novalee1 10.04.07, 14:05 Chodzi mi tu o strony z piosenkami w jezyku polskim,lub grami czy zabawami,wszelkie mozliwe adresy www,ktore moga byc przydatne w nauce dziecka jezyka polskiego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalina29 Re: Zasoby sieciowe do nauki jezyka polskiego 10.04.07, 14:30 Raczej jest tego niewiele, a jak juz jest to nie bardzo ciekawe. To moje doswiadczenie. Ostatnio przygotowalam sama material do piosenki "dobre dobre bardzo dobre" Arki Noego (powklejalam ilustracje do tekstu, jest tam duzo rzeczownikow), jezeli ktos jest zainteresowany to chetnie przesle. Moim dzieciom sie spodobalo Kalina Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Zasoby sieciowe do nauki jezyka polskiego 10.04.07, 16:59 Kalina, poprosze na gazetowy, jesli nadaje sie dla piecolatki. Dzieki. Odpowiedz Link
katbob Re: Zasoby sieciowe do nauki jezyka polskiego 10.04.07, 22:47 To ja tez bardzo prosze na gazetowy adres. Pozdrawiam. Kasia Odpowiedz Link
novalee1 Re: Zasoby sieciowe do nauki jezyka polskiego 11.04.07, 16:40 Dzieki marchewa,szczegolnie za dwa ostatnie linki,faktycznie trudno cos znalezc w sieci zeby zabawic malucha,duzo latwiej kupic gotowa gre,lub dvd. Odpowiedz Link
kalina29 Re: Zasoby sieciowe do nauki jezyka polskiego 14.04.07, 10:05 kasia, wyslalam przed chwila pozdrawiam Kalina Odpowiedz Link
kalina29 Re: kalina29- OT: dostalam= dziekuje 14.04.07, 10:04 i mozesz to wykorzystac? masz piosenke? pozdrawiam Odpowiedz Link
zeg-ata Re: Zasoby sieciowe do nauki jezyka polskiego 09.04.08, 10:14 Witam, jesli to nie problem prosilabym o przeslanie tego materialu na adres: dor-ota@hotmail.co.uk Dzieki. Odpowiedz Link
abocijawiem Re: Zasoby sieciowe do nauki jezyka polskiego 10.05.08, 17:37 Domisie www.itvp.pl/video.html?channel=452&genre_id=-1&form_id=-1&site_id=830&page_size=12&sort_by=1&sort_direction=2 Odpowiedz Link
marchewa69 Re: Zasoby sieciowe do nauki jezyka polskiego 11.04.07, 10:11 Nie jest tak źle: www.wirtualnemedia.pl/document,,1776067,Domowe_Przedszkole_znow_w_TVP1.html program.aupair.fm.interia.pl/zywienie.html eduseek.interklasa.pl/dzieci/ www.miastodzieci.pl/ muzeumdobranocek.pl/index2.htm www.pankuleczka.pl/ www.baltazar-gabka.pl/start.php pirazyzaba.blox.pl/html www.minimax.com.pl/html/mixer/gry/_index.htm Jak coś znajdę jeszcze to dokleję. Pozdrówka jeszcze z Pragi, Marta Odpowiedz Link
katwe Re: Zasoby sieciowe do nauki jezyka polskiego 23.04.07, 23:24 www.bajecznik.pl www.bajka.pl/ www.bajki.com www.bajki.prv.pl/ www.bajki-grajki.pl/ www.bajmobil.pl/gry/malowanka.html www.blizniaki.net/ www.dolinka.szkola.net/ www.gospodyni.nazwa.pl/gry_i_zabawy_dla_dzieci (rozdział dziecko) www.gry.interia.pl/online/gryproste/ www.gumis.pl/ www.gumisio.mega.com.pl/ www.interklasa.pl/portal/index/strony www.itvp.pl www.janbrzechwa.w.interia.pl/ www.kolorowanki.com/ www.krasnoludki.pl www.literka.pl/modules www.maluchy.pl/ www.miasteczkodzieci.pl/zabawy.php www.misie.com.pl www.muumimaailma.fi/ www.nauka.2p.pl/ www.pasterz.pl www.piosenkowo.com/ www.przedszkolaki.serwus.pl/ www.wyspa.interia.pl/ www.zderzak.pl/dzieci/ www.zwierzaki.net/ Szukajcie, przetwarzajcie, wykorzystujcie. pozdrawiam Odpowiedz Link
aniaiewa Re: Zasoby sieciowe do nauki jezyka polskiego 14.05.07, 18:56 Katwe co prawda wkleila link do itvp, ale ja podklejam bezposredni do "Jedyneczki" www.itvp.pl/search.html?query=jedyneczka Moja 5-latka woli niestety niemieckie bajki, ale my walczymy i akurat na Jedyneczke tez przychodzi chetnie Ania Odpowiedz Link
ika.alias Re: Zasoby sieciowe do nauki jezyka polskiego 27.07.09, 15:20 aniaiewa napisała: > www.itvp.pl/search.html?query=jedyneczka Widze, ze trzeba miec abonament, zeby cos obejrzec. Czy ktos z Was ma z tym doswiadczenie? Albo z TV Polonia przez www.tvpolonia.com/ ? Odpowiedz Link
reyka Re: Zasoby sieciowe do nauki jezyka polskiego 15.10.07, 22:35 a ja wlasnie znalazlam cos takiego www.dziecionline.pl/maluch/maluch.htm wybierac i przebierac... Odpowiedz Link
reyka WSiP - interaktywne gry i zabawy 03.07.08, 23:45 www.wsipnet.pl/kluby/igiz.html?k=11 Odpowiedz Link
reyka wierszoteka 22.08.08, 21:26 podpinam link, ktory podala "sukiennica" lena.libra-wrd.pl/Wierszoteka.htm przyda sie Odpowiedz Link
reyka jesien w wierszach dla dzieci 01.10.08, 20:50 strony.aster.pl/mira1/poezja-jesien/dla_dzieci/wiersze_dla_dzieci.htm Odpowiedz Link
reyka Moja Polska - zabawa edukacyjna -SUPER strona !!!! 07.05.09, 00:02 www.mojapolska.az.pl/ goraco polecam, znalazla te strone kolezanka zupelnie niedawno. Odpowiedz Link
babimati Re: Moja Polska - zabawa edukacyjna -SUPER strona 10.05.09, 13:10 Bajki do słuchania www.waszebajki.pl Odpowiedz Link
reyka super kid.pl 28.05.09, 22:07 baardzo fajna strona z duza iloscia ciekawych materialow za darmo. czesc dostepna tylko na abonament. www.superkid.pl/pl Odpowiedz Link
anew3 Re: Zasoby sieciowe do nauki jezyka polskiego 16.07.09, 13:05 Polecam forum a na nim duzo fajnych linkow o zabawach z dziecmi:forum.gazeta.pl/forum/f,576,Gry_i_zabawy.html Odpowiedz Link
reyka.fix Zyraffa - gry dla dzieci 05.11.09, 12:11 gry edukacyjne, ciekawy portal www.zyraffa.pl/ Odpowiedz Link
arim28 Strony dla dzieci 06.11.09, 22:32 www.naobcasach.pl/d.115.Wyliczanki___Rymowanki.html www.niezwykla-kraina.pl/forum/viewtopic.php?f=40&t=850 czasdzieci.pl/czytanki/id,139f32-suchorzewska_irena_mam.html www.superkid.pl/pl/dla-dzieci/dla-najmlodszych/rymy-i-rymowanki/rymowanki/ dziecioweutwory.blox.pl/html peb.pl/dvdrip-hq-4/227228-rapidshare-klub-przyjaciol-myszki-miki-2006-a.html www.4shared.com/dir/1441549/77bc1dcf/Dla_dzieci.html miastodzieci.pl/dla_rodzicow/:/d,1.html: dladzieci.stronypolskie.pl/ Mam tego jeszcze wiecej Odpowiedz Link
arim28 Re: Strony dla dzieci 06.11.09, 22:36 www.ewa.bicom.pl/chwile.htm www.piszmydzieciom.pl/bajki.php www.gong.art.pl/spiewnik/lista.html karaokedzieciom.com/ www.lobuziak.pl/rodzice/nasze_pomysly/ www.mojapolska.az.pl/ Odpowiedz Link
ania_kolas Re: Strony dla dzieci 31.01.10, 22:17 www.wierszedladzieci.pl - masa wierszy, teatrzyków, a także radio dla dzieci. Odpowiedz Link
reyka.fix "kultura w sieci dla dzieci" kula 04.03.10, 11:51 www.kula.gov.pl/ Strona jest przeznaczona dla dzieci najmłodszych zarówno w kraju, jak za granicą. Poprzez atrakcyjne interaktywne gry i zabawy dzieci mogą poznawać kulturę i historię Polski, a także polskie tradycje. W odpowiedniej zakładce rodzice i nauczyciele znajdą różnego rodzaju materiały edukacyjne i przykłady scenariuszy zajęć. Odpowiedz Link