Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dojazd na Mase i inne imprezy...

11.09.04, 20:48
    probuje stworzyc plan wspolnego doajzdu rowerzystow z roznych dzielnic na
    Mase i inne imprezy na Pl. Zamkowym - bardzo wstepny projekt jest pod adresem:
    masa.sdv.pl/dojazd.htm
    czekam na kolejne propozycje miejsc zbiorek, proponowane czasy dojazdu i inne
    sugestie...
    Obserwuj wątek
      • xun_vixx Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 11.09.04, 22:07
        Warto od razu przypomniec iz rowerzystom wolno poruszac sie w grupach nie
        przekraczajacych 15 osob, kolejna kolumna musi jechac bodaj 500m za pierwsza...
        • alendz Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 11.09.04, 22:27
          > Warto od razu przypomniec iz rowerzystom wolno poruszac sie w grupach nie
          > przekraczajacych 15 osob, kolejna kolumna musi jechac bodaj 500m za
          pierwsza...

ale mozna jechac sciezka rowerowa i nie trzeba byc w odstepach po 500m :)
        • skeler Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 11.09.04, 22:50
          nie po to umieszczam wyciag z przepisow na stronie Masy, zeby nadal inni
          powtarzali bledne informacje... zapraszam do dzialu z zasadami masy gdzie jest
          odnosnik do przepisow...
          a odleglosc ta wynosi 200m...
      • roweroraffi Trasa północna - projekt 12.09.04, 00:12
        TRASA 2 - Północna

2.1.1
        Tarchomin - Pod DH Tarchomin
        17.10 (50min.)

2.1.2
        Legionowo i płn Białołęka - pod ratuszem gminy Białołęka
        17.15 (45min.)

2.1
        Białołęka - przystanek 'Konwaliowa' w stronę Centrum
        17.25 (35min.)

2.2.1
        Bródno - Ratusz gminy Targówek
        17.20 (40min.)

2.2
        Targówek - Rondo Żaba - koniec ścieżki rowerowej
        17.30 (30min.)

2
        Rondo Starzyńskiego - przystanek za rondem w kierunku mostu Gdańskiego po
        północnej str. ulicy. Miejsce spotkania grupy z Tarchomina i Targówka
        17:40 (20min.)
        • enable Re: Trasa północna - projekt 12.09.04, 04:52
          Proponuje jakies zgrupowanie pod stadionem XX-lecia (od Waszyngtona) od
          jakiegos czasu jezdze na mase Poniatowskim i zawsze ludzie sie zjezdzaja od
          Wiatracznej z ulic przyległych.. smiga wtedy po 5-15 osób przez most sobie,wiec
          razem bedzie razniej :-)
          • qbamo Re: Trasa północna - projekt 12.09.04, 11:25
            enable napisał:

> Proponuje jakies zgrupowanie pod stadionem XX-lecia (od Waszyngtona) od
            > jakiegos czasu jezdze na mase Poniatowskim i zawsze ludzie sie zjezdzaja od
            > Wiatracznej z ulic przyległych.. smiga wtedy po 5-15 osób przez most
            sobie,wiec
            >
            > razem bedzie razniej :-)

pod stadionem X-lecia, to mozna np. przy pomniku Paderewskiego na rondzie
            Waszyngtona, przy wjezdzie do parku.np. o 17.30,to bedzie z duzym zapasem.
            • enable Re: Trasa północna - projekt 12.09.04, 14:53
              pod X-lecia oczywiście, pisałem to po powrocie z imprezy i troche słabo
              widziałem :D

Do zobaczenia pod pomnikiem :-)

HsX
        • swistak-69 Re: Trasa północna - projekt 12.09.04, 15:04
          Witam
          Witam
          Ja mogę być z:
          >Bródno Ratusz gminy Targówek 17.20
          >Targówek Rondo Żaba koniec ścieżki rowerowej 17.30

Pozdrawiam...
          gg 8876344
          o2 swistak69@o2.pl
          tel. 503642168 Jarek
        • edwin11 Re: Trasa północna - projekt 12.09.04, 16:41
          > TRASA 2 - Północna
          >
          > 2.1.1
          > Tarchomin - Pod DH Tarchomin
          > 17.10 (50min.).

Będe na 100%, tylko pod którym dh?? jest kilka na tarchominie ;-) Ja będe pod
          tym bliżej komisariatu, (taki niebieski).
          • roweroraffi DH Tarchomin - ten na 'jedynkach' 12.09.04, 22:04
            edwin11 napisał:

> > TRASA 2 - Północna
            > >
            > > 2.1.1
            > > Tarchomin - Pod DH Tarchomin
            > > 17.10 (50min.).
            >
            > Będe na 100%, tylko pod którym dh?? jest kilka na tarchominie ;-) Ja będe pod
            > tym bliżej komisariatu, (taki niebieski).

Pod tym na Tarchominie 1 (na tzw 'jedynkach'), czyli pod tym niebieskim koło
            komisariatu.

Sorry, ze nie uściśliłem, ale te pozostałe jak ten na Erazma są takie małe, że
            nie są dla mnie punktem orientacyjnym ;-)
      • axxenfall Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 12.09.04, 14:49
        Jako punkt zbiorczy na Ursynowie proponowałbym róg Rosoła i Dolinki
        Służewieckiej, gdyż nie wszyscy jeżdzą KENem (np. ja ;), a zarówno Rosołowicze
        jak i Komisyjni muszą dojechać do Dolinki. No i nie wiem jak innym, ale mi
        dojazd z odległości równej tej spod Multikina dojazd zajmuje jednak maksymalnie
        45 minut, nie godzinę.

Bardzo dobry pomysł, ciekawe czy z kimś będę wskutek tego jechał na
        przyszłopiątkową masę :)

Maciek
        • julzach Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 12.09.04, 18:00
          Witam wszystkich, po raz pierwszy udzielam się na tym forum ale czytam je
          regularnie od dłuższego czasu. Pomysł wspólnych dojazdów jest poprostu świetny.
          Tak samo jak genialne były wspólne powroty do dzielnic po ostatniej masie.

axxenfall napisał:
          > Jako punkt zbiorczy na Ursynowie proponowałbym róg Rosoła i Dolinki
          > Służewieckiej, gdyż nie wszyscy jeżdzą KENem (np. ja ;)

Ja też uważam, że Rosoła róg Dolinki jest lepszym miejscem. Poprostu zbierze się
          tam więcej osób.

> dojazd z odległości równej tej spod Multikina dojazd zajmuje jednak maksymalnie
          > 45 minut, nie godzinę.

Ustalenie czasu przejazdu trzeba przemyśleć, chodzi o to żeby wszyscy (również
          ci którzy jeżdzą wolniej) mogli jechać razem. Ja bym powiedział, że z punktu
          Rosoła róg Dolinki czas powinien wynosić 45 min.

> Bardzo dobry pomysł, ciekawe czy z kimś będę wskutek tego jechał na
          > przyszłopiątkową masę :)

Ze mną na pewno tak :)
          Jeśli szybko ustalilibyśmy gdzie i o której się spotykamy to mógłbym np. zrobić
          plakaty do rozwieszenia na ursynowie informujące o Masie oraz o zorganizowanym
          przejeździe na nią.

Pozdrawiam, Julek
          • trawers01 Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 12.09.04, 19:33
            Super! Dzięki za chęć dopomożenia masie (nam wszystkim)!
            Najlepiej by było,gdybyś pomyślał o zachęceniu kilku (nastu) osób z
            Ursynowa/Natolina, które pomagały by ci w wieszaniu plakatów w waszym rejonie.
            Plakaty może ktoś odebrać z Nowogrodzkiej, możesz sobie je ściągnąć ze strony
            masy albo ze strony travers.pl/graf.html i samemu wydrukować a następnie
            skserować, albo opracować własne.
            Zależy nam, żeby zgłosiły się osoby z różnych dzielnic, które potrafią
            zorganizować grupy patrolowe w swojej dzielnicy (Czajnik chętnie was
            przeszkoli). Poza centrum często ludzie pojęcia nie mają o masie, a chętnie by
            przyjechali!
            Przypominam,że prosimy o przyjechanie na najbliższą masę w CZARNYCH
            koszulkach,dla uczczenia śmierci naszego kolegi z Bydgoszczy,śmiertelnie
            potrąconego przez pijanego kierowcę.
            Pozdro
          • skeler Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 12.09.04, 20:26
            > > Jako punkt zbiorczy na Ursynowie proponowałbym róg Rosoła i Dolinki
            > > Służewieckiej, gdyż nie wszyscy jeżdzą KENem (np. ja ;)
            >
            > Ja też uważam, że Rosoła róg Dolinki jest lepszym miejscem. Poprostu zbierze
            się tam więcej osób.

dodalem punkt przy Rosola, ale tez zostawilem ten przy multikinie - zobaczymy
            jakie bedzie zainteresowanie poszczegolnymi punktami - po 1-2 masach na pewno
            zrobi sie jakies zmiany w tym co teraz powstanie.
            Czas przejazdu musi byc dostosowany do wolniejszych rowerzystow, ale tez
            przyjazd na miejsce nie moze byc w ostatniej chwili...
            mam teraz nowy rower, na ktorym sie strasznie wolno jezdzi, wiec moze znajde
            troche czasu i przejade sie tymi trasami ze stoperem - wtedy poprawie czasy
            przejazdu.
            • roweroraffi Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 12.09.04, 22:08
              skeler napisał:

> mam teraz nowy rower, na ktorym sie strasznie wolno jezdzi, wiec moze znajde
              > troche czasu i przejade sie tymi trasami ze stoperem - wtedy poprawie czasy
              > przejazdu.

Tak, nowy rower... 'Kaprys Skelera' :-)))) Sami ocenicie do jak dziwnych form
              może ewoluować cykloza u Niektórych, którzy za długo jeżdżą rowerem, ale nazwa
              roweru wymyślona przez Trawersa dość dobrze oddaje charakter tego dziwactwa :-
              )))

P.s. Już widzę jak sprawdzasz trase północną. Hahahahahaha...
            • axxenfall Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 15.09.04, 09:15
              > dodalem punkt przy Rosola

Może się i czepiam, ale przeformułowałbym "Dolina Służewiecka naprzeciwko ul.
              Rosoła" na "róg Rosoła i Doliny Służewieckiej". Obecna wersja sugeruje spotkanie
              po drugiej stronie Doliny, co jest kłopotliwe chociażby ze względu na brak
              przejścia dla pieszych na drugą stronę.

Pozdrawiam,
              Maciek
              • skeler Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 15.09.04, 09:43
                > Może się i czepiam, ale przeformułowałbym "Dolina Służewiecka naprzeciwko ul.
                > Rosoła" na "róg Rosoła i Doliny Służewieckiej". Obecna wersja sugeruje
                spotkani
                > e
                > po drugiej stronie Doliny, co jest kłopotliwe chociażby ze względu na brak
                > przejścia dla pieszych na drugą stronę.

1) przejscia dla pieszych i chodniki nie sa dla rowerzystow ;-)
                2) sciezka rowerowa jest po drugiej stronie doliny
                3) jest tam przejazd dla samochodow z ktorego moga skorzystac rowerzysci - a,
                ze sa tam swiatla to jest to tez bardzo bezpieczne, bo sie rusza razem z
                samochodami (chyba, ze pomylilem skrzyzowania, ale pamietam, ze kiedys
                skrecalem z rosola w lewo, wiec sie da ;-)
                • axxenfall Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 15.09.04, 23:02
                  > 1) przejscia dla pieszych i chodniki nie sa dla rowerzystow ;-)
                  ba, wiadomo, ale nie zgadzam się z teorią wielu naszych projektantów, że
                  krawężniki są specjalnie dla rowerzystów

> 2) sciezka rowerowa jest po drugiej stronie doliny

ścieżka rowerowa jest też po pierwszej stronie ulicy, a wzdłuż dolinki
                  przekształca się w ciąg pieszo-rowerowy

> 3) jest tam przejazd dla samochodow z ktorego moga skorzystac rowerzysci - a,
                  > ze sa tam swiatla to jest to tez bardzo bezpieczne, bo sie rusza razem z
                  > samochodami (chyba, ze pomylilem skrzyzowania, ale pamietam, ze kiedys
                  > skrecalem z rosola w lewo, wiec sie da ;-)

ale nie przewidziano (i słusznie) wjazdu przez samochody na zieleń i chodnik vel
                  ścieżkę po drugiej stronie dolinki, stąd prościej po prostu jest spotykać się w
                  punkcie dostępnym dla jadących z południa. a jeżeli już koniecznie chce się
                  przebiegać przed czekającymi na światłach samochodami to i tak trzeba w dwóch
                  fazach, bo oba kierunki nie zatrzymują się naraz

cały czas mam wątpliwości czy mówimy o tych samych punktach, więc dla pewności
                  szkic poglądowy:

X - proponowany przez Ciebie punkt spotkań
                  ------------------
                  Dolinka
                  -----+ +------
                  |=====| X - proponowany przeze mnie punkt spotkań
                  |Roso-| :
                  |ła | :

Legenda: = - przejście dla pieszych _z_ przejazdem dla rowerzystów :P
                  : - ścieżka rowerowa
                  • axxenfall Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 15.09.04, 23:04
                    Mhm, jednak gazeta nie do końca radzi sobie z rysunkami ASCII. Spróbujmy jeszcze
                    raz.

> ....... X - proponowany przez Ciebie punkt spotkań
                    > ------------------
                    > Dolinka
                    > -----+.....+------
                    > .....|=====| X - proponowany przeze mnie punkt spotkań
                    > .....|Roso-| :
                    > .....|ła...| :
                    >
                    > Legenda: = - przejście dla pieszych _z_ przejazdem dla rowerzystów :P
                    > ........ : - ścieżka rowerowa
                    • julzach Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 15.09.04, 23:31
                      axxenfall napisał:

> > ....... X - proponowany przez Ciebie punkt spotkań
                      > > ------------------
                      > > Dolinka
                      > > -----+.....+------
                      > > .....|=====| X - proponowany przeze mnie punkt spotkań
                      > > .....|Roso-| :
                      > > .....|ła...| :
                      > >
                      > > Legenda: = - przejście dla pieszych _z_ przejazdem dla rowerzystów :P
                      > > ........ : - ścieżka rowerowa

Ja także całkowicie popieram ten punkt. Uważam że powinno być "Dolina
                      Służewiecka róg Rosoła".
                      Grupa jadąca spod Multikina może jechać KENem -> Ciszewskiego -> Rosoła (cały
                      czas po ścieżce) i dociera właśnie do tego punktu. Po co miałaby przedzierać się
                      na drugą stronę Dolinki w miejscu gdzie nie ma przejścia?
        • gobelin10 Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 15.09.04, 11:12
          ja będę na bank, CZARNE KOSZULE!!!!
      • 1czarodziejka Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 13.09.04, 11:08
        bardzo mi się pomysł podoba, a gdyby tak jeszcze miniplan na nocną masę ?
        • roweroraffi Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 13.09.04, 11:22
          1czarodziejka napisała:

> bardzo mi się pomysł podoba, a gdyby tak jeszcze miniplan na nocną masę ?

Po to są podane minuty do startu Masy w nawiasie, by ten plan można było
          wykorzystać także przy zjazdach na inne imprezy (np na Nocne Masy) ;-) Policz
          ile wcześniej masz być na danym miejscu i bądź...
          • 1czarodziejka Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 13.09.04, 11:46
            no dobra...wysilę umysł, policzę i poczekam przy Konwaliowej :-) bo ja właśnie
            też z Tarchomina pomykam...
            • roweroraffi Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 13.09.04, 11:48
              1czarodziejka napisała:

> no dobra...wysilę umysł, policzę i poczekam przy Konwaliowej :-) bo ja
              właśnie
              > też z Tarchomina pomykam...

Przy odrobinie (nie)szczęścia pojedziesz m.in. ze mną, bo ja dokładnie stamtąd
              wyruszam... a przy odrobinie dlatego, że nie wiem czy wcześniej nie będę musiał
              pojechać po przyczepkę do Centrum.
              • 1czarodziejka Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 13.09.04, 11:54
                może tym razem swojego Młodego zwerbuję, tak że samotny dojazd mi pewnie nie
                będzie groził:-) ale dzięki za wsparcie i dobre słowo:-)
      • specyjal-chwilowo Trzeba się z czasem dogadać 13.09.04, 14:29
        Na masę jeżdżą ludzie w róznej kondycji i myslę, że spotkanie przy Płowieckiej
        10 min. przed spotkaniem przy Wiatracznej to za późno (biorąc pod uwagę korki i
        małe spóxnienia co poniektórych).
        Myślę, że dojazd gwiaździsty jest super trzeba tylko wymierzyć dobrze czas
        uwzględniając spóźnienia.
        Na punktach "postojowych" ludzie z dzielnic mogą się poznać.
        • qbamo Re: Trzeba się z czasem dogadać 13.09.04, 15:01
          specyjal-chwilowo napisał:

> Na masę jeżdżą ludzie w róznej kondycji i myslę, że spotkanie przy Płowieckiej
          > 10 min. przed spotkaniem przy Wiatracznej to za późno (biorąc pod uwagę korki
          i
          > małe spóxnienia co poniektórych).
          Tez tak mysle. Przejade jeszcze dzis lub jutro od marsa do placu zamkowego
          trzymajac predkosc okolo 17-18 km/h (tak moze jechac nawet slabsza osoba, a nie
          jest to zbyt wolno) i pospisuje czasy i dystanse poszczegolnych odcinkow.
          pozdro Qba
          • specyjal-chwilowo Re: Trzeba się z czasem dogadać 13.09.04, 16:21
            Wybrałbym się z Tobą, ale pracuję do 22.
            • qbamo Re: Trzeba się z czasem dogadać 13.09.04, 16:48
              specyjal-chwilowo napisał:

> Wybrałbym się z Tobą, ale pracuję do 22.

Jade jutro kolo poludnia (lub troche wczesniej), jak pozniej zaczynasz robote
              to mozemy jechac razem.
              pozdro Qba
              • specyjal-chwilowo Re: Trzeba się z czasem dogadać 13.09.04, 17:46
                Jutro kończe o ok. 15 -jak pójdzie dobrze to o 14'30.
                • qbamo Re: Trzeba się z czasem dogadać 13.09.04, 17:52
                  Mozemy sie umowic popoludniu. Ja mam czas. 16.00 na placu u ciebie przed
                  blokiem pasuje?
                  Qba
                  • specyjal-chwilowo Re: Trzeba się z czasem dogadać 13.09.04, 17:56
                    OK. pasuje.
                    Jutro 16'00 pod blokiem.
                    Chociaz nie wiem czy to miejsce jest bezpieczne -dresy itd. Mam nadzieję, że
                    masz tam kolegów z podstawówki;)
                    • specyjal-chwilowo Re: Trzeba się z czasem dogadać 13.09.04, 17:58
                      Na wszelki wypadek
                      moja komórka:
                      503-950-026
          • xun_vixx Re: Trzeba się z czasem dogadać 13.09.04, 16:24
            By uwzgledic czas dla najwolniejszych - srednia predkosc przejazdu nie moze
            przekroczyc 15 km/h, w kazdym razie moj tata zwykle jezdzi ponizej 15km/h...
            Nie kazdy tez ma dosc kondychy by wytrzymac 30 minut w tempie 18km/h.
        • qbamo Re: Trzeba się z czasem dogadać 14.09.04, 19:18
          Przejechalem dzis ze specyjalem trase wschodnia. Czasy prawie sie zgadzaja.
          Dlugosci odcinkow: Marsa-Wiatraczna 3,6km; Wiatraczna-Rondo Waszyngtona 2,3km;
          Rondo Waszyngtona - Plac Zamkowy 4,2 km (w przyblizeniu). Przyjmujac srednia
          predkosc 15 km/h poszczegolne czasy to ok. 15, 10 i 20 minut. proponuje wiec
          czas spotkania przy Marsa przesunac z 17.15 na 17.10. Poza tym zadziwiajaco
          dobre czasy ;-)

Pozdro Qba
      • olecky Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 13.09.04, 15:08
        1. na zachodzie potrzebne sa przynajmniej 2-3 trasy - jakos sobie nie wyobrazam,
        zeby np. okecie i bielany mialy wspolny punkt zbiorki.

2. czasy przejazdu wydaja mi sie mocno wysrubowane, zwlaszcza jak na jazde w grupie.

3. na bielanach poddaje pod rozwage dwa punkty zbiorki:

a. plac konfederacji
        b. reymonta rog broniewskiego

dalej warto by chyba zahaczyc o wilsona, chyba ze sie uprzecie przy tej babce.
        • skeler Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 13.09.04, 16:31
          to co jest na stronie to dopiero projekt i na pewno sie zmieni - chociazby
          nazwy tras - a z zachodu na pewno bedzie kilka tras. bilany prawdopodobnie beda
          mialy swoja trase (ewentualnie z kawalkiem bemowa) - ale czekam ciagle na
          jakies konkretnijsze propozycje z tamtych stron... moze jakis punkt na pl.
          inwalidow dla tych co beda jechac broniewskiego i z zoliborza i bielan
          wschodnich...
          • qbamo Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 13.09.04, 17:13
            Propnuje aby wyruszac z kolejnych punktow 15-kami jesli zbierze sie taka grupa,
            nawet przed umowiona godzina - obowiazujace przepisy, a jesli taka grupa jedzie
            to moim zdaniem nie powinna sie juz zatrzymywac na kolejnych punktach i robic
            zamieszania tylko pojechac dalej.
            W skrocie:
            Godziny traktujmy luzno, zbiera sie pietnastka i jedzie, jesli jest juz wiecej
            osob to kolejni czekaja na te 200 metrow i dopiero jada. Grupy jadace nie robia
            zamieszania na kolejnych punktach.
            Pozdro Qba
            • bombus2 Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 13.09.04, 17:20
              Zamiast wiatracznej proponuję źródełko przy waszyngtona bo to niedaleko a można
              się spokojnie zatrzymać i uzupełnić płyny. Na przykład 17:30. Błagam nie
              piszcie że za późno bo ostatnio z rembertowa jechałem niecałe 40 minut.
              Pozdr. krakers
              • specyjal-chwilowo Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 13.09.04, 17:51
                OK. Źródełko jest dobrym miejscem.
                Owszem 17'30 spokojnie wystarczy dla nas i jeszcze zostanie, ale są tacy, dla
                których masa jest pierwszym przejazdem powyżej 5 km i mogą się bać jak zobaczą
                czas dojazdu. No i zawsze ktoś się spóźni. Lepiej poczekac te 10 min. niż
                spóxnic się na masę.

Tzn. Umawiamy się np.na 17'25 a ruszamy o 17'30 (w praktyce 17'35-40)
          • snopowiazaleczka dojazd na Mase i inne imprezy -> droga zachodnia 15.09.04, 00:52
            > ale czekam ciagle na
            > jakies konkretnijsze propozycje z tamtych stron... moze jakis punkt na pl.
            > inwalidow dla tych co beda jechac broniewskiego i z zoliborza i bielan
            > wschodnich...

Z bemowa IMHO dwie trasy mozna poprowadzic.

1. rog Radiowej i Powstancow Slaskich [supermarket jakis]
            -> rog Piastow Slaskich i Powstancow Slaskich [carrefour]
            -> rog al Reymonta i Broniewskiego [euroshop]
            -> rog trasy torunskiej i Broniewskiego
            -> plac grunwaldzki
            -> rondo Babka
            -> pl. Zamkowy
            ==w ten sposob cala droga do ronda Babki odbywa sie po sciezce rowerowej - a i z
            Bielan i Zoliborza moznaby docierac do punktow zbornych na trasie. miejsca na
            poboczach jest duzo - a i sam trakt do ronda jest wygodny

2. Hala Wola [do ratusza nie ma sciezki - ale jest szeroki, srednio uczeszczany
            chodnik]
            -> ratusz
            -> przystanek Jana Olbrachta w strone Bemowa
            -> rog trasy torunskiej i Gorczewskiej
            -> Urzad Pracy [kolo PDT WOLA]
            -> pl Zamkowy
            ==o ile pierwsza trasa az do ronda Babka jest piknikowa, o tyle druga od PDT
            WOLA przebiegalaby al Solidarnosci - co moze unaocznic absurdalnosc zakonczenia
            trasy rowerowej wraz z koncem ul Gorczewskiej [dalej rowerzyscie pozostaje tylko
            ulicami/chodnikami/skwerkami podrozowac do centrum]. W tym wariancie zbiera sie
            Wola, Ochota i poludniowa czesc Bemowa :)

Obie trasy i punkty zbiorek, jesli zaistnieje taka potrzeba [ktos mieszka w
            okolicach? :], moge objechac i ustalic przebiegi czasowe. Jednakze jakby kto sie
            mnie zapytal jak dojezdzam na mase, to pokaze jeszcze inna trase: szybka ale
            nieprzydatna dla szerszego ogolu.

Pozdrawiam i czekam na odzew :)
            • olecky Re: dojazd na Mase i inne imprezy -> droga za 15.09.04, 09:55
              snopowiazaleczka napisał:

> 1. rog Radiowej i Powstancow Slaskich [supermarket jakis]
              > -> rog Piastow Slaskich i Powstancow Slaskich [carrefour]
              > -> rog al Reymonta i Broniewskiego [euroshop]
              > -> rog trasy torunskiej i Broniewskiego
              > -> plac grunwaldzki
              > -> rondo Babka
              > -> pl. Zamkowy
              > ==w ten sposob cala droga do ronda Babki odbywa sie po sciezce rowerowej

nie cala - nie ma sciezki na Broniewskiego od trasy AK

> z Bielan i Zoliborza moznaby docierac do punktow zbornych na trasie.

proponuje Plac Inwalidow zamiast Ronda Babka, chyba ze bedziemy robic osobna
              trase dla Bielan.
              • snopowiazaleczka Re: dojazd na Mase i inne imprezy -> droga za 24.09.04, 13:20
                > nie cala - nie ma sciezki na Broniewskiego od trasy AK

fakt :)
                > > z Bielan i Zoliborza moznaby docierac do punktow zbornych na trasie.
                >
                > proponuje Plac Inwalidow zamiast Ronda Babka, chyba ze bedziemy robic osobna
                > trase dla Bielan.

Tez moze byc...w sumie nawet lepiej :)

Dzis zrobie timing trasy przez Zoliborz - jak zobaczycie kolesia na czarnym
                Giancie, z chusta na glowie, to ja.
                Ino jezdze z walkmanem na uszach wiec nie liczcie na kontakt akustyczny ;)
      • specyjal-chwilowo PROPOZYCJA 13.09.04, 17:53
        Podzielmy się na forum na grupy dojazdowe.
        Skeler zaproponował kilka tras - punktów spotkania - niech będą punktem wyjścia
        do dyskusji w konkretnych grupach gdzie i o której.
      • pawelec_xxx Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 13.09.04, 18:26
        Ja moge być "Bródno - Ratusz gminy Targówek
        17.20 (40min.)"

Ale nie wiem czy 10 min to nie za mało czasu jadąc 15-20km/h na dojechanie do
        żaby. jutro może sie przejade i odmierze dystans i czas przejazdu.
        • swistak-69 Re: dojazd na Mase i inne imprezy... 13.09.04, 20:29
          pawelec_xxx napisał:

> Ja moge być "Bródno - Ratusz gminy Targówek
          > 17.20 (40min.)"
          >
          > Ale nie wiem czy 10 min to nie za mało czasu jadąc 15-20km/h na dojechanie do
          > żaby. jutro może sie przejade i odmierze dystans i czas przejazdu.

Witaj
          Co do czasu to starczy jak ruszy się zgodnie z 17,20...
          Pozdrawiam...
      • roweroraffi Czekanie na spoznialskich??? 13.09.04, 20:50
        Nie rozumiem czemu chcecie zmieniac wszystkie czasy by wszyscy czekali
        dodatkowe 10 minut, bo moze ktos sie spozni. Ja zdanie ma takie, ze godziny sa
        podane, a jak ktos sie spoznia to Jego klopot. Zawsze mozna wyjechac wczesniej
        by byc na czas, a nie na ostatnią chwilę, by wpaść ze spóźnieniem i widzieć
        krzywe spojżenia innych, ze musieli czekać.
        • specyjal-chwilowo Re: Czekanie na spoznialskich??? 13.09.04, 21:21
          Ja też nie lubię się spóźniać i gdy ktos się spóxnia, ale jest jak jest. Jeśli
          przez kilka kolejnych mas mało będzie spóźnień to ustawimy czas "normalnie".
          Chyba, że chcesz uczyć punktualności od początku - może być i tak.
          • roweroraffi Re: Czekanie na spoznialskich??? 14.09.04, 08:24
            Osobiście uznaję, że jak ktoś się spóźnia to nie szanuje czasu i osób
            czekających. Jestem za tym, by uczyć punktualności od poczatku (potem będzie
            tylko trudniej).
            Jako dobry przykład podam stare Patrole. Najpierw czekaliśmy 15 minut, potem
            wszyscy zaczęli przyjeżdżać 10-15 po, no bo i tak się czeka i spóźniali się do
            20-25 po. Aż skończyło się na tym, że Patrole zaplanowane na 16 zaczynały się i
            o 17 czasem. A potem, gdy przyszły wakacje i ja prowadziłem Patrole, to po 1-2
            razach, gdy spóźnialscy szukali Patrolu na mieście każdy przyjeżdżał przed
            godzina odjazdu.
            Na zjeżdzie też każdy powinien być chwilkę przed planowaną godziną ruszenia
            chociażby po to, by mieć czas przywitać się z innymi. A jak się zacznie dbać o
            spóźnialskich, a nie o czasy wyjazdu (zawsze znajdzie się ktoś, kto
            powie 'jeszcze minutka, kolega już jedzie') to niestety zjazd gwiaździsty raz,
            że będzie się spóźniał na Masę a to już wpada, a dwa, że poszczególne grupy nie
            będą się spotykały w określonym czasie.
            • specyjal-chwilowo Re: Czekanie na spoznialskich??? 14.09.04, 08:48
              Masz rację. W sumie lepiej nie przyzwyczajać do spóźnień.
            • pawelec_xxx Re: Czekanie na spoznialskich??? 14.09.04, 15:28
              roweroraffi napisał:
              > Na zjeżdzie też każdy powinien być chwilkę przed planowaną godziną ruszenia
              > chociażby po to, by mieć czas przywitać się z innymi. A jak się zacznie dbać o
              > spóźnialskich, a nie o czasy wyjazdu (zawsze znajdzie się ktoś, kto
              > powie 'jeszcze minutka, kolega już jedzie')

dokładnie
              tylko lepiej napisać o tym na stronie żeby wszyscy przyjechali conajmniej 5 min
              przed odjazdem z danego miejsca
              • czajnik74 Re: Czekanie na spoznialskich NIE I KONIEC 14.09.04, 16:00
                Żadnego czekania na spóżnialskich. przyglądam sie dyskusji ale ludzie darujcie
                sobie jak ktoś sierota i w tak wyjątkowych dniu nie może skorelowac czasu to do
                dowiedzenia. przeiwdziane sa jeszcze inne sprawy.

pozdr

czajnik
                • skeler Re: Czekanie na spoznialskich NIE I KONIEC 14.09.04, 16:13
                  nie ma co czekac, bo jak sie ktos spozni, to przeciez moze nacisnac mocniej na
                  pedaly i dogonic grupe - przeciez wiadomo w ktorym kierunku bedzie jechac...
                  wiec po co ta dyskusja? czasy sa podane tak jak rozkalad jazdy autobusu i o tej
                  godzinie nalezy odjechac bez ogladania sie na innych, zeby samemu spokojnie
                  dojechac.
                  • pawelec_xxx Re: Czekanie na spoznialskich NIE I KONIEC 14.09.04, 16:58
                    OK, ale ja nigdzie nie powiedziałem zeby czekać na spóźnionych, tylko żeby
                    napisać informacje na stronie że podana godzina to godzina odjazdu z danego
                    miejsca a nie spotkania, i zeby ludzie ciut wcześniej przyjechali żeby się
                    przywitać, ewentualnie poznać. I było by to zapobierzenie spóźnialskim. Nikt nie
                    powie: poczekajcie pół minuty napewno przyjedzie. Wszyscy powinni przyjechać
                    kilka minut przed, i taka informacja powinna się pojawić na stronie z dojazdami
      • cintus TRASY POŁUDNIOWE 24.09.04, 14:33
        Bardzo dobry pomysł, z tego mogą powstać regionalne patrole!
        Jeśli chodzi o mnie mieszkam na Stegnach... gdzie sądzę, że jest to okolica
        najsłabiej reprezentowana na masie z braku... informacji.
        IMO:
        ::: dla Stegien i Sadyby, ale i Czerniakowa to punkt Sikorskiego/Sobieskiego,
        wtedy jedzie się cały czas prosto Traktem Królewskim. Na tym skrzyżowaniu
        mógłby dołączyć:
        ::: Wilanów (punkt przy Takcie Królewskim: Al. Wilanowska/Sobieskiego)
        Jeśli chodzi o:
        ::: Ursynów (to dobrze jest: Dolina Służewiecka róg Nowoursynowskiej),
        ale moglibyjechać potem Sikorskiego i spotkacć się z nami na skrzyżowaniu
        Sobieskiego/Sikorskiego i wtedy cały czas prosto na Zamkowy. To mała i tak
        myślę, że byłaby grupa.
        ::: Mokotów jeśli chciałby jechać pod górę to może np. punkt
        Spacerowa/Sobieskiego/Solec przy Hotelu Hyat...
        Mam nadzieję, że nie mieszam - to moje propozycje.

Do zobaczenia o 17:25 na Sobieskiego z Sikorskiego.
        Do zobaczenia na Zamkowym o 17:59.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka