Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pompowanie kompresorem na stacji przez adapter

21.04.14, 21:15
    witajcie ;)
    zauwazylam ze na niektorych stacjach mam problem z napompowaniem presty przez adapter schradera. tak jakby moja przejsciowka nie pasowala?
    czy ja mam złudzenia czy tak jest naprawde - ze kompresory na stacjach sa rozne i dlatego przejsciowka moze nie podchodzic??

Obserwuj wątek
      • j666 Re: pompowanie kompresorem na stacji przez adapte 22.04.14, 20:11
        Adapter zwykle nie ma w środku "igły", która otwiera zaworek w wężu z kompresora, a która jest w normalnym zaworku "samochodowym".
        • Gość: Globo Re: pompowanie kompresorem na stacji przez adapte IP: *.toya.net.pl 23.04.14, 14:24
          > Adapter zwykle nie ma w środku "igły", która otwiera zaworek w wężu z kompresor
          > a, a która jest w normalnym zaworku "samochodowym".
          Odwrotnie, ta "igła" to zawór zwrotny w "wentylu" dętki i jest wciskana przez końcówkę węża z kompresora, pompki czy manometru. Zaworek się wtedy otwiera i umożliwia pompowanie lub pomiar ciśnienia. W prescie tłoczek jest dodatkowo blokowany nakrętką. Jak się jej nie zluzuje, to nie ma szansy na wciśnięcie tłoczka i raczej się nie da pompować. I to może być problem.
          • j666 Re: pompowanie kompresorem na stacji przez adapte 29.04.14, 16:13
            Kompresory automatyczne, coraz częściej spotykane na stacjach (najpierw ustawiasz żądane ciśnienie na kompresorze, później idziesz do koła z wężem), mogą nie działać przy przejściówce bez "igły".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka