8run0n 18.01.08, 20:59 czy jest święty dla rowerzystów? czy też mam polegać na świętym Andrzeju? Link Zgłoś Obserwuj wątek
yostahoo Madonna del Ghisallo 18.01.08, 21:12 jest katolickim patronem kolarzy: www.wrower.pl/rozne/rozne-patron.php www.tigrisunion.com/inhalt0.htm Dla długodystansowych sakwiarzy może bardziej właściwym patronem będzie św. Krzysztof. Link Zgłoś
Gość: ms Re: święty rowerzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 11:07 Niech ktoś z forum wybierze się na rowerze w podróż po Arabii Saudyjskiej albo Iranie, z medalikiem z wizerunkiem Jezusa i Maryi, przy sobie niech ma Biblię i niech czyta ją na głos publicznie. Teraz tylko wystarczy dać się złapać islamistom i nie zgodzić się na przejście na ich religię - męczeństwo za wiarę i możność bycia patronem rowerzystów gwarantowane. Link Zgłoś
nakole Sakwiarz "krzyzowiec"... 19.01.08, 13:12 ...i męczennik. Jeśli zdeklarujesz się jeszcze jako sponsor takiej wyprawy z pewnościa wielu się zgłosi. Juz widzę te płomienne artykuły w bikeborard, magazynie rowerowym i wrzenie na forach internetowych ;-) Link Zgłoś
Gość: ms Re: Sakwiarz "krzyzowiec"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 19:34 Hehe, dobre, dobre! > Jeśli zdeklarujesz się jeszcze jako sponsor takiej wyprawy z > pewnościa wielu się zgłosi. No nie wiem czy się zgłoszą, mając w perspektywie wyrywanie paznokci, potem obcinanie poszczególnych palców, członka, nóg, rąk, ucięcie języka. Oczu specjalnie nie wydłubią by jak tylko głowę utną wziąść ją za kłaki i "pokazać jej" leżący osobno tułów. Głowa po odcięciu jeszcze kilkanaście sekund świadoma jest tego co widzą jeszcze oczy... Straszne ale prawdziwe, brrr... Link Zgłoś
nakole Re: Sakwiarz "krzyzowiec"... 19.01.08, 21:12 ...ostatnio męczenie członków wyszło z mody, ale pozostało ścinanie głowy... Kask chyba pozwolą zachować, wszak ma chronić głowę przed gwałtownym spotkaniem z glebą ;-) Co tam zresztą głowa, najważniejsze żeby rowerkowi się nic nie stało ! Link Zgłoś
Gość: ms Re: Sakwiarz "krzyzowiec"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 23:00 Tak, myślę że wielu forumiarzy mając nawet odciętą głowę przez te ostatnie kilkanaście sekund wodziłoby oczyma w poszukiwaniu roweru czy aby się mu coś nie stało. Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: Sakwiarz "krzyzowiec"... IP: *.icpnet.pl 20.01.08, 00:33 Czy wy aby nie zbłądziliście w tej dyskusji ? PS. Celowo dać się zatłuc w dla potrzeb wiary nie jest zgodne ze współczesną doktryną chrześcijaństwa/judaizmu (z wyjątkiem jednego przypadku 2000 lat temu który poróżnił wspomniane religie). Pomijając skrajnych radykałów mordowanie chrześcijan nie jest największym marzeniem wyznawców islamu. Okrucieństwa dopuszczają się ludzie wszelkiego wyznania, często mordujący i mordowani modlą się do tego samego boga. Ostatnio modny temat niechęci do żydów wśród ludzi którzy deklarują wiarę w boskość pewnego żyda... Może lepiej zachować dla siebie te religijne uszczypliwości - sami mamy całkiem sporo "religijnych" mordów w historii - np. praktykowany do niedawna całkiem okrutny zwyczaj palenia na stosie... Link Zgłoś
nakole pif-paf... 20.01.08, 09:47 Wydaje mi się, że uderzylismy głównie w ton żartobliwy z przewagą elementów rowerowych. Oczywiście możemy wrócic na ziemię i przy okazji omówic temat jakże doniosły i powazny jak np. niesforność kolorowych koralików przozdabiających szprychy i możliwość handlu nimi w krajach orientu czy siłę odblasku niezwykle ostatnio modnych kamizelek zapożyczonych od robotników drogowych i służb porządkowych ( lepsze pomarańczowe czy żółte?) ;-) Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: pif-paf... IP: *.icpnet.pl 20.01.08, 12:24 Elementy rowerowe ustąpiły miejsca innym. Jak kierowcy żartobliwie traktują rowerzystów to źle - jak rowerzyści jadą po innowiercach to spoko - Kali. Link Zgłoś
nakole Re: pif-paf... 20.01.08, 12:49 Świat nie składa się z części rowerowych. Czy innowiercy zostali obrażeni słowami o dekapitacji? Link Zgłoś
maciux88 Re: pif-paf... 20.01.08, 13:31 Ups. Chyba właśnie obaliłeś czyjś światopogląd - wstydź sie:P Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: pif-paf... IP: *.icpnet.pl 20.01.08, 15:01 Że niby mój? Gratuluje zdolności nadinterpretacyjnych. Link Zgłoś
maciux88 Re: pif-paf... 21.01.08, 09:49 > Że niby mój? > > Gratuluje zdolności nadinterpretacyjnych. Ale Ty sie napinasz odrazu...zazartować nie można? Nie bierz wszystkiego tak do siebie. Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: pif-paf... IP: *.icpnet.pl 20.01.08, 15:00 Jasne, za plecami można wygadywać brednie. Odrobina wyczucia, smaku świadomości historycznej - czy to tak dużo? Oczywiście możesz uważać że takie brednie nawiązujące do religii są śmieszne, ale zapewniam że nie dla wszystkich. Link Zgłoś
Gość: ms Re: pif-paf... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 15:56 Jacu, chyba nie oglądasz wiadomości... Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: pif-paf... IP: *.icpnet.pl 20.01.08, 16:12 O wyższości zabijania za ropę nad zabijaniem w imię wiary... Co do oglądania wiadomości to polecam: youtube.com/watch?v=FDnkpTkNXtM Link Zgłoś
nakole Re: pif-paf... 20.01.08, 20:09 Sadzę, że z igły robisz widły. Nic obraźliwego wyżej nie napisano. Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: pif-paf... IP: *.icpnet.pl 21.01.08, 00:45 Nic nie pisałem o obraźliwościach... chodzi mi jedynie o przypomnienie że chrześcijanie palili innowierców (taki płomienny wyraz miłości bliźniego). Nie można traktować 1,4miliadra ludzi jak bezmózgich okrutników. Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: pif-paf... IP: *.icpnet.pl 21.01.08, 01:30 A tak właściwie to może warto zakończyć ten temat... Link Zgłoś
8run0n Re: pif-paf... 22.01.08, 00:35 > Świat nie składa się z części rowerowych. nakole: dobre bardzo, skąd to wziąłeś? i od razu mówię, że w prawa autorskie nie wierzę i zapożyczam :) poza tym jestem innego zdania! Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: pif-paf... IP: *.icpnet.pl 22.01.08, 00:54 Twierdzenie odwrotne jest niewątpliwie prawdziwe... rower składa się z części świata: aluminium, żelaza, węgla itd. skoro materia krąży (zmieniając jedynie swą postać) to części rowerowe budują świat... Można więc dowieść, że świat składa się z części rowerowych. Podobnym rozumowaniem można też dowieść że rower jest częścią świata - ale skoro to czytasz to pewnie nie trzeba cię o tym przekonywać ;) Link Zgłoś
nakole Re: pif-paf... 22.01.08, 23:53 To racja, jednak nie użyłem tego sformułowania w znaczeniu fizyko- chemicznym :) Link Zgłoś