Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 12:06
    W niedzielę czeka mnie mój pierwszy maraton,jak dotąd nigdy nie odczuwałem
    potrzeby rywalizacji z innymi ale po przyjżeniu się bliżej stwierdziłem że
    większość ludzi i tak jedzie jak ja to nazywam na zaliczenie.Ważne jest
    spotkanie ludzi mających wspólne zainteresowania,atmosfera rowerowego święta
    itd.Wyprowadżcie mnie z błędu jeżeli jest inaczej,jakie macie doświadczenia w
    tej materii.A drugie pytanie już bardziej przyziemne,co zabieracie ze sobą na
    trasę?Czy to co zwykle na dłuższy wypad,może coś więcej.A i jeszcze
    jedno,jakie ewentualnie wspomagacze żele ,batony itp?
    Obserwuj wątek
      • randolff Re: Maraton 17.08.06, 12:26
        Maraton to fajna rzecz. Większość ludzi jedzie rzeczywiście nie po pierwsze
        miejsce (o zwycięstwo walczy pewnie ze 30-40 osób) tylko dla własnej
        przyjemności, sprawdzenia się, poprawienia wyniku z poprzedniego maratonu czy
        po prostu dla frajdy pobycia w grupie ludzi podobnych do siebie.
        Na trasę na pewno powinieneś wziąź dętkę + ew. łatki dla pewności (złapanie
        gumy to najczęstsze awarie), pompkę, ze 2-3 najpotrzebniejsze klucze (albo
        jakiś multitool), ew. skuwacz do łańcucha. Koniecznie bidon (picie jest też na
        bufeatch i możesz go uzupełniać). Batony możesz zabrać ale jak jedziesz
        pierwszy raz to i bez nich się obejdziesz, wystrczy ci to co zjesz na bufetach.
        Życzę powodzenia.
        • Gość: mtbmaniak a gdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 12:30
          • Gość: mtbmaniak Re: a gdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 12:31
            aorry za 2 posty ale sie pomylily przyciski :P
            gdzie ten maraton bedzie i o ktorej?
            i jak dlugi dystans?
            • Gość: Sławek Rz. Re: a gdzie? IP: *.zeo / *.zeo.pl 17.08.06, 12:45
              A choćby tu:
              www.mazovia.vel.pl/index.php?news=135&jak=0
            • Gość: jac@ol Re: a gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 12:45
              W Poznaniu.A informacje poniżej.
              www.bikemaraton.com.pl/index.php?page=poznan2
      • Gość: Prowiant Re: Maraton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:06
        Proiant musisz dostosować sobie samodzielnie. Najważniejsze jest uzupełnianie
        płynów. Jeśli jeździłeś już na rajdach to powinieneś wiedzieć, że prowiant
        dostosowuje się do własnej kondcji, ale nie spożywa się go częściej niż co 50-
        100 km. Oceń sam swoje zapotrzebowanie na prowiant jak wygląda podczas
        treningów i pamiętaj o wodzie prszedewszystkim NIEGAZOWANEJ NIEMINERALIZOWANEJ
        najzwyklejszej wodzie.POZDRAWIAM
        • randolff Re: Maraton 17.08.06, 14:16
          Woda może być ale jakiś izotniczny napój (powerade, isostar itp) też nie jest
          zły a wręcz powiedziałbym że jest lepszy niż woda bo wpływa pozytywnie na
          organizm w trakcie wysiłku.
          • dr.krisk To prawda. 17.08.06, 14:21
            Ja zawsze przed długą jazdą rowerem piję zwykłą wodę, a do camelbaka zabieram
            wodę z izotonikiem. Znacznie szybciej się przyswaja i nie chlupie godzinami w
            żołądku.
            Ale daję mniejsze stęzenie roztworu niż w przepisie - jakoś mi pasuje.
          • Gość: jac@ol Re: Maraton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:58
            Wielkie dzięki!Pozdrawiam!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka