espionka 20.01.10, 15:07 Można tu taką kupić? na receptę? w bootsie nie było. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maleczytaniecouk Re: Maść cholesterolowa 20.01.10, 16:16 nie znalazłam i przywoziłam sobie z polski Odpowiedz Link
abri Re: Maść cholesterolowa 20.01.10, 18:50 tez kiedys uzywalam w Pl masci chol., tutaj dostalam od lekarza recepte na cudowna masc CETRABEN Odpowiedz Link
abri Re: Maść cholesterolowa 20.01.10, 18:55 za szybko wyslalam cetraben emollient cream. Masc dostepna jest rowniez bez recepty, koszt ok 8 funtow za duza 500g butle z pompka. Dodam, ze mialam ogromne problemy ze skora na rekach, bez nawilzania po kazdym umyciu rak nie wyrabialam. A ta masc jest swietna, bo doskonale i szybko sie wchlania. Dodam, ze na inne mascie natluszczajace jestem uczulona, a na tę nie :) Odpowiedz Link
kalasotka Re: Maść cholesterolowa 20.01.10, 20:20 Tutaj jej nie ma, chyba ze podasz sklad i lekarz ja skleci i da do zrobienia w aptece. Natomiast ja bardzo polecam balsam/masc doublebase. Ja ja dostaje na recepte dla dziecka, ale sama tez uzywam. Odpowiedz Link
espionka Re: Maść cholesterolowa 21.01.10, 10:33 a jaki jest skład wymienionych przez Was maści? Odpowiedz Link
abri Re: Maść cholesterolowa 21.01.10, 10:46 Glowny skladnik: White soft paraffin i light liquid paraffin "Cetraben emollient cream is made from a mixture of white soft paraffin and liquid paraffin with water, to produce a thick moisturiser. It works by providing a layer of oil on the surface of the skin to prevent water evaporating from the skin surface. Cetraben also contains glycerin, which is absorbed into the skin where it attracts water to itself, helping to retain water in the skin surface. Other ingredients are emulsifying wax, cetyl stearyl alcohol, butylparaben, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, phenoxetol, citric acid and purified water." Odpowiedz Link