Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zjazd Planetarny

05.03.06, 19:53
    Witam! Mam pewna wiadomosc do ogłoszenia, otóz :

W Twojej dzielnicy nie ma Kla? Nie mozesz nim zostac, bo nie spełniasz
    wymogów bycia nim? Przez to nie mozesz organizowac Zjazdów Gwiazdzistych?
    Rozwiazanie jest proste : zorganizuj spontaniczny zjazd zwany ZJAZDEM
    PLANETARNYM! Nie musisz sie stresowac, ze co miesiac byc musisz na punkcie,
    nie ma okresu próbnego, wystarczy ogłosic date, czas i miejsce zjazdu. Nie
    mylic go ze Zjazdem Gwiazdzistym, gdyż Zjazd Planetarny nie jest powiazany z
    Masa. Także mówie : jesli jeszcze w Twojej dzielnicy nie ma KLa, to zgłos sie
    do mnie, a wyjasnie szczegóły. Wkrótce do uzytku publicznego zostanie
    odsłonieta strona Zjazdu Planetarnego. Do zobaczenia na Zjezdzie!
    --
    kontakt : gg - 9086000, tlen - beatboxer
      • mirxx Re: Zjazd Planetarny 06.03.06, 11:32
        a propos zjazdów- mam pytanie czy Masa Wwa przewiduje w 2006 propozycję
        goszczenia delegacji z innych miast w formie oficjalnego "zlotu" masowego
        podczas któregoś ostatniego piątku?
        ja i tak Wwę dosyć często odwiedzam, ale taka propozycja byłaby dobrą motywacją
        do wyprawy rowerowej do stolicy dla pozostałych.
        • czajnik74 Re: Zjazd Planetarny 06.03.06, 14:12
          Doświadczenia lat ubiegłych pokazują, że nie będzie. W zeszłym roku
          organizowałem wraz z ekipą w kinie przegląd i zaprosiliśmy wszytkich (dzwoniąć
          i meilując) ekipa masowych w kraju.
          Zajwił się tylko Rowerzyk (Białystok) + Otwock i Legionowo+Bydgoszcz. wyszło to
          cienko. Włożyliśmy w to masę czasu i sił - efekt kiepski.
          • yoshee Re: Zjazd Planetarny 06.03.06, 14:37
            Bo może ten przegląd filmów wcale nie był taki przyciągający... Ale gdyby
            zaprosić na jakąś letnią masę jak najliczniejsze grono z innych miast i po masie
            zrobić nocny piknik z ogniskami itp. Albo może w sobotę po masie, bo w piątek
            nie wszyscy będą mogli z poza Wwy przyjechać na mase. Coś w rodzaju: rowerki,
            kiełbaska, napoje niskoprocentowe, całą noc ogniska, z kredensu muzyka (byle
            inna niż na masie, może być radio;) ). Dobra, chyba zaczynam tworzyć drugi
            następny bajkpankfest ;p

A "zjazd planetarny" dla mnie brzmi fatalnie :/ Rozumiem nawiązanie do
            "gwiaździstego" ale.. ok, czepiam się :P
            • roweroraffi Re: Zjazd Planetarny 06.03.06, 14:47
              yoshee napisał:

> Bo może ten przegląd filmów wcale nie był taki przyciągający... Ale gdyby
              > zaprosić na jakąś letnią masę jak najliczniejsze grono z innych miast i po masi
              > e
              > zrobić nocny piknik z ogniskami itp.

Skoro masa a po niej robiony specjalnie dla nas pokaz filmów rowerowych i
              masowych, a potem impreza w ZM nie zachęciła ludzi, to nie sądzę by i na ognisko
              przyjechali.
              • yoshee Re: Zjazd Planetarny 07.03.06, 04:50
                roweroraffi napisał:
                > Skoro masa a po niej robiony specjalnie dla nas pokaz
                > filmów rowerowych i masowych, a potem impreza w ZM nie
                > zachęciła ludzi, to nie sądzę by i na ognisk o przyjechali.

Upraszczasz. Może po prostu nie jestem aż takim zapaleńcem, ale mnie nie kusi
                wcale tak bardzo wybieranie się do kina by oglądać filmy rowerowe (aczkolwiek
                byłem na seansie). Co innego jakaś pseudospontaniczna impreza, grille etc. Coś
                jak piknik na Nowym Świecie tylko, że w przyjemniejszym parkowym/leśnym otoczeniu :P
                • beatboxer Ekwipunek Zjazdu Planetarnego 05.08.06, 17:20
                  Na dzień dzisiejszy posiadamy :
                  -megafon
                  -800 sztuk ulotek
                  -2 flagi
                  -2 małe transparenty ZP oraz...
                  -1 duży transparent PGR
                  -około 15 członków Praskiej Grupy Rowerowej
                  -własna siedzibe
                  -strone internetową
                  -oraz ponad 20 zjazdów oficjalnych za nami ;)

a wkrótce :
                  -koszulki z nadrukiem loga PGRu
                  -więcej flag
                  -sponsor ;)
          • beno1 Re: Zjazd Planetarny 06.03.06, 18:58
            czajnik74 napisał:
            > cienko. Włożyliśmy w to masę czasu i sił - efekt kiepski.

Bo jak to mówią: Pierwsze koty za płoty. Pierwszy raz zawsze kiepsko wychodzi,
            więc nie ma co snuć wniosków.

Beno
          • mocniak Re: Zjazd Planetarny 11.03.06, 14:22

Odpowiadasz na :

czajnik74 napisał:

> Doświadczenia lat ubiegłych pokazują, że nie będzie. W zeszłym roku
            > organizowałem wraz z ekipą w kinie przegląd i zaprosiliśmy wszytkich (dzwoniąć
            > i meilując) ekipa masowych w kraju.
            > Zajwił się tylko Rowerzyk (Białystok) + Otwock i Legionowo+Bydgoszcz. wyszło
            > to cienko. Włożyliśmy w to masę czasu i sił - efekt kiepski.

Pewnie dlatego, że wypadało to akurat w ostatni piątek miesiąca, kiedy w innych
            miastach też są Masy. Ja nie mogłem przyjechać, bo po prostu nie zostałby nikt
            kompetentny do zajęcia się Masą w Białymstoku - i tak było czuć brak rowerzyka.
            Gdyby to był inny tydzień to nie ma sprawy, ale w ten sposób nie da się pogodzić
            Mas lokalnych i tej "ogólnopolskiej" ;-)
      • beatboxer Re: Zjazd Planetarny 06.03.06, 18:46
        CHciałbym w tym poście informowac Was o wszystkim dotyczącym Zjazdu
        Planetarnego. Tak wiec informuje ze w dniu manifestacji antywojennych równiez
        planowany jest ZP. Wiecej informacji wkrótce! Pozdrawiam!
        • beatboxer Re: Zjazd Planetarny(nowi koordynatorzy) 07.03.06, 15:12
          Witam!
          Na funkcje *Koordynatora Pragi Południe - Gocławek* zgłosił sie Sobol. Decyzja
          o jego przyjeciu nadejdzie wkrótce. Nieoficjalny Zjazd Planetarny u Sobola jest
          na placu Szembeka przed kościołem.
          Na funkcje *Koordynatora Piaseczna* zgłosił sie Tehen. Został oficjalnie
          przyjety do naszego grona. Oficjalny punkt u Tehena jest kolo Urzędu Miasta.

Czekamy na kolejnych koordynatorów!

Pozdrawiam!
          • kazza Re: Zjazd Planetarny(nowi koordynatorzy) 07.03.06, 19:24
            ja chciałam jeszcze napisać co do tego zjazdu dla rowerzystów z całej Polski...
            co do filmów, mnie bardziej kręci spotkać się z ludźmi i móz z nimi pogadać w
            miłej atmosferze, co w kinie jest raczej trudne. Poza tym,jakbym np. w Gdansku
            mieszkala to napewnoi nie jechalabym 7h pociagiem tylko na jeden dzien czy
            wieczor zeby nastepnego dnia wracac. To powinno w tym momencie byc zrobione w
            formie troszke podobnej do ECMC - mam tu na mysli jakies miejsce na obozowisko,
            kiedy bedzie ciepło i faza na urlopy-miesiące letnie, i grille, ogniska it+
            wysieczki rowerowe każdego dnia po innym lesie Warszaskim co by pokazać zalety
            tego miasta gościom z innych rejonów naszego kraju. piątek, sobota i
            niedziela. Sporo pracy wymaga, przygotowań i triochę formalności ale chyba w
            kilka osób jesteśmy w stanie coś takiego przygotować nie?? Ale to tylko taka
            propozycja na zasadzie burzy mózgów:)
            • gromanik Re: Zjazd Planetarny(nowi koordynatorzy) 07.03.06, 19:34
              a można prosić o adres strony zjazdu planetarnego?
              • beatboxer STRONA ZP! 11.03.06, 21:28
                Witam! Oto Oficjalna Strona Zjazdu Planetarnego : zjazd.cykel.cba.pl
                Zapraszam!
            • xun_vixx Re: Zjazd Planetarny(nowi koordynatorzy) 18.03.06, 01:01
              kazza napisała:

>To powinno w tym momencie byc zrobione w
              > formie troszke podobnej do ECMC - mam tu na mysli jakies miejsce na obozowisko, kiedy bedzie ciepło i faza na urlopy-miesiące letnie, i grille, ogniska it+
              > wysieczki rowerowe każdego dnia po innym lesie Warszaskim co by pokazać zalety
              > tego miasta gościom z innych rejonów naszego kraju. piątek, sobota i
              > niedziela. Sporo pracy wymaga, przygotowań i triochę formalności ale chyba w
              > kilka osób jesteśmy w stanie coś takiego przygotować nie?? Ale to tylko taka
              > propozycja na zasadzie burzy mózgów:)

Wcale nie glupie i wbrew pozorom wcale takie bardzo nierealne nie jest. Miejscowy do spania powinno dac sie na weekend skolowac w ZM, a wycieczki to najmniejszy problem z calosci. Pomysli sie i moze w wakacje sie cosik takiego zorganizuje. Pomysl wart uwagi :)
            • freaky_mati hybryda sprzystanku woodstock i bike punk festu? 16.04.06, 11:34
              Kaza ma racje!
              Trzeba bedzie cos takiego zorganizowac. I wiadome jest to, ze za pierwszym
              razem nie bedzie tysiecy ludzi z innych miast. Z masami wszedzie przeciez jest
              tak samo. Na poczatku mala paczka, a potem coraz wiecej osob sie o tym
              dowiaduje i liczba osobnikow rosnie.

Trzeba pamietac o paru rzeczach:
              - Zjazd Mas Ogolnopolskich musi byc dobrze promowany we wszystkich miastach na
              dlugo przez zdazeniem.
              - Masa pominna byc w lato tak aby bylo cieplo, ale takze nie jakos kompletnie w
              srodku wakacji bo wiele ludzi pewnie ma jeszcze inne plany niz jedna masa. ;)
              - Wyjazd powinien byc urozmaicony. Moze powinno zaczas sie to wszystko w
              czwartek, w piatek masa, a pozniej przez caly tydzien jakies wypady po calej
              wawie, zarowno centrum jak i wiekszosc lasow dookola naszej stolicy. Mamy
              przeciez takich wspanialych organizatorow wycieczek jak np. Raffi czy Olek.
              - Spotkanie powinno trwac gdzies tak tydzien.
              - Powinien zostac zorganizowany jakis nocleg dla wiekszej liczby osob. ZM ma
              pare miejsc, ale nie za duzo. Moze zrobilibysmy cos na wzor Przystanku
              Woodstock polaczonego z Bikepunkfestem?
              - Mozna takze zrobic jakies spotkanie gdzie wymienimy sie swoja wiedza co do
              mas krytycznych w calej polsce. My opowiemy o Kredensie, RR, KL, zjezdzie
              gwiezdzistym... Moze inne masy maja jakies nowatorskie rozwiazania o ktorych
              nie pomyslelismy. A jesli nie, to inne masy naucza sie wiele od nas i
              przynajmniej bedziemy sie dobrze czuli z powodu, ze pomoglismy w rozwoju innych
              mas.
              - Kino o rowerach tez moze byc, ale to dalbym gdzies bardziej pod koniec kiedy
              juz wszyscy sie w miare zintegrowali.

JEDNO JEST PEWNE! Jesli raz do roku nie bedziemy robic cyklicznych imprez
              ogolnopolskich tylko jakies nieregularne spontany, to pojawiac sie beda tylko
              poszczegolni rowerzysci. Wiem, ze rowerzystom z Bydgoszczy wyjazd na WMK bardzo
              sie podobal. Uwazam takze, ze jesli taka impra nie wypali na duza skale, to
              warto robic takie rzeczy nawet dla garstki rowerzystow.

Pozdrawiam rowerowo,
              Mati
              • roweroraffi Re: hybryda sprzystanku woodstock i bike punk fes 16.04.06, 11:49
                freaky_mati napisał:

> Trzeba pamietac o paru rzeczach:
                > - Zjazd Mas Ogolnopolskich musi byc dobrze promowany we wszystkich miastach na
                > dlugo przez zdazeniem.
                > - Masa pominna byc w lato tak aby bylo cieplo, ale takze nie jakos kompletnie w
                >
                > srodku wakacji bo wiele ludzi pewnie ma jeszcze inne plany niz jedna masa. ;)
                > - Wyjazd powinien byc urozmaicony. Moze powinno zaczas sie to wszystko w
                > czwartek, w piatek masa, a pozniej przez caly tydzien jakies wypady po calej
                > wawie, zarowno centrum jak i wiekszosc lasow dookola naszej stolicy. Mamy
                > przeciez takich wspanialych organizatorow wycieczek jak np. Raffi czy Olek.
                > - Spotkanie powinno trwac gdzies tak tydzien.
                > - Powinien zostac zorganizowany jakis nocleg dla wiekszej liczby osob. ZM ma
                > pare miejsc, ale nie za duzo. Moze zrobilibysmy cos na wzor Przystanku
                > Woodstock polaczonego z Bikepunkfestem?
                > - Mozna takze zrobic jakies spotkanie gdzie wymienimy sie swoja wiedza co do
                > mas krytycznych w calej polsce. My opowiemy o Kredensie, RR, KL, zjezdzie
                > gwiezdzistym... Moze inne masy maja jakies nowatorskie rozwiazania o ktorych
                > nie pomyslelismy. A jesli nie, to inne masy naucza sie wiele od nas i
                > przynajmniej bedziemy sie dobrze czuli z powodu, ze pomoglismy w rozwoju innych
                >
                > mas.
                > - Kino o rowerach tez moze byc, ale to dalbym gdzies bardziej pod koniec kiedy
                > juz wszyscy sie w miare zintegrowali.

Tak to Ci tylko w Erze dobiorą ;-)

Ale nie widzę przeszkód, jeżeli tylko zorganizujesz to wszystko Mati w sierpniu,
                to jestem skłonny się pojawić i Cię wspomóc robiąc tą wycieczkę i opowiadając o
                Kredensie :-)

• freaky_mati Re: hybryda sprzystanku woodstock i bike punk fes 16.04.06, 16:31
                  Hej Raffi!
                  Wiesz jak to ze mna jest. Mam duzo dobrych pomysłów, ale brak czasu i checi aby
                  wprowadzic to wszystko w zycie. :-/

"Gdyby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce..." ;)

Pozdrawiam rowerowo,
                  Mati
                  • roweroraffi Re: hybryda sprzystanku woodstock i bike punk fes 17.04.06, 19:52
                    freaky_mati napisał:

> Hej Raffi!
                    > Wiesz jak to ze mna jest. Mam duzo dobrych pomysłów, ale brak czasu i checi aby
                    >
                    > wprowadzic to wszystko w zycie. :-/

Wiesz jak to ze mną jest - reaguję alergicznie na rzeczy w stylu "Mam pomysł,
                    zróbcie...". Zwłaszcza gdy ktoś nie bierze w tym pod uwagę moich planów
                    wakacyjnych ;-)
      • beatboxer Re: Zjazd Planetarny(nowi koordynatorzy) 08.03.06, 15:16
        Miałem infomowac o nowosciach wiec informuje. Została rozpatrzona decyzja o
        przyjeciu Sobola na funkcje Koordynatora Pragi Południe - Gocławia. Oficjalnie
        został przyjety. Przypominam jego punkt : Plac Szembeka przed kościołem.
        Zapraszam!
        • beatboxer Re: Zjazd Planetarny - nowi koordynatorzy??? 08.03.06, 21:18
          Witam! Mam pytanie : Czy ktos z dzielnic:
          -bielany
          -rembertów
          -wilnanów
          -włochy
          jest chętny organizowac Zjazdy Planetarne? Jesli takowy osobmnik sie znajdzie,
          prosze o kontakt ze mną. Zachęcam i pozdrawiam!
      • beatboxer AKCJA PROMOCYJNA! 27.03.06, 21:37
        Witam!
        Zapraszam na akcję promocyjną Zjazdu Planetarnego. Zbieramy sie o 16:00 na
        Rondzie Wiatraczna przed serwisem rowerowym w tą środę(29.03). Więcej
        informacji na ten temat na stronie Zjazdu Planetarnego!
        Pozdrawiam i zapraszam!
      • czarny357 Re: Zjazd Planetarny [ot][humor] 14.04.06, 14:42
        elektrycznaiza9.fajnafotka.pl/?linkedUserPageUID=19330&19279_contentUID=277014
        oto definitywny koniec działalności Ojca Dyrektora Z.P. ;-)))
        • beatboxer Re: Zjazd Planetarny [ot][humor] 14.04.06, 15:02
          Nie Ojca Dyrektora... wystarczy inicjatora;) A to napewno nie koniec - dopiero
          sie rozwijamy (de facto ja jestem zwinięty na zdjęciu:) Pozdrawiam!
          • mirxx sierpień- zlot w wwie? 19.04.06, 14:00
            mi sie podoba pomysł zaproponowania w stolicy "zlotu"/ "zjazdu" ekip z róznych
            miast. nie trzeba się specjalnie spinać i przygotowywać wielkiej fety i
            atrakcyjnego programu. myślę, że trzeba znaleźć osoby odpowiedzialne z każdego
            miasta i niech one koordynują przyjazd swoich.
            jeśli to będzie sierpniowa Masa, to juz dziś się piszemy na przybycie, a ja na
            koordynatora z Olsztyna.
            rowerkami w dwa dni dotrzemy (czwartek od rana- piątek do około 15:oo), w
            piątek na Masę, w sobotę zwiedzimy Wwę, no i w ndz powrót.
            prosty program, a i tak myślę, że ciekawy, bo rowerkiem po obcym mieście
            pomykać, coś oglądać i spotykać ludzi z podobną zajawką jest wystarczająco
            interesująco. jeśli tylko jakieś ognisko czy przewodnika po mieście albo
            jakąkolwiek atrakcję uda się Wam przygotować- super:)
            myślę, że od takich właśnie prostych form warto zacząć... bo od czegoś trzeba.
            co sądzicie?

p.s. a w tamtym roku na Wasz apel "Zlotu" byliśmy z rowerami w 7 osób:) mało
            widoczni, ale późno sie na ten wyjazd zdecydowaliśmy...
            • skeler Re: sierpień- zlot w wwie? 27.04.06, 20:53
              no to niech ktos sie zglosi do organizacji i synchronizacji planow roznych
              miast... na czerwiec ekipa z Bydgoszczy sie zpowiedziala
      • beatboxer Flaga ZP 27.04.06, 19:28
        beat3.fajnafotka.pl
      • beatboxer ZP tylko na Pradze Południe! 26.05.06, 00:02
        Witam!
        Na poczatku prosiłbym Was o przeczytanie tej strony :
        zjazd.cba.pl/ozp.html
        Mozna doczytac sie na niej czegos takiego :
        "Jest on niezależnym zjazdem organizowanym własnie na Pradze Południe", także
        nie rozumiem postów "Zjazd Planetarny - Konstancin", to samo z Łomiankami.
        Prosiłbym jednak o nie nazywanie swoich zjazdów na mase, zjazdem planetarnym,
        gdyż zaprzecza to naszej inicjatywie. Zjazd Planetarny ma sie kojarzyc tylko i
        wyłącznie z Pragą Południe. Zapraszam do przejzenia Naszej strony WWW
        zjazd.cba.pl . Jeśliby jednak ktos z poza Pragi Południe, chciałby
        załozyć swoj sektor, gdzie byłby Zjazd Planetarny, prosiłbym o wcześniejszy
        kontakt ze mną.
        Z góry dziękuje.

A co do Zjazdów na Masę...
        Zapraszam na Zjazd Planetarny 26 maja o 17:00 na Rondzie Wiatraczna przed
        serwisem rowerowym. Do nabycia będa nowe kolory świateł chemicznych, oraz
        metalowe gwizdki z kulką. Cały zysk przeznaczymy na Zjazd Planetarny.
        Spodziewamy sie 20 osób, takze nie zawiedzcie Nas. Do zobaczenia!!!
        • beatboxer Nowa stylistyka strony WWW 21.06.06, 20:40
          Zajrzyjcie tam, bo jest nowa stylistyka. Jest bardziej czytelna.. kolory, które
          przeważają nie są dobrane przypadkowo. Nie ma również dzialu Koordynatorzy -
          nie ma lepszych i gorszych... jestesmy spontanicznym zjazdem, który się
          nazwał ;) Zamiast działu wymienionego wyżej jest dział "Kontakt" a w nim ogolny
          mail, na który prosimy wysyłac wszystkie wiadomości zmiązane z ZP :
          zjazd_planetarny(malpa)op.pl . Zapraszam na strone! www.zjazd.cba.pl
      • beatboxer MAMY SIEDZIBE! 27.06.06, 22:08
        Witam!
        Chciałbym oficjalnie ogłosić, w imieniu ZP, że posiadamy siedzibę! Mieści się
        na Targowej 22 w lokalu Infoszop!!! Zapraszamy w poniedziałki od 18:30!
      • beatboxer ZP ukazał się w gazecie ! 07.07.06, 01:29
        Witam!
        Dziś w gazecie lokalnej "Mieszkaniec" ukazał sie Zjazd Planetarny! Po gazete
        mozna się udać np. do sklepów sieci Społem, oraz na Zjeździe Planetarnym 28
        lipca . Pozdrawiam ;)
        • mirxx planeta Olsztyn 08.08.06, 11:09
          synchronizacja międzymiastowa przyjazdu na jubileuszową WMK nie powiodła się,
          ale Planeta Olsztyn zapowiada przybycie delegacji:)

czy znajdzie się ktoś, kto w sobotę /26.08, w godz. 10-16/ mógłby pomóc nam w
          sprawnym zwiedzaniu/odwiedzaniu najciekawszych miejsc Wwy?

pzdr!
          • roweroraffi Re: planeta Olsztyn 08.08.06, 11:22
            mirxx napisał:

> czy znajdzie się ktoś, kto w sobotę /26.08, w godz. 10-16/ mógłby pomóc nam w
            > sprawnym zwiedzaniu/odwiedzaniu najciekawszych miejsc Wwy?

Myslę, że nie ma problemu z tym i mogę się Wami zająć. Daj znać od której strony
            wjeżdżacie (szosą na Mławę, na Łomżę, czy na Białostok, lub, którym pociągiem
            przyjeżdżacie. Przejmę Was i obwiozę po mieście, jak trzeba to będzie też
            miejsce do zostawienia bagaży. Znam też kilka tanich żarłodajni jakby co ;-)

Namiary na mnie (czyli na Raffiego, na wypadek, gdybyś po nicku z forum nie
            skojarzył ;-) znajdziesz na masa.waw.pl/kontakt.htm
            • mackofff Re: planeta Olsztyn 08.08.06, 11:30
              również mogę pomóc przy zwiedzaniu.
              • mirxx planeta Olsztyn 09.08.06, 12:16
                dzięki wielkie za szybki i konkretny odzew:) :)
                nasz plan jest taki:
                - 24 sierpnia rankiem wymykamy się z Olsztyna
                nocujemy pod dachem po przejechaniu 150km
                - 25 sierpnia robimy wszystko aby dotrzeć na 18:oo pod Kolumnę. Za kilka dni
                będę dokładnie wiedział skąd wjeżdżamy, to może załapiemy się na zbiórkę grupy
                gwiaździstej. Nocujemy gdzieś na Saskiej Kępie.
                - 26 sierpnia od rana chcielibyśmy poznać z perspektywy rowerowego siodełka
                najważniejsze miejsca Wwy. tu właśnie liczymy na pomoc i 'opiekę':).
                pociąg do Olszt mamy o 18:o8. Na dzień dzisiejszy wracamy właśnie przy pomocy
                PKP, ale może okaże się, że zdecydujemy inaczej.

pozdrowiena!!!
                • roweroraffi Re: planeta Olsztyn 10.08.06, 13:41
                  mirxx napisał:

> - 25 sierpnia robimy wszystko aby dotrzeć na 18:oo pod Kolumnę. Za kilka dni
                  > będę dokładnie wiedział skąd wjeżdżamy, to może załapiemy się na zbiórkę grupy
                  > gwiaździstej.

Jak będziecie wjedzieć, którędy wjeżdżacie, będę mógł Wam podać konkretną
                  marszrutę na najbliższy punkt zjazdu Gwiaździstego po trasie w taki saposób
                  byście nie mogli nie trafić ;-)

> - 26 sierpnia od rana chcielibyśmy poznać z perspektywy rowerowego siodełka
                  > najważniejsze miejsca Wwy. tu właśnie liczymy na pomoc i 'opiekę':)

Ok, 26.08 rezerwuję dla Was :-)
      • praska_grupa_rowerowa To już rok... a więc... 26.02.07, 18:55
        28 lutego obchodzimy rok od zainicjowania rowerowego Zjazdu Planetarnego z
        Pragi Południe.

Dlatego też, pragiemy serdecznie wszystkich zaprosić do Infoszopu (Targowa 22,
        wejście od strony ul. Kijowskiej), 3 marca (sobota) na godzinę 17:00.
        Przynieście co możecie (jedzenie, napoje...) :-)
        Spotkanie to ma jak najbardziej charakter towarzyski. Spotykamy się by pogadać
        o tym i owym :)

Zapraszamy!
        Zjazd Planetarny & Praska Grupa Rowerowa
        zjazd.waw.pl
        • cosmit Re: To już rok... a więc... 27.02.07, 23:06
          Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
          Życzę dalszych sukcesów i miłej współpracy z Warszawską Masą Krytyczną.
        • roweroraffi Re: To już rok... a więc... 27.02.07, 23:57
          Gratuluje. Niełatwy to był rok, ale zapewne pełen satysfakcji. Mam nadzieje, że
          kolejne będą jeszcze lepsze.
          • trawers01 Beat nam się zestarzał :-) 28.02.07, 10:30
            Ty to masz dobrze Beat... Druga młodość - obchodzisz urodziny dwa razy w roku
            (a może trzy? przecież jeszcze będą urodziny PGR-u...), w dodatku jesteś coraz
            młodszy!
            Ale tak na poważnie: GRATULUJĘ przede wszystkim konsekwencji w dążeniu do
            celu!!!
            Oczami wyobraźni widzę już dzień, w którym Zjazd osiągnie pełnoletniość: W
            ostatni poniedziałek każdego miesiąca spod szklanego 48-piętrowego biurowca
            Zjazdu na Targowej (ze sklepem Infoszopu w piwnicy) wyrusza 20-tysięczna
            kawalkada rowerzystów z błękitnymi flagami... Na czele Ty z resztką rozwianych
            włosów, w sakwach po bokach roweru bliźniaki (Beata i Roman). Koła masz już na
            wzmocnionych obręczach, bo sam ważysz ze 130 kilo. A w zatęchłych piwnicach
            gdzieś na Nowogrodzkiej sfrustrowani byli działacze niegdysiejszej WMK parzą
            sobie w samowarze ziółka. Wózki inwalidzkie zaparkowali jak zawsze na
            podwórku...
            • cosmit Re: Beat nam się zestarzał :-) 28.02.07, 23:05
              Oj Trawersie, ale Ty masz wizje, jak prawdziwy architekt.
              • roweroraffi Re: Beat nam się zestarzał :-) 28.02.07, 23:29
                cosmit napisał:

> Oj Trawersie, ale Ty masz wizje, jak prawdziwy architekt.

Nie wiem czy to komplement, czy obelga, ale ja mało z krzesła nie spadłem
                czytając... Traversie, gratulacje! ;-)

A w sobotę postaram się pojawić w Infoszopie, choć zapewne tylko "na chwilę" i
                raczej bez roweru (o 19 idę do Romy i muszę być na galowo).
                • trawers01 Raffi na galowo – głowną atrakcją obchodów !!! 01.03.07, 09:58
                  Będziesz niewątpliwie Główną Atrakcją tych obchodów!
                  A może poszedłbyś jednak z tej ważnej okazji na kompromis: góra na galowo
                  (garniak, koszulka, krawacik - albo muszka) ale na dole znajome zielone spodnie
                  od dresu z odblaskowymi opaskami?...
                  • roweroraffi Re: Raffi na galowo – głowną atrakcją obcho 01.03.07, 14:51
                    trawers01 napisał:

> Będziesz niewątpliwie Główną Atrakcją tych obchodów!

Ja licze, że znajda sie chetni, aby w tą piekną sobotę pooglądać sobie mnie
                    dłużej przy malowaniu koszulek ;-)
                    • trawers01 W sobotę Beatboxer zaprasza o 17.00 na Targową 22 02.03.07, 20:05
                      28 lutego obchodzimy rok od zainicjowania rowerowego Zjazdu Planetarnego z
                      Pragi Południe.

Dlatego też, pragiemy serdecznie wszystkich zaprosić do Infoszopu (Targowa 22,
                      wejście od strony ul. Kijowskiej), 3 marca (sobota) na godzinę 17:00.
                      Przynieście co możecie (jedzenie, napoje...) :-)
                      Spotkanie to ma jak najbardziej charakter towarzyski. Spotykamy się by pogadać
                      o tym i owym :)

Zapraszamy!
                      Zjazd Planetarny & Praska Grupa Rowerowa
                      zjazd.waw.pl
                      • beatboxer Re: W sobotę Beatboxer zaprasza o 17.00 na Targow 02.03.07, 23:20
                        jak to ja ?:D:D
                        ja o niczym nie wiem :P
                        Tam jest podpisane "Praska Grupa Rowerowa" :)

pozdrawiam
                        bitek
                        • trawers01 [FOTO] Impra urodzinowa Zjazdu Planetarnego 03.03.07, 21:23
                          travers.pl/zp_1rocz
                          • beatboxer Re: [FOTO] Impra urodzinowa Zjazdu Planetarnego 03.03.07, 21:51
                            Tak było ...
                            zjazd.waw.pl
                            zdjęcia : beatboxer.fotosik.pl/albumy/143201.html

Dziękuje Czajnikowi, Jeremiemu, Gromanikowi, Pimpfowi, Trawersowi, Raffiemu,
                            Sebie, Adamowi, Ani, Amebie i Żaczkowi za przybycie :-)

pozdrawiam
                            Beatboxer, Beat, Beata, Bitek
                            • roweroraffi [FOTO] Impra urodzinowa Zjazdu Planetarnego 04.03.07, 14:28
                              bzaborow.no-ip.org/galer/?f=1&a=358
                              Galeria tradycyjnie działa pomiędzy 10 a 24
                              • pimpf101 Re: [FOTO] Impra urodzinowa Zjazdu Planetarnego 07.03.07, 21:28
                                www.fotomasa.za.pl/20070303/
      • beatboxer Pierwsze sukcesy na Pradze... 22.04.07, 21:16
        I tak oto...

W końcu zostaliśmy zauważeni. Jak zapewne wiecie, 12 kwietnia odbyło się
        pierwsze w historii Pragi Południe oficjalne spotkanie rowerzystów z
        urzędnikami dzielnicy. Przypomnę również, że to Oni - urzędnicy - przyjechali
        na Zjazd Planetarny, a nie ZP - do Nich.

Dziś na oficjalnej stronie Pragi Południe (na razie jest w przebudowie i
        funkcjonuje pod adresem pragapld.wordpress.com/ ) pojawiły się dwa
        odnośniki - do strony Praskiej Grupy Rowerowej, oraz do Zjazdu Planetarnego. To
        kolejny dowód na to, że jeden nasz 'punkt' został 'odhaczony' - zostaliśmy
        zauważeni przez Dzielnice. Jednak to nie koniec.

7 maja 2007 zostanie zorganizowany tzw. "Okrągły Stół", o który przez rok
        walczyliśmy. Zaproszeni zostaną przedstawiciele Zielonego Mazowsza, Masy
        Krytycznej i właśnie Praskiej Grupy Rowerowej. Po 'drugiej stronie' zobaczymy
        wszystkich burmistrzów Pragi Południe (jest ich 5), osoby z Wydziału
        Infrastruktury oraz Radnych. Wyobraźmy sobie teraz jak wielką perspektywę
        otwiera nam to spotkanie.

Wkrótce planujemy rozpocząć działania na Pradze Północ. Cały czas szukamy
        osoby, która będzie chętna do działania w tamtej właśnie dzielnicy. W końcu
        PRASKA Grupa Rowerowa to nie tylko Praga Południe, ale i również Praga Północ.
        Dlatego zachęcamy do działania i współpracy.

Pozostaje zyczyć powodzenia :)

pozdrawiam
        beat :)
        • trawers01 Re: Pierwsze sukcesy na Pradze... 22.04.07, 21:29
          Imperium Beata atakuje! Dziś Praga Północ, jutro Wawer, pojutrze
          Nowogrodzka... ;-)
          • beatboxer Re: Pierwsze sukcesy na Pradze... 22.04.07, 21:39
            trawers01 napisał:

> Imperium Beata atakuje! Dziś Praga Północ, jutro Wawer, pojutrze
            > Nowogrodzka... ;-)

z tą Nowogrodzką to bym się wstrzymał... :)
      • beatboxer Rozpoczynamy współpracę z Dzielnicą ! 10.05.07, 22:38
        Witam!

Dziś odbyło się spotkanie rowerzystów z urzednikami pragi ...
        przedyskutowalismy wiele kwesti, a co najwazniejsze - rozpoczelismy
        wspolprace ! :) cel Zjazdu Planetarnego - połowicznie osiagnięty :)

cała relacja z "Okrągłego Stołu" : zjazd.waw.pl
        dziekuje Raffiemu, Skelerowi, Ani, Dori i DJ-owi za przybycie - kolejne
        spotkania wkrótce, drodzy mili :)

pozdrawiam :)
        napawany dumą
        beat

ps. zaskoczyli mnie tym Poniatowskim :)...
        ps2. zachęcam inne dzielnice, by rozpoczeły działania w kierunku rozpoczecia
        wspolpracy z dzielnicą - wtedy na prawde da sie wiele zdziałac :)
        • roweroraffi [foto]Rozpoczynamy współpracę z Dzielnicą ! 10.05.07, 22:41
          Moje obie foty:

bzaborow.no-ip.org/galer/?f=1&a=423
        • gromanik Re: Rozpoczynamy współpracę z Dzielnicą ! 11.05.07, 03:12
          beatboxer napisał:

> ps. zaskoczyli mnie tym Poniatowskim :)...

A czym konkretnie? Co tam chcą zrobić dla rowerzystów?!
          • roweroraffi Re: Rozpoczynamy współpracę z Dzielnicą ! 11.05.07, 10:33
            gromanik napisał:

> beatboxer napisał:
            >
            > > ps. zaskoczyli mnie tym Poniatowskim :)...
            >
            > A czym konkretnie? Co tam chcą zrobić dla rowerzystów?!

Cokolwiek by zrobić nie chcieli, to ulica miejska, po części poza dzielnicą
            Praga Płd. i nie mają na nią prawie żadnego wpływu. Dlatego tym aspektem naszej
            rozmowy akurat się w ogóle nie przejąłem, choć traktuję go jako dobrą monetę na
            przyszłość, bo to znaczy, że chcą coś robić i nawet sensownie gadają gdzie jest
            taka potrzeba.

A sam pomysł mają dobry. Ponieważ to most i trasa wewnątrz wszystkich obwodnic
            (także tych już wybudowanych), na moście o stale malejącym % udziale w ruchu
            miejskim, myślą o ścieżce tam, nawet kosztem komunikacji samochodowej. To wg
            mnie dobra metoda, zwłaszcza może utrudnić zakorkowanie Pragi z okazji Euro 2012.

Choc IMO możnaby taką ścieżkę zrobić też bez zabierania samochodzarzom pasa, bo
            po obniżeniu torowiska powinno się odzyskać około 1-2m z miejsca, gdzie była
            skarpa torowiska po obu stronach nasypu. Wtedy wystarczy tylko zwęzić lewe pasy
            mostu do minimalnych przepisowych 2,75m czy 2,5m, przesunąć te pasy i torowiska
            na jedną stronę i po drugiej stronie zostanie nam miejsce na drogę rowerową,
            łącznie z możliwością ominięcia schodów i wieżyc. Zwężenie pasów raczej nie
            byłoby kłopotem dla autobusów (jeżdżą prawym pasem) i większych ciężarówek (mają
            tam zakaz wjazdu). A osobówki i busy towarowe się mieszczą na 2,5m spokojnie ;-)
      • beatboxer po III spotkaniu z Dzielnicą 29.05.07, 22:55
        I tak oto dziś odbyło się kolejne, już 3 z koleji spotkanie z władzami Dzielnicy Praga Południe. Jej przedstawicielami byli Adam Grzegrzółka, wiceburmistrz i od niedawna pełnomocnik ds. transportu rowerowego w dzielnicy, oraz Maciej Bogucki - radny. Rowerzystów reprezentowali Marcin Myszkowski (WMK), Krzysztof Moreń (ZM), Anna Pawluk (PGR), Dorota Zacharska (PGR) oraz Rafał Konieczny (PGR). Na dzisiejszym spotkaniu wyrysowaliśmy przepiękną scieć ściezek rowerowych na Pradze Południe, zwaną dalej koncepcją :) PGR ma teraz sprawdzić jej poprawnośc i pewne nieścisłości, by potem je przedstawic na kolejnym spotkaniu 14 czerwca.

Lepszy opis spotkania widnieje tradycyjnie na zjazd.waw.pl

a już 4 czerwca kolenje spotkanie nt. Praskiego Pikniku Rowerowego

pzdr
        beat
        • roweroraffi Re: po III spotkaniu z Dzielnicą 30.05.07, 07:16
          A ja, wracając do Wawy z ramą dla Czajnika, utknąłem w Jankach i nie dojechałem.
          Ale widzę, że daliście radę.
      • beatboxer udane, IV spotkanie nt. pikniku 05.06.07, 15:02
        hej :)

Adam Grzegrzółka chyba po raz pierwszy spóźnił sie na spotkanie, dlatego zaczęło sie z 10-minutowym opóźnieniem :) Nas, rowerzystów reprezentowali : Krzysztof Moreń (ZM), Marcin Myszkowski (WMK), Aleksandra Graczyk (WMK) oraz ja, Rafał Konieczny (PGR). Po drugiej stronie zasiedli właśnie Adam Grzegrzółka (wiceburmistrz) oraz radny Jakub Jagodziński. Najpierw musielismy przedstawić naszą koncepcję (o ile to była koncepcja - pisana w parku :P ), a potem dzielnica dokładała kolejne pomysły. Wiekszość naszych postulatów przeszła i jestesmy z tego zadowoleni. Praski Piknik Rowerowy miałby być niskobudżetową imprezą zorganizowaną we wrześniu tego roku w Parku Polińskiego na Pradze Południe.
        więcej informacji : www.zjazd.waw.pl/spotkania.html

kolejne spotkanie : 14 czerwca 2007.
        dziekuje obecnym za przybycie i wsparcie w 'przebijaniu' projektu Praskiego Pikniku w dzielnicy:)

pzdr
        beat

ps. a najlepiej powiedział DJ do Grzegrzółki : "znaczy się, nawet jak nie znajdą się pieniążki na ten piknik, to i tak go robimy!" :D:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka