Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SCOTT USA czy warto?

26.05.02, 17:31
    No właśne.
    Chcę przeznaczyć na zakup roweru jakieś 2-2.5 tys. zł., mam w związku z tym
    pytanie. Czy za te pieniądze uda mi się znaleść rower marki Scott o w miarę
    dobrym osprzęcie, którym trochę pojeżdżę, a który służył mi będzie głównie do
    jazby po polnych ścieżkach, a także traktach rowerowych.
    Co myślicie o Scottach, czy jest to dobra marka i czy warto w nią zainwestować?
    Obserwuj wątek
      • pawel.szewczyk Re: SCOTT USA czy warto? 26.05.02, 23:55
        W podanej cenie są dwa dosyć interesujące modele Scotta. Jeden to Kokomo a
        drugi to Tampico. Moim zdaniem oferta Scotta jest dobra i dość konkurencyjna w
        stosunku do tego co można spotkać na rynku. Podstawą jakości rowerów Scott są
        bardzo dobre ramy - a jak wiadomo to rama jest kręgosłupem roweru. Kolejnym
        elementem, który mnie nie tylko jako handlowca ale i rowerzysty przekonuje do
        tej marki jest bardzo rzetelne podejście do spraw gwarancyjnych.
        Niestety często atrakcyjna cena roweru nie idzie w parze z rzetelnym
        rozpatrywaniem roszczeń gwarancyjnych. Bardzo sensowne wydaje mi się również
        montowanie rowerów w oparciu o bardzo dużą ilość komponentów Shimano co
        zwłaszcza w wypadku tańszych modeli jest bardzo ważne. Scott nie zapomina też o
        tak rzadko dostrzeganych elementach wyposażenia roweru jak szprychy, obręcze
        czy np. łożyska kierownicy.
        • alek8 Re: SCOTT USA czy warto? 27.05.02, 21:48
          A czy Scott ma jakąś oficjalną stronę w sieci, gdzie mógłbym zaczerpnąć wiedzy
          n/t produktów w/w firmy?
          Pisze pan że Scoot ma bdb warunki gwarancji. Czy mógłby pan napisać coś więcej?
          Zainteresowała mnie też ta dbałość o detale np. łożyska, czy chodzi tu o
          jakość czy o gwarancję?
          • marzec3 Re: SCOTT USA czy warto? 28.05.02, 16:21
            Wszystko pięknie, ale żenuje mnie jedno: o rowertach Scott wypowiada się w
            superlatywach ekspert, który żyje ze sprzedaży rowerów Scott. Pozdrowienia,
            panie ekspert ;)))
            • pawel.szewczyk Re: SCOTT USA czy warto? 31.05.02, 01:51
              Sprzedażą rowerów Scott zajmuję się dla przyjemności - żyję z czego innego.
              A swoją drogą byłoby chyba dziwne,gdybym sprzedając produkty danej firmy nie był
              z niej zadowolony i musiał chwalić konkurencję.
          • pawel.szewczyk Re: SCOTT USA czy warto? 31.05.02, 01:40
            Oficjalna strona Scotta to www.scottusa.com
            Pisząc o dobrej gwarancji miałem na myśli sposób ich rozpatrywania. Jeśli zaś
            chodzi o komponenty to miałem na myśli ich bardzo dobrą jakość nawet w
            najtańszych modelach.
      • voytekbezportek Re: SCOTT USA czy warto? 05.04.03, 06:27
        Jak sama nazwa wskazuje, rowery ScottUSA sa do kupienia
        tylko w europie. W USA nikt o nich nie slyszal.
        • polokokt Re: SCOTT USA czy warto? 06.04.03, 12:57
          a ja w samym New York City znalazlem 140 sklepow ktore wspolpracuja ze scottem
          (nie wszystkie zwiazane ze sportem rowerowym) i sa na jego oficjalnej stronie w
          dziale Bikes wymienione wiec chyba jednak co nie co slyszeli tam o tej firmie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka