wlodekbar 23.08.08, 20:34 'Ludzie i ich przestrzeń życiowa są zatruwani, rządy szantażowane, a kryzysy i konflikty zbrojne bezceremonialnie wykorzystywane bądź nawet finansowane.' Nie mogę sobie z tą zatruwaną przestrzenią życiową poradzić..;). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pmisiek_kosmaty Re: Jak zmienić?:): 23.08.08, 21:44 wlodekbar napisał: > Nie mogę sobie z tą zatruwaną przestrzenią życiową poradzić..;). widzę, ze z wieloma rzeczami nie możesz sobie poradzić. Może po prostu zmień zawód? Wyraźnie nie radzisz sobie z prostymi zdaniami, może zmień dziedzinę, bo chyba nie bardzo się orientujesz w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Jak zmienić?:): 23.08.08, 22:02 Misiek, tak się złozyło, że mam wyższe wykształcenie ekonomiczne, więc z ekonomii ostatnia noga to ja nie jestem. A Ty czy wiesz - j.w. z tą przestrzenią? Nie odpowiedziałaś wszak. Poza pouczeniem i propozycją czego innego :). Odpowiedz Link Zgłoś
pmisiek_kosmaty Re: Jak zmienić?:): 23.08.08, 22:13 Wiesz. Znam i ortografię, gramatykę, i ekonomię... I jeszcze parę innych dziedzin. Wygodnie się urządziłes, a propos kościoła, to sobie tu urządziłes taki placyk - poprosisz i zrobią za Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Jak zmienić?:): 23.08.08, 22:19 pmisiek_kosmaty napisała: > > Wiesz. Znam i ortografię, gramatykę, i ekonomię... I jeszcze parę > innych dziedzin. No i bardzo dobrze. To "wiesz" tu wymowne. Ale nie jesteś jedna na świecie, jeszcze jest kilka miliardów istot. I jak Ci się uzbierało, wyszperaj przyczyny. A nie usiłować dokuczyć, > > Wygodnie się urządziłes, a propos kościoła, to sobie tu urządziłes > taki placyk - poprosisz i zrobią za Ciebie... O, właśnie, nawet w tej Polsce poprosić o nic nie można, bo od razu...wysługugiwaaaanie się, podchodzenie, manipulowanie. Panie. > Odpowiedz Link Zgłoś
pmisiek_kosmaty Re: Jak zmienić?:): 23.08.08, 22:22 Prosić można... Podobno było napisane w Piśmie Świętym: "Proście, a dostaniecie, szukajcie, a znajdziecie, pukajcie, a otworzą wam"... Polska jest w 95% katolicka, ja jestem z tych 5%.. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Jak zmienić?:): 23.08.08, 22:28 pmisiek_kosmaty napisała: > > Prosić można... Podobno było napisane w Piśmie Świętym: "Proście, a > dostaniecie, szukajcie, a znajdziecie, pukajcie, a otworzą wam"... > > Polska jest w 95% katolicka, ja jestem z tych 5%.. ;))) Guzik mnie obchodzi, skąd, laska, jesteś. Ja jestem z miłośni ogólnego ducha, jak by to Nonwid ujął, dlatego podejmuję się takich nie innych wyzwań, nawet na głodniaka. Ajeśli Ty jesteś z partii ducha, co służalców słucha, to Vi odpowiadam, że gwiazd ja tak nie ustawiłem. Amen.. tzn. kuniec. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Jak zmienić?:): 23.08.08, 22:07 Może zastąpić 'przestrzeń życiową' modnym wyrażeniem 'środowisko'? Też będzie wymagało jeszcze przepracowania, ale może lepiej brzmieć. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Jak zmienić?:): 23.08.08, 22:22 > Może zastąpić 'przestrzeń życiową' modnym wyrażeniem 'środowisko'? > Też będzie wymagało jeszcze przepracowania, ale może lepiej brzmieć. O, właśnie, może... Tak więc byłoby: 'Ludzie i ich przestrzeń życiowa są zatruwani, rządy szantażowane, a kryzysy i konflikty zbrojne bezceremonialnie wykorzystywane bądź nawet finansowane.' Odpowiedz Link Zgłoś
pmisiek_kosmaty Re: Jak zmienić?:): 23.08.08, 22:26 Środowisko i przestrzeń życiowa to zupenie co innego, zwracam Wam uwagę. Ten kawałek jest cały bzdurny, "kryzysy i konflikty zbrojne bezceremonialnie wykorzystywane bądź nawet finansowane.' - a to bije rekordy. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Jak zmienić?:): 23.08.08, 22:31 Laska, nie mieszaj, nie znasz kontekstu, a i tak nie pomożesz, bo tylko Ci w lepszą być w głowie. Nie ma to jak bagno rywalizacji. A nie ekumeniczna jedność i realizacja przyrodzonego nam imperatywu dawania. Odpowiedz Link Zgłoś
pmisiek_kosmaty Re: Jak zmienić?:): 23.08.08, 22:36 Laska, to możesz do swojej mamusi powiedzieć, Ekumeniczna jedność ma za Ciebie harować? Faktycznie, dobrze jest się ustawić w życiu. Z Bogiem, niech Cię Bóg prowadzi, a jeszcze lepiej - natchnie. Chociaż z pustego i on, nie tylko Salomon, nie naleje. Z logiką tez coś u Ciebie nie tego, bo podajesz jedno zdanie, a potem wymagasz znajomości kontekstu. Ja wiem, o co chodzi, podpowiadam, nie mieszam, lecz widocznie u Ciebie z wiedzą nie w tę stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Jak zmienić?:): 23.08.08, 22:45 pmisiek_kosmaty napisała: > > Laska, to możesz do swojej mamusi powiedzieć, Ni e powiem, bo moja Matka nie żyje. > Ekumeniczna jedność ma za Ciebie harować? Faktycznie, dobrze jest > się ustawić w życiu. Ty, i przestań już bredzić! > Z Bogiem, niech Cię Bóg prowadzi, a jeszcze lepiej - natchnie. > Chociaż z pustego i on, nie tylko Salomon, nie naleje. > > Z logiką tez coś u Ciebie nie tego, bo podajesz jedno zdanie, a > potem wymagasz znajomości kontekstu. > Ja wiem, o co chodzi, podpowiadam, nie mieszam, lecz widocznie u > Ciebie z wiedzą nie w tę stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Jak zmienić?:): 23.08.08, 22:32 pmisiek_kosmaty napisała: > > Środowisko i przestrzeń życiowa to zupenie co innego, zwracam Wam > uwagę. Hę? To jak - mapażitie. Za darmo, heheh. > > Ten kawałek jest cały bzdurny, "kryzysy i konflikty zbrojne > bezceremonialnie wykorzystywane bądź nawet finansowane.' - a to bije > rekordy. > > Odpowiedz Link Zgłoś
pmisiek_kosmaty Re: Jak zmienić?:): 23.08.08, 22:40 Czasami mam dzień litości dla sierot, ale po raz kolejny się przekonałam, że nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Przepraszam - teraz :) 23.08.08, 22:25 > Może zastąpić 'przestrzeń życiową' modnym wyrażeniem 'środowisko'? > Też będzie wymagało jeszcze przepracowania, ale może lepiej brzmieć. Zatruwani są ludzie i ich środowiska, szantażowane rządy, a kryzysy i konflikty zbrojne bezceremonialnie wykorzystywane bądź nawet finansowane.' Może tak... Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Re: Przepraszam - teraz :) 04.09.08, 10:55 Beznadziejnie wygląda to rozbudowane zdanie z użyciem strony biernej. Szkodzi się ludziom, zatruwa środowisko, szantażuje rządy, bez skrupułów wykorzystuje [klęski żywiołowe/kryzysy humanitarne], a nawet finansuje konflikty zbrojne. Odpowiedz Link Zgłoś