Gość: lovempk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 23:08 Mam rower szosowy z 2000 roku. Zrobiłem na nim 29.519 kilometrów i mam zamiar dojść nawet do 100.000 km. Czy ktoś ma rower o podobnym lub wyższym przebiegu? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: exponent Re: Ile wytrzyma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 01:43 Góral. 15-20 kkm rocznie. Sporo osób ma dużo większe roczne przebiegi. Jak zadbasz to nie odczuje. Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Ile wytrzyma? 20.09.04, 09:36 Ja przejechalem 45 tys km. Oczywiscie juz pozostalo niewiele orginalnego sprzetu. Oczywisnie najczesciej sypie sie naped ale i inne elementz takze sie niszcza. Sadze, ze nie uda ci sie przejechac na nim tego dystansu. Link Zgłoś
el_gato_con_botas Re: Ile wytrzyma? 20.09.04, 09:48 w zaleznosci od stylu jazdy i terenu rosna badz maleja na to szanse; mi do 30 tys. bez zarzutu spisywala sie kaseta (stary xt chyba; trzeba bylo ja lekko nadpilowac, ale poza tym - ok), ale w tych okolicach nagla na podjezdzie zerwaly sie dwa zeby na jednej zebatce i bylo po kasecie - gdybym tak nie pompowal na tej trasie, pewnie dalaby rade pociagnac jeszcze prawie drugie tyle, a tak - sam sobie jestem poniekad winny; poza tym czesci bywaja sobie zupelnie nierowne - mozna trafic na tylna przerzutke na ktorej przejedzie sie cale zycie, po kilkuset tysiacach nie bedzie na niej takich luzow, jak na nowce po kilkunastu; pzdr Link Zgłoś
spector1 Re: Ile wytrzyma? 21.09.04, 15:40 Gość portalu: lovempk napisał(a): > Mam rower szosowy z 2000 roku. Zrobiłem na nim 29.519 kilometrów i mam zamiar > dojść nawet do 100.000 km. Czy ktoś ma rower o podobnym lub wyższym przebiegu? Przejechalem rowerem szosowym ok 60 tys km po dobrych drogach. Osprzet Dura ace/Ultegra. Zmienilem 3 siodelka(zawsze top of the line),wklad suportu,linki,pekniete szprychy,kierownice. Kasete i lancuch nie wymienialem.Lancuch nie byl wyciagniety bo czyscilem go co ok 1000km oraz po kazdym deszczu. Po ostatniej wywrotce rower skasowalem bo rama wpadala w wibracje powyzej 40km/h. Mialem 2 zestawy kol. Nie da rady przejechac 100tys km bez wymiany wielu podzespolow,niezaleznie od stylu jazdy. Spector Nawet gdyby Link Zgłoś
Gość: zbych Re: Ile wytrzyma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:52 moim zdaniem to jest ciezka sprawa. co prawda nie krece na szosowce, ale moja poprzednia rama wytrzymala ok.30tysiecy kilometrow i ..... teraz mam nowa rame :-) podzespoly padaja w miare uzytkowania i w zaleznosci od stopnia dbania i stylu jazdy. wydaje mi sie, ze przejechanie 100 tysiakow na rowerku nie jest mozliwe bez wymiany 90proc jego podzespolow. zbychonline.w.interia.pl Link Zgłoś