Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mocowanie / torba na smartofna.

22.10.14, 12:01
    Proszę o krytyczne uwagi nt takiego wynalazku.. Całość pod nr 4683829578.

Podoba mi się bo:
    1. nie jest na kierownicy, na której nie mam już miejsca,
    2. ma dodatkowe miejsce np na dętkę,
    3. ma wyjście na słuchawki.

Nie podoba mi się bo:
    a. mocowanie nie daje pewności braku przesuwania się (wydaje się chybotliwe),
    b. wyraźnie piszą, że nie jest wodoszczelne,

Uwag nt zajmowania się telefonem w czasie jazdy sam mogę wiele napisać także o nie nie proszę. ;)
    Obserwuj wątek
      • rincono Re: Mocowanie / torba na smartofna. 08.12.14, 15:32
        Naprawdę żadnych uwag?
      • jazda_rowerem Re: Mocowanie / torba na smartofna. 09.12.14, 22:58
        A jakie macie zdanie na temat gadżetu - okularów słonecznych z mp3, radiem i innymi bajerami, bo słyszałam że są zdania podzielone, np. brak podzielności uwagi co prowadzi do kolizji
        • dar61 Mocowanie, torba na smartfon 10.12.14, 12:34
          {Jazda_rowerem} napisało:

... A jakie macie zdanie na temat gadżetu - okularów słonecznych z mp3, radiem i innymi bajerami, bo słyszałam że są zdania podzielone, np. brak podzielności uwag i co prowadzi do kolizji ...

A czy toto ma ściszacz, także - oj: ma ściszacz, tak że nad tym czymś można zapanować?
          Nie słuchałbym długaśnych powieści z takich odtwarzaczy, słabo skupiałbym się nad radiowymi wiadomościami; muzyczka tylko z typu spokojniejszych. Ściszanie, jeśli łatwe i niewymagające sięgać gdzieś głęboko pod czapkę. Jeździłem ze swym standardowym empetrzy, z odpowiednio dobranym zestawem nagrań, radio w nim włączałem rzadko - za często musiałem sięgać do zmieniacza stacji, gdy odbiór skażała nadawana reklama albo muzyczka natrętnie łupucupująca.. Może gdyby dystans był na naście kilometrów i po mało skomplikowanej trasie ...

... słyszałam ...
          O, więc jednak nie
          napisał(a)
          ?
          Dlaczego nie korygujecie błędów w nadtytule wątku? Literówki i tego genetiwusu partitiwusu?
          • jazda_rowerem Re: Mocowanie, torba na smartfon 10.12.14, 12:53
            wszstkie przyciski są na wysokośći skroni (między uchem, a szkłem) w łatwo dostępnym miejscu.
            Pojemność: 4GB
            Obrotowy stopień słuchawek dźwigni stałej: 270 °.
            Obrotowy stopień słuchawki: 90 °.
            Bateria: Re-podatkowego baterii litowej automatycznie wykrywane napięcie akumulatora.
            Czas ładowania: 2 godziny
            Prod szacuje żywotność baterii: 5 godzin
            System operacyjny: Windows 98 / ME / 2000 / XP / VISTA / 7
            Interfejs USB 2.0. 3 przyciski do obsługi to! (VOL- / WSTECZ, ON / OFF, VOL + / NEXT). Tak proste!
            Wsparcie MP1 MP2 MP3 WMA WMV ASF formacie WAV.
            MP3 / WMA: fantastyczna jakość.
            Słuchawki kształt słuchawek
            Móc używać bezpośrednio jako dysk przenośny USB.
            Wysoka jakość rodzajowe (dla OEM) 4GB SUNGLASS SUN GLASS SPORT SŁUCHAWKI MP3 PLAYER
            Modny design! Jest to nie tylko okulary ale również odtwarzacz mp3! Ciesz się muzyką i słońca, jak również.
            Móc używać bezpośrednio jako dysk przenośny USB. Wystarczy zapisać pliki w to! Wbudowany w litowo-jonowy akumulator. Pierwsze pobierane przez PC i ładowarki sieciowej. Automatyczne wyłączyć gdy nie pod wyrażeniem czas wiązania
            • gom1 Re: Mocowanie, torba na smartfon 10.12.14, 13:01
              Jaka waga? Czy "szkła" okularów mają filtry UV i czy są wymienne (te szkła)?

Tłumaczenie rodem z translatora.
          • rincono Re: Mocowanie, torba na smartfon 10.12.14, 13:08
            Bardzo dziękuję i Tobie jazda_rowerem i Tobie dar61 za życzliwe odpowiedzi.
            Naprawdę budujące.

Za takie wypowiedzi z góry podziękowałem w starterze ale albo nie doczytaliście albo chęć błyśnięcia swoimi fantazjami była silniejsza - ok, rozumiem.

Miłego dnia.
            • gom1 Re: Mocowanie, torba na smartfon 10.12.14, 13:11
              rincono napisał:
              > Bardzo dziękuję i Tobie jazda_rowerem i Tobie dar61 za życzliwe odpowiedzi.
              > Naprawdę budujące.

Tyle, że oni w ogóle nie odnoszą się do Twojego "pokrowca".
              • rincono Re: Mocowanie, torba na smartfon 10.12.14, 13:21
                gom1 napisał:

> Tyle, że oni w ogóle nie odnoszą się do Twojego "pokrowca".

W wątku dot pokrowca zaczynają o okularach, o których słyszała, że ich cechą jest brak podzielności uwagi.
                :)
      • gom1 Re: Mocowanie / torba na smartofna. 15.12.14, 09:09
        Nie kupuj żadnej torebki, poczekaj na Cobi:
        www.kickstarter.com/projects/cobi/cobi-worlds-smartest-connected-biking-system
      • jasnamysl Re: Mocowanie / torba na smartofna. 05.01.15, 14:41
        To dziwne, że tak piszą bo folia, wyjście na słuchawki, stwarzają pozory jakoby było wodoszczelne. Tego typu futerały z mocowaniem, wszędzie piszą, że są wodoszczelne. Może warto wejść na stronę producenta, lub dopytać sprzedawcę, może wkradł się jakiś błąd w opis. Ja szukam takiego ustrojstwa do tabletu 8". Bo telefon z racji zniszczenia nowego, mam przedpotopowy ;).
        • gom1 Re: Mocowanie / torba na smartofna. 05.01.15, 22:32
          jasnamysl napisała:
          > Ja szukam takiego ustrojstwa do tabletu 8"

Na rower?
          • jasnamysl Re: Mocowanie / torba na smartofna. 08.01.15, 02:31
            Tak na rower :)
          • urko70 Re: Mocowanie / torba na smartofna. 09.01.15, 15:03
            gom1 napisał:

> jasnamysl napisała:
            > > Ja szukam takiego ustrojstwa do tabletu 8"
            >
            > Na rower?

:):):):):):):):)
      • uthark Re: Mocowanie / torba na smartofna. 05.01.15, 15:06
        > a. mocowanie nie daje pewności braku przesuwania się (wydaje się chybotliwe),

Oprócz pasków na rurze masz dodatkowy pasek na sztycę kierownicy, który stabilizuje to ustrojstwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka