Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MERIDA W CZECHACH gdzie???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 13:40
    Chce kupić meride w czechach ale nie wiem w jakim mieście przygranicznym
    dostane ten rower. Jeśli ktoś posiada informacje czy w cieszynie czeskim
    dostane meride to mam nadzieje że podzieli sie nią ze mną. Ja znalazłem tylko
    1 sklep na necie ale tam merid nie było. Mam nadzieje że takie duże miasto
    jak cieszyn posiada więcej sklepów rowerowych.
    Jeśli ktoś ma informacje o innym mieście i sklepie to dajcie.
    Czekam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Leszek Re: MERIDA W CZECHACH gdzie??? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.03.04, 20:15
        Merida w Czechach w Cieszynie ma tylko jeden sklep i jest jeszcze Author jak
        chcesz to powiem ci dokładnie gdzie się znajduje. Pozdrawiam
        • dokto Re: MERIDA W CZECHACH gdzie??? 29.03.04, 13:47
          A jak wygląda porównaie cen w sklepach po obu stronach granicy. Ja parę dni
          temu porównywałem cenę (ze stron internetowych) konkretnego modelu Kellys'a i
          cena w koronach słowackich wyszła mi wyższa niż w złotówkach.

P.
        • Gość: MAD MAX Re: MERIDA W CZECHACH gdzie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 15:30
          Odpowiedz dla Leszka:
          Jak masz namiary to dawaj Dzięki:)
        • Gość: mad max Re: MERIDA W CZECHACH gdzie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 15:47
          Odpowiedż dla dokto:
          Ja chce kupić meride kalachari 590sx
          w polsce w sklepie 1680 około
          w czechach 9990 kc
          przyjmijmy że kc(korona czeska) kosztuje 1,45
          w pzeliczeniu daje nam to kwote 1448
          to już jest spory zysk
          odliczając 20% VAT czy 22% VAT jeszcze nie wiem ile tam jest VAT
          daje nam to kwote 1158
          daje nam to 520 zł zysku
          oczywiście do cieszyna trzeba dojechać
          40zł zysku zostaje 480 zł
          oczywiście być w czechach i nie napić sie piva to grzech
          a nie przywież sobie pivka to drugi grzech
          oczywiście trzeba wziąć kumpli bo ktoś musi ci doradzić
          no i oczywiście ktoś musi prowadzić (ty będziesz po pivku)
          PODLICZMY
          rower kosztuje mnie razem z niezłym wypadem w czechy około 1250 zł
          a za taki rower to sie opłaca (a do tego jeszcze fajna imprezka)
          a jeśli żaden z kumpli nie będzie chciał jechać furą to zawsze są pociągi:)
          to wszysko KONIEC

• dokto Re: MERIDA W CZECHACH gdzie??? 29.03.04, 20:18
            Życzę powodzenia w zakupach i pianki na dwa palce.

P.
            • Gość: Leszek Re: MERIDA W CZECHACH gdzie??? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.03.04, 22:51
              Sklep Meridy jest około 100 metrów po prawej stronie jak przejdziesz granice w
              Cieszynie a Autor troche dalej przed samym rynkiem a co do ceny to faktycznie
              nie zawsze się opłaca tylko przy zakupie np.10000 mozna liczyc na 1000 upustu.
              Pozdrawiam
          • Gość: kaper_cz Re: MERIDA W CZECHACH gdzie??? IP: 212.75.106.* 19.04.04, 08:50
            Prosze o kilka slow na temat podatku - jak go odzyskac. Jakie trzeba miec
            dokumenty, gdzie stepel itd. Jakies clo, co na granicy?
        • Gość: Michał Re: MERIDA W CZECHACH gdzie??? IP: *.chello.pl 14.04.04, 15:24
          Cześc

Czy ktoś ostatnio był/będzie w sklepie w Cieszynie i mógłby sprawdzić cenę Ramy Authora Versus?

Pozdrawiam Michał
          • zalogowana Re: MERIDA W CZECHACH gdzie??? 18.04.04, 17:11
            > Czy ktoś ostatnio był/będzie w sklepie w Cieszynie i mógłby sprawdzić cenę Ramy
            > Authora Versus?

Napisz tam maila i zapytaj ---------> dominosport@iol.cz

www.dominosport.cz/
            Tyle,ze Oni tam jeszcze chetnie opuszczaja ceny.
            • zalogowana Re: MERIDA W CZECHACH gdzie??? 18.04.04, 17:13
              Jakby Ci nie odpisali,to daj znac,bo znam kogos kto bedzie tam jeszcze w kwietniu.
              • Gość: Michał Re: MERIDA W CZECHACH gdzie??? IP: *.chello.pl 19.04.04, 00:11
                Dzięki właśnie do nich napisałem zobaczymy co odpowiedzą.

Pozdrawiam Michał
              • Gość: Michał Re: MERIDA W CZECHACH gdzie??? IP: *.chello.pl 19.04.04, 13:30
                Cześć

Dostałem odpowiedż.Cena powiedzmy ok 450 zł za Versusa.Minus Vat ok 22 %.I teraz nie wiem co i jak.Kiedyś ściągałęm kilka rzeczy z USA ale zadeklarowaną kwote miałem bardzo niską więc przeszła przez cło.Ramę kupiłbym pewnie w maju więc cła nie bedzie.Zostaje Vat.I teraz jak to wygląda?Na granicy daję rachunek?Komu?Celnikowi (będą jeszcze?)on mi podbija wracam do sklepu i oddaje Vat czy tak?

Pozdrawiam Michał
                • dokto Re: MERIDA W CZECHACH gdzie??? 19.04.04, 14:02
                  www.wrower.pl/kupowanie/kupowanie.html#Cło%20na%20rower%20kupowany%20w%20Czechach

P.
                  • Gość: kaper_cz Re: MERIDA W CZECHACH gdzie??? IP: 212.75.106.* 19.04.04, 15:01
                    Wielkie dzieki :)) !!!
                    • Gość: Leszek Re: MERIDA W CZECHACH gdzie??? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.04.04, 22:43
                      W dominosport mieli nie tak dawno versusa model 2003 po promocyjnej cenie tylko
                      biała i nie na V-BREAK po odliczeniu vatu wychodziło coś na 370 zł. Z podatkiem
                      wygląda to tak kupujesz w sklepie oni wypisują ci specjalną karte i podbijasz
                      na granicy u celnika a potem wracasz do sklepu po pieniądze tylko oczywiście
                      bez ramy. Pozdrawiam
      • Gość: klemsi Re: MERIDA W CZECHACH gdzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 19:33
        Meridę możesz kupić w Czeskim Cieszynie w sklepie rowerowym jakieś 200 metrów
        za mostem granicznym (Dealer Meridy). Mają większość modeli a ceny na podobnym
        poziomie jak w Polsce. Oprócz Meridy kupa innego sprzętu rowerowego. Warto
        pojechać.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka