Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kamizelki odblaskowe

10.01.05, 19:38
    w auchan od 13.01 do 26.01 maja sie pojawic sie kamizelki odblaskowe w cenie
    9,99 zl.... informacje podaje za gazetka reklamowa tegoz sklepu...
    Obserwuj wątek
      • skeler Re: kamizelki odblaskowe 10.01.05, 20:09
        hmm - albo stosuja ceny dumpingowe, albo sprzedaja jakis totalny chlam... wiec
        zapraszam do zakupow kamizelek wysokiej jakosci na Masie za 19.99 + 1 grosz na
        szczescie ;-)
        • beczus Re: kamizelki odblaskowe 10.01.05, 23:29
          Ale warto chyba sprawdzić, może nie są takie złe ;)
          • krakers1 Re: kamizelki odblaskowe 11.01.05, 12:17
            A jaka to roznica jest? Nie zgrywam sie, powaznie pytam bo sie nie znam na
            kamizelkach.
            pozdr.
            • skeler Re: kamizelki odblaskowe 11.01.05, 14:09
              roznic moze byc duzo:
              - tralosc odblaskow (scieranie, odprowanie)
              - ilosc odbijanego przez nie swiatla
              - jakosc szwow
              - powierzchnia materialu (z boku zamiast materialu moga byc sznurki, ktore
              trzeba za kazdym razem zawiazac, a i tak nie bedzie nas wtedy widac z boku)
              itd...
              Kiedys na Masie bylo sporo kamizelek biketourowych (kiepskiej jakosci) - po
              roku zostalo ich niewiele, a te co sa nie maja juz na sobie prawie zadnych
              odblaskow (moja jest wyjatkiem, bo uzywam jej od niedawna i staram sie na
              bierzaco doklejac to co odpada; niestety nie mam wplywu na scieranie).
              • roweroraffi Re: kamizelki odblaskowe 12.01.05, 00:15
                To ja sie dopisze jako, ze miałem już 3 kamizelki...

Najważniejsze są oczywiście odblaski... mogą być przyszywane, albo przyklejane
                (przyszywane są lepsze). Mogą być noname albo 3M Scotchlite i chyba nie muszę
                mówić co bym wybrał... ale widziałem jeszcze inne takie z odblaskami wypukłymi
                (grube są) jak ma Policja i te są chyba najtrwalsze. Oczywiście od tego jaki
                jest odblask decyduje to jak jesteśmy widoczni, jak szybko się zetrze, spierze
                w praniu (radze prać ręcznie, a jak w pralce to bardzo mało proszku i niska
                temperatura). Do tego wielkość i rozmieszczenie odblasków też gra rolę...
                optimum to 2 pasy poziome dookoła ciała na wysokości brzucha i mostka + dwa
                pasy pionowe na plecach i klatce piersiowej (taką kamizelę ma Bartek). Paski
                materiału odblaskowego im grubsze tym lepsze... takie z 1cm grubości paskami ja
                bym pominął :-P

Sam materiał powinien być zielony, choć pomarańczowy też nie jest zły...

Rozmiar oczywiście XL przynajmniej (chyba, ze ktoś jest bardzo) by kamizelkę
                móc włożyć na kurtkę puchową, czy nawet na plecaczek niewielki.

Do tego samo zapięcie... sznurków nie toleruję podobnie jak Skeler, ceniłem
                sobie (do niedawna) rzepy, ale teraz mniej już na nich mogę polegać i jakbym
                brał to tylko taką kamizelkę z 3 rzepami po przynajmniej 20cm kw. kazdy bo
                inaczej się rozpina podczas jazdy. Natomiast zastanawiam się jak to jest z
                kamizelkami zapinanymi na paski...sądzę, że to może być optimum niezłe.

Chyba tyle mojego krótkiego wywodu na ten temacik ;-) Walcie do sklepów
                (szczególnie Masowego sklepiku) i kupujcie raz a dobrze by mieć kamizelę na
                długo.
      • borutha666 Re: kamizelki odblaskowe 15.01.05, 12:50
        kupilem w auchan ową kamizelke i jest calkiem spoko, zobaczymy jak bedzie
        sluzyla ale póki co jestem bardzo zadowolony, pozdrawiam michal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka