Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaki rower??

IP: *.136.173. / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:43
    Mam pytanie do kogokolwiek doświadczonego.

Chciałabym kupić rower MAXIM Complete 211 (link:
    www.revor.pl/model,728.html). Jak myślicie, czy będzie on dobry do
    zwykłych wyjazdów do lasu na kilka godzin? Zależy mi na rowerze w niskiej
    cenie, bez żadnych zbędnych "bajerów". Chodzi o to, żeby był to klasyczny
    rower z aluminiową ramą, który posłuży conajmniej kilka sezonów. A może
    doradzicie coś innego w podobnej cenie? Jestem bardzo mało wymagająca,
    potrzebuję najzwyklejszego, w miarę dobrej jakości środka transportu :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: gdy Re: Jaki rower?? IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 20.01.06, 20:50
        to nie lepiej wziąść giant campus ? dwie stówki różnicy w cenie,a błotniki
        sobie dokupisz za 15 pln. musi być koniecznie aluminium ? jak jesteś z Krk to w
        decathlonie mozna mode vitamin za 299 teraz wyhaczyć. prosty model na stalowej
        ramie. do azdy po lesie wystarczy zdecydowanie. jak cos to podaj wiecej info to
        coś doradze ewentualnie. pozdro
        • Gość: kasia Re: Jaki rower?? IP: *.136.173. / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 21:26
          Mieszkam w Zielonej Górze, a tu takie ceny, że wolę przez internet coś zamówić :).
          Jestem kompletnym laikiem, jeżdżę czysto rekreacyjnie, ale chciałabym mieć jakiś
          porządny rower do wypadów za miasto. Czy jest duża różnica pomiędzy rowerem z
          ramą stalową a aluminiową?
          • Gość: gdy Re: Jaki rower?? IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 20.01.06, 21:44
            oczywiście , że jest. przedewszystkim wagowa. ten rower , którego link dałas to
            raczej jest do miasta po zakupy niz na wypady za miasto . ze strony revora
            rozaż jeszcze giant rock rock se. 799 pln więc fajny rowerek za małe pieniążki.
            w tej cenie znajdziesz zapewne jeszcze inne modele innych znanych marek (żeby
            mi ktos nie zarzucił kryptoreklamy heheheh). ale na takim rowerku juz można
            fajnie pośmigać
            • Gość: Kasia Re: Jaki rower?? IP: *.136.173. / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 21:58
              Wielkie dzięki za rady :) Mam jeszcze jedno pytanie: czy oprócz amortyzatora na
              przód giant rock różni się znacznie jakością od campus'a? Te wszystkie nazwy i
              modele poszczególnych części niewiele mi mówią, a zależy mi na w miarę dobrym
              sprzęcie w miarę dobrej cenie :)
              • Gość: gdy Re: Jaki rower?? IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 20.01.06, 22:48
                porównałem te trzy i z nich najlepiej wziąść rock SE. różni sie nie tylko
                rodzajem widelca ale typem napedu (czyli przerzutek , manetek itp) ma równiez
                wieksza ilośc biegów (campus 18, rock se 21) . ale poszukaj jeszcze w necie
                moze coś ciekawszego wynajdziesz. rozejżyj sie za jakims sprzedawcą u siebie bo
                jak cos sie będzie działo z rowerem to nie będziesz miała problemów z serwisem.
                i najwazniejsza rzecz (o której sprzedawcy netowi nie wspominają) niektórzy
                producenci w regulaminie gawarancji życzą sobie żeby po miesiącu lub 50 km
                zgłosic się na OBOWIĄZKOWY przegląd bez którego przepada gwarancja. przed
                zakupem przez sieć zapytaj o to sprzedawce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka