Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ile wytrzyma?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 23:08
    Mam rower szosowy z 2000 roku. Zrobiłem na nim 29.519 kilometrów i mam zamiar
    dojść nawet do 100.000 km. Czy ktoś ma rower o podobnym lub wyższym przebiegu?
    Obserwuj wątek
      • Gość: exponent Re: Ile wytrzyma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 01:43
        Góral.
        15-20 kkm rocznie.
        Sporo osób ma dużo większe roczne przebiegi.
        Jak zadbasz to nie odczuje.
      • robertrobert1 Re: Ile wytrzyma? 20.09.04, 09:36
        Ja przejechalem 45 tys km. Oczywiscie juz pozostalo niewiele orginalnego
        sprzetu. Oczywisnie najczesciej sypie sie naped ale i inne elementz takze sie
        niszcza. Sadze, ze nie uda ci sie przejechac na nim tego dystansu.
      • el_gato_con_botas Re: Ile wytrzyma? 20.09.04, 09:48
        w zaleznosci od stylu jazdy i terenu rosna badz maleja na to szanse;
        mi do 30 tys. bez zarzutu spisywala sie kaseta (stary xt chyba; trzeba bylo ja
        lekko nadpilowac, ale poza tym - ok), ale w tych okolicach nagla na podjezdzie
        zerwaly sie dwa zeby na jednej zebatce i bylo po kasecie - gdybym tak nie
        pompowal na tej trasie, pewnie dalaby rade pociagnac jeszcze prawie drugie tyle,
        a tak - sam sobie jestem poniekad winny;
        poza tym czesci bywaja sobie zupelnie nierowne - mozna trafic na tylna
        przerzutke na ktorej przejedzie sie cale zycie, po kilkuset tysiacach nie bedzie
        na niej takich luzow, jak na nowce po kilkunastu;
        pzdr
      • spector1 Re: Ile wytrzyma? 21.09.04, 15:40
        Gość portalu: lovempk napisał(a):

> Mam rower szosowy z 2000 roku. Zrobiłem na nim 29.519 kilometrów i mam zamiar
        > dojść nawet do 100.000 km. Czy ktoś ma rower o podobnym lub wyższym przebiegu?

Przejechalem rowerem szosowym ok 60 tys km po dobrych drogach. Osprzet Dura
        ace/Ultegra.
        Zmienilem 3 siodelka(zawsze top of the line),wklad suportu,linki,pekniete
        szprychy,kierownice.
        Kasete i lancuch nie wymienialem.Lancuch nie byl wyciagniety bo czyscilem go
        co ok 1000km oraz po kazdym deszczu.
        Po ostatniej wywrotce rower skasowalem bo rama wpadala w wibracje powyzej
        40km/h. Mialem 2 zestawy kol.
        Nie da rady przejechac 100tys km bez wymiany wielu podzespolow,niezaleznie
        od stylu jazdy.

Spector

Nawet gdyby

• Gość: zbych Re: Ile wytrzyma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:52
        moim zdaniem to jest ciezka sprawa.

co prawda nie krece na szosowce, ale moja poprzednia rama wytrzymala
        ok.30tysiecy kilometrow i ..... teraz mam nowa rame :-)
        podzespoly padaja w miare uzytkowania i w zaleznosci od stopnia dbania i stylu
        jazdy.

wydaje mi sie, ze przejechanie 100 tysiakow na rowerku nie jest mozliwe bez
        wymiany 90proc jego podzespolow.

zbychonline.w.interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka