Dodaj do ulubionych

Potworne bóle głowy u 7 latka

14.12.10, 12:45
Witam
Od około 6 dni syenek poza kaszlem którego się juz prawie pozbyliśmy walczy z ogromnymi bólami głowy.Bardzo nas to niepokoi gdyz ból występuje głównie w nocy, synek budzi się z krzykiem i płaczem-łapie się za głowę i dosłownie krzyczy że go tak bardzo głowa boli.Podaję mu wtedy Ibuprofen w syropie i za jakiś czas (od 20minut do pół godziny) przechodzi.Synek jest juz mocno wymęczony tym bólem głowy.Na wczorajszej wizycie Gp stwierdził ze to normalne przy kaszlu ale wczesniej gdy chorowal nie miał takich napadów bólu głowy.Co mogę zrobić aby sprawdzić czy to nie jest coś poważniejszego, do jakiego lekarza sie udac, czy potrzebne jakieś skierowanie do np neurologa czy okulisty...już sama nie wiem gdzie uderzyć, bardzo chcę pomoc synkowi bo cierpi okrutnie.Dzięki z góry za porady.
Obserwuj wątek
    • agaciha Re: Potworne bóle głowy u 7 latka 14.12.10, 13:15
      Stawialabym na zatoki. Moze Gypsi cos poradzi?
    • jofaso Re: Potworne bóle głowy u 7 latka 14.12.10, 16:32
      U nas takie ostre nocne bole glowy skonczyly sie po wizycie u optyka. Okazalo sie , ze dziecko ma slaba jakas wade wzroku, ktora oprocz tych boli glowy nie przeszkadzala mu w funkcjonowaniu. Natomiast nie byly to bole w ciagu jednego tygodnia. Powtarzaly sie moze raz na dwa miesiace, natomiast towarzyszyly temu czeste, nazwijmy to normalne, bole glowy.
    • gypsi Re: Potworne bóle głowy u 7 latka 14.12.10, 20:00
      Moga byc zatoki, ale moze byc tez tzw. "cough headache". Trzeba wrocic do GP.
      • sylaluk1 do Gypsi 14.12.10, 20:22
        Bedac u lekarza mowilismy o tym bolu głowy ale za bardzo nie zwrocil na to uwagi, proszę powiedz mi jak wygląda tutaj wizyta u specjalisty:neurologa czy okulisty, potrzebne skierowanie od Gp? Kaszel prawie zanikł a ten ból głowy nadal w nocy jest, zobaczymy jak dziś, wczoraj tylko raz sie obudził ale wył z bólu strasznie długo.Cięzko na to patrzeć.
        • gypsi Re: do Gypsi 14.12.10, 20:55
          Potrzebne skierowanie, ale jesli to kaszlowy bol glowy, to ibuprofen powinien pomoc, a ten moze i GP przepisac.
    • sylaluk1 Re: Potworne bóle głowy u 7 latka 15.12.10, 17:41
      Dziekuje za odpowiedzi, dzis synek przespal cala noc bez zrywania sie z bolem glowy.Mam nadzieje ze juz tak zostanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka