Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi?

IP: *.chello.pl 02.05.05, 23:21
    Taki rowerek mnie interesuje, a wlasciwie moja dziewczyne
    www.unibike.pl/pictures_shop/Mission-b.jpg
    Unibike, model "mission", koszt 999zł.
    Warto?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ultravox Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 11:07
        Odpowiadam - nie warto! Proponuję kup Wheelera 600zx 899zł
        www.wheeler.pl/mtb_wl600zx.html
        • Gość: Coroner Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: *.wlan.pl 04.05.05, 12:21
          Sluchaj ja mam identyczny rower firmy UNIBIKE i jestem zadowolony. Przejechalem
          juz na nim ponad 1300 km i zadnej usterki nie bylo, a jezdze w kazdym terenie i
          roweru nie oszczedzam. Warto kupic ten rower!!
          • dr.rocco Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? 10.05.05, 03:36
            Mialem rower tej marki , jesli mozna to nazwac marka , skladaja je w naszym
            kraju , no ale mysle , ze za ceny tych rowerow mozna kupic nie dokladajac
            duzo wiecej odpowiednik lepszej marki , bardziej markowy.
            • Gość: ii Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 10.05.05, 09:22
              wszędzie coś składają
              te "markowe" np. w Wietnamie i Chinach
              to dlaczego w Polsce nie moga
              znam takich co jeżdżą na Unibiku po kilkanaśćie tys. km i nie wybrzydzają że
              nie są z KFC ;-)
            • Gość: Undead Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: *.spine.pl 19.05.05, 13:48
              Jedyna dobra Polska firma produkujaca rowery.
              Za tą kase oczywiscie kupisz whellera czy gianta ale z takim osprzetem że pożal
              się boze, syf, płacisz tylko za firmę to bez sensu.Mówię oczywiście o gólnie o
              Unibike'u
              A ja znam bardzo wielu profesjonalistów chwalących sobie ta firmę.
              A ten akurat rower dla dziewczyny jest wsam raz chyba że będzie go katowała.
              • Gość: samba Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 18:27
                Polecam wheelera, o którym ktoś już tutaj pisał
      • Gość: Yarec Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:11
        Tak naprawdę to warto porównać osprzęt firma się nie liczy
      • Gość: YAREC Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:25
        Mam tej firmy Vipera, żona Crossfajera i oboje jesteśmy zadowoleni przyzwoity
        sprzęt za tą cenę
        • Gość: fotolodz@gazeta.pl Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 20:01
          zabawne- mam taką samą konfigurację rowerów:-) Ale co ciekawe, oglądając różne
          vipery (wszystkie rocznik 2005) zauważyłem, że wszystkie 'dość luźno' trzymają
          zestaw producenta. Różnią się kasetami (u mnie jest sram, najczęściej widziałem
          jednak shimano), przerzutkami (i tak u mnie deore, a widziałem też chyba z
          alivio), jak jest u Ciebie?
          Wracając do tematu- zdecydowanie polecam (używam jak wspomniałem vipera, ale
          mam info z pierwszej ręki że np. evolution jest świetny), przeszedł tysiąc km w
          półtora miesiąca przy dość solidnym katowaniu, złapał jednego kapcia (biłem
          podczas burzy rekord prędkości podczas zjazdów po stromych zboczach w kierunku
          przestrzeni zadaszonej) i raz wypadało minimalnie podciągnąć linkę przedniej
          przerzutki. Naprawdę solidność montażu i jakość komponentów wzorcowa.
      • Gość: charlie_x Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: *.tvgawex.pl 10.05.05, 14:33
        ..u mnie 'na mieście powiadają,że to b.dobra firma,a że jestem z
        tego miasta co unibike,więc wiem co mówię.pozdr.
        • Gość: jn422 Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 13:00
          pozdrowienia dla Bydgoszczy i mieszkancow...kiedys tam mieszkalem :)
          • Gość: 1 Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: 83.238.70.* 01.06.05, 00:37
            Janek????? :)))
      • Gość: szwejos Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:52
        Ja polecam Unibike , jest to firma która ma najlepszy stosunek jakosci do ceny z wszystkich markowych rowerów w Polsce i w przeciwieństwie do takiego Whellera nie schańbiła się nigdy sprzedarzą w hipermarketach - co wiadomo jaki powoduje ubytek w jakośći złożania i obsługi sprzedażnej.

Unibike to markowe solidne części i dobra, przystępna cena.
      • tarka3 Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? 14.05.05, 21:19
        ja mam tez rower i jest ok
      • Gość: Adam D. z Poznania Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: *.icpnet.pl 23.05.05, 21:31
        Mam Unibike "crossfire" z przednim amorkiem.Przy zakupie wymieniłem przy nim
        tylko kierownicę. Przejechałem na tym rowerze ponad 2 tys. km. Za tę cenę
        rewelacja! Gorąco polecam.
        • Gość: marcelino Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:33
          Dlaczego wymieniałeś kierownicę?

P
          • anna_renata voyager 07.06.05, 11:47
            Hej! znacie moze voyagera unibike'a? Co sadzicie o tym rowerku? W zeszlym roku
            ukradli mi whellera 1600 i chcialam i sobie nabyc, ale moja uwage zwrocil w
            ogole unibike ze swoją oferta. Rowery juz na pierwszy rzut oka wygladaja
            fajnie. A voyager ma rozne bajery (np.: blotniki, malo tego! nawet chlapacze do
            nich... :) Tak naprawde wazny jest jednak osprzet - jego jakosc.
      • Gość: uki Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: *.nn / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 14:45
        Moj brat ma ten model. Ogólnie bardzo fajnie się nim jeździ. Dobrze spisuje się na ścieżkach rowerowych, ulicach czy nawet w lesie. Amortyzator co prawda najsłabszy w klasie ale do jazdy rekreacyjnej w zupełności wystarcza. Oponki typowo drogowe maja małe opory toczenia i się całkiem przyjemnie na nich śmiga. Gorzej jest na mokrym asfalcie - jeździ się na nich wtedy jak po lodzie. Ale i tak szybko przyjdzie wam je zmienić, bo bieżnik znika w oczach praktycznie. Manetki przerzutek ogólnie nie nadają się do jazdy w trudniejszym terenie kiedy trzeba często nimi manipulować - są mało wygodne i obcierają kciuki, ale przy jeździe nie powinno być to uciążliwe. Rama dość solidna z dobrego stopu. Tylna kaseta całkiem spoko, na uwagę zasługuje największa zębatka "super low" - żaden podjazd nie straszny :) no chyba że się przednim kołem najedzie na konar to można odlecieć :) Osprzęt przyzwoity. Osobiście ja rower trochę katuję i się nawet całkiem sprzęt spisuje. Obręcze wzmacniane, jeżdżę z kumplem, on już dawno pocentrował koła a tutaj nadal równiutkie obręcze, mimo że bardziej katuje sprzęt. Firma solidna i dba o szczegóły. Ogólnie mówiąc rower w miarę uniwersalny - jeździ się nim lekko i przyjemnie. Osobiście mi firma przypadła do gustu i chyba się zdecyduję też na któryś z ich rowerków wyższej klasy. Cena do jakości jest bardzo korzystna.
      • suche Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? 30.05.05, 22:18
        Słyszałam że firma ta ma najlepszy stosunek ceny do jakości. Nie wiem co zanczy
        bardziej lub mniej markowy, ale rower unibike (tylko że inny model) wygrał jakiś
        test magazynu rowerowego dla rowerów do 1300 zł, bijąc na łep wszystkie te
        Wheelery, Authory, Treki i Gianty itd.. Sama mam Giant'a i teraz żałuje że nie
        kupiłam unibik'a ,ale jak kupowałam nie zdawłam sobie sprawy że taka marka
        wogóle istnieje:(
        • aniapakero Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? 07.06.05, 18:27
          Mam unibika evolution. Ostrzegam, że Unibiki są bardzo długie. Dlatego
          zmieniłam mostek. I nie chodzi o to, że rozmiar ramy jest za duży. Ogólnei rama
          jest długa a do tego wkładaja długaśny mostek. Katuje mój rower i się trzyma.
          Nie przepłaca się przynajmniej za markę. Ale jak w każdym gotowym rowerze
          wkładają tam różne buble. Np ja mam przednia przerzutke nexave czyli w sumei do
          rowerów miejskich! Ale działa:) Hamulce byly altusy ale czego sie spodziewac za
          1200-1300zł? Chociaż włożyłam w niego jeszcze dodatkowo ok.400zł jestem
          zadowolona, bo te "unowoczesnienia" byly spowodowane faktem, że rower uzywam
          nie tylko do crosscountry ( a więc platformówki, gieta kiera, opony na teren i
          ten mostek).
          Kocham mój rowerek:) Nie wykończyło go zderzenie z drzewem ani upadki po
          efektownych lotach w powietrzu. Porównaj osprzęt do ceny. A to czy Unibike, czy
          wheeler albo author to juz kwestia tego jak czujesz sie na rowerze.
          • Gość: rokoko Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 00:42
            A w którym Unibike Evolution widziałaś przerzutkę przednią Nexave? Bo widziałem
            tam tylko C051, a Nexave nie jest bublem tylko przerzutką z grupy
            komfortowych...
            • aniapakero Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? 18.06.05, 21:51
              Alez ja wcale nie uważam, że to bubel ale totalnie nie pasuje do tego typu
              roweru. Ale przednia przerzutka akurat nie jest najważniejsza na szczęście.
              I nie rozumiem w jakim sensie "w którym" Unibiku evolution?! W moim:P;)
          • Gość: Artur Re: Firma Unibike ....zna ja ktos? Warta uwagi? IP: *.net.icm.edu.pl 20.06.05, 15:57
            No ale co tak konkretnie masz na myśli, pisząc, że buble? O hamulcach Altus naczytałem się mnóstwo pozytywnych opinii (podobno wyszły im lepsze, niż planowali ;-) ), przerzutka też twierdzisz, że działa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka