poranna-kawa 04.06.09, 11:04 i jakie odległości pokonujecie ? Pytam z ciekawości, ponieważ zauważyłam wzrost liczby mijających mnie codziennie rano rowerzystów :-) U mnie to 10 km w jedną stronę. Link Zgłoś Obserwuj wątek
kingfish79 Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 04.06.09, 11:13 Mam tylko 5 km w jedna strone ale przynajmniej nie musze wczesnie wstawac :) No i jestem duzo szybciej niz samochodem czy autobusem. Do poprzedniej pracy mialem 21km i jezdzilem 2-3razy w tygodniu, bo nie zawsze mialem na to czas. Link Zgłoś
seba-sch Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 04.06.09, 12:02 ja mam 21km w jedną stronę jeżdżę marzec-listopad prawie codziennie, zimą staram się 2 x w tygodniu aby zupełnie nie wyjść z formy. idealne rozwiązanie gdy nie ma czasu w tygodniu na treningi, po prostu trzeba jechać do pracy i już :) Link Zgłoś
Gość: Smak Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 12:52 To musi byc smiertelnie nudne jechac 500x w roku ta sama trase. Chyba bym sobie w leb strzelil. > ja mam 21km w jedną stronę jeżdżę marzec-listopad prawie codziennie, > zimą staram się 2 x w tygodniu aby zupełnie nie wyjść z formy. Link Zgłoś
robertrobert1 Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 04.06.09, 21:13 Gość portalu: Smak napisał(a): > To musi byc smiertelnie nudne jechac 500x w roku ta sama trase. Chyba bym sobie > w leb strzelil. > > > ja mam 21km w jedną stronę jeżdżę marzec-listopad prawie codziennie, Tak sie składa, ze moja trasa jest zróznicowana: korona wału ziemnego, las Kabacki, szutrowe drogi Wilanowa, droga lokalna do Powsina więc krajobraz się zmienia a dojazd traktuje jako trening. Dzięki temu po przybyciu do domu mogę się zając sprawami domowymi i nie tracić czasu na trzymanie formy. > > zimą staram się 2 x w tygodniu aby zupełnie nie wyjść z formy. Link Zgłoś
bikestats.pl śmiertelnie nudne 05.06.09, 18:56 To musi być śmiertelnie nudne jeździć 500 razy w roku tą samą trasą...samochodem/tramwajem/pociągiem. To musi być śmiertelnie nudne być takim smutnym człowiekiem, żeby mając 500 okazji w roku do pojechania nową trasą jeździ się tą samą... pozdr, Link Zgłoś
robertrobert1 Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 04.06.09, 21:10 Ja mam podobnie: 21,5 km Link Zgłoś
poranna-kawa Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 04.06.09, 13:05 Podziwiam ... 21 km :-) Nudne ? wcale ... Tak naprawdę każdy sport, gdyby patrzeć na to pod takim kątem - byłby śmiertelnie nudny ! Liczy się zamiłowanie, czasami chęć pobicia własnych rekordów. Można też przecież zmieniać trasę dojazdów. Ja do pracy mogę jechać dwoma różnymi mostami i kilkunastoma różnymi ulicami do wyboru :-) Link Zgłoś
bikestats.pl Zgadza się! Wcale nie nudne:) 05.06.09, 18:58 Popieram w całej rozciągłości:) Nudne to musi być stanie w korkach. Jazda na rowerze nawet tą samą trasą nie musi być nudna:) pozdr, Link Zgłoś
Gość: Steppenwolf Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem IP: 62.29.248.* 04.06.09, 13:33 No pewnie, że jeżdżę. Mam tylko nieco ponad 5 km, ale wychodzę z domu o 7.35., na autobus musiałbym już o 7.15. 20 minut każdego ranka? Bezcenne. Najlepsze jest to, że nie mam termometru w domu i któregoś styczniowego dnia, gdy wszedłem do pokoju ludzie krzyknęli, że chyba zgłupiałem, bo jechałem rowerem przy -17. A ja po prostu nie wiedziałem. I wiecie co? Nie było mi zimno :-) Link Zgłoś
kingfish79 Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 04.06.09, 13:45 przy temp. rzedu -17 liczniki lubia zamarzac :-)) ale i tak jest fajnie Link Zgłoś
dr_olek Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 04.06.09, 14:25 Kiedyś jeździłem 10 km do pracy teraz ok. 5. Nudne? A kto powiedział, że trzeba wybierać tę samą trasę? Link Zgłoś
Gość: Steppenwolf Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem IP: 62.29.248.* 04.06.09, 14:58 A jeśli o nudę chodzi: czy nie jest jeszcze nudniejsze jeżdżenie tym samym autobusem? Link Zgłoś
Gość: bOb Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem IP: *.acn.waw.pl 04.06.09, 15:58 na rowerze nie mozna czytac ksiazek :-))))a w kazdym razie jest trudno. Link Zgłoś
robertrobert1 Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 04.06.09, 21:19 Autobus ma swoje zalety ale przy 2 przystankach czyli 2-3 km za dużo książki się nie przeczyta a przy dystansach 20 km to podróż autobusem by zajmowała zbyt wiele czasu ( przy 3-4 przesiadkach). Link Zgłoś
dr_olek Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 04.06.09, 23:25 Zgadza się. To chyba jedyna wada roweru, tym niemniej ja wciąż wolę rower, szczególnie że na nic się nie trzeba śpieszyć :) Link Zgłoś
Gość: marcin Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 16:13 Ja zacząłem półtora tygodnia temu jeździć do szkoly, mam 3km(malutko, ale zawsze troche sportu z rana się przydaje), a jade 4min :D, gdybym jeździł autobusem musiałbym wychodzić o 7:36, a tak o 7:50, najlepsze jest jak wyprzedzam kierowców stojących na drodze w korku :p Link Zgłoś
stefan4 Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 04.06.09, 16:28 marcin: > mam 3km [...], a jade 4min [...] > najlepsze jest jak wyprzedzam kierowców stojących na drodze w korku Ciągniesz 45 km/h po zakorkowanej ulicy?! Policz jeszcze raz te kilometry i te minuty. Jeśli Ci wyjdzie np. 2.5km i 5 min. (czyli 30 km/h), to uwierzę. - Stefan Link Zgłoś
Gość: kwaśny Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 08:35 Zamieniłem auto na rower - autem 4 km, a rowerem przez las 5,5 km - zawsze jadę lasem. Trwa to 15-20 minut :). Zimą odpuszczam sobie rower. Link Zgłoś
stefan4 Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 05.06.09, 12:13 kwaśny: > autem 4 km, a rowerem przez las 5,5 km - zawsze jadę > lasem. To ja na odwrót: polną drogą i lasem 6 km; a ulicami (tak muszę w zimie) 8 km. W dodatku na jednej z tych ulic jest zawsze wielki korek a chodniki są symboliczne i do jazdy rowerem nadają się słabo. - Stefan Link Zgłoś
ozg-a46 Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 05.06.09, 09:38 3,5 km w jedną stronę,bez względu na pogodę i porę roku,zima,jesień,plucha,mróz też:) już tak kilka lat:PPP Link Zgłoś
Gość: j Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 11:56 20-23km w jedną stronę (zależy od trasy). Asfalt (momentami bardzo polski asfalt....), żużel, las. Kwiecień - październik. Od 3 do 5 razy w tyg. Ostatnio nawet zdarza mi się zamykać w godzinie. Zajawka straszna. Muły pracują - mózg odpoczywa. Nuda?! Klimat nie pozwala na nudę:-) Wrócić do normalnej wagi po 5 latach siedzenia na d...-bezcenne. Link Zgłoś
mallard Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 05.06.09, 11:45 poranna-kawa napisała: > U mnie to 10 km w jedną stronę. U mnie niestety tylko 3... :( Link Zgłoś
bikestats.pl Coraz gorzej 05.06.09, 19:00 U mnie teraz też tylko 3 z hakiem. Kiedyś było 9 w jedną stronę, potem 7, a teraz? 3.5km Co będzie później, strach się bać ;p Link Zgłoś
radababa Po Polach Mokotowskich - do czasu 05.06.09, 12:10 Uwaga! Mieszkańcy Warszawy i miłośnicy zieleni! Weźmy udział we wspólnej akcji obrony Pól Mokotowskich przed rozsprzedaniem ich prywatnym inwestorom! Czas na wspólne działanie – wejdźcie i przyłączcie się. Akcja wspierana przez Gazetę i TVN – naspolke.pl/norki/widok/55/ratujmy_pola_mokotowskie_serce_naszej_warszawy Link Zgłoś
Gość: adam Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem IP: 212.244.68.* 05.06.09, 12:25 Ja mam tylko 3 km do pracy ale jeżdze cały rok bez względu na pogode ale za to w niedziele jak jest sprzyjająca pogoda to pokonuje 60 do 100 kilometrów Link Zgłoś
Gość: vietto Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem IP: *.ghnet.pl 05.06.09, 12:44 Jeżdżę tylko w bezdeszczowe dni /no, chyba że mnie złapie w powrotnej drodze/ od kwietnia do października. 9,5 km w jedną stronę. Borek, Ruczaj, Zakrzówek, Błonia, rejon Czarnowiejskiej. Na szczęście boczne uliczki, zero ruchu, tereny zielone, wały nad Wisłą, deptak wzdłuż Błoń. Fragmenty z dużym ruchem - może 200 m. Czasowo od wyjścia z domu do zaparkowania w pracy - 27,28 minut. Jadąc tramwajem i autobusem tracę w najbardziej optymalnym wariancie /brak korków/ około 45 minut. Ale często bywa, że i godzina nie wystarcza. No i ten tłok i zaduch. Link Zgłoś
sledzik4 Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 05.06.09, 15:25 W prostej linii 2 km. Najkrótsza - bezpieczna - trasa = 4 km. "Udaje" mi się ją pokonać kilka razy w roku. Przeważnie jak pada deszcz lub napada dużo świeżego puchu. Jednak przed pracą pokonuję - najczęściej - dwadzieścia kilka kilometrów. Bywają dni, że jest powyżej 30-stu a raz w tym roku nawet 45 km. :) Po pracy, różnie to bywa. Najczęściej jest to 12 do 14 km. Link Zgłoś
Gość: ffrodo Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem IP: 195.47.201.* 05.06.09, 15:51 na trasie pogoda zmienną jest, co z przebraniem w ciuchy do pracy Link Zgłoś
sonieczka600 Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 05.06.09, 20:49 ja jezdzilam do szkoly na rowerze. mam do pokonania ok. 10 km, ale ja nie lubie jezdzic w zla pogode, a po rowerze najchetniej wzielabym prysznic. duzo chetniej jezdze w pogodne dni razem ze znajomymi. umawiamy sie na www.naspolke.pl i wspolnie przemierzamy warszawe :D Link Zgłoś
robertrobert1 Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 06.06.09, 22:15 Gość portalu: ffrodo napisał(a): > na trasie pogoda zmienną jest, co z przebraniem w ciuchy do pracy Można wozić ze sobą w sakwie albo mieć dyżurne w pracy. Akurat to jest najmniejszy problem. Link Zgłoś
poranna-kawa Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 06.06.09, 09:26 "na trasie pogoda zmienną jest, co z przebraniem w ciuchy do pracy" Przyjeżdżam kilka minut wcześniej do pracy, biorę prysznic i przebieram się w służbowe ubranie, które wiozę w plecaku :-) Link Zgłoś
marzena.sa Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 06.06.09, 13:57 jeżdżę, codziennie .. cały rok :) Link Zgłoś
Gość: ukaz Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem IP: *.rev.km-net.pl 06.06.09, 19:35 ja pokonuje dziennie 30 km w jedną stronę,miesięcznie robię ok 1200-1500km ale to moje hobby wiec niema co się dziwić inni robią znacznie więcej :) Link Zgłoś
czik-k Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 07.06.09, 15:12 ja osobiście nie jeżdżę, ale wielu moich znajomych tak, i niektórzy pokonują spore odległości. oczywiście o wiele przyjemniej jest jeździć razem, jeden mój kolega dał ogłoszenie na www.napolke.pl i od tego czasu już nie musi sam dojeżdżać spod Warszawy Link Zgłoś
Gość: marines Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem IP: 83.238.44.* 08.06.09, 16:04 12,5 km w jedną stronę - 28-38 minut w zależności od wiatru i nastroju (zazwyczaj 30-33min) - czemu tak wolno? bo jakbym nie jechał to zawsze mam pierwsze pół pod górkę, a w drugiej połowie relaksuję się - czasem z V chwilową do 50 ;)) A jeżdżę codziennie jak tylko nie ma mrozu/śniegu - kiedyś wywinąłem orła na lodzie i mam uraz. pozdrower P.s. Absolutnie najszybszy wariant autobusem z dojściem na niego i przesiadką to 40 min Link Zgłoś
alabama8 Re: kto z Was jeździ codziennie do pracy rowerem 09.06.09, 11:22 Ze dwa kilometry w jedną stronę (do pociągu). Chciałoby się więcej, ale to równałoby się przejazdowi przez całą długość warszawskich Aleji Jerozolimskich (mały pikuś że daleko) większy pikuś że niebezpiecznie. Ale dla pocieszenia jeżdżę cały rok na okrągło, nawet przy minus 17', w deszczu i w śniegu. I faktycznie - wcale nie jest zimno. Taki nigdy nie kończący się sezon. Link Zgłoś