Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przyczepka rowerowa 3 w 1 .

07.04.14, 18:20
    Chcę kupić przyczepkę rowerową dla dziecka.
    Jedyną ,z której korzystałam w zeszłym roku był Croozer .Ogólnie byłam zadowolona ,choć przy dużym deszczy wszystko było mokre w środku :(
    Chciałabym jednak poznać wasze opinie na temat przyczepek rowerowych wielofunkcyjnych i poprosić o pomoc w dokonaniu dobrego wyboru .
    Przyczepka ma być wykorzystywana głównie do roweru ,ale również jako podstawowy pojazd mojego dziecka na pielgrzymkach pieszych do Częstochowy i spacerów po lesie .
    Obserwuj wątek
      • gom1 Re: Przyczepka rowerowa 3 w 1 . 07.04.14, 22:23
        Nie wiem w jakim wieku i ile masz dzieci, dla mnie - z racji wieku moich córek (1,5 roku i 2 miesiące) - najważniejszą sprawą jest amortyzacja. Naoglądałem się filmów prezentujących przyczepki "z" i "bez" amortyzacji i wiem jedno: "bez" nie chcę. Być może starsze dzieci lepiej znoszą trudy podróży nieamortyzowaną przyczepką, ale dla maluchów jest to absolutny "must have".

I tak:
        - Croozer: najpopularniejsza przyczepka na naszym rynku, niestety bez amortyzacji. W tym roku producent wypuścił wersję "Plus", z amortyzacją właśnie, ale jej cena powala na kolana. Co prawda do "zwykłej" wersji można dokupić amortyzowane zawieszenie, ale to podnosi koszty. Chociaż i tak będzie taniej niż fabryczne "amorki" w wersji "Plus".
        - Chariot: powiadają, że to mercedes wśród przyczepek. Droższe modele z amortyzacją. Tańsze bez, więc dla mnie odpadają. Cenowo półka Croozera.
        - Burley: tańsze modele bez amortyzacji, a droższe.. Droższe mają coś, czego nie oferuje konkurencja - rozkładane siedzisko. Można jednym ruchem położyć dziecko spać albo zamienić przyczepkę osobową na towarową. Mała uwaga: wersje dla dwojga dzieci dość wąskie. Niestety akcesoria do zamiany przyczepki w wózek trzeba zakupić osobno.
        - Qeridoo: świeża marka na naszym rynku. Tańsza od Croozera i w dodatku amortyzowana. I to nie na elastomerach (gumy) jak Croozer, tylko najprawdziwsze sprężyny. W zestawie zestaw do konwersji przyczepka/wózek. Dla mnie absolutny hit internetów. Obstawiam że za jakiś czas zajmie miejsce Croozera jeśli chodzi o popularność.

A co przemakania Croozera: korzystałaś z folii p.deszczowej czy przyczepka była "sote"?
        • goldenmaniak Re: Przyczepka rowerowa 3 w 1 . 07.04.14, 22:38
          nad Qeridoo też się zastanawiałam ,ale ona ma małe kółko.Nie pójdzie tym samym po trasie pielgrzymki ,bo tam większość to bezdroża.Świetnie mi się właśnie croozer sprawdził.
          Córka obecnie ma 2 latka ,więc do maluszków jeszcze należy ...
          Croozer mi przemókł od spodu niestety i podłoga schła dobre 2 dni ...
          Na pielgrzymce idzie się bez względu na pogodę i tu był problem ,bo dziecko jechało w mokrym wózku ,a było dość zimno .
          • gom1 Re: Przyczepka rowerowa 3 w 1 . 07.04.14, 22:45
            goldenmaniak napisała:
            > nad Qeridoo też się zastanawiałam ,ale ona ma małe kółko.

Można dokupić większe, z hamulcem:
            www.activebabyshop.pl/pl/p/Hamulec-reczny-i-kolo-14-Qeridoo-do-biegania/494
            • goldenmaniak Re: Przyczepka rowerowa 3 w 1 . 08.04.14, 17:22
              Dzięi wielkie.Chyba jednak zdecyduję się na Qeridoo.
              Jestem już po wstępnej konsultacji telefonicznej w tej sprawie .
              pozdrawiam.
              • sebastianm85 Re: Przyczepka rowerowa 3 w 1 . 11.04.14, 22:10
                Querido nie używałem, ale polecam artykuły o przyczepkach Croozer, Nordic Cab oraz Burley Bee.

My osobiście korzystamy z Croozera, teraz jest większy wybór. Burleye są bardzo fajne, Nordic Cab też świetny - wiadomo, ceny różne, ale sprzęty sprawdzone.
                • sebastianm85 Re: Przyczepka rowerowa 3 w 1 . 11.04.14, 22:13
                  Nordic Cab ma spód z tworzywa, więc nie ma szans na przemoknięcie od spodu ;) Ma też spory bagażnik, porównywalny z Croozerem, w dodatku można rozkładać siedzenie do pozycji leżącej (kosztem powierzchni bagażowej oczywiście). Możliwe przetestowanie przed kupnem np. w sklepie www.sklep.dzieciakiwplecaki.pl.
            • Gość: kocur Re: Przyczepka rowerowa 3 w 1 . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.14, 01:41
              widać, że jesteś przedstawicielem handlowym tego Queridoo. Dla równowagi napiszę: te przyczepki są ciężkie i brzydkie jak noc.
              • Gość: Hagan Re: Przyczepka rowerowa 3 w 1 . IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.06.14, 01:51
                Hmm waga 13,5 kg- lżejsze są tylko Burley... Można sprawdzić w internecie zresztą.
                Sportrex1 jest niebrzydki, Speedkid2 rzeczywiście nie grzeszy urodą.
              • gom1 Re: Przyczepka rowerowa 3 w 1 . 02.06.14, 08:16
                Może jestem, może nie jestem. A może po prostu jestem rodzicem, który w poszukiwaniu transportu dla swoich dzieci, zrobił przegląd przyczepek dostępnych na rynku i chciał się podzielić swoimi wnioskami? Brzytwa Ockhama.

A ładna to powinna być moja żona i córki. Reszta powinna być funkcjonalna ;-)
                • goldenmaniak Re: Przyczepka rowerowa 3 w 1 . 08.04.15, 01:11
                  Jeździmy Qeridoo speed kid już od dawna .Dla mnie REWELACJA !!!!
                  Dużo bardziej funkcjonalna i najlepiej mi odpowiada ze wszystkich testowanych .
                  POLECAM
      • Gość: Milka Qeridoo IP: *.jpdi.pl 17.04.14, 11:04
        Kupiliśmy z mężem Qeridoo 2 osobowego speedkida dla 1,5 r. Jaśka :). Jestem mega pozytywnie zaskoczona jakością do ceny. i powiem tak. Chciałam przyczepkę rowerową i mam :) jest świetna!. ale kompletnie nie spodziewałam się, że będą ją traktowała też jako spacerówkę :) prowadzi się leciusieńko! jest bardzo zwrotna! bardzoooooo polecam!!!!
        • gom1 Re: Qeridoo 17.04.14, 11:22
          Wrzucisz gdzieś jakieś zdjęcia?
          • Gość: Milka Re: Qeridoo IP: *.jpdi.pl 17.04.14, 13:48
            jasne, tylko gdzie?
          • Gość: Milka Re: Qeridoo IP: *.jpdi.pl 17.04.14, 13:57
            robiłam tylko zdjęcia telefonem, wiec nie są jakiejś super jakości... może mi się uda coś wrzucić na fejsa na www.facebook.com/qeridoopl
            • gom1 Re: Qeridoo 17.04.14, 13:59
              Gość portalu: Milka napisał(a):
              > robiłam tylko zdjęcia telefonem, wiec nie są jakiejś super jakości... może mi
              > się uda coś wrzucić na fejsa na www.facebook.com/qeridoopl

W sieci jest pełno darmowych serwisów. Chociażby zapodaj.net:
              zapodaj.net/71a16606511fe.jpg.html
              :-)
              • Gość: Milka Re: Qeridoo IP: *.centertel.pl 17.04.14, 14:22
                zapodaj.net/bc78e84a2bac2.jpg.html
                Mówiłam:-)
                • gom1 Re: Qeridoo 17.04.14, 14:31
                  Szkoda że te boczne szybki nie stanowią jednej całości, tak jak w wersji jednoosobowej:
                  www.kj-world.de/images/produkte/cache/mi97/Fahrradanhaenger-Violet-Sportrex1-Qeridoo-Kinderfahrra_8.jpg
                  Odnoszę wrażenie że w SpeedKidzie dziecko będzie widziało mniej. Ale może to tylko wrażenie.

W każdym razie dzięki za foto :-)
                  • Gość: Milka Re: Qeridoo IP: *.centertel.pl 17.04.14, 14:50
                    :) trudno mi powiedzieć bo nie myślałam o małej przyczepce, ale sądzę że jest naprawdę widna w środku i dużo widać.
                    Dużo fajnych zdjęć jest na necie ze speed kidem choćby na na stronie qeridoo albo na qeridoo polska na fb

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka