Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dzien ziemi

13.04.05, 13:34
    Chcialbym rozstawic stoisko Masy na festynie z okazji dnia ziemi - bedzie tam
    duzo ludzi i zareklamowanie sie tam bedzie skuteczniejsze od kilku patroli ;->
    Ja niestety bede mogl sie tam pojawic dopiero o godz. 15:00, wiec potrzebne
    sa osoby, ktore podejma sie przyciagniecia tam naszej przyczepki,
    rozstawienia wystawy zdjec i pilnowania tego przez caly dzien (ja pomoge
    dopiero po poludniu). Pozatym mozna by poorganizowac jakies konkursy, itp., z
    drobnymi nagrodami do odbioru w czasie Masy ;-)
    Osoby chetne do pomocy zapraszam dzis na nowogrodzka, gdzie zastanowimy sie
    jak dokladnie ma wygladac stoisko i co w czasie festynu bedziemy robic.
    Czekam tez na zgloszenia na tlena lub skype od chetnych do pomocy.
    Obserwuj wątek
      • rano1 Re: dzien ziemi 14.04.05, 13:59
        Super. Tylko, że nie wiem, jaki to dzień, kiedy można "przyglebić".
        • cintus Re: dzien ziemi 14.04.05, 14:20
          którego to jest??? za tydzien w sobote, bo u mnie to od cholery czeka baterii i
          makulatury, a drzewka bym posadzil... ;))))))))))
      • skeler Re: dzien ziemi 14.04.05, 14:57
        festyn jest w niedziele, 24 kwietnia - ale myslalem, ze takie rzeczy to kazdy
        wie, albo potarfi znalezc informacje...
        • cintus Re: dzien ziemi 14.04.05, 20:32
          podaj jakąś stronkę!
          bo nie wiem kiedy moge przynoscic te baterie i co daja w zamian w tym roku ;)
          • skeler Re: dzien ziemi 14.04.05, 20:48
            ja tez nie wiem, bo poza data imprezy sie tym jeszcze nie interesowalem...
            jest taka magiczna strona: www.google.pl - tam zwykle znajduje
            odpowiedzi na wszystkie pytania
      • piotrek.wawa1 Re: dzien ziemi 14.04.05, 21:14

www.dzienziemi.org.pl/2005/index.html
        => FESTYN w dniu 24 kwietnia 2005 r.
        • xun_vixx Re: dzien ziemi 16.04.05, 10:57
          Hmmmm, jelsi zdaze wyremontowac suport to czemu nie... Moze byc przyjemnie, choc dobrze by bylo by kilka osob sie stawilo to by mozna sie pokrecic w okolicy troche, tak by zawsze ktos sie kolo sprzetu krecil. Co z remontem to sie na dniach okaze. Dam znac.

Co do przyczepki to inna sprawa. Nie mamy za wiele bajkow ktore moga ciagnac Kredens. :D Z drugiej strony "stoisko" Masy bez Kredensu to hmmm :D
          • skeler Re: dzien ziemi 16.04.05, 11:44
            > Co do przyczepki to inna sprawa. Nie mamy za wiele bajkow ktore moga ciagnac
            Kr
            > edens. :D Z drugiej strony "stoisko" Masy bez Kredensu to hmmm :D

jak nie bedzie roweru przystosowanego do kredensu, to zawsze mozna przywiazac
            go do zwyklego roweru i jechac troche wolniej - przy malym obciazeniu sprawdza
            sie to znakomicie, wiec i przy wiekszym nie powinno byc duzo gorzej... ;-)
            • xun_vixx Re: dzien ziemi 16.04.05, 11:56
              skeler napisał:

> jak nie bedzie roweru przystosowanego do kredensu, to zawsze mozna przywiazac
              > go do zwyklego roweru i jechac troche wolniej - przy malym obciazeniu sprawdza
              > sie to znakomicie, wiec i przy wiekszym nie powinno byc duzo gorzej... ;-)

Jak zwykle prowizorka rulez. Zobaczymy jeszcze co powie Rafi na temat, moze sie uzbiera ekipa z rowerem przystosowanym do przyczepki...
              • roweroraffi Re: dzien ziemi 16.04.05, 14:07
                xun_vixx napisał:

> Jak zwykle prowizorka rulez. Zobaczymy jeszcze co powie Rafi na temat, moze
                sie
                > uzbiera ekipa z rowerem przystosowanym do przyczepki...

Raffi najpewniej pracuje całą sobotę, co z resztą jest wiadome. Inaczej by
                Skeler w ogóle tematu nie rozpoczynał.
          • lukaszolszewski Re: dzien ziemi 16.04.05, 11:53
            To jest świetny pomysł. I jaka reklama masy, (dolegliwość nie do wyleczenia).
            Czy uczestnicy innych mas np. z Legionowa też mogą się przyłączyć?
            Jeżeli nie bedziecie mieli przyczepki to mogę przywieźć radio do którego można
            wszystko podłączyć np. MP3, czy CD.
            Cholera. To jest kolejna rzecz, która odciąga mnie od uczenia się ;-)
            Skeler masz już jakieś pozwolenia, bo chyba tak na łapu capu to każdy nie może
            się tam rozbić?
            Jeżeli moja skromna osoba nie będzie przeszkadzać to chciałbym sobie zaklepać
            godziny przedobiednie na posterunku.
            • skeler Re: dzien ziemi 16.04.05, 12:02
              kazdy moze sie dolaczyc - im wiecej osob bedzie na stoisku tym lepiej.
              Zgloszenie do organizatora wyslalem (tradycyjnie po uplywie terminu, ale nie
              powinno to nam przeszkadzac ;-)
              Przyczepke raczej powinnismy miec, bo nawet jak nikt nie bedzie potrafil jej
              sobie przywiazac do roweru, to w 20 minut mozna ja przyciagnac na miejsce na
              piechote (mozna tez przewiezc metrem ;-)
              • xun_vixx Re: dzien ziemi 16.04.05, 16:27
                A moze zamiast sie meczyc z przyczepianiem prowizorycznie to pozyczyc oryginalny zaczep z jednego z rowerow waszych...
                Choc z drugiej strony wstepnie warto sie zaopatrzyc nie tylko w rowery ale i makulature, butelki i baterie do wymiany na krzaczki i drzewka (25 bateri, 10 pojemnikow szklanych, 5km makulatury = 1 roslinka). Jak sie sprawa bedzie wyjasniac z czasem to zobaczymy, wstepnie mowiac jestem zainteresowany zaprzegnieciem swojej przyczepki wypchanej makulatura w celu wymiany na drzewko... Z drugiej strony dawno nie jezdzilem z przyczepkami... Musze pocwiczyc hyhy.
                • xun_vixx Re: dzien ziemi 17.04.05, 17:15
                  Dobra, rowerek mam sprawny. Pozostaje zatem kwestia przyczepki, godziny i miejsca zbrioki na wyprawe.
                • cintus Re: dzien ziemi 18.04.05, 21:00
                  xun_vixx napisał:

> (25 bateri, 10 pojemnikow szklanych, 5km makulatury = 1 roslinka)

nooo to ciezko bedzie ta makulature policzyc, w zeszlym roku mialem 60 kg ale na
                  KiloMetry to jakies uuu huhu z ze kilka bedzie.
                  • xun_vixx Re: dzien ziemi 18.04.05, 23:22
                    litrowka, er znaczy literowka... chcoclik drukarski ;;P
                    • lukaszolszewski Re: dzien ziemi 19.04.05, 23:04
                      To w takim razie prezesostwo;-) może wyda rozkaż do stawienia się gdzieś
                      (nowogrodzka) czy cóś w podobie?
                      • xun_vixx Re: dzien ziemi 20.04.05, 22:45
                        Tak jest, termin sie zbliza, pora zarzadzic godzine i miejsce zbiorki.

No i co z przyczepka, pociagnac nie problem, pytanie czy bedzie ktorys z rowerow przystosowanych albo czy da sie temporary przystosowac inny (czyt przykrecic zaczep). Wiem tylko tyle ze mam alternatywe do zaczepienia sie do wlasnej przyczepki zapakowanej makulatura celem wymiany tejze na zielone. :P

Czekamy na dyspozycje.
                        • skeler Re: dzien ziemi 21.04.05, 01:09
                          zbiorka na dzien ziemi jest na nowogrodzkiej o 9:30 - na pewno potrzebna bedzie
                          pomoc do przenoszenia sprzetu... potem na polach mokotowskich pomoc bedzie
                          potrzebna przez caly dzien, zeby stac przy stoisku, pilnowac go i robic dookola
                          tlum ;-)
                          • xun_vixx Re: dzien ziemi 21.04.05, 16:45
                            Szykowac swoja przyczepke z makulatura czy szykowac rower pod Kredens?
                            • piotrek.wawa1 Re: dzien ziemi 21.04.05, 17:03
                              xun_vixx napisał:

> Szykowac swoja przyczepke z makulatura czy szykowac rower pod Kredens?

Witam...
                              Ja jutro bede wiedział czy bede jechał na dzien ziemi... jak tak to ja pociagne
                              przyczepke.

Jutro (w piatek) dam znac...

Pozdrawiam
                              Piotrek
                              • xun_vixx Re: dzien ziemi 21.04.05, 22:23
                                Oke, to ja i tak zaczynam szykowanie swojej przyczepki, zwlaszcza, ze cosiek Skeler mowi, ze moze sie przydac...
                                • roberttak Re: dzien ziemi 21.04.05, 23:10
                                  to co lukasz bedziesz na tym dniu ziemi, i w jakich godzinach??? jak zdam
                                  maturke to mam wybor - dzien ziemi, albo sciganie w brzuzie
                                  [www.pucharmazowsza.prv.pl] chociaz nie czuje sie najlepiej na takie harce :/
                                  --
                                  JeżU
                                  www.masalegionowo.prv.pl
      • roweroraffi DZIEŃ ZIEMII 22.04.05, 13:51
        Okazuje się, że będę mógł być w niedziele na Dniu Ziemii. Zatem znika problem
        ciągania przyczepki, a z Wami widzimy się o 9.30 na Nowogrodzkiej, lub jak
        komuś po drodze, a nie chce jechać sam, to o 8.50 na Konwaliowej, lub o 9.10 na
        Starzyńskiego na postoju TAXI ;-)
        • xun_vixx Re: DZIEŃ ZIEMII 22.04.05, 17:55
          Zobacze czy uda mi sie uruchomic swoja przyczepke, jesli tak to jade
          bezposrednio na Nowogrodzka, jesli nie to TAXI :>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka