. W przyszłym roku w planach 2 wyjazdy dla nadrobienia zaległości Cel - zamieszkać na Krecie i zwiedzić wszystkie greckie wyspy (zamieszkałe) Pozdrawiam serdecznie Kris Odpowiedz Link
barbelek Re: Spis forumowiczów forum :) 05.11.12, 07:21 To witam kolejnego kretomaniaka i imiennika. Dalszego nieleczonego wariactwa życzę Odpowiedz Link
arlequin2013 Re: Spis forumowiczów forum :) 02.07.13, 12:00 Witam wszystkich forumowiczów. Mam na imię Tomek (arlequin2013); pochodzę z Poznania. W Grecji zakochany od dzieciństwa (dzięki greckiej muzyce; z czasem fascynacja tym krajem zaczęła obejmować inne aspekty życia). W Grecji byłem czterokrotnie, zawsze na własną rękę. W pierwszej podróży, zaraz po ukończeniu studiów, przebyłem trasę od Salonik do Aten, odwiedzając po drodze ważniejsze punkty: Larissę, Trikala, Meteory, Lamia i Delfy. Drugi raz odwiedziłem nasz ukochany kraj w 2003 będąc w Atenach, Nafplio, Mykenach i Epidauros oraz spędzając kilka dni na Santorini. Ostatnie moje dwa pobyty miały miejsce wyłącznie na wyspach: spędziłem w sumie dwa tygodnie na Rodos i Simi oraz Korfu, odwiedzając również Paxos. Muszę sie przyznać, że zaraziłem również moją żonę miłością do Grecji (dzięki m.in. pobytowi na Korfu) i w tym roku, juz za sześć dni, wybieramy się do Ellady: ja piąty już raz, a żona - drugi. Spędzimy trzy dni w Atenach, a potem płyniemy na wyspę Milos. Pozdrawiam wszystkich zakochanych w Grecji. Odpowiedz Link
barbelek Re: Spis forumowiczów forum :) 11.07.13, 20:01 Witam Cię Tomaszu. Wybacz, że dopiero teraz , ale nie mniej serdecznie. Już jesteś w Grecji, napisz więc po powrocie jak było. Odpowiedz Link
disco.ibiza Re: Spis forumowiczów forum :) 16.09.14, 20:24 hej! dzięki za przyjęcie do forum. Kasia. aktualnie siedzę w biurze w Krakowie...i żałuję że nie siedzę w tawernie w Grecji 2 razy Kreta, potem Kos/Rodos; teraz właśnie wróciłam z Kalymnos/Tilos. Z każdą podróżą jestem coraz bardzie zakochana w Grecji, ten kraj mnie jakoś uspokaja...a tego mi bardzo trzeba Myślę,że będę jeździc co roku ( 2 razy do roku nie mogę, bo moja druga miłośc to Kanary). Nawet sobie pomyślałam,że może by się zacząc uczyc greckiego....bo głupio tak jechac i NIC nie rozumiec, człowiek strasznie wyalienowany jest... Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
barbelek Re: Spis forumowiczów forum :) 16.09.14, 21:00 Cześć Kasiu. Witam na naszym forum. My tu wszyscy tak mamy z tą Grecją "Znaczy, każdy swe obowiązki musi wykonywać PORZĄDNIE. Ci, którzy nie wykonują ich jak mogą NAJLEPIEJ- to znaczy na ile ich stać fizycznie i duchowo- niszczą sami siebie." Kpt. Ż.W. Mamert Stankiewicz Odpowiedz Link