Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

2 modele Kands vs Lazaro, prosze o pomoc

IP: *.compower.pl 31.03.14, 19:01
    Witam

PLanuje zakup roweru w tym tygodniu, od kilku dni czytam forum i wiem chyba wszystko co mi jest potrzebne, mianowicie MTB do ok 1100zl, bylem zdecydowany na Kands ENergy 1300 z 2013r, bardzo polecany model w tym przedziale ale jeszcze na natrafilem na takie cos jak LAZARO EVOLUTION V3 2014r, rozmawilem ze sprzedajacym i troche mi to namieszalo, jest to model z tego roku, kika niuansow poprawionych na ktore byly narzekania w poprzedniej wersji, nie wiem dokladnie o jakie chodzi.

Oba modele maja bardzo podobny osprzet, glownie Shimano Alivio z tym ze np w Kands Moste, Kierownica oraz sztyca jest ZOOM, a Lazaro Kally, podobnie hamulce Saccon vs Tektro.

Bardzo prosze o rade ktory bedzie lepszy :)

http://allegro.pl/profejsonal-mtb-lazaro-ev-3-alivio-suntour-2014-m-i4089327795.html
    http://allegro.pl/kands-energy-1300-vb-wysoka-polka-full-alivio-2013-i4075314927.html

Z takich rzeczy na pierwszy rzut oka to Lazaro ma amor z blokada skoku ale czy mi to bedzie potrzebne, pewnie nie :)

Jesli chodzi o wyglad to bardziej mnie przekonuje Lazaro
    Obserwuj wątek
      • gom1 Re: 2 modele Kands vs Lazaro, prosze o pomoc 31.03.14, 21:29
        Widzę, że Kands ponownie chce zostać królem sprzedaży rowerów na Allegro - w tym roku podwaja siły razem z Lazaro. Ciekawe kiedy w końcu dotrze do nich, że "v-break" to nie to samo co "v-brake" ;-)

Ale do rzeczy. Oba rowery prezentują tą samą półkę cenową, są podobnie skonfigurowane, różnice są minimalne i w zasadzie nie mają większego znaczenia (klamki, manetki). Blokada skoku przydaje się na asfalcie, więc jeśli jeździsz dużo po mieście, to faktycznie może się przydać. Do wyboru pozostaje kolor ramy - skoro podoba Ci się Lazaro, to bierz Lazaro.

A jeśli chcesz wydać mniej i mieć (prawie) nieużywany, solidny, markowy rower, to mogę sprzedać Ci Gary Fisher Wahoo mojej żony. Tylko musisz mieć ok. 170 cm wzrostu, bo rower ma ramę 17,5 cala. Do obejrzenia na Tablicy/Allegro. Dla forumowiczów zniżka 10% ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka