Dodaj do ulubionych

WRZEŚNIOWE POWITANIE

01.09.10, 10:49
Witam! Porządziłam się troszkę, bo jestem rzadkim gościem. U mnie świeci
słońce, ale zimno 15 st. Oj, nie chciałabym już chodzić do szkoły big_grin big_grin
Obserwuj wątek
    • iwet170 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 01.09.10, 11:07
      Basiu, przepraszam, ale dopiero teraz zauważyłam, że to Ty witasz wszystkich co
      miesiąc. SORKI smile smile
    • kumpelka15 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 01.09.10, 17:33
      Witam wszystkich -dawno mnie tutaj nie było, ale teraz mam nowe urządzenie więc witam !
      U mnie leje ciągle, zimno i ciemno.Czekam na taką ładną jesień z szeleszczącymi listeczkami pod stopami.Wrzesień to mój ulubiony miesiąc więc myślę ,że jeszcze pokarze tą jaśniejszą stronę.
      http://i53.tinypic.com/ny71bm.jpg
      • dede43 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 01.09.10, 20:23
        No to wrześniowe dzień dobry.
        • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 02.09.10, 07:19
          Witajcie we wrześniu.
          • pragata Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 02.09.10, 13:10
            ...pogoda już się robi słoneczna i cieplej!.....radosne dzień dobry dla
            wszystkich....
            • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 02.09.10, 17:58
              Dziewczyny, u mnie od kilku minut ściana deszczu. Ledwo wróciłam z działki.
              • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 02.09.10, 19:56
                Ale gapa ze mnie - przywitałam sie w starym wątku.
                • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 03.09.10, 09:31
                  A dzis piękne słońce. Milego dnia!
                  • pragata Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 03.09.10, 18:30
                    ....uuuu ale się szykuje zimna noc,wyciągać trzeba kołdry i koce jeszcze na nie
                    nie zawadzi...

A dzień wstał radosny ze słońcem,ale zimny pozostał,no i co z tą naszą złotą
                    polską jesienią będzie?....
                    • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 04.09.10, 16:24
                      U nas w nocy było tylko 8 st.Ale dzień nienajgorszy,było i słońce ale przed
                      chwilą popadało.Akurat weszłam do domu zrobic sobie kawę jak lunęło .Zdązyłam
                      sobie narwac szczawiu i mam robótkę.
                      • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 05.09.10, 14:33
                        Co tu tak pusto???Lato sie kończy - pora wracać.
                        • pragata Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 05.09.10, 18:22
                          ....kiedy żal ....

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/oh/hh/ynmg/TQjeavgLt80N8O0tgX.jpg

...a mnie jest szkoda lata...
                          • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 05.09.10, 18:44
                            Witajcie. jestem po dwudniowej wyprawie w Karkonosze. jestem zmęczona, ale było
                            warto.
                            • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 06.09.10, 04:45
                              Weekend,weekend i zaczyna się dzień jak co dzień. Miłego dnia.
                              • dede43 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 06.09.10, 10:20
                                dzień dobry. Wróciłam z weekendowegoo zjazdu z okazji 50 lecia matury. Było 17 osób i było super.
                                • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 06.09.10, 12:51
                                  W mojej szkole taki zjazd planowany jest na 18 września. Akle z powodów rodzinnych nie będę na nim.
                                  • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 06.09.10, 21:05
                                    A ja sie miotam ostatnio między dwoma domami bo musze pomóc dzieciom w opiece nad dziewczynkami i mam za mało czasu aby spokojnie usiaść i popisac.Ale one sa tak cudowne że kazda chwila z nimi to coś niezwyklego.
                                    • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 07.09.10, 10:51
                                      No nie-sama zostałam...
                                      • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 07.09.10, 13:05
                                        A ja z wnuczką. Piekny dzisiaj dzień. naspacerowałyśmy się, aż "nas obie" nogi bolą. Miłego dnia.
                                        • pragata Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 07.09.10, 14:21
                                          ...u mnie był piękny,teraz leje i wieje jesiennie....
                                          • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 08.09.10, 13:59
                                            A ja mam słonko!!!
                                            • voxave Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 08.09.10, 17:34
                                              dzisiaj była ładna pogoda ,słoneczko też u mnie świeciło i nawet było ciepło pod Górami Sowimi.
                                              • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 09.09.10, 07:16
                                                Witajcie. Jesień chyba przyszła na dobre wraz z dzisiejszym deszczem.
                                                • dede43 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 09.09.10, 07:40
                                                  Dzień dobry. Do wczoraj miałam słoneczko, choć było zimno, dziś niestety pada. Gdzie to nasze "babie lato"?
                                                  • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 09.09.10, 21:49
                                                    Jakoś pod wieczór troche sie przetarło.Powinno to babie lato nadejsc ale kto wie...
                                                  • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 10.09.10, 07:30
                                                    Piękny dzień dzisiaj, naspacerujemy się z małą,że hej. Zaraz wyruszamy.
                                                  • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 10.09.10, 10:33
                                                    U nas pochmurno na razie.Czekam na męża,zaraz po mnie przyjedzie i do domu!Na razie się nababciowałam.
                                                  • dede43 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 11.09.10, 08:32
                                                    Dzień dobry w słoneczny ciepły poranek. Miłego dnia.
                                                  • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 11.09.10, 09:26
                                                    Fakt. Poranek śliczny i podobno tak będzie cały dzień. Miłego dnia.
                                                  • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 11.09.10, 19:58
                                                    Cały dzień był piękny. Troche tylko posiedziałam na tarasie bo miałam bardzo pracowita sobotę.Na sam koniec,jak robiłam kolację-maz wrócił z naszego zagajnika z grzybami i trzeba było jeszcze je oczyscić.Garnek do suszenia jedzie prawie na okraglo.
                                                  • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 12.09.10, 09:26
                                                    Podziwiam i zazdroszczę tym,którzy znają się na grzybach. Nie zbieram, ale mam obiecane od znajomych z Puszczy Białowieskiej tak,że też będę miała i bez ryzyka,że kogoś otruję. Zapowiadali na dzisiaj ładną pogodę, zachciało mi się wycieczki rowerowej. Ale jak do tej pory to ściele się gęsta mgła, nie wiem czy coś z moich planów wyjdzie. miłej niedzieli.
                                                  • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 12.09.10, 20:12
                                                    Niedziela była cudownie słoneczna i ciepła. Wiesz Jagodko - w moich krzakach nie trzeba sie znac nawet na grzybach bo sa same prawdziwki i kozaki.No i pokazały sie maslaki.Nawet w niedziele garnek chodzi.
                                                  • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 13.09.10, 07:36
                                                    To masz fajnie, Irysko. Byliśmy wczoraj "na rowerach". W lasach masa ludzi, wszyscy z wiadrami i koszami, dużo grzybów. Ale my tylko jeździliśmy.
                                                  • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 13.09.10, 16:11
                                                    Do południa ciepło i słonecznie a teraz juz mzy.Zrobiło sie chłodno i jesiennie.Coś nas mało...
                                                  • pragata Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 13.09.10, 17:44
                                                    ....irysko,
                                                    może nie każdy trawi tyle politycznych dyskusji,przecież tego od kwietnia mamy wszędzie do bólu głowy...
                                                    A pogoda jesienna już zupełnie i grzybów zatrzęsienie.....

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/oh/hh/ynmg/J1Xb9gRbGY1cverPIX.jpg
                                                  • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 14.09.10, 15:53
                                                    Za oknem ponuro a rano swieciło(co orawda nieśmiało) słońce.Chciałam wykopać sobie mieczyki i zaczęło padać.Pragato,a czy musimy politykować?Wcale nie .Poproszę o ciekawe tematy,mnie juz pomysłów braknie...
                                                  • pragata Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 14.09.10, 20:06
                                                    ....ponuro i szaro i kapie i mży,ale ciepło jeszcze,
                                                    Myślę że Basia czeka na piękną i kolorową jesień w słońcu,ja też...

...Oj nie brak ci pomysłów i są nowe wątki jak ożywczy powiew bryzy ......tak trzymaj.....
                                                  • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 14.09.10, 22:12
                                                    Basia juz chyba sciągnęła z działki do domu? I ani sie nie odezwie...
                                                  • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 15.09.10, 12:06
                                                    Na razie niestety,złotej jesieni nie widać. Mimo to, miłego dnia życzę. Dziewczyny,może któraś z was jest kuratorem rodzinnym,lub pedagogiem? potrzebuję porady w sprawie zaniedbywania obowiązków rodzica względem dziecka.
                                                  • pragata Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 15.09.10, 15:00
                                                    ....może ma jakieś kłopoty?.......
                                                    Bądżmy cierpliwi......
                                                  • kumpelka15 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 15.09.10, 17:22
                                                    U mnie na południu była dzisiaj śliczna pogoda. 20 st. i świeciło słoneczko.Ciekawe jak to się długo utrzyma.Wywietrzyłam pościel na balkonie i pospacerowałam z psem i to daleko.Fajnie było.
                                                  • dede43 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 15.09.10, 21:50
                                                    Dzień dobry. Od kilku dni "babciuję" i nie mam na nic czasu. Córka z zięciem wyjechali na 8 dni i mam wnuki cały czas u siebie. Rano wiozę je do przedszkola na drugi koniec Wrocławia (z Krzyków na Różankę), co zajmuje mi tam i spowrotem autem około godziny. Potem zakupy, gotowanie, ogarniecie domu itp. Po południu odbieram je z przedszkola, ale ponieważ popołudniowy wyjazd jest już tramwajem lub autobusem i łączy się ze spacerem - schodzi mi minimum 3 godziny. W domu chwila grania w domino, w wojnę czy jakąś grę planszową, chwila czytania, kolacja, kąpiel i .... już 21. Wnuki są kochane, ale dwójka rozgadanych 6-latków "na codzień" to jednak już nie dla mnie. Odzwyczaiłam się od "kieratu" , jestem mniej zorganizowana, więc wieczorem po prostu zmęczona. Ale byle do niedzieli.
                                                  • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 16.09.10, 17:59
                                                    Witajcie. po południu zrobiło się nawet ładnie. Pragato, pytałam, bo mam "po sąsiedzku" zagwozdkę, a cierpi dziesięcioletnie dziecko. Kiedy w ubiegłym roku próbowałam zainteresować problemem szkołę - nie zrobiono nic. Pedagog w szkole powiedziała,że to nie moje dziecko i nie mam żadnego prawa. Chciałabym wiedzieć, do kogo można zwrócić się, aby pomógł rodzicom zająć się we właściwy sposób dzieckiem.
                                                  • pragata Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 16.09.10, 18:21
                                                    ...jagodo,
                                                    nie jestem pedagogiem i nie pracowałam w Kuratorium,nie wiem co ci poradzić,jeśli nie rozmowę z rodzicami cierpiącego dziecka.......
                                                  • pragata Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 17.09.10, 11:16
                                                    ....jagoda,

nie wiem co to za problem(rodzice alkoholicy,czy choroba w domu i brak pieniędzy)?

Zawsze można porozmawiać z sąsiadami,z Administracją budynku,czy wreszcie z Opieką społeczną.Może też Stowarzyszenie Kobiet Polskich coś pomoże( mają bezpłatne porady prawne) i na pewno coś pomogą,przecież też są matkami,babciami....

Napisz o tym więcej.....

pozdrawiam,
                                                  • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 16.09.10, 18:01
                                                    Trzymaj sie ,juz niedługo - ale powiedz sama ze to jednak miły obowiazek.Człowiek ma wiecej cierpliwosci do wnuków.
                                                    Umnie dzis słońce,wykopałam wreszcie mieczyki,posiedziałam troche na tarasie przy kawce,pranie sie suszy - oby taka jesień dłuzej trwała.
                                                  • pragata Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 17.09.10, 18:57
                                                    ....o 18-tej tu lało jak z cebra,a potem była piękna tęcza....

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/oh/hh/ynmg/ibPSRZFoEmMUSg2UoX.jpg
                                                  • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 17.09.10, 21:14
                                                    U nas dzis byla zwariowana pogoda.Troche slońca a potem czarne chmury i ulewa.i tak cały dzień na przemian.Wcale to nie było fajne.
                                                  • pragata Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 18.09.10, 11:02
                                                    ...było rano piękne słońce,ale za to jak zimno-tylko 8stop.C......i choć rośnie ciśnienie baryczne to chmury na niebie i wiatr i tylko 11 teraz.....
                                                  • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 18.09.10, 17:28
                                                    Tak jak u mnie.Ach,lato,lato - czemus takie krótkie...
                                                  • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 18.09.10, 17:51
                                                    Witajcie, dziewczyny. Dzień ładny ale zimny. Narobiłam się w domu, bo wzięło mnie na mycie okien,później na działce. miłej niedzieli.
                                                  • dede43 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 19.09.10, 09:19
                                                    Słońce świeci, wnuki zabrane przez rodziców. Poranna kawa bez pośpiechu to jest to (ale pewnie już jutro zacznę tęsknić za wnukami, są bardzo kochane aczkolwiek absorbujące).).
                                                  • pragata Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 19.09.10, 20:03
                                                    .....a mnie bolą wszystkie kości po grzybobraniu....rano jest pioruńsko zimno.....
                                                  • pragata Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 20.09.10, 17:33
                                                    ...ale dzisiaj ciepło i słonecznie po b. zimnej nocy....jest 14 za oknem....
                                                  • xy.5 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 21.09.10, 10:47
                                                    Witam,pojawiło się wreszcie słońce i już trzeci dzień nie pada.
                                                  • kumpelka15 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 21.09.10, 11:04
                                                    Witam -na południu jest śliczna pogoda, świeci słoneczko, pranie się pierze a po południu spacer z psem i to taki długi.Pozdrawiam wszystkich i ruszam w kierunku kuchni.
                                                  • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 21.09.10, 14:07
                                                    Pogoda dzis fajna - nagłe niespodziewane niańczenie wnuczek mnie dopadło.Niania pilnuje Izki do 14-tej a znów Asia musi byc cały dzień w sklepie,syn na II zmianie.Wiec babciuję,lada moment niania przyprowadzi Izunię,zaczyna juz ładnie mówić,pytluje cały czas...
                                                  • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 21.09.10, 18:06
                                                    Babciowanie fajne jest. Pogoda u mnie też super, taka do długich spacerów, więc wykorzystujemy z Martynką maksymalnie.
                                                  • dede43 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 22.09.10, 07:24
                                                    Dziś ostatni dzień lata. Od jutra kalendarzowa:
                                                    http://i35.tinypic.com/2ah9wjk.jpg
                                                  • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 22.09.10, 13:19
                                                    Czytałyście ostatnią ANGORĘ? Coś nowego w horoskopach. nigdy tym się nie interesowałam, ale byłam przyzwyczajona,że jestem Wagą. Tymczasem okazuje się,że jestem spod znaku Panny. Mnie to nic, ale ci, którzy wierzą w horoskopy i wszystko co z tym się wiąże mają niezłą zagwozdkę. Mam dzisiaj wolne, to idę poszaleć na działce. Miłego dnia.
                                                  • pragata Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 22.09.10, 19:05
                                                    ...piękny dzień,aż wracać się nie chciało.....ale w nocy brrr.....

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/oh/hh/ynmg/SKM5ePVbcwJn6qc86X.jpg
                                                  • pragata Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 23.09.10, 19:06
                                                    ....już jesień....

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/oh/hh/ynmg/Q4s537JGKmqYawcK7X.jpg
                                                  • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 24.09.10, 06:59
                                                    Pięknie jesień się zaczęła. Dla mnie w sposób szczególny. Dzisiaj nad ranem przyszedł na świat nasz wnuczek. Wszystko poszło dobrze,czego chcieć więcej.
                                                  • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 24.09.10, 17:16
                                                    Wróciłam do domu i do was - nie było czasu, dzieci sa jednak okropnie absorbujace!Dzis jeszcze odpoczywam,byłam na spacerze.Pogoda przepiękna!
                                                  • dede43 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 26.09.10, 13:57
                                                    Dzień dobry. U nas dziś już po pięknej pogodzie. Zimno jak w psiarni. A do wczoraj był wręcz upał.
                                                  • 52ania Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 26.09.10, 19:35
                                                    Witam Wszystkich po długiej niobecności.
                                                  • jagoda491 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 27.09.10, 07:56
                                                    No i mamy jesień w brzydszej wersji. Ale pogody się nie wybiera. Miłego dnia.
                                                  • dede43 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 28.09.10, 16:37
                                                    Nadal zimno, ale nareszcie przestało padać. Dzień dobry wszystkim.
                                                  • iryska2604 Re: WRZEŚNIOWE POWITANIE 30.09.10, 20:05
                                                    Witam wszystkich - trochę mnie nie było.I wiecie co? Brakowało mi was...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka