Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    11.02.09, 18:18
    Mój syn, który jest miłośnikiem rzeczy wysmakowanych, znalazł dla mnie taki rower: www.selectism.com/news/2009/02/09/moof-bike/
    Jest on zaopatrzony na 2 końcach w lampy zasilane słońcem. Ceny nawet nie próbuję zgadywać. Ładny prawda?
    BTW: Nie sprzedaję go w moim sklepie i nie mam sklepu ;-)

Obserwuj wątek
      • jan-w Re: Moof Bike 11.02.09, 18:20
        Eee... Nawet nie taki drogi. Znalazłem. 600USD
        www.areaware.com/proddetail.asp?prod=cyml&CatID=15&subCatID=115
        • Gość: wwwwww Re: Moof Bike IP: 84.38.22.* 12.02.09, 08:45
          nie podoba mi sie - rower przedewszystkim jest bardzo wysoki. Wiem ze to nadaje mu tradycyjnego wygladu ale odbija sie niekozystkie na wygodzie. I Ogranicza użytkowników do wysokich osób.

Po drugie rama jest brzydka. Zaistalowanie lampek w ten sposób sprawia iż wyglada to jak rower hydraulika który przymocował do górnej ramy rurę kanalizacyjną i jedzie do klienta. Albo rower wędkarza...

Moim zdaniem mamy tutaj doczynienia z przypadkiem gdzie pewna koncepcja (zintegorwania z lampek z ramą) zdominowała estetykę i funkcjonalność całego pojazdu.
          • tiresias Re: Moof Bike 12.02.09, 09:41
            w jednym z komentarzy pod zdjęciem poruszono słuszną kwestię: lampy zazwyczaj są
            na kierownicy, żeby było widać gdzie jedziesz, a nie gdzie akurat jesteś. to
            jest poważna wada.
            • Gość: wwwwwwwwww Re: Moof Bike IP: 84.38.22.* 12.02.09, 10:01
              to akurat można czesciowo rozwiązać poprzez duży kąt świecenia lampy - wikszym problem jest to iż lampa taka w czasie skręcania nie oświetla drogi przed kołem. Choć tak naprawde wydaje sie iż to tylko taka "lampka pozycyjna" bez ambicji oswieytlania drogi.
      • Gość: jasiu Re: Moof Bike IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.02.09, 12:49
        Zasilane słońcem? To znaczy że świecą kiedy jest jasno?
        • jan-w Re: Moof Bike 12.02.09, 22:17
          Tak. A w domach z bateriami słonecznymi jest światło i ciepła woda tylko kiedy
          świeci słońce ;-)
          • Gość: jasiu Re: Moof Bike IP: *.elektrosat.pl 13.02.09, 20:40
            A ile ważą akumulatory które magazynują energię słoneczną i jaką powierzchnię
            aktywną mają baterie? Domu się nie wozi. ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka