maweth 19.05.05, 22:12 Ile mniej więcej km będzie miała najblizsza warszawska masa? Link Zgłoś Obserwuj wątek
habrovnick Re: Ile km? 19.05.05, 22:42 Po pierwsze... Wejdź na masa.sdv.pl/2005/0527.htm i zapoznaj się z trasą. Po drugie... Przejedź cała trase. Po trzecie... Spójż na licznik i bedziesz wiedział. ;) A tak całkiem serio, nie więcej niż 25km. Link Zgłoś
pan.de.monium Re: Ile km? 19.05.05, 23:08 Nie tak wiele, nocna miała ponad 50 :) Ile ma mieć trasa od kolumny, na masę do legionowa, do kolumny? Link Zgłoś
habrovnick Re: Ile km? 19.05.05, 23:22 pan.de.monium napisał: > Nie tak wiele, nocna miała ponad 50 :) > > Ile ma mieć trasa od kolumny, na masę do legionowa, do kolumny? Troche więcej niż nocna.... Link Zgłoś
light_trance Re: Ile km? 20.05.05, 01:57 heheh, no to troche więcej to zajmie sam dojazd do legionowa i spowrotem + to co na miejscu się zrobi to będzie trochę wiecej i jeszcze troche więcej ;] pozatym spoko... i tak pewno mniej się zmęczymy niż na nocnej... Link Zgłoś
czajnik74 Re: Ile km? 20.05.05, 09:18 habrovnick bravo -łopatologia stosowana ale skuteczna! pozdr czajnik Link Zgłoś
maweth Re: Ile km? 20.05.05, 14:59 Po pierwsze nie chce mi się błądzić z mapą, po drugie nie mam licznika, bo trzecie jestem dziewczyną, wiec proszę używać poprawnych zwrotów ;) Link Zgłoś
light_trance Re: Ile km? 20.05.05, 15:14 Wydaje mi się, że masy mają zbliżone długości tras... Dziewczyno ;] A napewno przedział to 25-55 km :] Link Zgłoś
sebias Re: Ile km? 20.05.05, 23:28 Witam! A ile wytrzymasz? Albo ile powinna mieć, żebyś przyjechała i to najlepiej z koleżankami w liczbie nieograniczonej :> Link Zgłoś
roweroraffi Re: Ile km? 21.05.05, 08:45 sebias napisał: > Witam! > > A ile wytrzymasz? To jest dobre pytanie, od którego trzebaby zacząć. Alejakby co się nie przejmuj... trasa jest na Ursynów, a tam metro wszędzie i jakby co do Centrum, czy Wilsona sobie możesz wrócić metrem jak się zmęczysz :-) > Albo ile powinna mieć, żebyś przyjechała i to najlepiej z koleżankami w liczbie > > nieograniczonej :> <ironia mode on> Tylko Ci Dupy w głowie Seba ;-) <ironia mode off> Link Zgłoś
sebias Re: Ile km? 21.05.05, 19:50 Witam! roweroraffi napisał: > <ironia mode on> > Tylko Ci Dupy w głowie Seba ;-) > <ironia mode off> Oprócz dup to jeszcze jakieś pedałA :P Link Zgłoś
roweroraffi Re: Ile km? 22.05.05, 20:49 sebias napisał: > Oprócz dup to jeszcze jakieś pedałA :P Tak, jak to kiedyś słyszałem: "Chętnie bym jeździł na rowerze, ale to, co mnie odstrasza, to fakt, że jak się jedzie, to w koło obok Ciebie sie cały czas przynajmniej dwa pedały kręcą" <rotfl> Link Zgłoś
maweth Re: Ile km? 21.05.05, 20:14 No dzięki za takie propozycje. Mylśe , że tak 20-30 km to dam rade :)) Link Zgłoś
sebias Re: Ile km? 23.05.05, 00:27 Witam! Czyli możemy liczyć na Twoją i koleżanek obecność na Masie :P Link Zgłoś
tanawis76 Re: Ile km? 25.05.05, 06:50 maweth napisała: >Ile mniej więcej km będzie miała najblizsza warszawska masa? Na pewno nie 25, 40, czy 55 km. Odpowiedzieć na to pytanie jest bardzo prosta. Będzie to dokładnie 33 km na trasie kolumna - Ursynów - rynek. I każdy to może sobie sam policzyć. I to nie koniecznie przejażdżając całą trasę na rowerze. Metoda: jakaś komputerowa mapa Polski (lub plan Warszawy). Opcja: planowanie trasy. Bezduszna maszyna wyliczyła 33 km i ... I niech ktoś zweryfikuje tą informację po zakończeniu masy. Pozdrawiam, Andrzej Link Zgłoś
kriss67 Re: Ile km? 25.05.05, 09:05 Witam:) Prosba o spokojne tempo. Udało mi sie namówic troche osób z pracy. Dla nich to debiut i boja sie o tempo. Mówiłem im, że nie jest duże, ale mimo wszystko prosba o tempo buraczane. Pozdrawiam Krzysztof Link Zgłoś
olecky Re: Ile km? 25.05.05, 09:12 kriss67 napisał: > Prosba o spokojne tempo. Udało mi sie namówic troche osób z pracy. Dla nich to > debiut i boja sie o tempo. bedziesz mial przechlapane. Wiem co pisze, ja tez juz pare razy ponamawialem rozne osoby, a potem musialem swiecic oczami jak peleton im zniknal za horyzontem. Na razie darowalem sobie namawianie znajomych do przyjezdzania na mase, zywie nadzieje, ze kiedys szacowni organizatorzy sie dogadaja z policja co do tempa przejazdu... pozdrawiam, olek Link Zgłoś
skeler Re: Ile km? 25.05.05, 09:44 Jesli ktos uwaza, ze tempo moze byc za duze, to niech sie tak ustawi na starcie, zeby jechac na czele kolumny - w ten sposob bedzie sam spowalnial cala grupe, a nawet jak ludzie zaczna go wyprzedzac, to kolumna bedzie tak duza, ze byc moze cala nie zdazy go minac ;-) pozatym jest pare skrotow z ktorych mozna skorzystac ;-) Link Zgłoś
maweth Re: Ile km? 25.05.05, 16:50 sebias napisał: > Witam! > > Czyli możemy liczyć na Twoją i koleżanek obecność na Masie :P > Na moją raczej można liczyć, na koleżanek nie bardzo.. Ale nie wykluczam, że przyjade na Mase, ale nie nie wezmę w niej udziału z prostego powodu- mogę nie dać rady:/ Link Zgłoś
tanawis76 Re: Ile km? 25.05.05, 20:43 maweth napisała: > przyjade na Mase, ale nie nie wezmę w niej udziału z prostego powodu- mogę nie > dać rady:/ Ja swoich znajomych z Bielan, którzy też obawiają się, że nie dadzą rady przejechać pełnej trasy ( która wraz z dojazdem i powrotem wyniesie 7 + 33 + 7 = 47 km ) namawiam do skrócenia trasy w następujący sposób : Przejeżdżają razem z całą grupą przez centrum i jeśli nie udzieli im się entuzjazm MASY ( w co trochę trudno uwierzyć ), to od ulicy Batorego wracają na Bielany zielonym szlakiem rowerowym (tzw. obwodowym) prowadzący przez park Pole Mokotowskie i wzdłuż trasy Armii Krajowej ( pokonując trasę o długości 7 + 17 = 24 km , czyli mniej więcej połowę pierwotnej długości ). Kupili pomysł i teraz kompletują drużynę do wspólnego powrotu. Ja z nimi nie pojadę, bo ja chyba na pewno dam radę. Pozdrawiam, Andrzej Link Zgłoś
sebias Re: Ile km? 26.05.05, 01:03 Witam! Ludzie no co wy... Ja dziś zrobiłem ponad 85km na rowerku i mi nadal mało. Nic mnie nie boli, nie strzyka i tylko łańcuch błaga o litość :P Jutro kolejna wycieczka. Tym razem nad Zegrze przez zaporę. Gorąco zapraszam. Jak się pojeździ to żadna trasa Masy nie będzie problemem :D Link Zgłoś
roweroraffi Re: Ile km? 26.05.05, 08:59 sebias napisał: > Ja dziś zrobiłem ponad 85km na rowerku i mi nadal mało. Nic mnie nie boli, nie > strzyka i tylko łańcuch błaga o litość :P > > Jutro kolejna wycieczka. Tym razem nad Zegrze przez zaporę. > Gorąco zapraszam. Jak się pojeździ to żadna trasa Masy nie będzie problemem :D A jutro przed Masą do Góry Kalwarii na chwilkę z Białołęki jedziemy (no nie wszyscy z Białołęki) by koleżankę przywieźć na Masę, co by napewno trafiła... więc niektórzy już przed Masą mogą mieć nawinięte na koła 100km :-) A potem Ci niektórzy będą ciągnęli przyczepkę... A następnego dnia o 5 rano będą ciągneli rower z sakwami do pociągu, a potem jak znam Olka to przez kolejne 60-80km :-) W niedziele po kolejnych 60-80km spowrotem w pociąg i do Wawy I tak wygląda weekend rowerzysty ;-) Link Zgłoś
roweroraffi Re: Ile km? 26.05.05, 08:55 maweth napisała: > Ale nie wykluczam, że > przyjade na Mase, ale nie nie wezmę w niej udziału z prostego powodu- mogę nie > dać rady:/ Tak to jest jak się prawdę powie... pamiętam jak kiedyś kumplowi prez 30km mówiłem, że jeszcze tylko 10km... przejechał choć widać było, że miał kryzys, a zrobiliśmy wtedy z sakwami 155km w upale, gdzie miejscami na wiejskich drogach ower robił koleiny w rozgrzanym asfalcie. Pamiętam jak oszukiwałem zaniżając dystans wycieczki - każdy przejechał i dopiero na końcu jak licznik pokazałem to był szok. Pamiętam też w końcu jak się z kumplem na Supermaraton wybrałem... po pierwszych 255km (12h jazdy non stop) chciał zrezygnować... ale zjadł, odpoczął pół godzinki i udało mi się Go przekonać, że to nie On nie ma siły, tylko Jego psychika... pojechał i dziś ma dwa medale z tego maratonu bo przejechał 560km w niecałe 29 godzin. Sądzę, że gdyby Ci powiedzieli Maweth że to tylko 15km będzie, to byś powiedziała, że przejedziesz i byś przejechała. Może byś się dziwiła, że coś długie te 15km, ale byś przejechała. A tak to sama sobie wmawiasz, że nie dasz rady, choć tak naprawdę to nigdy pewnie nawet nie próbowałaś... a jak dość regularnie (powiedzmy 3x w tygodniu) robisz po 10 czy 20km to 50-60km naraz powinnaś dać radę bez większego problemu... pod jednym wszakże warunkiem - że będziesz chciała naprawdę, i że po pierwszych 10km Ci się nie odechce. Link Zgłoś
maweth Re: Ile km? 26.05.05, 15:44 roweroraffi napisał: > maweth napisała: > > > Ale nie wykluczam, że > > przyjade na Mase, ale nie nie wezmę w niej udziału z prostego powodu- mog > ę nie > > dać rady:/ > > Tak to jest jak się prawdę powie... pamiętam jak kiedyś kumplowi prez 30km > mówiłem, że jeszcze tylko 10km... przejechał choć widać było, że miał kryzys, a > > zrobiliśmy wtedy z sakwami 155km w upale, gdzie miejscami na wiejskich drogach > ower robił koleiny w rozgrzanym asfalcie. Pamiętam jak oszukiwałem zaniżając > dystans wycieczki - każdy przejechał i dopiero na końcu jak licznik pokazałem > to był szok. Pamiętam też w końcu jak się z kumplem na Supermaraton wybrałem... > > po pierwszych 255km (12h jazdy non stop) chciał zrezygnować... ale zjadł, > odpoczął pół godzinki i udało mi się Go przekonać, że to nie On nie ma siły, > tylko Jego psychika... pojechał i dziś ma dwa medale z tego maratonu bo > przejechał 560km w niecałe 29 godzin. > Sądzę, że gdyby Ci powiedzieli Maweth że to tylko 15km będzie, to byś > powiedziała, że przejedziesz i byś przejechała. Może byś się dziwiła, że coś > długie te 15km, ale byś przejechała. A tak to sama sobie wmawiasz, że nie dasz > rady, choć tak naprawdę to nigdy pewnie nawet nie próbowałaś... a jak dość > regularnie (powiedzmy 3x w tygodniu) robisz po 10 czy 20km to 50-60km naraz > powinnaś dać radę bez większego problemu... pod jednym wszakże warunkiem - że > będziesz chciała naprawdę, i że po pierwszych 10km Ci się nie odechce. > Tak generalizując to 2 maja pojechałam do Wilanowa-->łącznie przejechałam ok 50 km w obie strony.. Niby fajnie, ale dość długo to trwało :/ Link Zgłoś
roweroraffi Re: Ile km? 26.05.05, 19:26 maweth napisała: > Tak generalizując to 2 maja pojechałam do Wilanowa-->łącznie przejechałam o > k 50 > km w obie strony.. Niby fajnie, ale dość długo to trwało :/ No widzisz, to nie mów, że nie dasz rady... a na Masie czasu nie mierzymy, premii górskich i lotnych finish'y też nie ma. Możesz jechać spokojnie i powoli ;-) Link Zgłoś
yankes44 Re: Ile km? 26.05.05, 09:10 Ale nic nie piszesz o koleżankach.... może też dadzą radę ? :-PP Link Zgłoś
maweth Re: Ile km? 26.05.05, 15:45 yankes44 napisał: > Ale nic nie piszesz o koleżankach.... może też dadzą radę ? :-PP Oj co Wy się tak tych koleżanek uczepiliście?? Koledzy nie wystarczą? :P:P:P Link Zgłoś
julzach Re: Ile km? 22.05.05, 21:41 Właśnie wróciłem z przejażdżki po mieście (mieszkam na ursynowie) trasa była trochę inna ale przejechałem 40 km i tyle myślę że przejedzie najbliższa masa. Link Zgłoś
inspector Ile km na godzine ? 26.05.05, 10:37 Mnie bardziej interesuje (z racji 20 kg nadbagażu:) ile km/h ? Z doswiadczenia wiem, ze dystans jest mniejszym problemem niz wysoka sredna przelotowa predkosc. Link Zgłoś
sp5xsc Re: Ile km na godzine ? 26.05.05, 11:53 Chyba nie bylo jeszcze w Warszawie Masy na ktorej srednia byla by wyzsza niz 13km/h. Mowie o samej masie a nie o dojazdach na nia i powrotach do domu bo tu sa zupelnie inne predkosci ale i grupy duzo mniejsze. Zreszta na Mase przyjezdzaja takze rowerzysci z dzieciakami po 10-12 lat i jakos nikt nie narzeka. Naprawde jedzie sie bardzo przyjemnie. Link Zgłoś
roweroraffi Re: Ile km na godzine ? 26.05.05, 19:28 inspector napisał: > Mnie bardziej interesuje (z racji 20 kg nadbagażu:) ile km/h ? Z doswiadczenia > wiem, ze dystans jest mniejszym problemem niz wysoka sredna przelotowa predkosc > . Ja mam 70kg nadbagażu w postaci przyczepki, sprzętu grającego i sakw i daję radę... więc z dwudziestoma też nie powinieneś mieć problemu :-) Link Zgłoś
maweth Re: Ile km? 27.05.05, 22:58 Przejchałam całą trasę i muszę przyznać, że było bosko!!! Link Zgłoś
sebias Re: Ile km? 28.05.05, 23:43 Witam! Gratulacje - szkoda, że się nie ujawniłaś :D Zapraszamy na kolejne Masy i wspólne wycieczki. Link Zgłoś