eella6 12.05.12, 13:08 Jaką aktywność sportową mogę zaproponować dziecku(szkoła podstawowa i gimnazjum) z dużą wadą wzroku? Syn ma całkowite zwolnienie z wf-u, ale uczestniczy w zajęciach, tylko nie może wykonywać ćwiczeń wysiłkowych. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renita1 Re: Sport 12.05.12, 19:57 Wszystko na pewno zależy od możliwości dziecka... Indywidualnie to na pewno rower, rolki, bieganie rekreacyjne, koszykówka ( rozumiem że siłownia odpada jeżeli nie może ćwiczeń wysiłkowych). Z zajęć grupowych to pewnie tylko pływanie. Z wymienionych wyżej mój pierwszoklasista uwielbia rower i pływanie :). Odpowiedz Link
eella6 Re: Sport 12.05.12, 21:48 Problem z zajęciami wf-u zaczął się w VI klasie. Lekarz po bilansie w trzeciej klasie wystawił całkowite zwolnienie z wf-u, wyprosiliśmy, by jednak wystawił zaświadczenie o udział w lekcjach, ale z zastrzeżeniem o ćwiczeniach wysiłkowych. Syn i córka uwielbiają sport, szczególnie biegi, piłkę nożną. Boję się im zabraniać, bo wiem co dla nich to znaczy. Dla córki udział w zawodach, to cała radość, wtedy widać, że się spełnia. Basen odpada. Odpowiedz Link
aamns Re: Sport 16.05.12, 08:38 a jak wyglądają zajęcia wf dla dzieci z soczewka twarda? moga ćwiczyc? Odpowiedz Link