ms-kola 01.06.07, 09:01 Czy ktoś się może już zastanawiał i wymyślił jak zamienić mało pojemną butelkę PET na coś o znaczniej bardziej wytrzymałej konstrukcji, która wytrzyma większe niż 5,5 atm ciśnienie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
roweroraffi Re: Do posiadaczy Airzounda 01.06.07, 09:04 ms-kola napisał: > Czy ktoś się może już zastanawiał i wymyślił jak zamienić mało pojemną butelkę > PET na coś o znaczniej bardziej wytrzymałej konstrukcji, która wytrzyma większe > niż 5,5 atm ciśnienie? Pewnei tak, ale nie robia takich butelek. Za to widziałęm wiele osób, które zmieniły fabryczną butelkę na dwulitrową. Link Zgłoś
gromanik Re: Do posiadaczy Airzounda 01.06.07, 10:18 > Pewnei tak, ale nie robia takich butelek. Za to widziałęm wiele osób, które > zmieniły fabryczną butelkę na dwulitrową. Tylko tym nie fabrycznym zdarza sie nie wytrzymac cisnienia, szczegolnie przy nglych zmianach temperatury:D np zejscie do metra jak na dworze mroz, albo powrot do domu w podobnych warunkach Mi airzound z inna butelka stlukl bombki na choince w sasiednim pomieszczeniu i zatrzymal pociag metra :D :) Link Zgłoś
roweroraffi Re: Do posiadaczy Airzounda 01.06.07, 11:01 gromanik napisał: > Tylko tym nie fabrycznym zdarza sie nie wytrzymac cisnienia, szczegolnie przy > nglych zmianach temperatury:D > np zejscie do metra jak na dworze mroz ... > w podobnych warunkach Mi airzound z inna butelka (...) zatrzymal pociag metra No tak, rozszerzalność temperaturowa powietrza i plastyku jest nieco inna ;-) Swoją drogą musiałeś tam nieźle stracha narobić władzy... huk musiał iść taki jak pękło, że ani chybi bomba i terrorysta jakiś ;-) Link Zgłoś
velogustlik Re: Do posiadaczy Airzounda 01.06.07, 11:14 Ja od dwóch lat mam przygotowaną do tego butelkę. Kupiłem specjalnie wodę gazowaną w zwrtonej butelce z syfonem. Link Zgłoś
ms-kola Re: Do posiadaczy Airzounda 01.06.07, 11:44 velogustlik napisał: > Ja od dwóch lat mam przygotowaną do tego butelkę. Kupiłem specjalnie wodę > gazowaną w zwrtonej butelce z syfonem. > > No to jest pomysł! :) Link Zgłoś
velogustlik Re: Do posiadaczy Airzounda 01.06.07, 12:40 Pomysł rzeczywiście niezły, ale nie ma go komu wykonać;o). U mnie jest jeszcze ten problem, że nie mam Airzounda i msiałbym wszystko robić od początku. Jak zrobisz to wrzuć jakieś zdjęcia. _________________________________________________ VeloGustlik Legionowska Masa Krytyczna 880120227 Przedostani Piątek Miesiąca 19:00 Rynek Miejski forum.legionowo.org velogustlikWYTNIJTO@gmail.com Link Zgłoś
velogustlik Re: Do posiadaczy Airzounda 01.06.07, 12:52 Przy okazji. Czyj to jest produkt? Może można gdzieś za granicą kupić taniej. Na pierwszy rzut oka widać, że marża sprzedawcy to połowa ceny. Może w stanach można taniej kupić? Nie ma innych producentów czegoś takiego? Czyżbym znalazł niszę rynkową;o)? _________________________________________________ VeloGustlik Legionowska Masa Krytyczna 880120227 Przedostani Piątek Miesiąca 19:00 Rynek Miejski forum.legionowo.org velogustlikWYTNIJTO@gmail.com Link Zgłoś
ms-kola Re: Do posiadaczy Airzounda 01.06.07, 13:23 NIe wiem jeszcze dokładnie.... dopiero to zamówiłem i czekam na przesyłkę... Handluje tym jakiś gość z Poznania i w zasadzie poza nim u nikogo tego nie widziałem.... :(( Link Zgłoś
storm00 Re: Do posiadaczy Airzounda 01.06.07, 15:13 www.deltacycle.com/product.php?g=1 29.99$... Link Zgłoś
xun_vixx Re: Do posiadaczy Airzounda 01.06.07, 19:35 storm00 napisał: > www.deltacycle.com/product.php?g=1 > 29.99$... 29.99*2.80(kurs $) + VAT/cło i koszty przesylki (jak znam $ to jakies 22$)... ok 84pln + VAT/cło + koszty przesylki... kupuj u naszych za 100 :D Link Zgłoś
boruta_wwa Re: Do posiadaczy Airzounda 01.06.07, 18:23 ja się od dłuższego czasu zastanawiam nad zakupem tego urządzonka a moje pytanie brzmi czy jest to trwałe? bo ten plastik na zdjęciach nie wygląda zbyt solidnie.. b. Link Zgłoś
rmikke Re: Do posiadaczy Airzounda 08.06.07, 01:54 No więc mi się na Polu Mokotowskim zatoczył na ścieżkę rowerową facet z komórką przy uchu, wykonałem lot przez kierownicę i ukruszył mi się róg tego prostokąta, który się zakłada na uchwyt na kierownicy. Teraz łatwo zlatuje i nie mam jak naprawić (poza przyklejeniem). Reszta trąbki to zniosła. Ale ja ważyłem wtedy ze 140kg z rowerem i miałem nogi w noskach, więc rower poleciał razem ze mną. Czyli naprawdę zdrowo ta trąbka dostała. Siła uderzenia wygięła lekko kierownicę. Moim zdaniem można trąbkę uznać za dość trwałą :-D Link Zgłoś
roweroraffi Re: Do posiadaczy Airzounda 08.06.07, 20:00 boruta_wwa napisał: > czy jest to trwałe? bo ten plastik na zdjęciach nie > wygląda zbyt solidnie.. Generalnie czasem po glebie złamie się coś (najczęściej chyba obejma na kierze), więc lepiej uważać. Ale ja jeszcze nie widziałem takich obejm, co by się nie rozwaliły przy porządnej glebie ;-) Link Zgłoś
velogustlik Re: Do posiadaczy Airzounda 09.06.07, 21:35 • Re: Głośne trąbki na MASIE xun_vixx 30.05.07, 09:34 + odpowiedz ms-kola napisał: Trabki to AirZound... Jedne z lepszych, bowiem mozna prosto i szybko uzupelniac zapas powietrza w dmuchawie, do tego niezle sie prezentuja, Drogie jak cholera :D To znaczy, że są jeszcze inni producenci? ________________________________________________ VeloGustlik Legionowska Masa Krytyczna 880120227 Przedostani Piątek Miesiąca 19:00 Rynek Miejski forum.legionowo.org velogustlikWYTNIJTO@gmail.com Link Zgłoś